Thursday, October 2, 2008

General Electric: Επένδυση ύψους τριών δισ. δολ. από τον Μπάφετ

General Electric: Επένδυση ύψους τριών δισ. δολ. από τον Μπάφετ

Επένδυση ύψους τριών δισ. δολαρίων σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Γουόρεν Μπάφετ στην General Electric η οποία ανακοίνωσε πως θα πουλήσει κοινές μετοχές ύψους 12 δισ. δολαρίων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που πλήττει τις ΗΠΑ από τη Μεγάλη Ύφεση.

Ειδικότερα, η Berkshire Hathaway του αμερικανού δισεκατομμυριούχου πρόκειται να αγοράσει προνομιούχες μετοχές ύψους τριών δισ. δολαρίων, οι οποίες καταβάλλουν ετήσιο μέρισμα 10% και ανακαλούνται μετά από τρία χρόνια με 10% αύξηση, όπως ανακοίνωσε χθες η General Electric.

O Μπάφετ θα έχει επίσης το δικαίωμα αγοράς κοινών μετοχών ύψους τριών δισ. δολαρίων στην τιμή των 22,25 δολαρίων ανά μετοχή για πέντε χρόνια.

Η προσφορά επιταχύνει το σχέδιο του διευθύνοντος συμβούλου της General Electric, Τζέφρι Ίμελτ, το οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, για άντληση κεφαλαίων. Στόχος του Ίμελτ είναι να καθησυχάσει τους επενδυτές, μετά τη μείωση της χρηματιστηριακής αξίας της GE πλέον του 40% φέτος.

Οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 3,9%, φθάνοντας στα 24,50 δολάρια η μία στις 4:15 μ.μ. χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Νωρίτερα, είχαν υποχωρήσει έως 15%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |