Friday, October 15, 2010

Πουλήθηκε τελικά η Liverpool


Πουλήθηκε τελικά η Liverpool

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η πολυσυζητημένη πώληση του αγγλικού συλλόγου της Λίβερπουλ από την New England Sports Ventures, λίγο πριν εκμαιεύσει η προθεσμία για την καταβολή των χρεών των Reds.
Η NESV ανακοίνωσε ότι πλέον το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Λίβερπουλ πέρασε στην κατοχή της, καταβάλλοντας το ποσό των 300 εκατομμυρίων λιρών. «Είμαι περήφανος. Δεν μπορώ να σας πω πόσο χαρούμενος είμαι αυτή τη στιγμή. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Τζον Χένρι.

«Η NESV αναλαμβάνει τη Λίβερπουλ για να τη βάλει και πάλι στο σωστό μονοπάτι και να επιφέρει υγιή οικονομική κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος των Reds, Μάρτιν Μπρόουτον, ενώ σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου.

Η πώληση ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία της Royal Bank of Scotland για την αποπληρωμή του χρέους της Λίβερπουλ, που ανέρχεται σε 237 εκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, λίγο πριν ανακοινωθεί η πώληση στην NESV, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες Τομ Χικς και Ζορζ Ζιλέτ ανακοίνωσαν ότι θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να εμποδίσουν την πώληση, αν και θα ζητήσουν αποζημίωση για την αποχώρησή τους, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών.

Μία ανακοίνωση από την πλευρά των Χικς και Ζιλέτ, μάλιστα, αναφέρει σχετικά με την πώληση: «Είναι μία τεράστια απάτη και θα αποδειχθεί ότι ήταν εντελώς λάθος για τον σύλλογο και τους οπαδούς».

Η προθεσμία της Λίβερπουλ για την αποπληρωμή των χρεών της έληγε την Παρασκευή και σε διαφορετική περίπτωση ο σύλλογος κινδύνευε να μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και να του αφαιρεθούν εννέα βαθμοί.

source: reporter.gr

Στα 1,29 τρις. δολάρια υποχώρησε το έλλειμμα των ΗΠΑ στο 12μηνο


Στα 1,29 τρις. δολάρια υποχώρησε το έλλειμμα των ΗΠΑ στο 12μηνο

Στα 1,29 τρις. δολάρια υποχώρησε το έλλειμμα των ΗΠΑ το 12μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, υποχωρώντας ελαφρώς από πέρσι, που είχε διαμορφωθεί στα 1,42 τρις. δολ.. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη ομοσπονδιακή κυβέρνηση, υπήρξε αύξηση των φορολογικών εσόδων και μείωση των δαπανών που διοχετεύτηκαν πέρσι στην αγορά ακινήτων και στο πρόγραμμα ενίσχυσης του τραπεζικού κλάδου (TARP). Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,16 τρις. δολ. και τα έξοδα στα 3,46 τρις. δολ.

source: reporter.gr

Tι "παίζει" σε Εμπορική και Γενική;


Tι "παίζει" σε Εμπορική και Γενική;

Φήμες για συγχωνεύσεις τραπεζών στην Γαλλία επηρεάζουν το ελληνικό Χρηματιστήριο και τις τράπεζες Εμπορική και Γενική. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ψιθιρίζεται η συγχώνευση της Credit Agricole που ελέγχει την Εμπορική με τη Societe Generale που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στη Γενική με αποτέλεσμα την άνοδο των δύο μετοχών πάνω από 3% και 11% αντίστοιχα.

source: reporter.gr

Εθνική: Από 19/10 οι νέες μετοχές στο ταμπλό


Εθνική: Από 19/10 οι νέες μετοχές στο ταμπλό

Από τις 19/10 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νεών 121.408.315 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Χ.Α. στις 15/10 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των νέων μετοχών.

Οι νέες μετοχές θα είναι πιστωμένες κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των μετόχων στο Σύστημα Aυλων Τίτλων.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση στα επιχειρηματικά αποθέματα τον Αύγουστο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% στα επιχειρηματικά αποθέματα τον Αύγουστο (Εκτ: +0,5%)

source: capital.gr

ΗΠΑ: Σημαντική βελτίωση για τον μεταποιητικό δείκτη Empire State


ΗΠΑ: Σημαντική βελτίωση για τον μεταποιητικό δείκτη Empire State

Σημαντική βελτίωση σημειώσαν οι συνθήκες για όσους δραστηριοποιούνται στον μεταποιητικό τομέα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με στοιχεία της New York Fed.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State ενισχύθηκε κατά 12 μονάδες στις 15,7, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα αυξηθεί στις 6,5 μονάδες, από 4,1 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Η New York Fed ανέφερε πως πρόκειται για μια ξεκάθαρη βελτίωση συγκριτικά με τις θετικές αλλά χαμηλές επιδόσεις που σημείωνε ο δείκτης από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο.


source: capital.gr

Bernanke: Έτοιμη η Fed να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη


Bernanke: Έτοιμη η Fed να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη

Την ετοιμότητα της Federal Reserve να διαθέσει περαιτέρω στήριξη στην οικονομία αν χρειαστεί επανέλαβε ο πρόεδρος της τράπεζας, Ben Bernanke μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Federal Reserve Bank of Boston για τη νομισματική πολιτική.

"Η οικονομική ανάπτυξη προχωρά με ρυθμό που είναι λιγότερο έντονος απ΄ ό,τι θα θέλαμε", σημείωσε ο επικεφαλής της Fed, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας "είναι προετοιμασμένη να διαθέσει πρόσθετη στήριξη αν χρειαστεί στην οικονομική ανάκαμψη και προκειμένου να οδηγήσει τον πληθωρισμό σε επίπεδα συμβατά με την αποστολή της".

Στη διαδικασία αυτή, υπογράμμισε, οι αξιωματούχοι της Fed "θα εξετάσουν το πιθανό κόστος και τους κινδύνους", ενώ τόνισε ότι η πολιτική της Fed "θα διαμορφωθεί με βάση τις εισερχόμενες πληροφορίες και το outlook για την οικονομία και τις χρηματοοικονομικές συνθήκες".

Ο επικεφαλής της Fed δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα, αν και σημείωσε ότι τα εμπειρικά στοιχεία από το προηγούμενο πρόγραμμα της τράπεζας για τις αγορές μακροπρόθεσμων τίτλων "έδειξαν πως το πρόγραμμα ήταν επιτυχές στην αποκλιμάκωση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων στηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάκαμψη".

Αναγνώρισε ταυτόχρονα ότι "ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης έχει επιβραδύνει τους τελευταίους μήνες και είναι πιθανόν να συνεχιστεί με ήπιο ρυθμό σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο", ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση του ότι "οι προϋποθέσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης παραμένουν σε ισχύ".

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό outlook σημείωσε ότι "η ανάπτυξη το επόμενο έτος δεν αναμένεται να είναι πολύ πάνω από τη μακροπρόθεσμη τάση". Σε αυτό το πλαίσιο εκτίμησε ότι "οι νέες θέσεις εργασίας δεν θα υπερβαίνουν κατά πολύ την αύξηση στο μέγεθος του εργατικού δυναμικού, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ανεργία θα μειωθεί με αργούς ρυθμούς".

Εκτίμησε ωστόσο ότι η αύξηση της ανεργίας δεν οφείλεται σε δομικούς παράγοντες αλλά "στη ραγδαία συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας που ακολούθησε την χρηματοπιστωτική κρίση και τη συνεχιζόμενη υστέρηση στη ζήτηση από τότε".

Ο Bernanke δήλωσε παράλληλα ότι περιμένει να διατηρηθεί ο χαμηλός πληθωρισμός. "Με τις μακροπρόθεσμες πληθωριστικές προσδοκίες σταθεροποιημένες και με τη σημαντική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα να περιορίζει τις κοστολογικές πιέσεις, φαίνεται πιθανό οι πληθωριστικές τάσεις να παραμείνουν υποτονικές για κάποιο χρονικό διάστημα".

source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 0,1% του δείκτη τιμών καταναλωτή το Σεπτέμβριο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,1% του δείκτη τιμών καταναλωτή το Σεπτέμβριο

Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, ως μια επιπλέον ένδειξη ότι η Federal Reserve ενδέχεται να χρειαστεί να προβεί σε επιπλέον μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίζει τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της οικονομίας εν μέσω ανησυχιών για χαμηλό πληθωρισμό.



Ειδικότερα, ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% το Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον Αύγουστο, όπως έδειξαν στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης.



Ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε ενισχυθεί 0,3% τον Αύγουστο.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Τρίτη διαδοχική αύξηση των λιανικών πωλήσεων το Σεπτέμβριο


ΗΠΑ: Τρίτη διαδοχική αύξηση των λιανικών πωλήσεων το Σεπτέμβριο

Για τρίτο διαδοχικό μήνα ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, σημάδι καθησυχασμού για τους φόβους ύφεσης double-dip.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,6% το Σεπτέμβριο. Το μέγεθος της ανόδου ήταν μικρότερο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 0,4%.

Το μέγεθος του Αυγούστου αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 0,7%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα πέντε μηνών, ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί αύξηση 0,4%.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι πωλήσεις αυτοκινήτων και εξαρτημάτων ενισχύθηκαν κατά 1,6%, ενώ εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4%.


source: capital.gr

Τρ. Κύπρου: Στα 3,3 από τα 4,10 ευρώ η τιμή-στόχος από Deutsche Bank


Τρ. Κύπρου: Στα 3,3 από τα 4,10 ευρώ η τιμή-στόχος από Deutsche Bank


Διατηρεί τη σύσταση hold για την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Deutsche Bank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου, ενώ μειώνει την τιμή στόχο στα 3,30 από την προηγούμενη των 4,10 ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη ανάλυση η Deutsche Bank τονίζει ότι προσαρμόζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή και την τιμή-στόχο στο νέο αριθμό των μετοχών που θα προκύψουν από την αμκ 345 εκατ. ευρώ αλλά και από τις μετοχές που θα αφορούν στη διανομή μερίσματος.

Όπως υπολογίζει η γερμανική τράπεζα, ο αριθμός των μετοχών θα αυξηθεί σε 887 εκατ. από τις 598 εκατ. μετοχές που είναι τώρα.

Εκτιμά δε πως η αρνητική επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθεί στο 25% για τα μεγέθη του 2010-2011, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 θα διαμορφωθεί στο 8,5% στο τέλος του 2010.


source: capital.gr

General Electric: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη


General Electric: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

Αύξηση 32% στα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανακοίνωσε σήμερα η General Electric για το γ΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 3,2 δισ. δολ. για το γ΄ τρίμηνο ή 29 cents ανά μετοχή σημειώνοντας άνοδο 32% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα σημείωσαν πτώση 5% και διαμορφώθηκαν σε 35,9 δισ. δολ. από 37,8 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα 27 cents ανά μετοχή με έσοδα ύψους 37,5 δισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2,06 δισ. δολ. ή 18 cents ανά μετοχή από 2,49 δισ. δολ. ή 23 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι συνολικές παραγγελίες του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 19,4 δισ. δολ. σημειώνοντας άνοδο 7%, ενώ οι παραγγελίες εξοπλισμού ενισχύθηκαν σε ποσοστό 9%.


source: capital.gr

Εκτίναξη κερδών 32% στο γ΄τρίμηνο για την Google


Εκτίναξη κερδών 32% στο γ΄τρίμηνο για την Google



«Με άνεση» όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι FT, η Google ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών ως προς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου με αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 25% στα 5,48 δισ. δολ. Στα καθαρά έσοδά δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων. Τα κέρδη της Google αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο κατά 32% στα 2,17 δισ. δολ.

Στην ανακοίνωση της Google γίνεται λόγος για ισχυρή ανάκαμψη των διαφημιστικών δαπανών, σε τέτοιο σημείο ώστε να ξεπεραστεί η μέση πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση καθαρών εσόδων κατά 20%

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα ορισμένοι αναλυτές είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ως προς τις αυξανόμενες δαπάνες της Google σε έρευνα, εξαγορές και διαφήμιση. Όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα της εταιρείας, τα λειτουργικά έξοδα ενισχύθηκαν κατά 34% με αύξηση κυρίως των δαπανών marketing και έρευνας και ανάπτυξης, ενώ η εταιρεία προχώρησε και σε 1.500 προσλήψεις.

source: euro2day.gr

===============

Google reveals surprisingly huge Android and display ad sales


NEW YORK (CNNMoney.com) -- Google's profit soared in the third quarter, defying skeptical investors and analysts who feared that the search giant would never find a a significant new revenue stream besides search advertisements.

The company shed rare light on its non-core businesses like YouTube, display advertising and mobile, demonstrating how it is building new, multi-billion dollar businesses.

Shares of Google (GOOG, Fortune 500), which have fallen 13% this year, rose 9% in after-hours trading on Thursday.

Jonathan Rosenberg, who oversees Google's entire product portfolio, told analysts on a conference call that the company's display advertising unit is now a $2.5 billion business, on an annualized basis. Android's revenue is at $1 billion a year, extropolating from the most recent quarter's results.

Rosenberg also said that YouTube is making money on its more than 2 billion video views per week -- though he did not say how much money Google makes on video ads.

Google has in the past been tight-lipped about the financial details of its non-search businesses, leading some analysts to speculate that those product lines were insignificant to the company's overall revenue.

Rosenberg conceded that analysts need to use "Jedi investigation skills to find out what's going on" in non-core businesses, but he assured them that "we do in fact care about money."


Those emerging businesses helped Google far exceed Wall Street's financial estimates for the quarter.

The world's online search leader said its third-quarter net income rose to $2.2 billion, or $6.72 per share, up 32% from a year earlier.

Results included one-time charges totaling 92 cents per share. Without the charge, Google said it earned $7.64 per share. Analysts polled by Thomson Reuters, who typically exclude one-time items from their estimates, forecasted earnings of $6.69 per share.

Sales for the Mountain View, Calif., company rose 23% to $7.3 billion. Excluding advertising sales that Google shares with partners, a figure also known as "traffic acquisition costs," the company reported revenue of $5.5 billion, which topped analysts' forecasts of $5.3 billion.

Though its new businesses are growing, search remains the most crucial component of Google's financial results. An increase in both the number of clicks on advertisements on Google's sites and the amount advertisers paid for those clicks helped drive the past quarter's gains.

"Search is the most monetizable business on the Web," Rosenberg said. "The Internet continues to explode ... and search is more important that ever."

Search advertising -- the field Google dominates -- is by far the most prevalent advertising form on the Web. But display advertising generates much more revenue per click. Despite Google's growth in that space, that field is still dominated by rivals AOL (AOL) and Yahoo (YHOO, Fortune 500), around which merger talks are swirling.

But Google has made tremendous headway in mobile. Its Android operating system will command 17.7% of the global mobile device market by year's end, according to a Gartner forecast, making it the second best-selling smartphone operating system, behind Nokia's (NOK) Symbian OS and ahead of Apple's (AAPL, Fortune 500) iOS. That's stunning, considering it entered the market just two years ago.

"Android is much bigger than I could ever have hoped for," Eric Schmidt, Google's CEO, said on the conference call. "Android can become a hugely profitable business for us. Search on mobile will eventually exceed that of PCs ... so, eventually, mobile will be a very, very strong revenue stream in comparison to PCs."

Google is also growing through acquisitions, buying up social networking companies that the company is using to create a more social experience throughout its various Web applications and properties.

As a result, the company expanded its workforce by a brisk 7% in the quarter, adding 1,526 employees to its ranks.

source: cnn.com

TPG, KKR: Συνομιλίες για την εξαγορά της Seagate


TPG, KKR: Συνομιλίες για την εξαγορά της Seagate

Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Seagate Technology βρίσκονται οι TPG Capital και KKR & Co., σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Οι δύο εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου φέρονται να εξετάζουν την υποβολή προσφοράς ύψους 16 δολαρίων ανά μετοχή, η οποία θα αποτιμούσε την Seagate στα 7,55 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι TPG και KKR πιθανόν να προσφέρουν περίπου 4 δισ. δολάρια σε μετοχές, ενώ ενδεχομένως να αναζητήσουν και άλλους εταίρους για την υποβολή της προσφοράς.

Σύμφωνα με μία εκ των πηγών του Bloomberg, ενδιαφέρον για τη συμφωνία έχει εκδηλώσει και η Bain Capital.

Η Seagate ανακοίνωσε χθες ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της από άλλη εταιρεία, ωστόσο δεν έδωσε πληροφορίες για τα μέρη που εμπλέκονται σε αυτές. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν κατά 22% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Η Seagate είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια σκληρών δίσκων για υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα.

source: naftemporiki.gr
Share |