Tuesday, May 24, 2011

Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 10,5 εκατ. ευρώ στο α΄τρίμηνο


Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 10,5 εκατ. ευρώ στο α΄τρίμηνο

Στα 10,5 εκατ.ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank [ACBr.AT] στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεων.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2010 η Alpha είχε ανακοινώσει ζημίες 10,4 εκατ. ευρώ, καθώς είχε επιβαρυνθεί από την έκτακτη φορολογική εισφορά που είχε επιβάλει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις. Εξαιρουμένης της εισφοράς, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 είχαν διαμορφωθεί στα 51,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα τόκων της τράπεζας σημείωσαν μείωση 5,8% στα 429,4 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις διαμορφώθηκαν στα 260,3 εκατ. ευρώ, ελαφρά πάνω από τις προβλέψεις, αυξημένες κατά 30,2% σε ετήσια βάση.

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 7,3% των πωλήσεων νέων κατοικιών τον Απρίλιο


ΗΠΑ: Αύξηση 7,3% των πωλήσεων νέων κατοικιών τον Απρίλιο

Αυξημένες κατά 7,3% εμφανίστηκαν τον Απρίλιο οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.


Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση έφτασαν τις 323.000, ενώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires δεν ανέμεναν κάποια μεταβολή.


Παρά την άνοδο, οι πωλήσεις νέων κατοικιών παραμένουν μειωμένες κατά 23,1% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2010.



Παράλληλα, αναθεωρήθηκαν ανοδικά τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, στις 270.000 από 250.000 πωλήσεις, επίπεδο ωστόσο που συνεχίζει να αποτελεί ιστορικό χαμηλό.


Οι μέσες τιμές πώλησης διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο σε 217.900 δολάρια, έναντι 208.300 δολ. δώδεκα μήνες πριν.


source: capital.gr

Ευρωζώνη: Πτώση 1,8% στις βιομηχανικές παραγγελίες Μαρτίου


Ευρωζώνη: Πτώση 1,8% στις βιομηχανικές παραγγελίες Μαρτίου

Πτώση 1,8% σημείωσαν οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες στην ευρωζώνη σε μηνιαία βάση το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat Το Φεβρουάριο, είχε καταγραφεί άνοδος 0,5%.

Στην Ε.Ε.-27, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1,9%, έναντι ανόδου 1% που είχε καταγραφεί το Φεβρουάριο.

Εξαιρουμένου του εξοπλισμού για πλοία, σιδηρόδρομο και αεροναυπηγική, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν πτώση 1,1% στην ευρωζώνη και 1,2% στην Ε.Ε.-27.

Συγκριτικά με το Μάρτιο του 2010, καταγράφηκε αύξηση 14,1% και 11,3%, αντίστοιχα.

source: naftemporiki.gr

Μ. Βρετανία: Συρρικνώθηκε η ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων το Μάιο


Μ. Βρετανία: Συρρικνώθηκε η ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων το Μάιο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Σε σταθερά αργό ρυθμό ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις της Μ. Βρετανίας σε ετήσια βάση το Μάιο, καθώς οι ανησυχίες για τις δαπάνες κράτησαν πολλούς καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Confederation of British Industry.

Στην τριμηνιαία της δημοσκόπηση, η Συνομοσπονδία των Βρετανικών Βιομηχανιών ανακοίνωσε πως το ισοζύγιο λιανικών πωλήσεων διαμορφώθηκε στο +18 το Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα ένα χρόνο πριν, χαμηλότερα από το +21 που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο και χαμηλότερα από τη μέση τάση των τελευταίων ετών.

“Η ανάπτυξη των πωλήσεων είναι υποβαθμισμένη και αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα για κάποιο διάστημα”, αναφέρει ο γενικός διευθυντής John Cridland.

Ωστόσο, το μέγεθος ήταν μεγαλύτερο από τις προσδοκίες των λιανοπωλητών που το τοποθετούσαν στο -1 και των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για +7.

Σημειώνεται πως το ισοζύγιο είναι η διαφορά μεταξύ του ποσοστού των εταιρειών που ανακοίνωσαν υψηλότερες πωλήσεις και εκείνων που είχαν χαμηλότερες σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τέλος, για τον Ιούνιο, οι λιανοπωλητές αναμένουν ισοζύγιο της τάξης του +14.



source: capital.gr

Γερμανία: Αμετάβλητος ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος


Γερμανία: Αμετάβλητος ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος

Αμετάβλητο παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία το Μάιο, με το σχετικό δείκτη του ινστιτούτου Ifo να παραμένει στις 114,2 μονάδες, έναντι μείωσής του στις 113,7 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο επιμέρους δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 121,4 μονάδες από 121 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 107,4 μονάδες από 107,7 μονάδες.

Συνολικά, «οι φωτεινοί σηματοδότες στον επιχειρηματικό κύκλο εξακολουθούν να δείχνουν "πράσινο"», παρατηρεί ο πρόεδρος του Ifo Χανς-Βέρνερ Σιν.

source: naftemporiki.gr

Οι δαπάνες των κομμάτων για διαφήμιση


Οι δαπάνες των κομμάτων για διαφήμιση

Το €1,5 εκ. έφθασαν οι δαπάνες των κομμάτων για πολιτικές διαφημίσεις στα ΜΜΕ, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Matrix Media που περιλαμβάνουν τις καταχωρήσεις στον τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Μέσα σε δυόμιση μήνες τα κόμματα βομβάρδισαν τους ψηφοφόρους με εκατοντάδες διαφημιστικά μηνύματα στα ΜΜΕ, αξιοποιώντας τα αυξημένα κονδύλια που λαμβάνουν από τους φορολογούμενους για σκοπούς προεκλογικής εκστρατείας.

Πρώτο κόμμα στην πολιτική διαφήμιση σύμφωνα με τα στοιχεία είναι το ΑΚΕΛ με συνολική δαπάνη €454 χιλ., εν μέρει λόγω της δαπάνης για προβολή στη Χαραυγή που θεωρείται κομματική εφημερίδα.

Δεύτερο στις καταχωρήσεις στα ΜΜΕ ήταν το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, το ΔΗΚΟ, με €412,5 χιλ.

Το πρώτο κόμμα, ο ΔΗΣΥ ακολούθησε το ΔΗΚΟ με €363,4 χιλ., η ΕΔΕΚ με €129 χιλ., το ΕΥΡΩΚΟ με €103,4 χιλ., το Κίνημα Οικολόγων με €20,1 χιλ., το ΚΥ.ΠΡΟ.Σ με €1528, ο Ζυγός Κίνημα Πολιτών με €615 και το ΛΑΣΟΚ με €264.

Πάντως τη μερίδα του λέοντος στην πολιτική διαφήμιση έλαβε για άλλη μια φορά η τηλεόραση όπου μέχρι τις 15 Μαΐου τα κόμματα δαπάνησαν συνολικά €812 χιλ., στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι καταχωρήσεις στα έντυπα μέσα όπου μέχρι τις 18 του μήνα δαπανήθηκαν €616,5 χιλ., ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται το Ραδιόφωνο στο οποίο μέχρι τις 13 Μαΐου δόθηκαν €69 χιλ.

Τα στοιχεία, που στηρίζονται σε υπολογισμούς του κόστους καταχώρησης διαφημίσεων στο κάθε ΜΜΕ, δεν περιλαμβάνουν τις outdoor διαφημίσεις που εκτιμάται ότι είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στην πολιτική διαφήμιση.

source: stockwatch.com.cy

Στα 138 δισ. δολ. τα συναλλαγματικά της Κίνας


Στα 138 δισ. δολ. τα συναλλαγματικά της Κίνας

Στα 138 δισ. δολάρια αυξήθηκαν τα συναλλαγματικά της Κίνας σε ξένο νόμισμα στο α΄ τρίμηνο, έναντι 197 δισ. δολ. που ανακοίνωσε αρχικά η κεντρική τράπεζα.

source: reporter.gr

Moodys: "Καμπανάκι" σε 14 βρετανικές τράπεζες - Υποβάθμισε το outlook της Barclays Bank


Moodys: "Καμπανάκι" σε 14 βρετανικές τράπεζες - Υποβάθμισε το outlook της Barclays Bank

Στο "στόχαστρο" του διεθνή οίκου αξιολόγησης Moodys 14 βρετανικές τράπεζες. Ειδικότερα, ο εν λόγω οίκος προειδοποιεί για πιθανή υποβάθμιση, θέτοντας υπό καθεστώς αναθεώρησης της πιστοληπτικής αξιολόγησης τις εξής τράπεζες και στεγαστικά ταμιευτήρια:


Βank of Ireland
Co-Operative Bank plc
Coventry Building Society
Lloyds TSB Bank plc
Nationwide Building Society
Newcastle Building Society
Norwich & Peterborough Building Society
Nottingham Building Society
Principality Building Society
Royal Bank ofScotland plc
Santander UK plc
Skipton Building Society
West Bromwich Building Society
Υorkshire Building Society
Clydesdale Bank

Επίσης, η Moody's υποβάθμισε το outlook για την Barclays Bank σε «αρνητικό» από «σταθερό»

source: reporter.gr

UBS: Κόβει τις τιμές - στόχους έξι τραπεζών - Ποια η σύσταση


UBS: Κόβει τις τιμές - στόχους έξι τραπεζών - Ποια η σύσταση

Η UBS μειώνει την τιμή - στόχο των ΑΤΕ στα 0,25 ευρώ από 0,5 ευρώ, Alpha Bank στα 4,5 ευρώ από 6,2 ευρώ, Eurobank στα 3,8 ευρώ από 5,7 ευρώ, ΜΡΒ στα 0,8 ευρώ από 1,3 ευρώ, Εθνικής στα 6,2 ευρώ από 8,8 ευρώ και Πειραιώς στα 0,8 ευρώ από 1,6 ευρώ. Παράλληλα, θέτει τις μετοχές των ΑΤΕ και Πειραιώς σε σύσταση "sell" , Eurobank και ΜΡΒ σε "neutral" και Εθνική και Alpha Bank σε "buy".

source: reporter.gr

Γερμανία: Στο 1,5% επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο


Γερμανία: Στο 1,5% επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας επιβεβαίωσε σήμερα την αρχική της εκτίμηση για ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο της τάξης του 1,5%, αμετάβλητη από την πρώτη της εκτίμηση.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η συνολική αξία των αγαθών και υπηρεσιών που παράγει η οικονομία, ενισχύθηκε 4,9% σε επίπεδο έτους στο πρώτο τρίμηνο, σε αναπροσαρμοσμένη για τον πληθωρισμό βάση.

Η Destatis επιβεβαίωσε ότι η εγχώρια οικονομία συνεισέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη πρώτου τριμήνου. Ανέφερε ότι η εγχώρια ζήτηση πρόσθεσε μία ποσοστιαία μονάδα στην αναπροσαρμοσμένη σε επίπεδο τριμήνου ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου. Στις επιμέρους κατηγορίες, η ιδιωτική κατανάλωση πρόσθεσε 0,2%, ενώ η κρατική κατανάλωση πρόσθεσε επίσης 0,2%.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου ενισχύθηκαν 0,9%, ενώ οι επενδύσεις εξοπλισμού 0,3% και οι κατασκευές 0,6%. Οι μεταβολές των αποθεμάτων αφαίρεσαν 0,4% από το ΑΕΠ, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο πρόσθεσε 0,5%.

Η στατιστική υπηρεσία επανέλαβε ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο τέταρτο τρίμηνο εμπόδισαν την ανάπτυξη, η οποία έφτασε μόλις στο 0,4% στο εν λόγω τρίμηνο, γεγονός που έδωσε θετική ώθηση στην ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου.



source: capital.gr
Share |