Friday, July 16, 2010

Citigroup: Μείωση κερδών κατά 37% στο β’ τρίμηνο


Citigroup: Μείωση κερδών κατά 37% στο β’ τρίμηνο


Στα 2,7 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Citigroup κατά διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, σημειώνοντας πτώση 37% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Σε επίπεδο ανά μετοχή, υποχώρησαν στα εννέα σεντς από 49 σεντς.

Η κάμψη της κερδοφορίας αποδίδεται στα χαμηλότερα έσοδα στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη πέντε σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένων των έκτακτων

source: naftemporiki.gr

Έκαναν το 5x5 οι τράπεζες με άνοδο 14%


Έκαναν το 5x5 οι τράπεζες με άνοδο 14%


Τράπεζες και μόνο Τράπεζες δείχνει η ανοδική αντίδραση που επιμένει, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει συγκεντρωθεί στο Τραπεζικό ταμπλό και αρνείται επιδεικτικά να “απλωθεί” ακόμα και στους υπόλοιπους τίτλους του 20αρη.

Σε αυτή την Τραπεζική ανάταση, ασφαλώς ξεχωρίζει ο τίτλος της Alpha Bank, όχι μόνο γιατί συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά γιατί εκπλήσσει ευχάριστα με τους ημερήσιους όγκους συναλλαγών που επιτυγχάνει.


Πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν, επιμένουν ότι στην πλευρά των αγοραστών έχει γίνει αισθητή η διακριτική παρουσία των Deutsche Bank και BNP.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με την άποψη των επαγγελματιών του χώρου οι έντονες διεργασίες που έχουν αρχίσει στον Τραπεζικό κλάδο μετά την πρόταση της Πειραιώς θα διατηρήσουν το "θερμόμετρο" του ενδιαφέροντος υψηλά στη Χρηματιστηριακή Αγορά, με τις εξελίξεις να επιταχύνονται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα σενάρια για συγχωνεύσεις, εξαγορές και στρατηγικές συμμαχίες, θα είναι “πρώτο τραπέζι πίστα”.

Η Αγορά θα έχει λοιπόν "καύσιμα" και "άλλοθι" για να κινηθεί υψηλότερα" και να αγνοεί τις “εισαγόμενες” εκθέσεις όπως σήμερα όπου η S&P απειλεί με υποβάθμιση την πιστοληπτική ικανότητα της Πειραιώς, ή όπως η Fitch που επιβεβαίωσε το ΒΒΒ- για τις Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, ενώ αναβάθμισε σε ΒΒΒ- την Αγροτική με αρνητικές προοπτικές.


Σύνεση και αυτοσυγκράτηση συστήνουν οι κατά συνείδηση επιφυλακτικοί, που αρκούνται να επισημάνουν ότι τα υψηλά βραχυχρόνια κέρδη των τελευταίων ημερών ίσως αποτελέσουν ισχυρό δέλεαρ για ρευστοποιήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την ανοδική δυναμική και βέβαια να τονίσουν την στρεβλότητα της ανοδικής κίνησης που συντελείται σχεδόν αποκλειστικά με Τραπεζικούς τίτλους.

Σε κάθε περίπτωση η ανοδική προσπάθεια για να έχει συνέχεια, πρέπει να υπάρξει διεύρυνση του ενδιαφέροντος (κάτι που προς τα παρόν δεν φαίνεται), ή έστω “ρελάνς” από άλλο Τραπεζικό ίδρυμα στην κίνηση της Πειραιώς που θα επιβεβαιώσει την έναρξη σημαντικής κινητικότητας στον κλάδο.

Αντίθετα τα μηνύματα από τις διεθνείς Αγορές δείχνουν μάλλον ανησυχητικά, καθώς φαίνεται να λαμβάνονται περισσότερο υπ΄ όψιν τα αρνητικά μάκρο, παρά τα θετικά αποτελέσματα των εταιρειών, που ίσως να είχαν προεξοφληθεί στην προηγούμενη ανοδική κίνηση.

Έτσι σήμερα και μέχρι στιγμής, δείχνουν να τυγχάνουν αρνητικής αντιμετώπισης, τόσο τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Google, όσο και τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των Citigroup και Bank of America.

Το άνοιγμα της Wall Street (με απώλειες μεγαλύτερες των 180 μονάδων) βρήκε τον τίτλο της Google να καταγράφει απώλειες 5,6% και τις μετοχές των Citigroup και Bank of America απώλειες 3,6% και 5,6% αντίστοιχα.

Για όσους ασχολούνται με στατιστικά, η χρηματιστηριακή εβδομάδα που έληξε έδωσε τέσσερις ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση για τον Γενικός Δείκτη με αθροιστικά κέρδη 5,58% (οι απώλειες από την αρχή του χρόνου μειώθηκαν στο -26,56%), ενώ ο Τραπεζικός δείκτης έκανε το 5Χ5 με αθροιστικά κέρδη 13,95%, ενώ οι απώλειές του από την αρχή του χρόνου συρρικνώθηκαν στο -36,55%.

Καμία αλλαγή στην πρώτα επτάδα των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., όμως η Εθνική επαναπροσεγγίζει απειλητικά την Coca-Cola.

Έτσι οι πρώτες θέσεις διαμορφώνονται ως εξής: Coca-Cola (6,73 δισ), Εθνική (6,67 δισ), ΟΠΑΠ (3,60 δισ), ΟΤΕ (3,17 δισ), ΔΕΗ (2,87 δισ), Eurobank (2,69 δισ), Alpha Bank (2,66 δισ).

Μοιρασμένα τα “χρώματα” στο ταμπλό του 20αρη, με τα μεγαλύτερα κέρδη για Βιοχάλκο (+3,16%), Κύπρου (+3,22%) και Eurobank (+4,82%).

Κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας για ΟΠΑΠ, Ταχ. Ταμιευτήριο, Alpha Bank, MPB και θετικό ημερήσιο πρόσημο για Αγροτική, Εθνική, ενώ αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Πειραιώς και MIG.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για ΟΤΕ (-3%) και Motor Oil (-2,79%).

Αξιοσημείωτα απώλειες για Ελλάκτωρα και Jumbo και αρνητική ημερήσια μεταβολή για ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Τιτάνα και Coca-Cola.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με αρνητικές διαθέσεις και υποχώρησε μέχρι τις 1592,72 μονάδες (11.07), όμως μετά τις 12.30 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 1626,03 μονάδες (16.02) και έκλεισε τελικά στις 1612,87 μονάδες με κέρδη 0,26%, ενώ ο τζίρος σαφώς μειωμένος έφθασε τα 110 εκατ. από τα οποία οι 985000 ευρώ ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Μάλλον ουδέτερη η τελική εικόνα με 89 ανοδικές μετοχές έναντι 77 πτωτικών και μόλις 13 τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 7%.

source: euro2day.gr

Δύσκολη εβδομάδα για το αργό


Δύσκολη εβδομάδα για το αργό

Με απώλειες 0,8% έκλεισε το αργό την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, ακολουθώντας το μαζικό κύμα απαισιοδοξίας από την κατακόρυφη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.


Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου για το αργό, υποχώρησαν κατά 61 σεντς, κλείνοντας στα 76,01 δολάρια το βαρέλι.

Οι απώλειες σε εβδομαδιαία βάση διαμορφώθηκαν στο οριακό 0,1%, πολύ μακριά όμως από τα κέρδη 5,5% της προηγούμενης εβδομάδας.

source: reporter.gr

Αξιολόγηση ΔΝΤ: Η Ελλάδα πάει καλά


Αξιολόγηση ΔΝΤ: Η Ελλάδα πάει καλά

Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της ανάταξης των δημοσιονομικών της μεγεθών, την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της, επισημαίνουν στην ενδιάμεση έκθεσή τους, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγα λεπτά, οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Όπως προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψη του Κλιμακίου, έχουν καταβληθεί προσπάθειες ώστε τα μέτρα που ελήφθησαν να συμφωνούν με τις αρχές της αναλογικότητας και της προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το δεύτερο σημείο που υπογραμμίζεται στην έκθεση, είναι ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται, γεγονός όμως το οποίο ήταν αναμενόμενο, λόγω της μείωσης των δημόσιων δαπανών και της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Ο πληθωρισμός, όμως, ξεπέρασε τις προβλέψεις τους, καθώς οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους δεν απορροφώνται "ούτε καν εν μέρει", από την αναπροσαρμογή των περιθωρίων κέρδους (το σημείο αυτό ενδεχομένως να αποτελεί έμμεση αιχμή για τις επιδόσεις της Λ. Κατσέλη στον έλεγχο της αγοράς).

Τρίτον, οι ελεγκτές θεωρούν ότι οι δημόσιες δαπάνες είναι υπό πλήρη έλεγχο, με την εξαίρεση, όμως, των δαπανών των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των ΔΕΚΟ, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση οφείλει, όπως υπογραμμίζεται, να δώσει μεγαλύτερη προσοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να κινείται και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία επικροτούν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές του ΔΝΤ. Πάντως, επιφυλάσσονται να εξάγουν οριστικά συμπεράσματα για το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε βάθος χρόνου.

Τέταρτον, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πιέσεις στο μέτωπο της ρευστότητας, αλλά η έκθεση σημειώνει ότι έχουν ληφθεί μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλωστε, τα κεφαλαιακά διαθέσιμα των ελληνικών τραπεζών παραμένουν αρκετά υψηλότερα από τα ελάχιστα απαιτούμενα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύντομα θα λειτουργήσει πλήρως.

Πέμπτον, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν, σύμφωνα με την έκθεση, και μάλιστα η κυβέρνηση προηγείται των χρονοδιαγραμμάτων.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Στις 66,5 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan


ΗΠΑ: Στις 66,5 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan

Υποχώρηση εμφάνισε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Ιουλίου στις ΗΠΑ, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan μειώθηκε στις 66,5 μονάδες τον Ιούλιο από τις 76 μονάδες τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως το μέγεθος του Ιουνίου ήταν το μεγαλύτερο σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, ενώ ο μέσος όρος του δείκτη εντοπίζεται γύρω στις 87 μονάδες.

Οι οικονομολόγοι, είχαν εκτιμήσει ότι ο δείκτης θα μειωνόταν στις 74,3 μονάδες.

source: capital.gr

Fitch: Επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις τεσσάρων ελληνικών τραπεζών


Fitch: Επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις τεσσάρων ελληνικών τραπεζών


Επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις «ΒΒΒ-» για τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες ο διεθνής οίκος Fitch, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ειδικότερα η Fitch επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (IDR) της Εθνικής, της Eurobank, της Alpha Bank και της Πειραιώς σε «ΒΒΒ-», δίνοντας αρνητικό outlook, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει την αξιολόγηση της ATEBank σε «ΒΒΒ-» με αρνητικό outlook, επικαλούμενη τη διεθνή στήριξη που παρέχεται στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο από το μηχανισμό των Ε.Ε./ΔΝΤ και μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η απόφαση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα αντανακλά , σύμφωνα με τον οίκο, αντανακλά τη στήριξη που προσφέρει ο μηχανισμός στήριξης των Ε.Ε./ΔΝΤ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς και τη στήριξη σε επίπεδο ρευστότητας από την ΕΚΤ μετά την προσωρινή τροποποίηση των κριτηρίων της όσον αφορά την επιλεξιμότητα των εγγυήσεων για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Στο 0,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο


ΗΠΑ: Στο 0,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Υποχώρησε ο πληθωρισμός των ΗΠΑ τον Ιούνιο, αν και ο δομικός πληθωρισμός που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,1% τον περασμένο μήνα, επηρεασμένος από την πτώση των τιμών ενέργειας. Το Μάιο οι τιμές καταναλωτή είχαν σημειώσει πτώση 0,2%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, μέτρο που προσέχει ιδιαίτερη η Fed, κατέγραψε αύξηση 0,2% καθώς οι τιμές των ενδυμάτων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των τσιγάρων κινήθηκαν ανοδικά.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αμετάβλητο πληθωρισμό, ενώ τοποθετούσαν την αύξηση του δομικού πληθωρισμού στο 0,1%.

Παρά τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση του δομικού δείκτη, τα στοιχεία δεν θα έπρεπε να μεταβάλει τις εκτιμήσεις ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και τον επόμενο χρόνο. Τα στοιχεία ωστόσο μετριάζουν τους φόβους για εμφάνιση αποπληθωρισμού.

source: capital.gr

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ευρώ προς τα 1,30 δολάρια


Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ευρώ προς τα 1,30 δολάρια

Σε υψηλό άνω των δύο μηνών διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία προς τα 1,30 δολάρια, ενώ το γεν ενισχύεται σημαντικά προς υψηλό έτους έναντι του δολαρίου καθώς η οικονομία των ΗΠΑ χάνει momentum.

Ειδικότερα, το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 1,2980 δολάρια με κέρδη 0,37%, σε υψηλά ημέρας που είναι το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των δύο μηνών. Το δολάριο υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 2% έναντι του ευρώ αυτή την εβδομάδα καθώς το κλίμα επιδεινώνεται αναφορικά με τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ μετά τα ανησυχητικά μάκρο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το ευρώ ενισχύεται και έναντι της στερλίνας σημειώνοντας άνοδο 0,51% στις 0,8415 στερλίνες, ενώ έναντι του ιαπωνικού γεν κινείται σταθεροποιητικά με οριακές απώλειες 0,02% στα 112,950 γεν.

Εξάλλου, το γεν σημειώνει κέρδη 0,31% έναντι του δολαρίου στα 87,09 γεν/δολ και πολύ κοντά στα 86,97 γεν/δολ που είναι το υψηλότερο επίπεδο του έτους το οποίο κατέγραψε το ιαπωνικό νόμισμα την 1η Ιουλίου.

source: capital.gr

BP jumps 7% after temporarily stopping Gulf oil leak


BP jumps 7% after temporarily stopping Gulf oil leak


NEW YORK (CNNMoney.com) -- BP's stock jumped Thursday after the energy company temporarily stopped the flow of oil from a ruptured well in the Gulf of Mexico for the first time since April.

U.S. listed shares of BP (BP) jumped $2.74, or 7.6%, to $38.92 on the New York Stock Exchange. The stock went as high as $39.81 earlier in the day.


BP has been conducting a "well integrity test" as part of an ongoing effort to install a new capping stack on the well. The goal of the test is to measure the pressure inside the well bore.

The company said earlier Thursday that the flow of oil could stop during the test, but warned that a pause may not mean the well has been permanently capped.

BP has said that the test could take up to 48 hours.

Doug Suttles, BP's chief operating officer, said at a press conference that stopping the flow was "an encouraging sign" but he cautioned that "now is not the time to celebrate."

'"We have to be very cautious through this 48-hour period and not jump to the conclusion that the flow won't have to resume," Suttles told reporters.


After putting the capping stack in place over the weekend, BP began slowly closing valves on the device earlier Thursday.

Depending on what the pressure readings are, BP could leave the valves closed and funnel oil up to ships on the surface. But if the pressure readings are worrisome, the valves may be reopened and oil could begin flowing into the Gulf once again.

BP said it will review the pressure readings with the relevant government agencies, including the federal science team, to determine next steps.

While the test is being conducted, BP has temporarily stopped drilling two relief wells as a precaution. The relief wells, which are expected to be done in August, are the sole means to permanently kill the well.

The well, located off the coast of Louisiana, began leaking oil in April after a drill rig operated by BP exploded and sank, killing 11 workers and injuring more. The ensuing disaster has devastated the Gulf Coast ecosystem and hurt the region's economy.

BP has pledged to pay all costs related to cleaning up the spill and has set aside $20 billion to cover liability payments.

Despite the rally on Thursday, shares of the London-based oil giant are still down 35% since the April 20 explosion on the Deepwater Horizon drill rig.

But the stock has regained some of the lost ground. After closing at a low of $27.02 on June 25, shares have risen steadily amid speculation that BP will be able to recover from the disaster.

source: cnn.com

Google: Στα 1,84 δισ. δολάρια τα κέρδη β' τριμήνου


Google: Στα 1,84 δισ. δολάρια τα κέρδη β' τριμήνου

Στα 1,84 δισ. δολάρια ή 5,71 δολάρια ανά μετοχή αυξήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα καθαρά κέρδη της Google, έναντι 1,48 δισ. δολαρίων ή 4,66 δολαρίων ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 5,09 δισ. δολάρια.

source: reporter.gr

Υποβάθμιση Moody's από S&P!


Υποβάθμιση Moody's από S&P!

Στην υποβάθμιση της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης ενός εκ των δυο βασικών «ανταγωνιστών» του, του οίκου αξιολόγησης Moody’s, προχώρησε ο Standard & Poor's, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.
Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο S&P προχώρησε στην υποβάθμιση σε Α2 από Α1 της Moody’s, στον απόηχο της έγκρισης από την αμερικανική Γερουσία του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι το επιχειρηματικό ρίσκο αυξάνεται για τη Moody's, μετά την έγκριση από την αμερικανική Γερουσία του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Emile Courtney, αναλυτής του S&P.

«Κατά την άποψή μας, η νέα νομοθεσία ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση των λειτουργικών δαπανών και κατ’ επέκταση μείωση της κερδοφορίας» προσθέτει.

source: reporter.gr

"Βουτιά" 2,9% για το Nikkei


"Βουτιά" 2,9% για το Nikkei

Πτωτικό τέμπο για τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Nikkei να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα έξι εβδομάδων. Τα απογοητευτικά μάκρο των ΗΠΑ επισκιάζουν τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά ο Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε σε ποσοστό 2,9%, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη ενώ αναλυτές κάνουν λόγο για εν μέρει τεχνική αντίδραση. Οι όγκοι των συναλλαγών στις ασιατικές αγορές ήταν περιορισμένος, αντανακλώντας το θερινό τέμπο αλλά και την αβεβαιότητα για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Το επενδυτικό κλίμα πλήττεται κατά κύριο λόγο από τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ», σχολίασε ο Hidenori Suezawa, επικεφαλής αναλυτής της Nikko Cordial Securities στην Ιαπωνία.

Σε εταιρικό επίπεδο, καλύτερο ξεκίνημα από αυτό στη Σαγκάη πραγματοποίησαν σήμερα οι μετοχές της Agricultural Bank of China στο Χονγκ Κονγκ, καθώς κατέγραψαν άνοδο στο ντεμπούτο τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου. Οι μετοχές τύπου H (που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ) της AgBank άνοιξαν στα 3,25 δολάρια Χονγκ Κονγκ και ενισχύθηκαν στα 3,27 HK$, με κέρδη 2,2% πάνω από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς.

Στην Αυστραλία, η πρωθυπουργός Julia Gillard φέρεται να αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. Η Gillard θα καθορίσει την ακριβή ημερομηνία και επισήμως το Σάββατο ωστόσο η τελική εντολή αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη για να επιτρέψει σε περισσότερο κόσμο να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, υποχώρησε 1% στο Τόκιο, στις 115,78 μονάδες.

Επίσης στο Τόκιο ο Nikkei κατέγραψε απώλειες 2,9% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 9.404,68 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 2,00%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινήθηκε πτωτικά 0,07%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,95% και ο Shenzhen Composite κατά 0,82%. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει πτώση 0,78%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημειώνει απώλειες 0,53%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί σε ποσοστό 0,52%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 καταγράφει πτώση 0,48%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία σημειώνει επίσης πτώση 0,51%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε με οριακά κέρδη 0,05%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη ενισχύθηκε 0,21%.

source: capital.gr

Σε συμβιβασμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέληξε η Goldman Sachs


Σε συμβιβασμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέληξε η Goldman Sachs


Σε συμβιβασμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέληξε η Goldman Sachs, την οποία η εποπτική Αρχή κατηγορούσε για εξαπάτηση επενδυτών.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός θα καταβάλει συνολικά 550 εκατ. δολάρια. Από αυτά, τα 300 εκατ. θα είναι πρόστιμα από τη SEC και τα υπόλοιπα θα είναι αποζημιώσεις επενδυτών.

H SEC υποστήριζε στην αγωγή της πως πριν την κρίση του 2008, ο χρηματοπιστωτικός γίγαντας δεν αποκάλυψε πως ένας πελάτης της βοήθησε στη δημιουργία subprime -εναντίον των οποίων «έπαιξε» αργότερα, και τα οποία η GS πούλησε σε επενδυτές.

Η εταιρεία κατηγορείται μάλιστα ότι καθησύχασε τους επενδυτές, λέγοντάς τους πως τα προϊόντα είχαν επιλεγεί από ανεξάρτητους εταίρους.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, πρόκειται για προϊόντα αξίας πάνω από 1 δισ. δολάρια. Ο πελάτης της GS φαίνεται να εμπλέκει επίσης στην υπόθεση ένα από τα μεγαλύτερα hedge fund, την Paulson & Co., η οποία φέρεται να ανέθεσε στην GS τη διαμεσολάβηση συμφωνιών έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

source: in.gr
Share |