Thursday, May 15, 2008

WSJ: Προς πώληση της μονάδας οικιακών συσκευών η GE

WSJ: Προς πώληση της μονάδας οικιακών συσκευών η GE

Σε πώληση ή αναζήτηση ενός εταίρου για τη μονάδα οικιακών συσκευών της προσανατολίζεται – σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal – η General Electric Η κίνηση αυτή ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την αποχώρηση του αμερικανικού ομίλου από την αγορά οικιακών συσκευών, στην οποία δραστηριοποιείται περισσότερο από έναν αιώνα.

Όπως αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στην κατάσταση, η GE έχει ήδη προσλάβει την Goldman Sachs προκειμένου να εξετάσει τις επιλογές της εταιρείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η απόσχιση και η πώληση της μονάδας. Σύμφωνα πάντα με τις ανωτέρω πηγές, μια πώληση της μονάδας πιθανόν να αποφέρει στην εταιρεία έως και οκτώ δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GE Τζέφρι Ίμελτ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να επιτύχει ετήσια ανάπτυξη κερδών της τάξεως του 10%, προχωρά σε πωλήσεις μονάδων, οι οποίες δεν αναπτύσσονται με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Η μονάδα των οικιακών συσκευών αναλογούσε πέρυσι μόλις το 4,1% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι τιμές σε κάποιες από τις συσκευές της δεν έχουν αυξηθεί για περισσότερα από 50 χρόνια.

Εκπρόσωπος της GE αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με μια πιθανή πώληση της εν λόγω μονάδας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |