Tuesday, September 11, 2012

AIG: Αποπληρωμή διάσωσης με κέρδη για ΗΠΑ

AIG: Αποπληρωμή διάσωσης με κέρδη για ΗΠΑ

Μετοχές της εταιρείας American International Group Inc. αξίας $18 δισ. πωλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση μετατρέποντας μια τετραετή οικονομική διάσωση σε κέρδος για τους φορολογούμενους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι ΗΠΑ πώλησαν περίπου 553,8 εκ. μετοχές της εταιρείας στην τιμή των $32,5 ανά μετοχή. Η ασφαλιστική ΑΙG που εδρεύει στη Νέα Υόρκη αγόρασε $5 δισ. των μετοχών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι ΗΠΑ ανέκτησαν το πλήρες ποσό των $182,3 δισ. της δέσμευσής για διάσωση με κέρδος περίπου $12,4 δισ. ενώ εξακολουθεί να κατέχει το 22% των μετοχών της ασφαλιστικής εταιρείας για μελλοντική πώληση.

H AIG που υπήρξε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, δέχτηκε οικονομική διάσωση από την αμερικανική κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα το 2008, εν μέσω της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης.

 source: stockwatch.com.cy

Philips: Περικοπές 2,2 χιλ. θέσεων εργασίας

Philips: Περικοπές 2,2 χιλ. θέσεων εργασίας

 Προσπάθεια εξοικονόμησης €300 εκ. καταβάλλει η εταιρεία Royal Philips Electronics μέσω περικοπών 2,2 χιλ επιπλέον θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τα νέα μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία στοχεύουν στην αντιμετώπιση της αναποτελεσματικότητας στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και του φωτισμού, στους οποίους δραστηριοποιείται η Philips.

Τα μέτρα φέρνουν το στόχο μείωσης εξόδων της εταιρείας στο €1,1 δισ. μέχρι το 2014 σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία.

source: stockwatch.com.cy
Share |