Tuesday, April 5, 2011

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση του PMI υπηρεσιών το Μάρτιο


ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση του PMI υπηρεσιών το Μάρτιο

Απροσδόκητη πτώση σημείωσε το Μάρτιο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ υποχωρώντας από τα υψηλά άνω των πέντε ετών που κατέγραψε το Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών υποχώρησε στις 57,3 μονάδες από τις 59,7 μονάδες, επίπεδο στο οποίο οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν να παραμείνει.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης δραστηριότητας/παραγωγής υποχώρησε στις 59,7 μονάδες από τις 66,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα ενώ ο δείκτης τιμών μειώθηκε στις 72,1 μονάδες από τις 73,3 μονάδες.

Ο δείκτης απασχόλησης διαμορφώθηκε στις 53,7 μονάδες από 55,6 μονάδες, ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 64,1 μονάδες από 64,4 μονάδες.


source: capital.gr

Ευρωζώνη: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις το Φεβρουάριο


Ευρωζώνη: Πτώση 0,1% στις λιανικές πωλήσεις το Φεβρουάριο

source: capital.gr

Ευρωζώνη: Στις 57,6 μονάδες ο σύνθετος PMI το Μάρτιο


Ευρωζώνη: Στις 57,6 μονάδες ο σύνθετος PMI το Μάρτιο (εκτ.:57,5)

source: capital.gr

Πουλάει δραστηριότητες στις ΗΠΑ η ING


Πουλάει δραστηριότητες στις ΗΠΑ η ING

Άμστερνταμ (Dow Jones) – Η ολλανδική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ING Groep, εγκατέλειψε τις ενστάσεις της για την προτεινόμενη πώληση των δραστηριοτήτων της ING Direct στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η ολλανδική Financieele Dagblad, που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την ING να περικόψει σχεδόν τον ισολογισμό της πουλώντας τον ασφαλιστικό της βραχίονα παγκοσμίως και κάποια μικρότερα τραπεζικά assets, μεταξύ των οποίων και τις άμεσες τραπεζικές δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως προϋπόθεση για τη λήψη κρατικής βοήθειας στη διάρκεια της κρίσης.

Η ING ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, και έλαβε πακέτο βοήθειας 10 δισ. ευρώ από την ολλανδική κυβέρνηση. Αρχικά, η ING είχε αρνηθεί την πώληση της ING Direct USA, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της ING δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι η χρηματοοικονομική εταιρεία προετοιμάζεται για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.




source: capital.gr

"Φλερτάρει" με το υψηλό 2,5 ετών το πετρέλαιο


"Φλερτάρει" με το υψηλό 2,5 ετών το πετρέλαιο


Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των 2,5 τελευταίων ετών περίπου κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας για πρώτη φορά στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις, εν μέσω προβλέψεων για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και καθώς το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη επιδιώκει κατά φαινόμενα την έξοδο από την κρίση και την κατάπαυση του πυρός.

Το αργό πετρέλαιο, παράδοσης Μαΐου. υποχώρησε έως 45 σεντς στα 108,02 δολάρια το βαρέλι. Χθες, Δευτέρα, έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Σεπτεμβρίου 2008 (108,47 δολάρια). Έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, είναι ακριβότερο κατά 25%. Το Μπρεντ σημείωσε απώλειες 27 σεντς στα 120,79 δολάρια, ενώ την Δευτέρα είχε κλείσει στα 121,06 δολάρια με κέρδη 2,36 δολαρίων.

source: reporter.gr

McDonald's: Σχέδια για πρόσληψη 50.000 υπαλλήλων


McDonald's: Σχέδια για πρόσληψη 50.000 υπαλλήλων

Στην πρόσληψη 50.000 υπαλλήλων σχεδιάζει να προχωρήσει η McDonald's Corp. στις 19 Απριλίου, προκειμένου να καλύψει τις θέσεις σε περίπου 14.000 καταστήματά της στις ΗΠΑ.

Στην πρόσληψη 50.000 υπαλλήλων σχεδιάζει να προχωρήσει η McDonald's Corp. στις 19 Απριλίου, προκειμένου να καλύψει τις θέσεις σε περίπου 14.000 καταστήματά της στις ΗΠΑ.

Οι προσλήψεις αφορούν θέσεις μερικής και πλήρους απασχόλησης και εκτιμάται ότι θα αυξήσουν κατά 54 εκατ. δολάρια τους φόρους που καταβάλλει η εταιρεία για μισθοδοσία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε 50.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Αμερική, μέσα σε μία μόνο μέρα», δήλωσε ο πρόεδρος της McDonald's USA, Jan Fields.

source: naftemporiki.gr

Απορρίπτει τη συγχώνευση με τη Σιγκαπούρη το χρηματιστήριο της Αυστραλίας


Απορρίπτει τη συγχώνευση με τη Σιγκαπούρη το χρηματιστήριο της Αυστραλίας


Έτοιμος να απορρίψει την συγχώνευση των χρηματιστηρίων της Αυστραλίας με αυτό της Σιγκαπούρης εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Wayne Swan.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αυστραλιανού χρηματιστηρίου, ο υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης ότι έχει την άποψη πως η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο, θα πρέπει να απορριφθεί καθώς είναι αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα της Αυστραλίας.



source: capital.gr

Σε "Βaa1" από "Α3" υποβάθμισε την Πορτογαλία η Moody΄s


Σε "Βaa1" από "Α3" υποβάθμισε την Πορτογαλία η Moody΄s


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα της Πορτογαλίας, κατά μία βαθμίδα, προχώρησε η Moody’s, ενώ παράλληλα έθεσε την αξιολόγηση της χώρας σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πιο αναλυτικά, η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας σε «Baa1» από «Α3» και έθεσε σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση τόσο τα μακροπρόθεσμα όσο και τα βραχυπρόθεσμα ομολόγα της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου.

Η απόφαση της Moody’s, σύμφωνα ανακοίνωση του οίκου, οφείλεται κυρίως στην αυξημένη πολιτική, δημοσιονομική και οικονομική αβεβαιότητα, που ενισχύει τον κίνδυνο η κυβέρνηση να μην καταφέρει να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους μείωσης του ελλείμματος που καθόρισε στην αναθεώρηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης για την περίοδο 2011-2014 και να θέσει τα οικονομικά της σε βιώσιμη βάση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο οίκος Fitch υποβάθμισε την αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά τρεις βαθμίδες σε "ΒΒΒ-" από "Α-".



source: capital.gr

Απώλειες 1% στο Τόκιο, κλειστή η Σαγκάη


Απώλειες 1% στο Τόκιο, κλειστή η Σαγκάη


Σε αρνητικό περιβάλλον διεξάγονται οι συναλλαγές της Τρίτης στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον ιαπωνικό Nikkei να σημειώνει απώλειες 1%. Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης και της Ταϊβάν λόγω αργίας.

Η σημαντικότερη είδηση της ημέρας έρχεται, από πού αλλού, από την πολύπαθη Ιαπωνία, όπου η Tepco άρχισε να ρίχνει ραδιενεργό νερό στη θάλασσα, καθώς είχε λιμνάσει στο εργοστάσιο και εμπόδιζε τις εργασίες αποκατάστασης.

«Η έκχυση ραδιενεργού νερού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι θα γίνει μετά. Δεν υπάρχει τίποτα θετικό από αυτή την υπόθεση», σχολίασε στο Bloomberg ο Shintaro Takeuchi, της Marine & Nichido Fire Insurance Co. «Ο αρνητικός αντίκτυπος στις επιχειρήσεις θα συνεχιστεί στο πρώτο εξάμηνο του δημοσιονομικού έτους και αυτός θα είναι ο βασικότερος παράγοντας που θα επηρεάσει το χρηματιστήριο ή τη βιομηχανία».

Την οικονομία της Αυστραλίας αφορούν στην πλειονότητά τους τόσο τα μάκρο της ημέρας όσο και οι επιχειρηματικές ειδήσεις, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια και το χρηματιστήριο της Αυστραλίας να απορρίπτει τη συγχώνευση με αυτό της Σιγκαπούρης.

Ειδικότερα, αμετάβλητα διατήρησε η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας τα επιτόκια, στο 4,75%, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές. Η κεντρική τράπεζα επισήμανε ακόμη ότι η οικονομία προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα δεδομένα των μειωμένων καταναλωτικών δαπανών και της επενδυτικής ανάπτυξης στον κλάδο εξόρυξης.

Η κίνηση ήταν αναμενόμενη από τους οικονομολόγους, καθώς η νομισματική πολιτική της Αυστραλίας βρίσκεται ήδη σε ήπια περιοριστικό έδαφος, μετά από σειρά αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα το Νοέμβριο.

Έτοιμος να απορρίψει την συγχώνευση των χρηματιστηρίων της Αυστραλίας με αυτό της Σιγκαπούρης εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Wayne Swan. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αυστραλιανού χρηματιστηρίου, ο υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης ότι έχει την άποψη πως η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο, θα πρέπει να απορριφθεί καθώς είναι αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα της Αυστραλίας.

Στην Ινδία, υψηλός παραμένει ο πληθωρισμός στην Ινδία παρά τις οκτώ αυξήσεις των επιτοκίων τον τελευταίο χρόνο, κυρίως εξαιτίας των πιέσεων στις τιμές τόσο από τη ζήτηση όσο και από την πλευρά της προσφοράς. Τα σχόλια αυτά του υποδιοικητή της τράπεζας της Ινδίας, Subir Gokarn, είχαν επίδραση και στο ινδικό χρηματιστήριο, με τις μετοχές να υποχωρούν κατά 0,6%.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, υποχώρησε 0,9% στις 134,84 μονάδες στο Τόκιο, υποχωρώντας από υψηλό τριών εβδομάδων.

Ο ιαπωνικός Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 9.615,55 μονάδες, με πτώση 1,06%. Ο ευρύτερος Topix κινήθηκε πτωτικά κατά 1,46%.

Στο Χονγκ Κονγκ, στην ηπειρωτική Κίνα και στην Ταϊβάν οι αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημείωσε κέρδη 0,69%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κινήθηκε στο +0,29%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 υποχώρησε 0,75%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει κέρδη 0,75%.



source: capital.gr
Share |