Tuesday, July 7, 2009

ΗΠΑ: Πώληση κρατικών ομολόγων ύψους 35 δισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Πώληση κρατικών ομολόγων ύψους 35 δισ. δολαρίων

Σε πώληση 35 δισ. δολαρίων τριετών ομολόγων προχώρησε το αμερικανικό δημόσιο σήμερα, με απόδοση 1,519%. Οι προσφορές έφτασαν κατά 2,62 φορές περισσότερες από τις προσφορές της τελευταίες δημοπρασίας. Οι έμμεσες προσφορές, οι οποίες γίνονται από επενδυτές που συμμετέχουν ξένες κεντρικές τράπεζες, έφτασαν το 54%, υψηλότερα από το 43,8% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

reporter.gr

Fitch: Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Καλιφόρνια

Fitch: Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Καλιφόρνια

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Καλιφόρνια σε "ΒΒΒ", μόλις δύο βαθμούς ψηλότερα από το "junk", προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, λόγω των τεράστιων χρεών της. Ακόμη, η Fitch προειδοποίησε ότι θα υπάρξει και νέα υποβάθμιση εάν τελικά ο κυβερνήτης της Πολιτείας, κ. Arnold Schwarzenegger, δεν κατορθώσει να κλείσει το έλλειμμα προϋπολογισμού ύψους 26 δισ. δολαρίων.

reporter.gr

Απώλειες 2% για το αργό- Κάτω από τα 63 δολάρια

Απώλειες 2% για το αργό- Κάτω από τα 63 δολάρια

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η τιμή του αργού, διευρύνοντας την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς τα αδύναμα θεμελιώδη στην αγορά ενέργειας ενθαρρύνουν τους επενδυτές να προχωρήσουν σε πώληση των ενεργειακών προϊόντων. Παράλληλα, κάμψη αναμένεται να καταδείξουν και τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα που θα ανακοινωθούν αύριο. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Αυγούστου για το αργό υποχωρεί κατά 1,25 δολάρια, ή 2% στα 62,80 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες καταγράφει και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ υποχωρώντας κατά 1,36% στα 62,64 δολάρια το βαρέλι.

Ακόμη, έκθεση της Morgan Stanley για τον κλάδο ενέργειας τοποθετεί στα 65 δολάρια το βαρέλι την τιμή του αργού την επόμενη χρονιά, έναντι 48 δολαρίων το 2009.

Επιπλέον, σε έκθεσή της η Merrill Lynch προχωρά σε αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεών της για την τιμή του πετρελαίου προχώρησε, εξαιτίας της μεγαλύτερης από το αναμενόμενο ανάκαμψης των τιμών του αργού παγκοσμίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Merrill Lynch προβλέπουν την τιμή του αργού τύπου μπρεντ στα 59 δολάρια το βαρέλι και του αργού τύπου WTI crude στα 58,50 δολάρια το βαρέλι για το 2009. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 52 δολάρια το βαρέλι.

«Αν και αναμέναμε μια σταθερή ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές πετρελαίου προς τα 51 δολάρια το βαρέλι στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, οι τιμές έχουν σημειώσει ταχύτερη άνοδο από τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Οι αναβαθμίσεις των προβλέψεων βασίζονται στη σημαντική βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην παγκόσμια οικονομία και σε μια λίγο καλύτερη των εκτιμήσεων σφιχτή ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου», αναφέρει στην έκθεση η Merrill Lynch.

reporter.gr

ΗΠΑ: Ανάγκη για δεύτερο πακέτο στήριξης διαπιστώνει σύμβουλος του Ομπάμα

ΗΠΑ: Ανάγκη για δεύτερο πακέτο στήριξης διαπιστώνει σύμβουλος του Ομπάμα

Και δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης, κυρίως για έργα υποδομής, πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ΗΠΑ, καθώς το πακέτο ύψους 787 δισ. δολαρίων που εγκρίθηκε το Φεβρουάριο απεδείχθη κατώτερο των περιστάσεων, δήλωσε η Laura Tyson, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Το τωρινό πακέτο ''θα επιδράσει θετικά, αλλά η πραγματική οικονομία είναι ένας πιο άρρωστος ασθενής,'' ανέφερε η Tyson σε ομιλία της στη Σιγκαπούρη. Το πακέτο θα έχει πιο προφανείς επιδράσεις κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, προσέθεσε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή είναι η προσωπική της γνώμη και όχι της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις της Tyson έρχονται σε αντίθεση με τις επισημάνσεις του αντιπροέδρου Joe Biden και του συναδέλφου της συμβούλου του Ομπάμα Austan Goolsbee, οι οποίοι πριν δύο μέρες είπαν πως είναι νωρίς για δεύτερο πακέτο στήριξης.

Ο ίδιος ο Ομπάμα δήλωσε τον περασμένο μήνα πως δεν χρειάζεται ακόμη δεύτερο πακέτο, αν και αναμένει πως το ποσοστό της ανεργίας θα ξεπεράσει το 10% φέτος. Όταν υπέγραψε το πρώτο πακέτο το Φεβρουάριο, οι οικονομολόγοι του προέβλεπαν ότι θα κρατήσει το ποσοστό της ανεργίας κάτω του 8%.

reporter.gr

CSE & ASE

CSE

FTSE/CySE 20
480.04 ( 2.01%)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
1405.03 ( 2.04%)

Όγκος: € 1,965,583

====================

ASE

Γενικός Δείκτης
2202.83 ( 0.72%)

FTSE®/Χ.Α. 20
1113.42 ( 0.94%)

Η ανεργία ανέβηκε στις σκαλωσιές

Η ανεργία ανέβηκε στις σκαλωσιές



Σήματα κινδύνου στους χιλιάδες εργαζόμενους στέλνει η αυξανόμενη ανεργία στον κατασκευαστικό κλάδο, με τους παράγοντες όμως του κλάδου να σημειώνουν ότι άρχισε να σταθεροποιείται η έντονα ανοδική τάση των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που επεξεργάστηκε η StockWatch, o αριθμός των ανέργων στον κατασκευαστικό κλάδο είναι ο μεγαλύτερος από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Τον Ιούνιο του 2009 ο αριθμός των ανέργων στις κατασκευές έφθασε τις 2.579 σε σχέση με μόλις 773 τον περσινό Ιούνιο. Εντούτοις, ο αριθμός των ανέργων στον κλάδο αυξήθηκε οριακά σε σχέση με το Μάιο, δημιουργώντας προσδοκίες για σταθεροποίηση της κατάστασης.


Η απότομη αύξηση της ανεργίας στον κλάδο των κατασκευών τους προηγούμενους μήνες, σε συνδυασμό με την κατάσταση που υπάρχει στον κλάδο διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, έχουν οδηγήσει την συνολική εγχώρια ανεργία στα ψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Συνολικά, η ανεργία σημείωσε αύξηση 6.231 προσώπων τον Ιούνιο που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (αύξηση 1.806 ανέργων), του εμπορίου (αύξηση 1.119), της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (αύξηση 709), των ξενοδοχείων και εστιατορίων (αύξηση 603), της μεταποίησης (αύξηση 576) καθώς επίσης και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπου σημειώθηκε αύξηση 585 ανέργων.

Παράγοντες του κλάδου συνδέουν τη σταθεροποίηση της ανεργίας με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για περιορισμό της παράνομης απασχόλησης, χωρίς να αποκλείουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ανέργων εάν δεν συνεχίσει η εφαρμογή των εν λόγων μέτρων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Σώτο Λοή, φαίνεται ότι «έπιασε τόπο το κυνηγητό που εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας για την παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών. «Παρά το ότι τα στοιχεία δείχνουν μια σταθεροποίηση στην ανεργία στον κλάδο των κατασκευών, είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ως τον Οκτώβριο εάν θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, θα είμαστε σε καλύτερη θέση. Εάν όχι, σε χειρότερη», επεσήμανε.

stockwatch.com.cy

Πρόστιμα 8,2 εκατ. € για εικονικά τιμολόγια

Πρόστιμα 8,2 εκατ. € για εικονικά τιμολόγια



Μεγάλη υπόθεση έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων στην Καβάλα αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, ατομική επιχείρηση που είχε συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό, με ανύπαρκτη έδρα, αυτοκίνητα και προσωπικό, εξέδωσε 1544 εικονικά τιμολόγια, τα οποία αντιστοιχούν σε υπέρογκες πωλήσεις και ανύπαρκτες αγορές. Οι πληρωμές στις συναλλαγές γίνονταν με μετρητά και πάντα κάτω από το τραπεζικό όριο καταθέσεων. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι λήπτες των εικονικών φορολογικών στοιχείων παρουσίαζαν αύξηση των δαπανών, με αποτέλεσμα να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα και τα δηλούμενα κέρδη και αντίστοιχα τα ποσά που κατέβαλαν σε άμεσους φόρους.

Λήπτες των τιμολογίων ήταν κυρίως τεχνικές και οικοδομικές εταιρείες ή συναφείς εταιρείες με οικοδομικά υλικά και χωματουργικές εργασίες.

Τα πρόστιμα εκτιμάται ότι θα φθάσουν το ποσό των 8.200.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τους λήπτες των εικονικών τιμολογίων, ενώ ήδη οι εμπλεκόμενες εταιρείες εντάχθηκαν στον πίνακα εταιρειών - παραβατών σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων που τηρεί η Υπ.Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της και να τον λαμβάνουν υπ' όψη τους κατά την άσκηση του ελεγκτικού έργου τους.


naftemporiki

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Lear

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Lear


Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η Lear Corp., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια καθισμάτων για αυτοκίνητα, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη των περισσότερων πιστωτών για το σχέδιο αναδιοργάνωσής της.

Στα έγγραφα που κατέθεσε σήμερα η εταιρεία στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη αναφέρει ότι το χρέος της ανερχόταν στις 30 Μαΐου στα 4,5 δισ. δολάρια και τα στοιχεία ενεργητικού της σε 1,3 δισ. δολάρια.

Η Lear δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από τη μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων από πελάτες της, όπως η General Motors Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 20 εταιρείες κατασκευής μερών αυτοκινήτων έχουν καταθέσει φέτος αίτηση πτώχευσης.

naftemporiki

Goldman: Σύλληψη πρώην εργαζόμενου

Goldman: Σύλληψη πρώην εργαζόμενου



Η σύλληψη από τις αμερικανικές αρχές του κ. Sergey Aleynikov, πρώην υπαλλήλου της Goldman Sachs, ο οποίος έκλεψε κωδικούς trading και τους «ανέβασε» σε server στη Γερμανία, απειλεί να κοστίσει αρκετά εκατ. δολάρια στον όμιλο.

Ο Aleynikov, συνελήφθη στις 3 Ιουλίου, ενώ τον Ιούνιο είχε υποβάλλει την παραίτησή του από την Goldman Sachs στην οποία εργάζονταν ως προγραμματιστής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του FBI, ο Aleynikov –καθώς είχε δεχθεί πρόταση συνεργασίας από άλλη εταιρεία, η οποία δεν έχει ακόμη κατονομαστεί- φρόντισε να «κατεβάσει» τεράστιο αριθμό (υπολογίζεται στα 32 megabytes) κωδικών trading, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει στην «νέα θέση» του.

Σύμφωνα με τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα του Μανχάταν, κ. Joseph Facciponti, σε περίπτωση «που αυτοί οι κωδικοί «πέσουν σε λάθος χέρια» και κυρίως σε κάποιον ο οποίος γνωρίζει πώς να τους χρησιμοποιήσει τότε μπορεί να υπάρξει εκτεταμένη χειραγώγηση της αμερικανικής αγοράς».

euro2day.gr

GM: Χρηματοδότηση $20 δισ. από το Δημόσιο

GM: Χρηματοδότηση $20 δισ. από το Δημόσιο


Το ποσό των 20 δισ. δολαρίων θα λάβει η «νέα» General Motors εντός του 2009, ενώ θα είναι απόλυτα έτοιμη να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή εντός του 2010, όπως αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο κ. Steven Rattner, επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας διάσωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας για την κυβέρνηση Obama, μέσω της απόφασης του πτωχευτικού δικαστηρίου «ανοίγει ο δρόμος» για τη δημιουργία της νέας, χωρίς προβλήματα και χρέη, GM.


euro2day.gr

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το αργό - Στα 64 δολ

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το αργό - Στα 64 δολ

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του αργού, εξαιτίας της ενίσχυσης του δολαρίου και των προβλέψεων για άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων, καθώς έχει μειωθεί η ζήτηση. Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αργού υποχώρησαν ως και 4% στα 64,05 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα είναι η τέταρτη πτωτική συνεδρίαση για το αργό, το οποίο σημείωσε την πιο μακρά περίοδο πτώση από τον περασμένο Φεβρουάριο. Από τις 30 Ιουνίου, όταν και είχε βρεθεί σε υψηλά οκτώ μηνών, το αργό έχει υποχωρήσει κατά 12%. Το αντίστοιχο συμβόλαιο brent υποχώρησε κατά 2,44 στα 63,28 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να υποχωρούν μέχρι τις 10 Ιουλίου, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιο στοιχείο από την παγκόσμια οικονομία να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η διόρθωση στην αγορά των εμπορευμάτων είναι υπερβολική, καθώς την αβεβαιότητα εντείνουν και οι συνεχείς διακυμάνσεις στο δολάριο, το οποίο επηρεάζει το τελευταίο διάστημα κατά κόρον τα εμπορεύματα. «Βαρίδι» στη διαμόρφωση της τιμής του αργού είναι και η αύξηση των αποθεμάτων της βενζίνης, η οποία αποτελεί σημάδι για την πορεία της λιανικής ζήτησης.Την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα διαμορφώθηκαν κατά 2,33 εκατ. βαρέλια περισσότερο. Σημειώνεται εδώ ότι η ημερήσια ζήτηση στις ΗΠΑ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες διαμορφώθηκε κατά 5,8% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Κίνηση για την απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα», η MEND, ανέφερε σήμερα με e-mail του εκπροσώπου της ότι ανατίναξε αγωγό της Chevron Nigeria, τον «τον στρατηγικό αγωγό Okan», ο οποίος ελέγχει τη ροή του 80% της παραγωγής της εταιρείας.

reporter.gr

Short selling από το "παράθυρο", παρά τους περιορισμούς

Short selling από το "παράθυρο", παρά τους περιορισμούς



Αν και το ελληνικό χρηματιστήριο διαθέτει πλέον ένα από τα αυστηρότερα νομοθετικά πλαίσια για τη διενέργεια ανοικτών πωλήσεων μεταξύ συνολικά 25 ευρωπαϊκών αγορών, η επαναφορά του short selling στο Χ.Α. συνεχίζει να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών της κεφαλαιαγοράς.

Οι διοικούντες παραδέχονται πως το Χ.Α. παραμένει μια ρηχή αγορά που διατηρεί ακόμη πολλά από τα χαρακτηριστικά ενός αναδυόμενου χρηματιστηρίου. Ωστόσο, η επαναφορά του επενδυτικού αυτού εργαλείου, στη χρήση του οποίου συχνά αποδίδονται τα ακραία φαινόμενα υποχώρησης πολλών μετοχών ιδιαίτερα στο πρόσφατο παρελθόν, αποτελούσε μονόδρομο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πλέον εκλείπουν οι λόγοι εφαρμογής του.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Χ.Α., μεταξύ 25 ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, μόνον η Νορβηγία και η Λιθουανία διατηρούν ακόμη την απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων, μέτρο που πολλές αγορές είχαν θεσπίσει εντός του 2008, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν στο ζενίθ της, και επανέφεραν στη συνέχεια.

Μεταξύ αυτών που από τις αρχές Ιουνίου επανεργοποίησαν το short selling (τη δυνατότητα δηλαδή πώλησης μετοχών που δεν βρίσκονται στην κατοχή ενός επενδυτή αλλά τις έχει δανειστεί από μια δεξαμενή τίτλων, με στόχο την καταγραφή υπεραξίας από την επαναγορά τους σε χαμηλότερες τιμές) ήταν και η ελληνική κεφαλαιαγορά, πλην θεσπίζοντας αυστηρές διατάξεις.

Μεταξύ αυτών, το uptick rule (όσες εντολές αφορούν ανοικτές πωλήσεις μετοχών, θα πρέπει να εισάγονται σε τιμή υψηλότερη από την τιμή της τελευταίας πράξης της μετοχής που έχει καταρτισθεί στην αγορά), το flagging και η δημοσιοποίηση των αρνητικών θέσεων όταν ξεπερνούν το 0,10% του αριθμού μετοχών μιας εταιρείας.

Το ποσοστό αυτό είναι από τα χαμηλότερα μεταξύ των υπό εξέταση 25 χρηματιστηριακών αγορών. Στην Αγγλία έως τις 30/6 η υποχρέωση δημοσιοποίησης ανοικτών θέσεων αφορούσε θέσεις άνω του 0,25% του μετοχικού κεφαλαίου εκδότη του χρηματοπιστωτικού τομέα και κάθε τυχόν επόμενη αύξηση κατά 0,10%, όπως και στην Ολλανδία.

Το ίδιο ποσοστό ισχύει για θέσεις άνω του 0,25 % του μετοχικού κεφαλαίου συγκεκριμένων εκδοτών στο Βέλγιο, για θέσεις άνω του 0,25% του μετοχικού κεφαλαίου του εκδότη στη Γαλλία, με το ίδιο ποσοστό (του χρηματοπιστωτικού τομέα) στην Ισπανία, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό διαθέτει η αγορά της Ουγγαρίας, 0,01% του μετοχικού κεφαλαίου του εκδότη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα χρηματιστήρια της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ιρλανδίας, της Ισλανδίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας, της Τσεχίας και της Φιλανδίας δεν αναφέρεται υποχρέωση δημοσιοποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α. Παρ΄ όλα αυτά, στις περισσότερες αγορές ισχύουν περιορισμοί, εξαιρώντας μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα για παράδειγμα.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, πάντως, τα στελέχη της ΕΧΑΕ σημειώνουν εμμέσως πλην σαφώς πως τα μέτρα δεν μπορούν να εμποδίσουν τους «σορτάκηδες» του χρηματιστηρίου, ιδιαίτερα όταν οι ανοικτές πωλήσεις πραγματοποιούνται εκτός του ελληνικού συστήματος. Όπως αναφέρουν, ακόμα και όταν ήταν απαγορευμένο το short selling, άτυπα δούλευε, μέσα από κωδικούς του εξωτερικού και συμβάσεις δανεισμού τίτλων που δεν γνωστοποιούνταν σε κανέναν, άρα ουσιαστικά χωρίς έλεγχο. Ανά διαστήματα, στο επίκεντρο των ανοικτών πωλήσεων έχουν βρεθεί συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είχαν υπεραποδώσει στην προηγούμενη ανοδική κίνηση της αγοράς.

Το «νόμιμο» σορτάρισμα, πάντως, δείχνει να παραμένει στα ίδια επίπεδα από πλευράς τζίρου. Μετά την επαναφορά του μέτρου από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, τα στοιχεία του Χ.Α. δείχνουν πως η μέση ημερήσια αξία των ανοιχτών πωλήσεων για το σύνολο του Ιουνίου, ήταν μικρότερη από τη μέση ημερήσια αξία των ανοιχτών πωλήσεων τόσο για το 2008 (από 1/1/08 μέχρι 9/10/08 που λειτουργούσαν οι ανοιχτές πωλήσεις), όσο και από τη μέση ημερήσια αξία των ανοιχτών πωλήσεων του 2007. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2009 γίνονταν καθημερινά ανοιχτές πωλήσεις συνολικού ύψους 4,8 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι οι ημερήσιες ανοιχτές πωλήσεις ξεπερνούσαν τα 5,2 εκατ. ευρώ και ένα χρόνο νωρίτερα τα 11 εκατ. ευρώ.

capital.gr

Ρωσία: “Ενεση” ρευστότητας 5,7 δισ. δολ. στο κρατικό τραπεζικό ίδρυμα VTB

Ρωσία: “Ενεση” ρευστότητας 5,7 δισ. δολ. στο κρατικό τραπεζικό ίδρυμα VTB


Σε “ενεση” ρευστότητας 5,7 δισ. δολαρίων στο κρατικό τραπεζικό ίδρυμα VTB, προχωρά η ρωσική κυβέρνηση, στο πλαίσιο προσπαθειών της χώρας να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση.

Την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Vladimir Putin. Η απόφαση μένει να εγκριθεί από τους μετόχους της VTB.

Ο τραπεζικός κλάδος της χώρας δέχτηκε το πλήγμα της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στις επισφαλείς χορηγήσεις.

capital.gr

Γαλλία - Βρετανία: Προθεσμία για τη διαφάνεια στους φορολογικούς παραδείσους

Γαλλία - Βρετανία: Προθεσμία για τη διαφάνεια στους φορολογικούς παραδείσους

Μέτρα για την αντιμετώπιση της αστάθειας στις τιμές του πετρελαίου, καθώς και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για τη διαφάνεια των φορολογικών παραδείσων ζήτησαν Γαλλία και Βρετανία, στο πλαίσιο της Γαλλοβρετανικής συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Εβιάν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Νικολά Σαρκοζί ζήτησαν να οριστεί ο Μάρτιος του 2010 ως η τελική διορία που θα πρέπει οι φορολογικοί παράδεισοι να έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν τα κριτήρια του ΟΟΣΑ για μεγαλύτερη διαφάνεια, διαφορετικά θα έχουν κυρώσεις.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο οι δύο χώρες τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για τη σταθερότητα των τιμών με τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες να εξετάζουν διεξοδικά του μηχανισμούς της πετρελαϊκής αγοράς που οδήγησαν στις διακυμάνσεις των τιμών.

Μπράουν και Σαρκοζί κάλεσαν επίσης τους ηγέτες του G20 στην επικείμενη σύνοδο του Σεπτεμβρίου να λάβουν ομόφωνες αποφάσεις για τη ρύθμιση του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος, καθώς και νέες πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης.


naftemporiki

ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΕΙΚΤΕΣ (MOBILE INTERNET - REAL TIME)

ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ''LINK'' ΣΤΟΝ ΠΛΟΗΓΟ ΤΟΥ KINHTOΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ!

http://naftemporiki.gr/markets/chain.asp?chain=global.top

ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ 35,000 ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ! (www.ecoandbus.com)

Τους 35,000 μοναδικούς επισκέπτες έφθασε την 21η Μαίου 2009 το Economy & Business(www.ecoandbus.com). Συγκεκριμμένα το Economy & Business δέκτηκε 2215 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα Απρίλιο 2009 σε σχέση με 1567 επισκέπτες τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίζουμε με τον ίδιο έντονο και μεθοδικό τρόπο, με νέες ιδέες αλλά και με επιχειρηματικές καινοτομίες και συνεργασίες για την άμεση και αποτελεσματική ενημέρωση σας.

Σας ευχαριστούμε!


Economy & Business
www.ecoandbus.com
Share |