Wednesday, June 6, 2012

Στους 36.313 οι άνεργοι στην Κύπρο

Στους 36.313 οι άνεργοι στην Κύπρο

 Στο νέο ρεκόρ των 36.313 ατόμων ανήλθε το Μάιο του 2012 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, που δείχνουν την τάση της ανεργίας, σύμφωνα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία. Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Μαΐου του 2012 έφτασε τα 34.162 πρόσωπα, σε σύγκριση με 26.050 πρόσωπα το Μάιο του 2011.

Σε σύγκριση με το Μάιο του 2011, ο αριθμός των ανέργων σημείωσε αύξηση 8.112 προσώπων ή 31,1% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (αύξηση 1.899 ανέργων), του εμπορίου (αύξηση 1.899) και της μεταποίησης (αύξηση 1.244). Αύξηση στους ανέργους σημειώθηκε επίσης στους τομείς της δημόσιας διοίκησης (αύξηση 694), των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 625), καθώς επίσης και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπου σημειώθηκε αύξηση 411 ανέργων. Τον Απρίλιο του 2012, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, είχε ανέλθει στα 35.402 άτομα.

source: alithia.com.cy

Ισπανία: Βουτιά 8,2% στη βιομηχανική παραγωγή

Ισπανία: Βουτιά 8,2% στη βιομηχανική παραγωγή

Ισχυρή πτώση καταγράφει η βιομηχανική παραγωγή στην Ισπανία τον Απρίλιο, εντείνοντας τις πιέσεις στην ισπανική οικονομία. Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα υποχώρησε κατά 8,2% σε ετήσια βάση έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 6,5%.

source: euro2day.gr

Βρετανία: Οι Έλληνες πρώτοι στην αγορά ακινήτων στο Λονδίνο

Βρετανία: Οι Έλληνες πρώτοι στην αγορά ακινήτων στο Λονδίνο

 Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται, σύμφωνα με βρετανικά μεσιτικά γραφεία, τον τελευταίο μήνα από Έλληνες που αγοράζουν ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο, ενώ κατά πόδας ακολουθούν Ισπανοί, Ιταλοί ακόμη και Γάλλοι λόγω ανασφάλειας για το μέλλον του ευρώ. Μόνο τον τελευταίο μήνα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, παρά τη σημαντική άνοδο της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση από Έλληνες για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. Πλέον οι Έλληνες έρχονται πρώτοι από πλευράς αύξησης του ενδιαφέροντος για ακίνητα στο Λονδίνο ενώ συγκαταλέγονται μέσα στους top 5 αγοραστές από χώρες της ευρωζώνης.

 Η κίνηση Σύμφωνα με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Savills, η αναζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες μέσω Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων έξι μηνών. Αντίστοιχα, κατά 16% έχει αυξηθεί η αναζήτηση από Γάλλους, κατά 10% από Ισπανούς και κατά 9% από Ιταλούς, τάση που επιβεβαιώνει όπως αναφέρουν αναλυτές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πιο ασφαλείς επενδυτικοί προορισμοί σε περιόδους αβεβαιότητας είναι ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και τα ακίνητα στο Λονδίνο. Ως συνέπεια των παραπάνω, οι τιμές για ακριβά ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο έχουν αυξηθεί κατά 50% από το πρώτο τρίμηνο του 2009, όταν δηλαδή ξέσπασε η κρίση, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Knight Frank.


source: reporter.gr

Moody's: Υποβάθμιση αξιόχρεου γερμανικών τραπεζών

Moody's: Υποβάθμιση αξιόχρεου γερμανικών τραπεζών

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's μείωσε το αξιόχρεο πολλών γερμανικών τραπεζών και θυγατρικών τους στο εξωτερικό σήμερα, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω των περαιτέρω σοκ που μπορεί να προκύψουν από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις περιορισμένες δυνατότητές τους να απορροφήσουν ζημίες. Ανάμεσα στις τράπεζες είναι οι θυγατρικές της Commerzbank, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι. ''Ως αποτέλεσμα το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο για τα χρεόγραφα και τις καταθέσεις έξι ομίλων και μιας γερμανικής θυγατρικής ενός ξένου ομίλου μειώνεται κατά μία βαθμίδα, ενώ το αξιόχρεο για έναν όμιλο επιβεβαιώνεται'', ανέφερε ο οίκος. Για τις θυγατρικές διαφόρων γερμανικών τραπεζών το αξιόχρεο μειώθηκε έως και τρεις βαθμίδες, πρόσθεσε.

Ο Moody's ανέφερε ότι η αναθεώρηση της αξιολόγησης της Deutsche Bank AG και των θυγατρικών της θα ολοκληρωθεί μαζί με εκείνες για άλλες χρηματοοικονομικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας. Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, Moody's υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστρίας-της Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) και Bank Austria, θυγατρικής του ιταλικού ομίλου UniCredit-ουσιαστικά λόγω της έκθεσής τους στην οικονομική κρίση στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Υποβάθμιση αξιόχρεων αυστριακών τραπεζών Εξάλλου, ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο των τραπεζών Erste Bank και RBI οι οποίες, όπως τονίζει, έχουν εκτεθεί ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη, ειδικά στην Ουγγαρία και στη Ρουμανία, ενώ η υποβάθμιση της Bank Austria συσχετίζεται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιταλική μητρική της UniCredit.

Το αξιόχρεο της Erste Bank μειώθηκε δύο βαθμίδες από τον οίκο, ενώ αυτά της RBI, εισηγμένης στο χρηματιστήριο και θυγατρικής του αυστριακού ομίλου Raiffeisen, καθώς και της Bank Austria μία βαθμίδα. Για τις Erste Bank και Bank Austria, η προοπτική αξιολογείται ως ''αρνητική'', ενώ για την RBI ως ''σταθερή'' από τον Moody's.

source: stockwatch.com.cy
Share |