Thursday, May 15, 2008

Σε χαμηλό μιας εβδομάδας τερμάτισε το αργό

Σε χαμηλό μιας εβδομάδας τερμάτισε το αργό

Απώλειες κατέγραψε το αργό στις Συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας την αποκλιμάκωση στις τιμές του φυσικού αερίου, το οποίο υποχώρησε κατά σχεδόν 3%.
Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το αργό κατέγραψε απώλειες 0,10 δολαρίων και διαμορφώθηκε στα 124,12 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας νωρίτερα αγγίξει τα 126,55 δολάρια ανά βαρέλι.

REPORTER.GR

Profit warning για Marfin Popular Bank

Σε αναθεώρηση του guidance για την κερδοφορία του 2008 της Marfin Popular Bank προέβηκε το απόγευμα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου, Ανδρέας Βγενόπουλος. Μιλώντας στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης της Τράπεζας, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι τα φετινά κέρδη της Τράπεζας αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ €500 και €600 εκ. αντί του αρχικού στόχου των €617 εκ. που είχε θέσει στο business plan που είχε δημοσιοποιηθεί το Νοέμβριο, λόγω της κρίσης που υπάρχει διεθνώς. Η αλλαγή του guidance της Marfin είναι η πρώτη από κυπριακή ή ελληνική Τράπεζα το 2008.

«Η παρούσα κατάσταση είναι αυτή που όλοι γνωρίζετε και δεν μπορεί παρά να έχει επίπτωση σε όλα τα επιχειρηματικά σχέδια» είπε στην ομιλία του ο κ. Βγενόπουλος. «Ο στόχος κερδοφορίας μας για το 2008 είναι της τάξεως των €600 εκ. Οι αναλυτές βλέποντας τις εξελίξεις που υπάρχουν στο οικονομικό σύστημα ήδη έχουν κάνει τις δικές του αναθεωρήσεις και θεωρούν ότι δεν θα φθάσουμε σε αυτά τα νούμερα και ότι θα κάνουμε περίπου €500 εκ. Και η αγορά αυτή τη στιγμή μας δίνει μια τιμή που αντικατοπτρίζει κερδοφορία της τάξεως των €400 εκ.» σημείωσε.

«Με τις εκτιμήσεις που μπορούμε να κάνουμε εμείς και την ορατότητα που έχουμε» συνέχισε ο κ. Βγενόπουλος, «πιστεύουμε ότι τα κέρδη θα κινηθούν σε ένα ευρύ περιθώριο. Αυτό το περιθώριο το βλέπουμε να είναι μεταξύ €500 – €600 εκ ευρώ».

«Τα καλά νέα είναι ότι τα κέρδη θα είναι οπωσδήποτε παραπάνω απ’ ότι θεωρεί η αγορά. Τα κακά νέα είναι ότι ο στόχος των €600 εκ εμφανίζεται να είναι αρκετά αισιόδοξος. Επίσης από τη στιγμή που δίνουμε μια τέτοια ευρύτητα μεταξύ €500-€600 εκ. αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε ορατότητα και ο λόγος είναι ότι οι ειδήσεις έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό. Σε καθημερινή σχεδόν βάση έχω την πληροφόρηση η οποία αλλάζει τα δεδομένα και παρόλο που η επικρατούσα θεωρία είναι ότι το 80% της κρίσης είναι πίσω μας, αυτή η άποψη είναι δυνατόν να αποδειχθεί αισιόδοξη» είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Το 2007 η Τράπεζα κατέγραψε κέρδη €593 εκ. Το συντηρητικό, όπως είχε χαρακτηριστεί, business plan του ομίλου, προέβλεπε κέρδη πριν το συμφέρον μειοψηφίας ύψους €617 εκ., δηλαδή αύξηση 4%.

Δεσμεύσεις σε μετόχους

Παρά την αρνητική αναθεώρηση στόχων, ο κ. Βγενόπουλος δεσμεύθηκε έναντι των μετόχων ότι το μέρισμα θα συνεχίσει να αυξάνεται. «Η κερδοφορία μας σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δυνατή και θα μας επιτρέψει και του χρόνου να συνεχίσουμε την αυξητική φάση του μερίσματος» σημείωσε. Επομένως, είπε, «ανεξάρτητα από την κεφαλαιακή αποτίμηση της επενδύσεως του κάποιος θα μπορεί να έχει μια πολύ καλή απόδοση της επενδύσεως του έστω και σε μια χρονιά η οποία εξελίσσεται με τον τρόπο αυτό». Φέτος η Τράπεζα παραχώρησε μέρισμα €0,35 ανά μετοχή.

Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος, τόνισε την υγιή κατάσταση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζα και σημείωσε ότι ο όμιλος δεν αναλαμβάνει ρίσκα για σκοπούς πρόσκαιρου κέρδους και εντυπωσιασμού.

Τόνισε, τέλος ότι «μια τράπεζα με σωστή στρατηγική είναι δυνατόν να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να βγει από αυτή την κρίση και δυνατότερη από ότι μπήκε».

STOCKWATCH.COM.CY

«Ενισχύστε τη ρευστότητα» συστήνει ο Bernanke στους τραπεζίτες

«Ενισχύστε τη ρευστότητα» συστήνει ο Bernanke στους τραπεζίτες

Τόσο τα τραπεζικά ιδρύματα, όσο και οι χρηματοοικονομικές εταιρίες πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια για την άντληση νέων κεφαλαίων, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κρίση που επικρατεί στην παγκόσμια πιστωτική αγορά, συνέστησε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke.
«Προτείνω ένθερμα στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα να συνεχίσουν ένθερμα τις προσπάθειες για άντληση κεφαλαίου», σημείωσε ο Μπερνάνκι σε ομιλία που παρέθεσε στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Σικάγο.

«Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο βοηθούν την ευρύτερη οικονομία, αλλά και τις ίδιες να καταφέρουν να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες, καθώς οι συνθήκες στην οικονομία και στις πιστωτικές αγορές βελτιώνονται», επεσήμανε.

«Εμείς έχουμε εστιάσει στα ιδρύματα που έχουν άμεση ανάγκη βελτίωσης, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούμε να υπενθυμίζουμε και στα ισχυρότερα ιδρύματα την ανάγκη επαγρύπνησης», σημείωσε.

REPORTER.GR

TO ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΜΕΡΙΚΗ)

8:30 AM
Housing Starts
Dept of Commerce

GLOBAL INDEXES

XAK

FTSE/CySE 20
1183.54 ( 1.52%)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
3439.64 ( 1.51%)

Όγκος: € 5,442,223

---

FTSE 100 INDEX 6,251.80 35.80 0.58%
CAC 40 INDEX 5,057.51 2.27 0.04%
DAX INDEX 7,081.05 -2.19 -0.03%

---

US
DOW JONES INDUS. AVG 12,992.66 94.28 0.73%
S&P 500 INDEX 1,423.57 14.91 1.06%
NASDAQ COMPOSITE INDEX 2,533.73 37.03 1.48%

ΗΠΑ: Κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,7% τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,7% τον Απρίλιο

Μείωση της τάξεως του 0,7%, έναντι 0,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές, παρουσίασε τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή στα εργοστάσια, ορυχεία και εταιρείες κοινής ωφελείας των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Federal Reserve.

Η παραγωγή των εργοστασίων κατέγραψε, μάλιστα τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2005, υποχωρώντας κατά 0,8%.

NAFTEMPORIKI

ΟΠΕΚ: Ελαφρώς χαμηλότερες προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου το 2008

ΟΠΕΚ: Ελαφρώς χαμηλότερες προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου το 2008

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2008 προέβη ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών ΟΠΕΚ . Στην μηνιαία έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το καρτέλ εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι κατά 1,35%, έναντι 1,40% που ανέφερε στην προηγούμενη έκθεσή του.

«Η παγκόσμια ζήτηση για αργό πετρέλαιο αναμένεται να αυξηθεί το 2008 κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και να ανέλθει, κατά μέσο όρο, στα 86,95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα», υποστηρίζει ο ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με το καρτέλ, η αύξηση αυτή θα προέλθει κυρίως από την Κίνα, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και τη Λατινική Αμερική, ενώ θα σταθεροποιηθεί η ζήτηση στη Βόρεια Αμερική. Αντιθέτως, η ζήτηση στα υπόλοιπα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ θα εξασθενήσει, λόγω της χαμηλής ζήτησης για μεταφορικά καύσιμα που, παραδοσιακά, παρατηρείται κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

NAFTEMPORIKI

ΗΠΑ: Αυξημένες κατά 6.000 οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας

ΗΠΑ: Αυξημένες κατά 6.000 οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας

Κατά 6.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκαν, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στις 371.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

NAFTEMPORIKI

Επιβράδυνση οικονομικής ανάπτυξης

Επιβράδυνση οικονομικής ανάπτυξης

Αισθητή επιβράδυνση καταγράφει το πρώτο τρίμηνο του 2008 ο ρυθμός μεγέθυνσης της κυπριακής οικονομίας, επηρεασμένος από τις αρνητικές τάσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο κατασκευών και διαχείρισης ακινήτων. Σύμφωνα με σημερινή προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008 περιορίστηκε στο 4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Το ΑΕΠ διαμορφώθηκε το φετινό τρίμηνο στα €3.050,5 εκ. Ο ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας καταγράφει μείωση για τρίτο συνεχές τρίμηνο, αφού το τελευταίο τρίμηνο του 2007 είχε φθάσει το 4,3% και το τρίτο τρίμηνο το 4,6%. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2008 υπολογίζεται από τη Eurostat ότι έπεσε ακόμη πιο χαμηλά στο 3,9%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου, ενδείξεις επιβράδυνσης παρατηρήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους στους τομείς των κατασκευών και της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας. Οι ενδείξεις είναι συμβατές με την ευρύτερη εντύπωση που υπάρχει στην αγορά για σαφή επιβράδυνση στο συγκεκριμένο κλάδο, εν μέρει λόγω της μείωσης του ορίου χρηματοδότησης από την Κεντρική Τράπεζα, αλλά και λόγω του ότι η περσινή αύξηση ήταν ασυνήθιστα ψηλή.

Σε αντίθεση με τις κατασκευές και τα ακίνητα, αύξηση παρατηρήθηκε στους τομείς των ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών οργανισμών και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Η στατιστική υπηρεσία δε δίνει περισσότερα στοιχεία για τη συνεισφορά των διαφόρων τομέων στη διαμόρφωση του ΑΕΠ.

Η επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης είναι αναμενόμενη, καθώς τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμούν ότι θα περιοριστεί σε επίπεδα κάτω του 4% για ολόκληρο το έτος.

Επιβράδυνση και στην ΕΕ

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης καταγράφεται και στην ΕΕ. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύτηκαν επίσης σήμερα, η ανάπτυξη της οικονομίας στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2008 περιορίστηκε σε 2,4% από 2,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2007 και 2,9% το τρίτο τρίμηνο. Στην ευρωζώνη ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε το πρώτο τρίμηνο του 2007 στο 2,2%.

STOCKWATCH.COM.CY

Βήματα για μείωση δικαστικού επιτοκίου

Βήματα για μείωση δικαστικού επιτοκίου


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για τη μείωση του δικαστικού τόκου από 8% σε 6%, αφού την πρόταση ασπάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, η οποία διεξήχθη παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμο του 2008, συμφώνησαν όλοι για την αναγκαιότητα της μείωσης του επιτοκίου.

Ο τόκος αφορά τα ποσά που επιδικάζουν τα δικαστήρια σε αποφάσεις που περιέχουν χρηματική ποινή. Ο τόκος είναι σταθερός στο 8%, ενώ τα βασικά επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας κυμαίνονται από το 2001 σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από το 7% που ήταν μέχρι τότε. Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ είναι σήμερα 4%.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου μιλώντας εκ μέρους των βουλευτών οι οποίοι συνυπογράφουν την πρόταση χαρακτήρισε «εξωπραγματικό το επιτόκιο που επιβάλλει ο υφιστάμενος νόμος με τα σημερινά δεδομένα και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και όχι αυτούς που θα έπρεπε να εξυπηρετεί», ανέφερε ο κ. Νικόλαου.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «υπάρχουν δύο επιλογές, είτε να είναι σταθερό το επιτόκιο είτε κυμαινόμενο, ενώ συμφωνούμε όπως κυμανθεί στο 6%», συμπληρώνοντας ότι η Επιτροπή είναι ανοικτή σε οποιοσδήποτε εισηγήσεις.

Λογική χαρακτήρισε την πρόταση ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης που τάχθηκε υπέρ του κυμαινόμενου επιτοκίου. «Δεν μπορεί η τακτική απόφαση να έχει 8% όταν τα τρέχοντα επιτόκια είναι της τάξης του 4%- 4,5%». Ανέφερε και εισηγήθηκε να έχει την ίδια πρακτική που ακολουθήθηκε για τις αποζημιώσεις για το θέμα των απαλλοτριώσεων.

Υπέρ της μείωσης του δικαστικού επιτοκίου τάχθηκε και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών. «Εάν είναι σταθερό το επιτόκιο, θα διευκολύνεται η δουλειά του πρωτοκολλητή, ενώ όσον αφορά το ύψος συμφωνούμε με το 6% ή με το λεγόμενο ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για φύλαξη της κύριας αναχρηματοδότησης το οποίο επί του παρόντος είναι 4% συν 1,5%», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης υπέδειξε ότι θα πρέπει να επιλυθούν κάποια πρακτικά προβλήματα τα οποία μπορούν να προκύψουν στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας. Ως τέτοια ανέφερε την παρέμβαση που μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνεται σε μια δικαστική απόφαση «εφ’ όσο στο κείμενο της αναφέρεται το επιτόκιο και όταν αυτό θα διαφοροποιείται στη διάρκεια του χρόνου, που αυτό μπορεί να γίνει μια ή δύο φορές το χρόνο, ενδέχεται να θεωρηθεί ως παρέμβαση παρεμβαίνεις στη δικαστική απόφαση».

Ένα δεύτερο θέμα που χρήζει ρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, είναι ο τρόπος είσπραξης του οφειλόμενου τόκου από τον πρωτοκολλητή αφού δε θα γνωρίζει το ισχύον επιτόκιο κάθε περίπτωση αφού θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα επιτόκια της αγοράς.

Ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Ασφαλιστών και των Συνδέσμων Καταναλωτών συμφώνησαν με την τροποποίηση της νομοθεσίας για χαμηλότερο επιτόκιο, ενώ τάχθηκαν και υπέρ του κυμαινόμενου επιτοκίου.

Το θέμα εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια και είναι από τα πάγια αιτήματα διαφόρων επαγγελματικών φορέων, όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες, που καλούνται να πληρώσουν σημαντικά επιπρόσθετα ποσά σε τόκους, σε επιδικασθείσες αποζημιώσεις. Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο από τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκδίκαση υποθέσεων, καθώς οι τόκοι συντρέχουν από την ημέρα καταχώρησης της αγωγής.

Πρόσφατα οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν υποστηρίξει ότι ο ψηλός τόκος δίνει κίνητρο στους ενάγοντες να μην καταλήγουν σε εξώδικο συμβιβασμό εντός λογικών χρονικών πλαισίων.

STOCKWATCH.COM.CY

Εθνική: 4ν./100π. μετοχές αντί μερίσματος

Εθνική: 4ν./100π. μετοχές αντί μερίσματος

Με discount 30% θα έχουν την δυνατότητα να επανεπενδύσουν το μέρισμα οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε αντί πρόσθετου μερίσματος να εκδώσει νέες μετοχές και συγκεκριμένα να προσφέρει στους μετόχους 4 νέες μετοχές για κάθε 100 παλαιές, εκδίδοντας συνολικά 19 εκατ. νέες μετοχές περίπου.
Ουσιαστικά οι μέτοχοι αγοράζουν κάθε μια νέα μετοχή στην τιμή των 25 ευρώ. Με την κίνηση αυτή η Εθνική προχωρά σε μία άτυπη αύξηση κεφαλαίου.

Παράλληλα, η Εθνική θα προχωρήσει στην αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ με την έκδοση προνομιούχων μετοχών που θα υλοποιηθεί τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου.

REPORTER.GR

WSJ: Προς πώληση της μονάδας οικιακών συσκευών η GE

WSJ: Προς πώληση της μονάδας οικιακών συσκευών η GE

Σε πώληση ή αναζήτηση ενός εταίρου για τη μονάδα οικιακών συσκευών της προσανατολίζεται – σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal – η General Electric Η κίνηση αυτή ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την αποχώρηση του αμερικανικού ομίλου από την αγορά οικιακών συσκευών, στην οποία δραστηριοποιείται περισσότερο από έναν αιώνα.

Όπως αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στην κατάσταση, η GE έχει ήδη προσλάβει την Goldman Sachs προκειμένου να εξετάσει τις επιλογές της εταιρείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η απόσχιση και η πώληση της μονάδας. Σύμφωνα πάντα με τις ανωτέρω πηγές, μια πώληση της μονάδας πιθανόν να αποφέρει στην εταιρεία έως και οκτώ δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GE Τζέφρι Ίμελτ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να επιτύχει ετήσια ανάπτυξη κερδών της τάξεως του 10%, προχωρά σε πωλήσεις μονάδων, οι οποίες δεν αναπτύσσονται με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Η μονάδα των οικιακών συσκευών αναλογούσε πέρυσι μόλις το 4,1% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι τιμές σε κάποιες από τις συσκευές της δεν έχουν αυξηθεί για περισσότερα από 50 χρόνια.

Εκπρόσωπος της GE αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με μια πιθανή πώληση της εν λόγω μονάδας.

NAFTEMPORIKI

DSG: Μειώνει το μέρισμα κατά 50%, κλείνει 77 καταστήματα

DSG: Μειώνει το μέρισμα κατά 50%, κλείνει 77 καταστήματα

Σε μείωση του μερίσματός της κατά 50% και κλείσιμο έως 77 καταστημάτων σχεδιάζει να προχωρήσει η DSG International, η βρετανική ιδιοκτήτρια των καταστημάτων ηλεκτρονικών PC World και Currys, έπειτα από τρία διαδοχικά χρόνια πτωτικής κερδοφορίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προέβλεψε πως η φετινή χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις και υποστήριξε πως είναι «δύσκολο» να εκτιμηθούν τα κέρδη. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η DSG, οι πωλήσεις της στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο υποχώρησαν, κατά τις 29 εβδομάδες μέχρι τις 3 Μαΐου, κατά 1%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της δύο φορές φέτος, καθώς οι πελάτες της φαίνεται πως στρέφονται στις αγορές μέσω διαδικτύου και στα σούπερ-μάρκετ. Οι μετοχές της βρέθηκαν σήμερα στο Λονδίνο σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Στα σχέδια της DSG συμπεριλαμβάνονται δαπάνες ύψους 110 εκατ. στερλινών περίπου για την ανάκαμψη της κερδοφορίας της καθώς και μείωση των δαπανών κατά 50 εκατ. στερλίνες στο οικονομικό έτος του 2009. Η εταιρεία εκτιμά πως τα προ φόρων κέρδη της θα διαμορφωθούν στη χρήση 2008 μεταξύ 200 εκατ. στερλινών και 210 εκατ. στερλινών.

NAFTEMPORIKI

Ευρωζώνη: Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο α' τρίμηνο

Ευρωζώνη: Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο α' τρίμηνο

Σύμφωνα με τη πρώτη εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε., Eurostat ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης στο πρώτο τρίμηνο του 2008 επιταχύνθηκε στο 0,7%, από 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5%.

Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 2,2%, έναντι 1,9% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Η Eurostat επιβεβαίωσε επίσης την προηγούμενη εκτίμησή της ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε τον Απρίλιο στο 3,3% από το ιστορικό υψηλό του 3,6%, στο οποίο είχε αναρριχηθεί το Μάρτιο.

NAFTEMPORIKI

Αλμούνια: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 3,3% τον Απρίλιο

Αλμούνια: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 3,3% τον Απρίλιο

Στο 3,3% υποχώρησε τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, μετά το ρεκόρ του 3,6% το Μάρτιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Εurostat, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνδιάσκεψης στις Βρυξέλλες, ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση της Eurostat η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα το μεσημέρι, ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 3,3%. Το ποσοστό αυτό «είναι υψηλότερο απ' ό,τι επιθυμούμε», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

NAFTEMPORIKI

DP World, Cosco και Hutchison κατέθεσαν προσφορές στον ΟΛΘ

DP World, Cosco και Hutchison κατέθεσαν προσφορές στον ΟΛΘ

Θεσσαλονίκη,

ΤΡΕΙΣ προσφορές - από Dubai Ports World, Cosco και Ηutchison - κατατέθηκαν χθες και ανοίγονται σήμερα, για το ΣΕΜΠΟ του 6ου προβλήτα του Ο.Λ.Θ.

Με την κατάθεση των προσφορών λήγει μία δύσκολη περίοδος για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο κατάφερε εκτός από τις δύο κινεζικές εταιρείες, να προσελκύσει και την αραβική Dubai.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση τριών προσφορών κρίνεται ικανοποιητική από τη πλευρά της διοίκησης του ΟΛΘ, ενώ από την άλλη, οι εργαζόμενοι θεωρούν περιορισμένο το ενδιαφέρον που δεσμευτικά εκδηλώνεται, αφού όπως υποστηρίζουν σαν λιμάνι φορτίων transit, η Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει μικρότερο ρίσκο για τους επενδυτές από ό,τι αυτό του Πειραιά.

Όπως για τον ΟΛΠ [OLPr.AT] , έτσι και για τον ΟΛΘ, η COSCO Pacific «κατεβαίνει» μόνη της, ενώ η Hutchison Port και η Hatchison Investment είναι μαζί με τις ALAPIS και ΛΥΔ συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη. Η Dubai PW που «κατεβαίνει» στο διαγωνισμό μέσω της θυγατρικής της P&O, έχει μαζί της την Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] , την Ακτωρ Παραχωρήσεις, αλλά και τον επίσημο εκπρόσωπο και συνεργάτη της στην Ελλάδα Διονύση Στεριώτη.

Με το διαγωνισμό για το ΣΕΜΠΟ της ΟΛΘ Α.Ε. να περνάει στην επόμενη φάση, εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν και τα μεγάλα έργα του λιμανιού, τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν παγώσει ακριβώς επειδή έχουν συνδεθεί με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο λιμάνι.

Μεγάλα έργα δε είναι δύο: Η επέκταση του 6ου προβλήτα- έργο που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται αλλά σταμάτησε ενόψει του διαγωνισμού για το ΣΕΜΠΟ. Η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού - logistics center, που εκτιμάται ότι πολύ θα ενδιαφέρει την εταιρεία που θα αναλάβει να διαχειριστεί το container terminal του ΟΛΘ.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εχθές στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας της ΟΜΥΛΕ κ. Σπανόπουλος, επανέλαβε την αντίθεση των εργαζομένων με την παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ, μίλησε ότι το δήθεν μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών κατέληξε να είναι μόλις δύο προσφορές για Πειραιά και τρεις για Θεσσαλονίκη, ενώ ανακοίνωσε συνέχιση των κινητοποιήσεων αλλά και παράλληλη εξέταση των νέων δεδομένων.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση μπροστά από τη κεντρική πύλη . Τις γραμμές τους θα πυκνώσουν οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και, στη συνέχεια, όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Δηλώσεις ΥΕΝΑΝΠ

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης μόλις ενημερώθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Θ. Γιάννη Τσάρα για την κατάθεση τριών προσφορών δήλωσε:

«Με την υποβολή τριών προσφορών για την παραχώρηση της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμένος Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται το πιο σημαντικό στάδιο μιας μεγάλης μεταρρύθμισης στα λιμάνια της χώρας που αποτέλεσε σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης.

Το ενδιαφέρον των τριών εταιρειών ξεπερνά κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς όλες έχουν μακρά εμπειρία και τεράστιο μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία», και προσέθεσε: «Με την παραχώρηση της διαχείρισης των ΣΕΜΠΟ των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης η Ελλάδα γίνεται κυρίαρχο διαμετακομιστικό κέντρο της Μεσογείου με προφανή οφέλη για την εθνική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες και τελικά του κάθε πολίτη ξεχωριστά».

NAFTEMPORIKI

Η ΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

NIKKEI 225 14,251.74 133.19 0.94%
HANG SENG INDEX 25,513.71 -19.77 -0.08%
CSI 300 INDEX 3,948.09 -27.69 -0.70%

Στα 400 δισ. δολ. το κόστος της πιστωτικής κρίσης

Στα 400 δισ. δολ. το κόστος της πιστωτικής κρίσης

ΣΕ 400 ΔΙΣ. δολάρια υπολογίζει ο διεθνής οίκος Fitch το κόστος της πιστωτικής κρίσης για τις επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα. Προβλέπει ωστόσο παράλληλα ότι στο εξής οι αναθεωρήσεις της αξιολόγησης εξασφαλισμένων με υποθήκες στοιχείων ενεργητικού θα είναι ελάχιστες, καθώς οι τράπεζες έχουν ήδη αποκαλύψει το 80% των ζημιών τους από την έκθεση στα επενδυτικά αυτά εργαλεία.

Από τις συνολικές απώλειες των 400 δισ. δολαρίων το 50% αντιστοιχεί σε ζημίες τραπεζών, ενώ το υπόλοιπο στους άλλους παίκτες του χρηματοοικονομικού τομέα: ασφαλιστές, διαχειριστές ενεργητικού και αντισταθμιστικά ταμεία (hedge funds). Οι τράπεζες έχουν ήδη ανακοινώσει ζημίες 165 δισ. δολαρίων εξαιτίας της έκθεσης σε εξασφαλισμένα με υποθήκες χρεόγραφα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η JP Morgan Chase & Co. προειδοποιεί ότι οι μεγάλες αμερικανικές εμπορικές τράπεζες, που έχουν ήδη δεχθεί πλήγμα από τις αναταράξεις στις αγορές ενυπόθηκου στεγαστικού χρέους και δανείων προς μεγάλες επιχειρήσεις, έρχονται τώρα αντιμέτωπες με νέες αδυναμίες σε άλλους τομείς.

Όπως επισημαίνει σε αναφορά της η επενδυτική τράπεζα, οι πιστωτικοί όμιλοι παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα αυξανόμενα προβλήματα στους τομείς πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων και δανείων προς μικρές επιχειρήσεις.

Παράλληλα ο οίκος Moody's χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για τους ασφαλιστές ομολόγων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η έκθεσή των ασφαλιστών ομολόγων σε δεύτερης ποιότητας χρεόγραφα εξασφαλισμένα με υποθήκες είναι μεγάλη, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες υποβαθμίσεις της αξιολόγησής τους. Μετά την ανακοίνωση οι μετοχές της μεγαλύτερης ασφαλίστριας ομολόγων στις ΗΠΑ, MBIA, παρουσίαζαν απώλειες 6,3%, ενώ της Ambac πτώση 7,6%.

O διεθνής οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρεί στο σχεδιασμό νέων μέτρων, με στόχο να βελτιώσει την κατανόηση των αξιολογήσεών του σε δομημένα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τα νέα μέτρα, που σύμφωνα με τη Moody's ενισχύουν τη σαφήνεια και τη διαφάνεια στη διαδικασία αξιολόγησης, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του 2009.

NAFTEMPORIKI

Γερμανία: Σε υψηλά 12ετίας η αύξηση του ΑΕΠ

Γερμανία: Σε υψηλά 12ετίας η αύξηση του ΑΕΠ

Στο 1,5% διαμορφώθηκε η αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2008, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό που καταγράφεται από το 1996.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2007 το ΑΕΠ της Γερμανίας είχε αυξηθεί κατά 0,3%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν για τους τρεις πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς αύξησή του κατά 0,7%.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας αναφέρει επίσης ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε τον Απρίλιο, σε μηνιαία βάση, κατά 0,2%. Το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 2,4% από 3,1% που ήταν το Μάρτιο.

NAFTEMPORIKI

Διαγραφές 1,7 δισ. στερλινών στην Barclays

Διαγραφές 1,7 δισ. στερλινών στην Barclays

Στα 1,7 δισ. στερλίνες (3,3 δισ. δολάρια) ανήλθαν οι διαγραφές της Barclays στο πρώτο τρίμηνο, με την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας να ανακοινώνει κάμψη της κερδοφορίας της για το εν λόγω διάστημα.

«Τα κέρδη του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα σε σχέση με το ιδιαίτερα ισχυρό τρίμηνο ένα χρόνο νωρίτερα», αναφέρει η Barclays σε σημερινή ανακοίνωσή της. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πως οι διαγραφές της θα διαμορφώνοντας κάτω των δύο δισ. στερλινών.

Η Barclays, η οποία έχει προβλέψει επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κερδοφορίας της κατά τα επόμενη τέσσερα έτη, έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως οι Royal Bank of Scotland και HBOS.

Οι μετοχές της έχουν καταγράψει φέτος απώλειες 15%, έναντι πτώσης 10% που έχει σημειώσει ο δείκτης FTSE 350 Banks Index.

NAFTEMPORIKI

Οικονομική ανάκαμψη ύστερα από δύο χρόνια

Οικονομική ανάκαμψη ύστερα από δύο χρόνια


ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να εξασθενήσουν και η ανάκαμψη δεν θα πρέπει να αναμένεται ενωρίτερα από το 2009 παρά τις αμυδρές ενδείξεις για τόνωση της εμπιστοσύνης, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς και έρευνες.

Τροχοπέδη στην ανάκαμψη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, οι αυξανόμενες τιμές πετρελαίου.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει πριν από το 2009, μολονότι ένα «μεγάλο μέρος» της χρηματοπιστωτικής κρίσης ενδεχομένως να έχει παρέλθει, σύμφωνα με τον επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Ντομινίκ Στρος-Καν. «Πιθανότατα ένα μεγάλο μέρος της χρηματοπιστωτικής κρίσης βρίσκεται πίσω μας, όμως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν όλα έχουν τελειώσει. Δεν βλέπω ανάκαμψη πριν από το 2009», είπε χαρακτηριστικά ο Στρος-Καν.

Οι ισχυρές αναδυόμενες αγορές, όπως Κίνα, Ινδία και Βραζιλία, στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία, όμως οι αυξανόμενες τιμές πετρελαίου, εμπορευμάτων και αγαθών διατροφής παραμένουν τροχοπέδη, σύμφωνα με τον Στρος-Καν. Την ανησυχία του Στρος-Καν συμμερίζεται και η κορυφαία στρατηγική αναλύτρια της Goldman Sachs Αμπι Κοέν, η οποία δήλωσε ότι «η δυσπραγία δεν έχει τελειώσει» για την αμερικανική οικονομία.

Η Κοέν πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα σταθεροποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2009, αν και θεωρεί ότι οι αγορές βρίσκονται ήδη σε διαδικασία βελτίωσης. «Ορισμένοι πιστωτές έχουν επιστρέψει στην αγορά, κάποιοι επενδυτές στις αγορές μετοχών και μερικές τράπεζες έχουν αρχίσει να δανείζουν ξανά», είπε χαρακτηριστικά.

Οικονομική επιβράδυνση προοιωνίζεται και ο βασικός οικονομικός δείκτης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος υποχώρησε στο 98,1 το Μάρτιο από το 98,6 του Φεβρουαρίου. Ερευνα ωστόσο του Bloomberg υπογραμμίζει ότι η εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομία βελτιώθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα το Μάιο, εν μέσω ενδείξεων ότι τα χειρότερα της πιστωτικής κρίσης έχουν παρέλθει.

Ο παγκόσμιος δείκτης εμπιστοσύνης του Bloomberg αυξήθηκε στο 22,7 από το 14,5 του Απριλίου, με τους ερωτηθέντες να εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξοι σε όλες τις περιοχές και να αναστρέφουν τις προβλέψεις τους για περαιτέρω πτώση του δολαρίου από τη στιγμή που η Φέντεραλ Ρεζέρβ σηματοδότησε ότι είναι έτοιμη να διακόψει τις μειώσεις των επιτοκίων. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία εμφανίστηκαν περισσότερο απαισιόδοξοι για την προοπτική του ευρώ. Η ίδια έρευνα του Bloomberg έδειξε επίσης ότι οι επενδυτές στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη αρχίζουν να πιστεύουν λιγότερο ότι οι μετοχές θα υποχωρήσουν. Περισσότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ιάπωνες, οι Ελβετοί και οι Βραζιλιάνοι για την πορεία των μετοχών τους.

NAFTEMPORIKI

Credit Agricole: Κάμψη κερδοφορίας κατά 66% στο α’ τρίμηνο

Credit Agricole: Κάμψη κερδοφορίας κατά 66% στο α’ τρίμηνο

Στα 892 εκατ. ευρώ, από 2,655 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, υποχώρησαν τα κέρδη πρώτου τριμήνου της Credit Agricole ως αποτέλεσμα του σοβαρού αντίκτυπου που είχαν στην τράπεζα οι αναταραχές στις διεθνείς αγορές.

Το ισχυρότερο πλήγμα υπέστη το τμήμα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, με την τράπεζα να ανακοινώνει την αποχώρηση του Μαρκ Λίτζλερ από τη θέση του επικεφαλής του τμήματος, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Πατρίκ Βαλρόφ.

Ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος επιβεβαίωσε, παράλληλα, τα σχέδιά του να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5,9 δισ. ευρώ πριν από το καλοκαίρι, σε περίπτωση που παραμείνουν οι συνθήκες αυτές στην αγορά. Αποκάλυψε ακόμη ότι σκοπεύει να πουλήσει πάγιά του «όπως και αν χρειάζεται», εντός των επόμενων 18 μηνών, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική του θέση.

Σύμφωνα με την Credit Agricole, οι διαγραφές στην επενδυτική της τράπεζα Calyon, που σχετίζονται με την αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου, διαμορφώθηκαν σε 1,205 δισ. ευρώ.

NAFTEMPORIKI

Merrill Analysts to Rate 20% of Stocks `Underperform'

Merrill Analysts to Rate 20% of Stocks `Underperform'

May 14 (Bloomberg) -- Merrill Lynch & Co. will require its stock analysts to have ``underperform'' ratings on at least 20 percent of the companies they cover, about four times the Wall Street average.

The new guidelines will also limit ``buy'' ratings to 70 percent of shares, while ``neutral''-rated stocks won't exceed 30 percent. Analysts at Merrill, the third-largest U.S. securities firm, now recommend selling about 12 percent of their companies.

Merrill Chief Executive Officer John Thain is trying to lure clients with advice on overvalued stocks, a strategy his former employer, Goldman Sachs Group Inc., has adopted. Goldman, the world's most-profitable securities firm, had sells on 15 percent of the companies on April 1. About 37 percent of stocks fall every year, Candace Browning, president of Merrill Lynch Global Research, said in a Bloomberg Television interview today.

Merrill is ``trying to go after the customer base that has generated the most commissions, and that's the hedge funds,'' said Jack Ablin, who oversees $62 billion as chief investment officer at Harris Private Bank in Chicago. ``They probably do want to offer them short ideas.''

Short selling is the sale of stock borrowed from shareholders in the hope of profiting by repurchasing the securities later at a lower price and returning them to the holder. Short sellers have the widest choice of stocks since at least 1990 as corporate finances deteriorate and profit growth slows, London-based Societe Generale SA strategist James Montier wrote in a report yesterday.

$1.4 Billion Settlement

Merrill's shift comes as analysts rate about half as many stocks ``sell'' as they did in 2003, according to data compiled by Bloomberg. That year, 10 securities firms including Merrill paid $1.4 billion to settle allegations by then-New York Attorney General Eliot Spitzer they used research to promote investment banking clients. About 5.5 percent of all stocks covered by Wall Street analysts are currently rated ``sell'' or its equivalent, Bloomberg data show.

``Do they need to have a better sell discipline? Absolutely,'' said Peter Sorrentino, a portfolio manager at Huntington Asset Advisors in Cincinnati, which oversees $16.7 billion. Sorrentino owns Merrill Lynch shares and uses its research to help make investment decisions.

``Anybody can find good stuff to buy,'' he added. ``It's the sell research people pay for.''

Negative Total Return

Merrill also changed the definition of its ratings categories. The lowest, ``underperform,'' applies to stocks expected to have a negative total return over 12 months or gain the least among stocks in their industry or region. Stocks rated ``neutral'' are projected to return up to 10 percent, and ``buy'' ratings will apply to companies expected to return more than 10 percent.

The new system will begin June 2, Merrill said in a statement distributed by Business Wire. The company is a passive, minority investor in Bloomberg LP, the parent of Bloomberg News.

The proportion of U.S. shares available for trading that were sold short at the end of April was 10.3 percent, Bespoke Investment Group LLC said in a May 12 report. The Harrison, New York-based investment-research firm based its analysis on the 1,500 companies in the Standard & Poor's 1500 Index.

BLOOMBERG
Share |