Wednesday, January 29, 2014

Με διάταγμα η μείωση μισθών ΣΚΤ

Στο πρωτοφανές μέτρο της μείωσης των μισθών των υπαλλήλων της συνεργατικής κεντρικής τράπεζας με διάταγμα προχώρησε σήμερα το υπουργείο οικονομικών. 

Το υπουργικό διάταγμα προνοεί μείωση των αποδοχών και ωφελημάτων του προσωπικού της ΣΚΤ και καθορίζει τη συμμετοχή του κράτους στο συνεργατισμό σε ποσοστό 99%. 
Με βάση το διάταγμα, μειώνονται κατά 3% οι... ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων της 
ΣΚΤ. 

Το διάταγμα προνοεί επίσης κλιμακωτές μειώσεις μισθών από 0 μέχρι 25% μετά από ακαθάριστες απολαβές €13 χιλ. 

Προνοείται επίσης η μείωση των εισφορών του εργοδότη κατά 7%, «ποσοστό το οποίο υπολογίζεται στο σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών όπως προκύπτει μετά την μείωση που αναφέρεται πιο πάνω». 

Η έκδοση διατάγματος ακολουθεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την ΕΤΥΚ, η 
οποία εκπροσωπεί τους 300 υπαλλήλους της ΣΚΤ. Οι 2700 υπάλληλοι των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων αποδέχθηκαν εθελοντική μείωση των μισθών κατά περίπου 15%, που επίσης θα εφαρμοστεί κλιμακωτά.

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=190995

Ενδείξεις σταθεροποίησης στις τράπεζες


Ενδείξεις σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος δίνουν νέα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, που δείχνουν μικρή μείωση των καταθέσεων και των δανείων. 

Οι καταθέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα το Δεκέμβριο του 2013 μειώθηκαν κατά €165 εκ., σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα. 

Παρά τη μείωση, οι καταθέσεις των κυπρίων σημείωσαν άνοδο για δεύτερο συνεχή μήνα, ενώ μικρή αύξηση σημειώθηκε και στις καταθέσεις των κατοίκων τρίτων χωρών.... 

Ην. Βασίλειο: Άλμα 6 ετών για οικονομία

Ανάπτυξη 0,7% σημείωσε το τέταρτο τρίμηνο η οικονομία του Ην. Βασιλείου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, κλείνοντας την καλύτερη χρονιά από το 2007. 

Ανάπτυξη κατέγραψαν όλοι οι τομείς εκτός των κατασκευών...

GIGANTIC RATE HIKE IN TURKEY

The Central Bank of Turkey just announced massive rate hikes.
It raised the overnight lending rate to 12%, from 7.75%.
It raised the  benchmark repurchase rate to 10%, from 4.5%...
Share |