Wednesday, April 25, 2012

Credit Suisse: Κατακόρυφη πτώση στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου

Credit Suisse: Κατακόρυφη πτώση στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου

Ζυρίχη (Dow Jones) – Η Credit Suisse ανακοίνωσε κατακόρυφη πτώση στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου, κυρίως εξαιτίας λογιστικού λάθους στα δικά της χρέη και των χαμηλότερων εσόδων στην επενδυτική τράπεζα, η οποία πούλησε risky assets για να συγχρονιστεί με ένα πιο σκληρό νομοθετικό περιβάλλον και αγοράς. Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 96% στα 44 εκατ. ελβετικά φράγκα (45 εκατ. δολάρια) στο α΄ τρίμηνο από τα 1,14 δισ. ελβετικά φράγκα πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές πε΄ριμεναν ζημιές.

Τα καθαρά κέρδη δέχθηκαν πλήγμα από τις λογιστικές ζημιές 1,55 δις. ελβετικών φράγκων της τράπεζας. Τα έσοδα υποχώρησαν 25% στα 5,88 δισ. φράγκα στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι των 7,81 δισ. φράγκων. Αναφορικά με την αξιοσημείωτη βελτίωση στο δ΄ τρίμηνο, ο διευθύνων σύμβουλος Brady Dougan δήλωσε «είχαμε μια καλή έναρξη στο 2012. Ξεκινήσαμε να βλέπουμε τις επιδράσεις από τα μέτρα που ανακοινώσαμε στο μέσον του 2011 να εξελίσσονται στο επιχειρηματικό μας μοντέλο και στη δομή κόστους, και επωφεληθήκαμε από τη βελτίωση του περιβάλλοντος της αγοράς».

Η Credit Suisse δεν παρείχε εκτιμήσεις. Η επενδυτική τράπεζα του ομίλου ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 993 εκατ. φράγκων από τα 1,48 δισ. φράγκα πριν από ένα χρόνο, καθώς τα έσοδα υποχώρησαν εξαιτίας της πτώσης του εταιρικού δανεισμού και της πώλησης των δομημένων προϊόντων. Τα έσοδα από τη συμμετοχή σε πώληση ομολόγων και μετοχών ήταν επίσης χαμηλότερα. Σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο τα έσοδα βελτιώθηκαν, ιδιαίτερα στη μονάδα σταθερού εισοδήματος, καθώς οι πελάτες επέστρεψαν και οι συνθήκες διαπραγμάτευσης βελτιώθηκαν, ανακοίνωσε η Credit Suisse. Εξάλλου, τα προ φόρων κέρδη στο private banking υποχώρησαν στα 625 εκατ. φράγκα από τα 856 εκατ. φράγκα πριν από ένα χρόνο.

Η τράπεζα κατόρθωσε να προσελκύσει νέους πελάτες στο private banking, αλλά τα νέα assets υπό διαχείριση για λογαριασμό πελατών υποχώρησαν συνολικά, εν μέρει καθώς η τράπεζα έχασε μια δουλειά από έναν μεγάλο Ευρωπαίο θεσμικό επενδυτή.

source: capital.gr

Σε ύφεση εκ νέου η βρετανική οικονομία

Σε ύφεση εκ νέου η βρετανική οικονομία

Στην ύφεση επέστρεψε η βρετανική οικονομία, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 0,2% στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2% έρχεται μετά τη συρρίκνωση 0,3% που είχε καταγραφεί στους τελευταίους τρεις μήνες του 2011.

Συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2011, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξησή του κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

source: naftemporiki.gr

Apple: Σχεδόν διπλάσια κέρδη στο τρίμηνο

Apple: Σχεδόν διπλάσια κέρδη στο τρίμηνο
Άλμα 94% σημείωσαν τα κέρδη της Apple Inc. για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, ενώ τα έσοδα προσέγγισαν τα 40 δισ. δολ. όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 11,6 δισ. δολ. ή 12,30 δολ. ανά μετοχή από κέρδη 6 δισ. ή 6,40 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 59% και ανήλθαν σε 39,2 δισ. δολ. από 24,67 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της Apple στα 10,07 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 36,96 δισ. δολ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 35,1 εκατ. iPhones το τρίμηνο, 11,8 εκατ. iPads, 4 εκατ. Macs και 7,7 εκατ. iPods. "Είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι οι πωλήσεις στα iPhones ξεπέρασαν τα 35 εκατ. και έφτασαν για τα iPads σχεδόν τα 12 εκατ. στο τρίμηνο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook. "Το νέο iPad έχει κάνει ένα σπουδαίο ξεκίνημα και μέσα στο έτος θα δείτε πολλά περισσότερα από την καινοτομία που μπορεί να παρουσιάσει η Apple".

 Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι περιμένει τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο να διαμορφωθούν στα 8,68 δολ. ανά μετοχή με έσοδα ύψους 34 δισ. δολ. Οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη στα 9,93 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις 37,45 δισ. δολ. Ο τίτλος της εταιρείας ενισχύεται 5,4% στα 590,32 δολ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Apple είχε υποχωρήσει στις 10 από τις τελευταίες 11 συνεδριάσεις χάνοντας συνολικά 12% από τις 9 Απριλίου.

source: capital.gr
Share |