Monday, January 9, 2012

Τουρκία: Κατακόρυφη άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής το Νοέμβριο


Τουρκία: Κατακόρυφη άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής το Νοέμβριο

Κωνσταντινούπολη (Dow Jones) – Η τουρκική βιομηχανική παραγωγή, βασικός δείκτης για την ανάπτυξη της οικονομίας, σημείωσε κατακόρυφη άνοδο το Νοέμβριο όπως ανέμεναν οι αναλυτές, υπογραμμίζοντας το συνεχές momentum της γοργά αναπτυσσόμενης οικονομίας της Τουρκίας, παρά τη μείωση της ζήτησης στην ευρωζώνη.

Τα στοιχεία από την στατιστική υπηρεσία Tuik, εμφάνισαν ότι η παραγωγή σημείωσε άνοδο 8,4% σε σχέση με το περασμένο έτος, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ωστόσο, τα στοιχεία εμφάνισαν ακόμη ότι η παραγωγή υποχώρησε 8,6% το Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, υποδηλώνοντας πως η τουρκική βιομηχανία μπορεί να αρχίσει να «αισθάνεται» τις επιδράσεις από την επιδείνωση του κλίματος παγκοσμίως, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, την κύρια αγορά για τις εξαγωγές της.

Η παραγωγή του Νοεμβρίου σε ετήσια βάση ήταν υψηλότερη από το 7,3% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραγωγή διευρύνθηκε σημαντικά σε όλους τους κλάδους. Η αύξηση 16,9% στην ηλεκτρική παραγωγή και διανομή, έδωσαν την πιο ισχυρή συνεισφορά στην ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ η αύξηση 7,6% στην παραγωγή μεταλλευμάτων και 2,9% στην μεταποίηση, έδωσαν επίσης σημαντική ώθηση.





source: capital.gr

Προειδοποίηση Moody’s προς Ισπανία



Προειδοποίηση Moody’s προς Ισπανία

Η Ισπανία πρέπει να περικόψει ένα πρωτοφανές ποσό ύψους €40 δισ. από τον προϋπολογισμό του 2012 για να ανταποκριθεί στους στόχους που έχει θέσει για μείωση του ελλείμματος, προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οίκος αναφέρει ότι η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας θα έρθει αντιμέτωπη με πολύ δυσκολότερο έργο το 2012 λόγω της σημαντικής υπέρβασης που έγινε στον προϋπολογισμό του 2011.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας θα είναι 8,0% του ΑΕΠ το 2011 καταγράφοντας μείωση από το 9,3% του 2010 αλλά κατά πολύ ψηλότερο του στόχου της τάξης του 6,0% που είχε τεθεί.

«Το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 είναι αρνητικό και απεικονίζει ξεκάθαρα την πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωπες οι αρχές για να επαναφέρουν τα οικονομικά πίσω σε μια βιώσιμη οδό», αναφέρουν οι Υπηρεσίες Επενδυτών του Οίκου.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Mariano Rajoy έχει υποσχεθεί να παραμείνει στο στόχο μιας μείωσης του ελλείμματος σε 4,4% του ΑΕΠ για το 2012.

«Η επίτευξη του στόχου μείωσης του ελλείμματος του 4,4% του ΑΕΠ για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα χρειαστεί πρωτοφανή προσπάθεια», αναφέρεται στην έκθεση των Moody’s.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η απαιτούμενη προσαρμογή είναι γύρω στα 40 δισ. ευρώ», προστίθεται.

«Η επίτευξη μιας τόσο τεράστιας δημοσιονομικής προσαρμογής εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης διακινδυνεύει την επιδείνωση της αρνητικής οικονομικής προοπτικής», αναφέρεται.

Ο οίκος εκτιμά ότι η ισπανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,5% – 1,0% το 2012 μετά την ανάπτυξη 0,7% το 2011.

Η κυβέρνηση, η οποία ήρθε στην εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου, έχει ανακοινώσει περικοπές της τάξης των 8,9 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και παγώματος των αυξήσεων στο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα και αύξηση φόρων για εισροή €6,275 δισ.

Προστιθέμενα αυτά τα μέτρα είναι περίπου €15,2 δισ. ή 1,5% του ΑΕΠ, αναφέρουν οι Moody’s.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στοχεύει να συγκεντρώσει €8,17 δισ. αυτό το χρόνο από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αυξάνοντας τον αριθμό των επιθεωρητών και περιορίζοντας το μέγεθος των πληρωμών με μετρητά.

«Ωστόσο, τέτοια έσοδα είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν και να επανακτηθούν», αναφέρει ο οίκος.

Η άμεση δράση της νέας κυβέρνησης έδειξε τη δέσμευσή της για να διορθώσει τα δημόσια οικονομικά, αλλά χρειάζονται περισσότερα μέτρα για να μπει η Ισπανία σε βιώσιμο δρόμο.

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης περιπλέκει περαιτέρω το έργο που έχει ενώπιον της.

Όσο περισσότερο παραμένουν σε αναβρασμό οι δανειστικές αγορές τόσο είναι πιο πιθανόν ότι θα αναπτυχθούν περαιτέρω πιέσεις για τις περισσότερες από τις χώρες της ευρωζώνης, εκτιμούν οι Moody’s.

Χωρίς άμεση δράση για να «σταθεροποιηθούν σημαντικά» οι αγορές, «έχουμε υποδείξει ότι θα χρειαστεί να επανεξετάσουμε τις αξιολογήσεις μας, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει σε επανατοποθέτηση για μεγάλο αριθμό αξιολογήσεων στην ΕΕ», προσθέτουν.

source: stockwatch.com.cy

Economist: Σε βαθιά ύφεση 7% και το 2012 η Ελλάδα


Economist: Σε βαθιά ύφεση 7% και το 2012 η Ελλάδα

Βαθιά ύφεση της τάξης του 7% θα εμφανίσει η Ελλάδα το 2012, εμφανίζοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση σε όρους ανάπτυξης το νέο έτος, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit.

Βάσει των εκτιμήσεων του οργανισμού, τη μεγαλύτερη συρρίκνωση παγκοσμίως το 2012 θα καταγράψει η οικονομία του Σουδάν (περίπου -9%), καθώς έχει απολέσει τα τρία τέταρτα των πετρελαϊκών αποθεμάτων του μετά την απόσχιση από το Νότιο Σουδάν τον Ιούλιο του 2011.

Τρίτη στην παγκόσμια λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη ύφεση το 2012 είναι η Πορτογαλία, το ΑΕΠ της οποίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4%. Αρνητικό πρόσημο στους ρυθμούς ανάπτυξης το νέο έτος εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν, μεταξύ άλλων, και η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, ακόμα και η Γερμανία.

Στον αντίποδα, την ισχυρότερη ανάπτυξη παγκοσμίως που θα ξεπεράσει το 20% το 2012 αναμένεται να εμφανίσει η Λιβύη, ωθούμενη από την ανοικοδόμηση της χώρας μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι. Ακολουθούν, με ανάπτυξη χαμηλότερη του 15%, η Μογκολία, το Μακάο, η Αγκόλα, το Ιράκ, η Νιγηρία, το Κατάρ, το Ουσμπεκιστάν, το Μπουτάν και τέλος η Κίνα, η ανάπτυξη της οποίας υπολογίζεται πέριξ του 9%.



source: capital.gr

Μ. Βρετανία: Προς διατήρηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 50%


Μ. Βρετανία: Προς διατήρηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 50%

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)- Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα σχέδια κατάργησης της επιβολής ανώτατου φορολογικού συντελεστή εισοδήματος 50% έως το 2015, μεταδίδει η Daily Telegraph, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκθεση της βρετανικής φορολογικής υπηρεσίας που θα δημοσιοποιηθεί μετά της 31 Ιανουαρίου αναμένεται να δείξει πως ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής έχει φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια βρετανικών λιρών στα ταμεία της κυβέρνησης.

Αυτό καθιστά δύσκολη πολιτικά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το φορολογικό συντελεστή σε μια περίοδο που τα χαμηλά εισοδήματα βρίσκονται αντιμέτωπα με αυξήσεις που δεν ξεπερνούν τον πληθωρισμό και με αβεβαιότητα σε σχέση με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής που επιβάλλεται σε εισοδήματα που ξεπερνούν τις 150.000 στερλίνες, έχει δεχτεί έντονη κριτική ως παράγοντας παρεμπόδισης της οικονομικής ανάπτυξης.

Η The Telegraph επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του ανώτατου συντελεστή φέρεται να δήλωσε: «Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σύντομα».





source: capital.gr

ΗΠΑ: Χαμηλό 2 ετών για εταιρικά κέρδη


ΗΠΑ: Χαμηλό 2 ετών για εταιρικά κέρδη

Οι αμερικανικές εταιρείες έκλεισαν το 2011 με το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης κερδών των τελευταίων δύο ετών, καθώς η οικονομία αντιμετώπισε την ευρωπαϊκή ύφεση που έπληξε εταιρείες που σχετίζονταν σε μεγαλύτερο βαθμό με τις παγκόσμιες πωλήσεις όπως η Cisco Systems Inc.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι εταιρείες του δείκτη Standard & Poor’s 500 υπολογίζεται ότι έχουν κερδίσει $24,74 ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο. Η υπολογιζόμενη αύξηση κερδών ύψους 6% είναι η χαμηλότερη από το Σεπτέμβριο του 2009, αμέσως μετά το ξεκίνημα της ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

source: stockwatch.com.cy

Όμηρος της ρευστότητας η ανάπτυξη


Όμηρος της ρευστότητας η ανάπτυξη

χάθηκε από το χρηματοπιστωτικό σύστημα τους τελευταίους έξι μήνες, περιορίζοντας σημαντικά την πιστοδοτική ικανότητα των τραπεζών και καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την ανάκαμψη της οικονομίας το 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας που επεξεργάστηκε η StockWatch, τα καταθετικά «αποθέματα» των τραπεζών – δηλαδή οι καταθέσεις πλην τα δάνεια – μειώθηκαν το Νοέμβριο στο €0,4 δισ. έναντι €9 δισ. που ήταν το Μάιο.

Η απότομη μείωση των καταθετικών αποθεμάτων οφείλεται εν μέρει στην πιστωτική επέκταση των τραπεζών αλλά και στη μείωση των καταθέσεων που υπάρχουν στο σύστημα.

Το τελευταίο εξάμηνο, τα πιστωτικά υπόλοιπα των τραπεζών αυξήθηκαν κατά €4,8 δισ. ενώ οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά €3,8 δισ.

Η απότομη μείωση της ρευστότητας άρχισε ήδη να επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα αλλά και τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, που χειροτέρεψαν απότομα προς το τέλος του έτους, οδηγώντας σε νέο κύκλο απολύσεων.

Η ρευστοτική κατάσταση των τραπεζών είναι όμοια με αυτή που είχε προκύψει κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 2009 (βλέπε γράφημα), όταν οι καταθέσεις έμειναν στάσιμες ενώ τα δάνεια αυξήθηκαν.

Η απότομη μείωση της ρευστότητας των τραπεζών δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες τόνωσης της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Η κατάσταση ενδέχεται μάλιστα να επιδεινωθεί καθώς οι τράπεζες πρέπει να προσαρμόσουν τα πλάνα τους στο νέο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και στις κεφαλαιακές πιέσεις για απομόχλευση.

Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι οι πιέσεις ρευστότητας ενδέχεται να ενταθούν το 2012, ανατρέποντας τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες χρηματοδότησης νέων projects.

Το 2009, όταν τα καταθετικά «αποθέματα» των τραπεζών γύρισαν αρνητικά, η κυβέρνηση εξέδωσε τριετή ειδικά ομόλογα ύψους €2,4 δισ., για τόνωση της ρευστότητας.

Τα ομόλογα λήγουν στο τέλος του 2012 και ενδέχεται να ενισχύσουν τις πιέσεις που ήδη ασκούνται στο σύστημα.

Από την άλλη, οι ανάγκες χρηματοδότησης του κυπριακού κράτους εκτιμάται ότι θα μειωθούν το 2012 λόγω του ρωσικού δανείου, απελευθερώνοντας κάποια ρευστότητα για την εγχώρια αγορά.

Λόγω των πιέσεων στη ρευστότητα τους, οι τράπεζες αναμένεται να αυξήσουν τη χρήση των ρευστοτικών εργαλείων που έθεσε πρόσφατα στη διάθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – κάτι που έγινε σε κάποιο βαθμό και το 2011.

source: stockwatch.com.cy

Η ώρα της κρίσης για τις Τράπεζες


Η ώρα της κρίσης για τις Τράπεζες


http://www.bankwars.gr/?p=3819
Η ώρα της κρίσης για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα έφτασε, καθώς μέσα στην εβδομάδα παραδίδεται στην ΤτΕ το πόρισμα της Blackrock, ενώ ίσως υπάρξει και συμφωνία για το PSI.

Μέσα στην εβδομάδα θα παραδώσει η Blackrock στην Τράπεζα της Ελλάδος την διαγνωστική μελέτη που διενήργησε στα χαρτοφυλάκια δανείων των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την οποία θα καθορίζεται το ύψος των νέων προβλέψεων που θα πρέπει να σχηματίσουν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα σε βάθος τριετίας, προκειμένου να θωρακιστούν έναντι της συνεχούς αύξησης των επισφαλειών.
Τι θα δείξει η Blackrock

Η ΤτΕ αφού πάρει στα χέρια της τη διαγνωστική μελέτη της Blackrock, θα την αξιολογήσει συνυπολογίζοντας τις προβλέψεις που έχουν διενεργήσει οι ελληνικές τράπεζες. Π.χ. αν για μια τράπεζα προκύψουν προβλέψεις 3 δις και έχει ήδη διενεργήσει προκαταβολικά 1 δις τότε οι νέες προβλέψεις θα είναι 2 δις ευρώ οι οποίες θα επιμεριστούν σε βάθος 3ετίας.

Η ΤτΕ θα αξιολογήσει και την πορεία των εσόδων προ προβλέψεων των ελληνικών τραπεζών – έχουν ήδη καταθέσει τα σχετικά business plans – και αξιολογώντας αυτά τα δεδομένα θα ανακοινώσει επίσημα προς το τέλος Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα της διαγνωστικής μελέτης που θα είναι ύψος νέων προβλέψεων κατά τράπεζα.
Στη συνέχεια οι τράπεζες και εφόσον έχει ολοκληρωθεί το PSI+ υποχρεούνται προς τα τέλη Απριλίου να ανακοινώσουν σχέδια ανακεφαλαιοποίησης καθώς και business plans. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει η ΤτΕ, τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2012 να έχουν ολοκληρώσει τα παραπάνω σχέδια ανακεφαλαιοποίησης.

Τραπεζικές πηγές απ’ όλο το φάσμα του πιστωτικού συστήματος εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξες, καθώς θεωρούν ότι οι νέες προβλέψεις που θα ζητήσει η Blackrock θα είναι τελικά διαχειρίσιμες από το πιστωτικό σύστημα. Μάλιστα κάποιοι πιο αισιόδοξοι εκτιμούν ότι το σύνολο των νέων προβλέψεων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δις. ευρώ ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις νέες προβλέψεις δεν περιλαμβάνονται οι κυπριακές τράπεζες.
Υπάρχουν ωστόσο και πηγές που δεν συμμερίζονται την παραπάνω αισιοδοξία και δεν αποκλείουν τελικά οι νέες προβλέψεις της Blackrock να ανέλθουν, λόγω της έκρηξης των προβληματικών δανείων που εμφανίζουν οι ελληνικές τράπεζες, ακόμη και στα 15 δις. ευρώ.

Θέμα ημερών το PSI
Την ίδια στιγμή εντός της εβδομάδας κλείνει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η συμφωνία για την ολοκλήρωση του σχεδίου εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI). Στελέχη τραπεζών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, σημειώνουν ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών και προδικάζουν την επιτυχία του προγράμματος.
Η ολοκλήρωση του PSI θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οι εγχώριες τράπεζες κατέχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα ύψους 40 δισ. ευρώ, οπότε η απομείωση κατά 50% στην ονομαστική αξία θα οδηγήσει σε ζημίες ύψους 20 δισ. ευρώ, οι οποίες θα αποτυπωθούν στα αποτελέσματα του 2011, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στην κεφαλαιακή βάση του κλάδου. Ετσι, οι τράπεζες θα πρέπει να απευθυνθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για την αποκατάσταση των ελάχιστων εποπτικών κεφαλαίων και αν δεν το κατορθώσουν αυτοδύναμα θα πρέπει να καταφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί και θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι είτε με την έκδοση προνομιούχων μετοχών, είτε κοινών, είτε με έναν συνδυασμό των δύο ειδών μετοχών.

source: bankwars.gr

Κραχ στις πωλήσεις ακινήτων



Κραχ στις πωλήσεις ακινήτων

Στο χαμηλότερο σημείο από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία υποχώρησαν το 2011 οι αγοραπωλησίες ακινήτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το Κτηματολόγιο.

Η αυξημένη αβεβαιότητα και η ρευστοτική στενότητα που υπάρχει στην αγορά συμβάλλουν στη μείωση των αγορών από ντόπιους.

Η εγχώρια ζήτηση έπεσε φέτος σε επίπεδα χαμηλότερα από το 2009, όταν υπήρχε γενικότερη οικονομική ύφεση.

Η εξωγενής ζήτηση παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα οιαδήποτε προοπτική ουσιαστικής βελτίωσης της κατάστασης, αφού το εξωγενές περιβάλλον είναι αρνητικό.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο περιορίστηκαν το περασμένο έτος στα 7018 τεμάχια έναντι 8598 το 2010 παρουσιάζοντας μείωση 18%.

Πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό πωλήσεων από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Οι πωλήσεις των ξένων μειώθηκαν κατά 18,6% στα 1652 τεμάχια από 2030 το 2010, ενώ οι πωλήσεις σε κύπριους μειώθηκαν στις 5366 από 6568 (-18,3%).

Μείωση στις πωλήσεις κατέγραψαν όλες οι επαρχίες με τη μεγαλύτερη να σημειώνεται στη Λάρνακα και στη Λευκωσία.

Στη Λάρνακα οι πωλήσεις περιορίστηκαν στις 1006 από 1389 το 2010, καταγράφοντας πτώση 28%.

Ετήσια μείωση 27% παρουσιάζεται και στη Λευκωσία με τις πωλήσεις να κατέρχονται στις 1850 από 2537.

Ετήσια μείωση 18% καταγράφουν και οι πωλήσεις στην Πάφο, πέφτοντας στις 1330 από 1622 που ήταν το 2010.

Η μείωση των πωλήσεων στην ελεύθερη Αμμόχωστο φθάνει το 16%, με τις πωλήσεις να περιορίζονται στις 714 από 848.

Στη Λεμεσό, λόγω της ζήτησης από Ρώσους, η μείωση περιορίστηκε στο 4% με τις πωλήσεις ακινήτων να φτάνουν τις 2118 έναντι 2202 .

Σύμφωνα με τον εκτιμητή ακινήτων Πόλυ Κουρουσίδη, η συρρίκνωση της δραστηριότητας αποδίδεται στην αβεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά, στην έλλειψη ρευστότητας και στη δυσκολία πρόσβασης των αγοραστών σε δανειοδότηση.

Όσον αφορά την πορεία της αγοράς τους επόμενους μήνες, ο κ. Κουρουσίδης ανέφερε ότι «είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα υπάρχει ανάκαμψη. Η έλλειψη ρευστότητας και ο φόβος για επενδύσεις, πρόσθεσε, καθιστούν την κατάσταση στάσιμη.

«Εντός του 2012 δεν αναμένεται ανάκαμψη παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καλές ευκαιρίες στην αγορά», τόνισε.

source: stockwatch.com.cy
Share |