Thursday, April 19, 2012

Bank of America: Πτώση 68% στα κέρδη του α΄ τριμήνου

Bank of America: Πτώση 68% στα κέρδη του α΄ τριμήνου

Πτώση 68% στα κέρδη κατέγραψε η Bank of America το πρώτο τρίμηνο ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της τράπεζας υποχώρησαν στα 653 εκατ. δολ., ή 3 σεντς ανά μετοχή, από 2,05 δισ. δολ., ή 17 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 17% στα 22,28 δισ. δολ. από 26,88 δισ. δολ. Ωστόσο εξαιρουμένων των έκτακτων γεγονότων τα ανά μετοχή κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν στα 31 σεντς από 23 σεντς ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που τα τοποθετούσαν στα 12 σεντς. Σημειώνεται πως στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου περιλαμβάνονται προ φόρων χρεώσεις 4,8 δισ. δολ. που συνδέονται με αλλαγές στην αξία των χρεών της τράπεζας. Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 12 σεντς και έσοδα 22,51 δισ. δολ.

Τέλος, οι προβλέψεις υποχώρησαν στα 2,42 δισ. δολ. από 3,81 δισ. δολ. Η μετοχή της BofA ενισχύεται στις προσυνεδριακές συναλλαγές 3,36% στα 9,22 δολ. 

source: www.capital.gr

ΗΠΑ: Πτώση μικρότερη των εκτιμήσεων στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Πτώση μικρότερη των εκτιμήσεων στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Πτώση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 2.000 στις 386.000. Σημειώνεται πως ο αριθμός των αιτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 388 χιλ. από 380 χιλ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν άνοδο κατά 1.000. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων – που έχει σκοπό τον περιορισμό της μεταβλητότητας –αυξήθηκε κατά 5.500 στις 374.750. Τέλος, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων αυξήθηκε την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7Απριλίου κατά 26.000 στις 3,297 εκατ.

source: capital.gr

Nokia: Ζημίες 929 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο

Nokia: Ζημίες 929 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο

 Καθαρές ζημίες ύψους 929 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Nokia το πρώτο τρίμηνο του 2012, έναντι κερδών 344 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Η φινλανδική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2012 θα είναι ζημιογόνα. Καθαρές ζημίες ύψους 929 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Nokia το πρώτο τρίμηνο του 2012, έναντι κερδών 344 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Η φινλανδική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2012 θα είναι ζημιογόνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο έντονος ανταγωνισμός στη βιομηχανία έχει οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων, ειδικά στην Ινδία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Κίνα. Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 29% στα 7,35 δισ. ευρώ. Παρά την προειδοποίηση για τα αποτελέσματα, οι ζημίες του πρώτου τριμήνου ήταν μεγαλύτερες απ' ό,τι αναμενόταν. «Ήρθαμε αντιμέτωποι με μεγαλύτερες των αναμενόμενων προκλήσεις ως προς την ανταγωνιστικότητα», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Στέφεν Ελοπ και δεσμεύτηκε να ανακοινώσει σύντομα νέα μέτρα για περικοπές δαπανών.

source: naftemporiki.gr

Moody΄s: Σε μη βιώσιμα επίπεδα το κόστος δανεισμού για Ιταλία, Ισπανία

Moody΄s: Σε μη βιώσιμα επίπεδα το κόστος δανεισμού για Ιταλία, Ισπανία

Ισπανία και Ιταλία αντιμετωπίζουν "υψηλό κίνδυνο χρεοκοπίας" αν το κόστος δανεισμού παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, προειδοποιεί αναλυτής της Moody΄s Analytics. Μέχρι σήμερα το επίπεδο του 7% ήταν το κρίσιμο όριο για τους αναλυτές όταν πλέον το κόστος δανεισμού γίνονταν απαγορευτικό. Ωστόσο, ο αναλυτής της Moody΄s Analytics προειδοποιεί ότι οι αποδόσεις του 10ετούς ισπανικού πάνω από το 5,7% και του Ιταλικού πάνω από το 5,5% έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα που μπορούν να θεωρηθούν βιώσιμα λόγω των αποδυναμωμένων δημόσιων οικονομικών των δύο χωρών. "Κόστος δανεισμού πάνω από το 5,7% θα αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα χρεοκοπίας" για την Ισπανία, σημειώνει ο Enam Ahmed, οικονομολόγος της Moody΄s Analytics.

Προσθέτει ότι η Ιταλία θα πρέπει να μειώσει το μακροπρόθεσμο κόστος δανεισμού στο 4,2% ώστε να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι. Ο αναλυτής επισημαίνει ωστόσο ότι δεν περιμένει η Ιταλία ή Ισπανία να χρειαστούν διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. "Επίσημη διάσωση της Ισπανίας ή της Ιταλίας αυτό το έτος θα βύθιζε την Ευρωζώνη σε βαθύτερη ύφεση και ο κίνδυνος της διάσπασης της Ευρωζώνης θα γινόταν πραγματικός", υπογραμμίζει.

source: capital.gr

Φήμες για υποβάθμιση της Γαλλίας "σπρώχνουν" σε ιστορικό χαμηλό το bund

Φήμες για υποβάθμιση της Γαλλίας "σπρώχνουν" σε ιστορικό χαμηλό το bund

 Σε υψηλό τριών μηνών ενισχύεται την Πέμπτη ο πιστωτικός κίνδυνος της Γαλλίας, ενώ την ίδια στιγμή τα futures των γερμανικών δεκαετών ομολόγων bund υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα εν μέσω ανεπιβεβαίωτων φημών από traders γα επικείμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας άπό τη Moody΄s, όπως μεταδίδει το Reuters. Η Γαλλία δεν έχει ενημερωθεί για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, σχολίασε αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως νέο», δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ενημέρωση από οίκο αξιολόγησης που να αφορά με μια τέτοια εξέλιξη.

Η φήμη για την υποβάθμιση είναι αβάσιμη». Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires η παραπάνω φήμη φέρεται να διέρρευσε από σημείωμα των αναλυτών της Citi στο οποίο καταγράφεται η πεποίθηση πως η Moody’s ενδέχεται να θέσει σε υπό αναθεώρηση την άριστη πιστοληπτική διαβάθμιση της Γαλλίας για πιθανή υποβάθμιση μέχρι το φθινόπωρο. Ειδικότερα, η τιμή των futures του γερμανικού bund ενισχύεται στο ιστορικό υψηλό των 140,78 μονάδων, ενισχυόμενη κατά 42 μονάδες. Την ίδια ώρα, έντονα ανοδικά κινείται η απόδοση των γαλλικών δεκαετών ομολόγων στο 3,11% με το spread να διαμορφώνεται κοντά στις 130 μ.β.

Σημειώνεται ότι η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη εγείρει ανησυχίες πως η Γαλλία θα υιοθετήσει μη ευνοϊκές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ο υποψήφιος των σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία Francois Hollande, που οι δημοσκοπήσεις του δίνουν προβάδισμα 16 μονάδων έναντι του αντιπάλου του Nicolas Sarcozy, προανήγγειλε αυξήσεις στους φόρους για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες καθώς και την επιβολή εισφοράς 75% επί των κερδών που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ με παράλληλη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 από τα 62 έτη.

Σε αυτό το κλίμα το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της τρίτης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας Credit Agricole κατέγραψε χθες τη μεγαλύτερη άνοδο έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών χρηματοοικονομικών εταιρειών. Τα CDS της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας BNP Paribas διευρύνθηκαν κατά 20 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα στις 257,5 μονάδες βάσης.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% κατά του δείκτη leading indicators το Μάρτιο

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% κατά του δείκτη leading indicators το Μάρτιο

 Την έκτη κατά σειρά άνοδο, η οποία διαμορφώθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων, εμφάνισε το Μάρτιο ο δείκτης leading indicators στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,3% το Μάρτιο, έπειτα από άνοδο 0,7% το Φεβρουάριο. Σημειώνεται πως η αύξηση ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, οι οποίες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο 0,2%.

Στα επιμέρους στοιχεία, επτά από τους δέκα δείκτες ενισχύθηκαν. Οι πιο θετικοί δείκτες ήταν το επιτοκιακό spread και οι άδειες ανέγερσης κατοικιών. Ο συμπίπτον δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ ο δείκτης υστέρησης κατά 0,3%.

source: capital.gr

Ευρωζώνη: Υποχώρησε τον Απρίλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ευρωζώνη: Υποχώρησε τον Απρίλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Υποχώρησε τον Απρίλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την εξέλιξη της κρίσης χρέους με φόντο την άνοδο των αποδόσεων στα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα. Ο δείκτης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη την Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχώρησε στις -19,8 μονάδες τον Απρίλιο από -19,1 το Μάρτιο. Είχαν προηγηθεί δύο διαδοχικοί μήνες βελτίωσης του δείκτη.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρή βελτίωση του δείκτη στις 19,0 μονάδες τον Απρίλιο.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Πτώση 2,6% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Πτώση 2,6% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάρτιο

Πτώση για δεύτερο διαδοχικό μήνα σημείωσαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάρτιο στις ΗΠΑ διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 2,6% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,48 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η National Association of Realtors. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 5,2%.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 0,4% σε μηνιαία βάση στα 4,61 εκατ. Τα στοιχεία της ένωσης έδειξαν ότι η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 163.800 δολ. σημειώνοντας μικρή άνοδο 2,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός Philly Fed

ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός Philly Fed

 Επιβράδυνε αισθητά η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην περιοχή της Φιλαδέλφειας τον Απρίλιο όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Philadelphia. Ειδικότερα, ο δείκτης Philly Fed του μεταποιητικού κλάδου διολίσθησε στις 8,5 μονάδες από 12,5 μονάδες το Μάρτιο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για ηπιότερη πτώση του δείκτη στις 10,7 μονάδες. Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν ανάπτυξη της δραστηριότητας.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 2,7 μονάδες από 3,3 μονάδες το Μάρτιο, ενώ ο δείκτης των αποστολών διολίσθησε στις 2,8 μονάδες από 3,5. Ο δείκτης για την απασχόληση βελτιώθηκε σκαρφαλώνοντας στις 17,9 μονάδες από 6,8 τον προηγούμενο μήνα. Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξες για το μέλλον. Ο δείκτης των προσδοκιών για τις επιχειρηματικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών σκαρφάλωσε στο 33,8 από 32,9 τον προηγούμενο μήνα.

source: capital.gr

Ισπανία: Πέτυχε τον στόχο άντλησης 2,5 δισ.

Ισπανία: Πέτυχε τον στόχο άντλησης 2,5 δισ.

Η Μαδρίτη άντλησε 2,54 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο για 2,5 δισ. ευρώ κατά την σημερινή κρίσιμη δημοπρασία ομολόγων, όπου καταγράφηκε ισχυρή ζήτηση. Το κόστος δανεισμού ενισχύθηκε για τους 10ετείς τίτλους, αλλά μειώθηκε για τα διετή ομόλογα. Συγκεκριμένα, από τη δημοπρασία των διετών ομολόγων, η Μαδρίτη άντλησε 1,114 δισ. ευρώ.

Η προσφορά καλύφθηκε 3,3 φορές έναντι 2 κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Η μέση απόδοση υποχώρησε στο 3,463% έναντι 3,495%. Από την δημοπρασία των 10ετών ομολόγων η Μαδρίτη άντλησε 1,425 δισ. ευρώ. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,4 φορές έναντι 2,2 κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 5,743% έναντι 5,403% . "Είναι μία μικτή δημοπρασία" υποστηρίζει ο Peter Chatwell της Credit Agricole CIB και συμπληρώνει: "Πούλησαν το μέγιστο δυνατό και αυτο είναι θετικό".

source: euro2day.gr

Τράπεζες: Κεφάλαια €1,6 δισ. σε 70 μέρες

Τράπεζες: Κεφάλαια €1,6 δισ. σε 70 μέρες

Μάχη με το χρόνο καλούνται να δώσουν οι τραπεζίτες τις επόμενες εβδομήντα μέρες για να αντλήσουν κεφάλαια που αντιστοιχούν περίπου με το 10% του κυπριακού ΑΕΠ. Τα δεδομένα για τις κυπριακές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο δύσκολα, καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ρευστή. Στα προβλήματα της οικονομίας – που αναμένεται να συρρικνωθεί για άλλη μια χρονιά με ρυθμό 4,7% το 2012 – προστίθεται και το αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον. Το κατακερματισμένο κομματικό σύστημα καθιστά δύσκολη την κομματική αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, προσθέτοντας στην αβεβαιότητα που περιβάλλει την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που τα προβλήματα δείχνουν να μεγαλώνουν, ο χρόνος δεν περιμένει τις τράπεζες.

 Έχοντας ήδη διανύσει περίπου τα δύο τρίτα της περιόδου που τους δόθηκε τον Οκτώβριο για να βρουν νέα κεφάλαια, οι τραπεζίτες αναζητούν πιθανές διεξόδους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών αναμένει ότι οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες θα έχουν πετύχει την ανακεφαλαιοποίηση τους αυξάνοντας το core tier 1 στο 9%. Η Τράπεζα Κύπρου πέτυχε μερικώς στην έκδοση του κεφαλαίου που στόχευε. Αύξησε τα κεφάλαια της κατά €400 εκ. και για να καλύψει το κεφαλαιακό κενό, δηλώνει ότι χρειάζεται άλλα €160 εκ. αν πετύχουν οι άλλοι κεφαλαιακοί της σχεδιασμοί. Η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει να είναι υπό έλεγχο καθώς η προ προβλέψεων κερδοφορία δείχνει να καλύπτει το μεγαλύτερος μέρος των επισφαλειών.
Όσο όμως βαθαίνει η ελληνική ύφεση, και όσο παραμένει η αβεβαιότητα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να αντιμετωπίζει μεγαλύτερες πιέσεις στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου της και ζημιές. Τις μεγαλύτερες προκλήσεις αντιμετωπίζει η Λαϊκή, που θα πρέπει να αντλήσει από υφιστάμενους και νέους μετόχους νέα κεφάλαια ύψους €1,35 δισ. και να καλύψει άλλα €600 εκ. με άλλους τρόπους. Υπό τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στην κυπριακή οικονομία, οι υφιστάμενοι μέτοχοι αδυνατούν να καλύψουν τη νέα έκδοση και η τράπεζα ευελπιστεί να βρει νέους επενδυτές κάνοντας συνεχείς επαφές στο εξωτερικό. Η κρίση όμως στην Ελλάδα έχει περιπλέξει τις προσπάθειες της διοίκησης της Λαϊκής, αφού οι υποψήφιοι επενδυτές, όπως η Ρωσική κρατική τράπεζα VTB, έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα συμμετέχουν στην έκδοση υπό το φόβο ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν θα είναι μεγαλύτερες, λόγω των επισφαλειών στην Ελλάδα.

Η Τράπεζα υποστηρίζει ότι η αυστηρή πολιτική προβλέψεων που εφαρμόστηκε στα αποτελέσματα του 2011, που έχει οδηγήσει σε προβλέψεις κοντά στο €1 δισ. στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο, έχει «καθαρίσει» τον ισολογισμό της. Οι επενδυτές όμως δεν έχουν πειστεί, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη της ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, χωρίς να γίνουν πρόσθετες ρυθμίσεις. Τόσο η διοίκηση της Λαϊκής όσο και η κυβέρνηση, ευελπιστούν στην προώθηση στην Ελλάδα νομοθετικής ρύθμισης που θα μειώνει τις ζημιές από τα ελληνικά ομόλογα στο 53,5% της αξίας τους αντί στο 60% που έκαναν οι τράπεζες και στο 70% που θα πρέπει να κάνουν στα τελικά τους αποτελέσματα. Η μεγαλύτερη όμως ελπίδα είναι ότι θα επιτραπεί στις κυπριακές τράπεζες να λάβουν στήριξη από το EFSF, μεταφέροντας το ελληνικό τους ενεργητικό σε άλλη εταιρική οντότητα. Οι σκέψεις της τράπεζας και της κυβέρνησης έχουν ήδη τεθεί από το διοικητή της ΚΤ και τον υπουργό Οικονομικών στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και μέχρι στιγμής, οι δύο άνδρες φαίνεται ότι δεν έχουν βρει κλειστές πόρτες. Σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες, το «λογαριασμό» της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας θα πρέπει να καλύψουν οι φορολογούμενοι, με κρατική στήριξη της Λαϊκής, και με την ελπίδα, ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες δεν θα μεγαλώσουν στο μέλλον. Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για την Ελληνική που έχει πρόθεση να αντλήσει €60 εκ.

Η τράπεζα έχει ήδη ισχυρή κεφαλαιακή βάση αλλά γνωρίζει ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα ενδεχομένως να πιέσουν ακόμα περισσότερο τον ισολογισμό της. Άλλωστε, η ποιότητα του ενεργητικού της Ελληνικής είναι διαχρονικά χαμηλότερη σε σχέση με τις άλλες δύο τράπεζες. Στην κούρσα πάντως για άντληση κεφαλαίων, οι κυπριακές τράπεζες δεν είναι μόνες και ο ανταγωνισμός για εντοπισμό κεφαλαίων είναι πανευρωπαϊκός. Οι αυστηρές ρυθμίσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση των ισολογισμών των τραπεζών κατά €2 τρισ. τους επόμενους δεκαοκτώ μήνες. Χθεσινή έκθεση του IMF τονίζει ότι ένα μέρος της μείωσης θα προκύψει από μείωση του δανεισμού, που θα επηρεάσει την ανάπτυξη.

source: stockwatch.com.cy

Audi Buys Ducati to Add Luxury Motorbikes to VW Model Lineup


Audi Buys Ducati to Add Luxury Motorbikes to VW Model Lineup

The VW unit will pay owner Investindustrial SpA about 860 million euros ($1.1 billion), including debt of around 155 million euros, for the Bologna, Italy-based company, two people familiar with the matter said today, declining to be identified because the companies are not publicly disclosing the price.

VW Chairman Ferdinand Piech, who turned 75 yesterday, has long coveted the brand. He publicly expressed interest in buying Ducati in April 2008 before eventually losing out to Investindustrial. The purchase will make Ducati the 11th brand in VW’s portfolio, alongside super-car marques Lamborghini and Bugatti and heavy-duty truck manufacturers Scania AB (SCVB) and MAN SE. (MAN)

“Ducati is a strong brand in a very specialized segment -- a bit like Lamborghini,” said Juergen Pieper, an analyst with Bankhaus Metzler in Frankfurt. “It’ll give Audi a bit of a marketing boost and it’s very profitable, but you still have to ask whether there’s not better use for $1 billion.”

The deal will also aid Ingolstadt, Germany-based Audi in its competition with Bayerische Motoren Werke AG (BMW), which makes BMW and Husqvarna motorcycles, as they vie for the lead in luxury vehicles.

Deal Value
Ducati, which last year sold about 42,000 motorcycles such as the $28,000 Superbike 1199 Panigale S Tricolore, posted earnings before interest, taxes, depreciation and amortization to 93 million euros in 2011, a person familiar with the financial figures said March 13.

Audi (NSU) is paying about 7.5 times Ebitda, minus debt, for the Italian motorcycle maker. Investindustrial, a private equity firm based in Milan, is earning three times the money it invested in the deal, one of the people said.

Ducati’s revenue last year rose 20 percent to 480 million euros, giving it a profit margin of about 19 percent. Audi’s operating profit was the equivalent of 12.1 percent of sales.

“Ducati is known worldwide as a premium brand among motorcycle manufacturers and has a long tradition of building sport motorcycles,” Audi Chief Executive Officer Rupert Stadler said in the statement. “It has great expertise in high- performance engines and lightweight construction.”

Porsche Integration
Volkswagen last year sold 8.36 million vehicles, generating 159 billion euros in revenue. VW, which also plans to integrate the Porsche car brand, had net liquidity of 17 billion euros at the end of 2011, according to its annual report.

The Ducati deal marks an entry into the motorcycle business for VW and another asset in Italy after buying Lamborghini and Italdesign Giugiaro SpA. Piech has also expressed interest in the past in Fiat SpA (F)’s Alfa Romeo brand.

Hero MotoCorp Ltd. (HMCL), India’s biggest motorcycle maker, had also expressed interest in Ducati after Milan-based Investindustrial made it known in February that it planned to sell the company.

Ducati, which was founded in 1926, sells the Superbike, Monster, Streetfighter, Hypermotard, Multistrada and the new Diavel models in 65 countries.

“Ducati has thrived with us as a result of the intensive industrial turnaround and the commercial push into new, fast- growing markets,” Andrea Bonomi, Investindustrial chairman, said in a statement. “We are convinced that the company will continue to provide a bright and rewarding future to its customers and employees in the very capable hands of Audi.”

source: bloomberg.com

EBay: Αύξηση 20% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης


EBay: Αύξηση 20% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης


Με αύξηση καθαρών κερδών και εσόδων έκλεισε το α’ τρίμηνο χρήσης για την αμερικανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων στο διαδίκτυο EBay, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της Wall Street. Η διοίκηση της εταιρείας αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα προσαρμοσμένα κέρδη της χρήσης 2012 κατά 5 σεντς ανά μετοχή και για τα έσοδα κατά 100 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή της σημειώνει "άλμα" 4,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street. Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί 18%.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα καθαρά κέρδη της EBay διαμορφώθηκαν στα 570 εκατ. δολ. ή 44 σεντς ανά μετοχή, έναντι 476 εκατ. δολ. ή 36 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη θα ανέρχονταν στα 725 εκατ. δολάρια ή 55 σεντς ανά μετοχή από 47 σεντς ανά μετοχή.

Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,55 δισ. δολάρια.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της EBay στα 52 σεντς ανά μετοχή (αυξημένα κατά 11% από πέρυσι) και τα έσοδα στα 3,15 δισ. δολάρια (+24%)

Για το 2012 η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πλέον ότι τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή θα ανέλθουν στα 2,30-2,35 δολάρια και τα έσοδα στα 13,8-14,1 δισ. δολάρια.



source: capital.gr

Γερμανία: Δανείστηκε με ιστορικά χαμηλό κόστος 4,206 δισ. ευρώ


Γερμανία: Δανείστηκε με ιστορικά χαμηλό κόστος 4,206 δισ. ευρώ


Με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο δανείστηκε στη σημερινή δημοπρασία διετών ομολόγων η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλή καταφύγια εν μέσω επιδείνωσης της κρίσης στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ άντλησε συνολικά 4,206 δισ. ευρώ από ομόλογα λήξεως τον Μάρτιο του 2014 με τη μέση απόδοση να υποχωρεί στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,14% έναντι του 0,31% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία της 21ης Μαρτίου, ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 0,25%. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 1,8 φορές και ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 20η Απριλίου.

Η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία της Γερμανίας ήταν η χαμηλότερη όλων των εποχών για τα διετή ομόλογα, ενώ το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό για τίτλους ίδιας διάρκειας σημειώθηκε στη δημοπρασία της 18ης Ιανουαρίου και ήταν 0,17%. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, στην δευτερογενή αγορά οι αποδόσεις των 2ετών γερμανικών τίτλων υποχώρησαν έως και το 0,09% την προηγούμενη εβδομάδα.

«Πολύ θετικά» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας.

Αυτά τα επίπεδα επιτοκίων δείχνουν πως στην πραγματικότητα οι επενδυτές δεν λαμβάνουν κάποιο επιτόκιο από την επένδυσή τους σε γερμανικούς τίτλους , καθώς ο πληθωρισμός της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης είναι πάνω από το 2%.

DJ: Αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις για τη Γερμανία τα οικονομικά ινστιτούτα

Τα κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα έχουν προχωρήσει σε μικρή αναβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας φέτος στο 0,9%, αναφέρει πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Τα ινστιτούτα, τα οποία παρέχουν συμβουλές στη γερμανική κυβέρνηση, θα δημοσιεύσουν τις εκτιμήσεις τους αύριο στο Βερολίνο. Στην πρόσφατη έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε το φθινόπωρο, είχαν προβλέψει ανάπτυξη 0,8%.

Για το επόμενο έτος τα ινστιτούτα αναμένουν ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί 2%, σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου.



source: capital.gr

American Express: Αύξηση κερδών στο Q1 χάρη στη ενισχυμένη χρήση καρτών


American Express: Αύξηση κερδών στο Q1 χάρη στη ενισχυμένη χρήση καρτών


Αύξηση 7% στα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου χρήσης κατέγραψε η αμερικανική εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών American Express, καθώς οι πελάτες της χρησιμοποίησαν περισσότερο τις κάρτες τους και η ποιότητα των δανείων βελτιώθηκε.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,26 δισ. δολ. ή 1,07 δολ. ανά μετοχή, έναντι 1,18 δισ. δολ. ή 97 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα της εταιρείας, απαλλαγμένα από τα έξοδα τόκων, κατέγραψαν άνοδο 8%, διαμορφούμενα στα 7,61 δισ. δολάρια.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της American Express στο 1 δολάριο ανά μετοχή και τα έσοδα στα 7,6 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί περισσότερο από 23% το τρέχον έτος.



source: capital.gr

Fitch: Προειδοποιεί την Ολλανδία για το "ΑΑΑ"


Fitch: Προειδοποιεί την Ολλανδία για το "ΑΑΑ"


Για πιθανή υποβάθμιση της κορυφαίας πιστοληπτικής διαβάθμισης "ΑΑΑ" της Ολλανδίας προειδοποιεί η Fitch, εάν η χώρα δεν λάβει μέτρα για να μειώσει το έλλειμμά της και να ανακόψει την ανοδική πορεία του χρέους της.

Ο επικεφαλής της μονάδας αξιολόγησης για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης του οίκου δήλωσε στην Daily Telegraph πως η Fitch θα αναθεωρήσει την αξιολόγησή της για την Ολλανδία τον Ιούνιο και θα θέσει outlook "αρνητικό" σαν ένα πρώτο βήμα προς μία πιθανή υποβάθμιση.

"Η Ολλανδία είναι στο χείλος μιας αρνητικής αξιολόγησης", είπε ο Chris Pryce σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. "Η πρώτη κίνηση θα είναι πιθανότατα μια υποβάθμιση του outlook από σταθερό σε αρνητικό και όχι η απευθείας αφαίρεση του ΑΑΑ. Θα συστήσουμε μία επιτροπή αξιολόγησης τον Ιούνιο. Διατρέχουν κίνδυνο εάν συνεχίσουν να επιτρέπουν στο χρέος τους να ανεβαίνει: προτείνεται μία πιο επιφυλακτική προσέγγιση".

Σημειώνεται ότι η ολλανδική κυβέρνηση συνασπισμού βρίσκεται σε συζητήσεις με το σύμμαχό της, το Κόμμα Ελευθερίας για ένα πακέτο μέτρων που θα έχουν στόχο τη μείωση του ελλείμματος, ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί οριστική συμφωνία.



source: capital.gr
Share |