Saturday, November 5, 2011

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Παπανδρέου, "υποσχόμενος"΄να φύγει...


 
Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση, με την άτυπη προϋπόθεση να προχωρήσει άμεσα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με διευρυμένη κοινοβουλευτική σύνθεση και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

ΝΑΙ 153

ΟΧΙ 145

ΑΠΟΝΤΕΣ 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι κυρίες Ευα Καϊλη, Βάσω Παπανδρέου και Χαρά Κεφαλίδου καθώς και ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης καθώς θεώρησαν ότι με την ομιλία του, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. 

Την εμπιστοσύνη της δήλωσε και η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη, η οποία όπως έγινε γνωστό επανεντάσσεται στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ λόγω της απουσίας των Μιλένας Αποστολάκη και Ελσας Παπαδημητρίου, 150 ΝΑΙ θα έφταναν για να αποκτήσει την δεδηλωμένη η κυβέρνηση.

source: protothema.gr

Υποβάθμιση της Κύπρου από Moody's



Υποβάθμιση της Κύπρου από Moody's


Κατά δύο βαθμίδες, από BAA1 στο ΒΑΑ3/Ρ-3, υποβάθμισε η Moody's την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου με την προοπτική περαιτέρω υποβάθμισης.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σε σχετική του έκθεση επικαλείται την αυξημένη πιθανότητα να χρειαστεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας κρατική στήριξη το 2012, καθώς και τη μικρότερη του αναμενομένου ικανότητα για έγκριση και εφαρμογή των απαιτούμενων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών αλλαγών.

source: naftemporiki.gr
Share |