Friday, April 17, 2009

KAΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Τo xrhmatisthrioonline.com σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!


Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου

Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου


Η Citigroup Inc. ανακοίνωσε σήμερα ζημιές 0,18 δολ. ανά κοινή μετοχή με τα συνολικά έσοδα να διαμορφώνονται στα 24,8 δισ. δολ. σημειώνοντας άνοδο 99% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με οδηγό τα ισχυρά αποτελέσματα από τον τομέα Θεσμικών Πελατών.

Τα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,6 δισ. δολ. τερματίζοντας το πτωτικό σερί των πέντε προηγούμενων τριμήνων, ενώ στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται επίσης 7,3 δισ. δολ. σε καθαρές πιστωτικές ζημιές και 2,7 δισ. δολ. καθαρές ζημιές για επισφαλείς απαιτήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ζημιά των 0,18 δολ. ανά μετοχή αντανακλά την αναρρύθμιση τον Ιανουάριο του 2009 της τιμής μετατροπής των 12,5 δισ. δολ. σε μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές που εκδόθηκαν σε ιδιωτική τοποθέτηση τον Ιανουάριο του 2008.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, "αυτό δεν είχε αντίκτυπο στα καθαρά κέρδη, ωστόσο οδήγησε στη μείωση των διαθέσιμων κερδών στους κατόχους κοινών μετοχών κατά 1,3 δισ. δολ. ή 0,24 δολ. ανά μετοχή. Χωρίς την εν λόγω μείωση τα κέρδη ανά μετοχή ήταν θετικά".

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters έκαναν λόγο για ζημιές της τάξης των 32 cents ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο.

Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου (Net Interest Margin) διαμορφώθηκε στο 3,30% αυξημένο κατά 50 και 8 μονάδες βάσης έναντι του πρώτου και του τέταρτου τριμήνου του 2008 αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι λειτουργικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 3,7 δισ. δολ. ή 23%, από το α΄ τρίμηνο του 2008.

Τέλος, ο δείκτης βασικής κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) διαμορφώθηκε στο 11,8% περίπου έναντι 7,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2008.

CAPITAL.GR

General Electric: Πτώση 35% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο

General Electric: Πτώση 35% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο


Στα 2,9 δισ. δολ. ή 26 cents ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της General Electric Co. για το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 4,47 δισ. δολ. ή 43 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας πτώση 35%, ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 21 cents ανά μετοχή.

Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 38,41 δισ. δολ. από 42,23 δισ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2008, υποχωρώντας κατά 9%.

"Εν μέσω του αδύναμου οικονομικού περιβάλλοντος, συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε καλές αποδόσεις ενώ το ανεκτέλεστο μας παραμένει ισχυρό", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jeffrey Immelt. Το ανεκτέλεστο ανέρχεται σε 171 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

CAPITAL.GR

Τιμές του 2007 για σπίτια

Τιμές του 2007 για σπίτια

Αβεβαιότητα και μειώσεις στην αγορά ακινήτων, έριξαν τις τιμές κατοικίας στο επίπεδο που ήταν και την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου του 2007, σύμφωνα με τον Δείκτη


Ορατή και στις τιμές των κατοικιών στη χώρα μας είναι πλέον η παρατηρούμενη μείωση ενδιαφέροντος και κινητικότητας στην αγορά ακινήτων.Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τον νέο Δείκτη Τιμών BuySell που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τον οποίο οι τιμές οικίας το πρώτο τρίμηνο κατέγραψαν πτώση. Βάσει του ίδιου δείκτη, οι τιμές βρίσκονται τώρα στο επίπεδο που ήταν και την περίοδο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου του 2007. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση για το Δείκτη της BuySell, τον οποίο ετοιμάζει και ενημερώνει η εταιρεία MAP S. Platis, «οι διεθνείς τάσεις στην κτηματαγορά επηρέασαν και την Κύπρο, με τις τιμές κατοικίας να σημειώνουν πτώση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους». Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2009, ο Δείκτης Τιμών BuySell κατέγραψε συνολική πτώση στις τιμές κατοικίας στην Κύπρο της τάξης του 1,7%, σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο, καταγράφοντας μείωση σε ετήσια βάση, της τάξης του 2,2%, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2005!

Τιμές του 2007
Μιλώντας στον «Π» ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατής της MAP S. Platis, ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο παρουσιάστηκε γενικά μια πτωτική τάση στις τιμές των ακινήτων αν και η αγορά χαρακτηρίστηκε από συχνές διακυμάνσεις. Εκτίμησε δε πως η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί και μάλλον θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Αφού, όπως ο ίδιος ανέφερε, αναμένεται ότι θα υπάρξουν «προσφορές» από αρκετούς επαγγελματίες για πωλήσεις. Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, οι πωλήσεις που αναμένεται να γίνουν με «προσφορές» αναμένεται ότι θα πιέσουν περαιτέρω τις τιμές των ακινήτων και κατΆ επέκταση και τον Δείκτη Τιμών της BuySell. Σε σχέση με τη μείωση του πρώτου τριμήνου, ο κ. Πλατής ανέφερε πως είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστεί στην ουσία η μικρή αύξηση που καταγράφηκε για ολόκληρο το 2008 και οι τιμές πλέον βρίσκονται στο επίπεδο που ήταν ο δείκτης την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου του 2007. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ολόκληρο το 2008, ο Δείκτης Τιμών BuySell κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2,8%, σε σύγκριση με αύξηση 19,2% το 2007.

Αβεβαιότητα το τρίμηνο
Όπως αναφέρθηκε, η εικόνα που παρουσίασαν οι τιμές των ακινήτων το πρώτο τρίμηνο δεν ήταν καθόλου σταθερή εξαιτίας και της αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά και γενικότερα στην οικονομία. Σύμφωνα με τον κ. Πλατή, την υπό εξέταση περίοδο παρουσιάστηκε γενικά μια ανομοιότητα των τιμών με μικρές αυξομειώσεις σε όλη την Κύπρο αλλά με εμφανή μια πτωτική τάση. Οι τιμές των ακινήτων σε Λευκωσία και Αμμόχωστο, είπε, κατέγραψαν μάλιστα ανεπαίσθητη άνοδο το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αντίθετα, σε Λάρνακα και Λεμεσό παρατηρήθηκε μικρή πτώση την ίδια περίοδο, ενώ στην Πάφο οι τιμές παρουσίασαν μια σταθεροποίηση. Ωστόσο, ο κ. Πλατής επανέλαβε πως η τάση που επικρατεί στην αγορά είναι πτωτική. Η ανομοιότητα και οι διακυμάνσεις στις τιμές φαίνεται πάντως και από την πορεία των τιμών, βάσει του Δείκτη Τιμών BuySell, τους πρώτους τρεις μήνες.
Συγκεκριμένα, οι τιμές των οικιστικών ακινήτων σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,5% κατά τον πρώτο μήνα του έτους, ανέβηκαν τον Φεβρουάριο κατά 2% και μειώθηκαν κατά 2,2% τον Μάρτιο. Ο Δείκτης Τιμών BuySell έκλεισε, για το τρίμηνο, στις 140,52 μονάδες (Μάρτιος 2009) που μεταφράζεται σε 187.053 ευρώ για τη μέση τιμή κατοικίας στην Κύπρο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δείκτης Τιμών BuySell έκλεισε, το 2008, στις 142,98 μονάδες (Δεκέμβριος 2008) που μεταφράζεται σε 190.330 ευρώ για τη μέση τιμή κατοικίας στην Κύπρο.

POLITIS

"Φτωχότεροι" οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι σύμφωνα με το Forbes

"Φτωχότεροι" οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι σύμφωνα με το Forbes

Πλουσιότερος σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού ο Μιχαήλ Προχόροφ
Μόσχα: Η οικονομική κρίση έπληξε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ρωσίας, των οποίων οι περιουσίες συνολικά μειώθηκαν κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% μέχρι και 142 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Η κρίση έπληξε όλον τον κόσμο: τους επενδυτές, τους βιομηχάνους, τους παραγωγούς", επισημαίνει το περιοδικό. "Κανένα μέλος του 'χρυσού αιώνα΄δεν είδε την περιουσία του να αυξάνεται", προσθέτει.

Επικεφαλής της λίστας ο 43χρονος Μιχαήλ Προχόροφ μεγιστάνας της υψηλής τεχνολογίας και των μεταλλευμάτων με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθεί ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς, ιδιοκτήτης της Τσέλσι, 42 χρόνων, με περιουσία 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τρίτος είναι ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου Λουκόιλ Βαγκίτ Αλεκπέροφ με 7,8 δισεκατομμύρια.

Ο Ολεγκ Ντεριπάσκα, επικεφαλής της βιομηχανίας αλουμινίου Rusal, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα είναι μόλις 10ος στη λίστα.

POLITIS

Sony Ericsson: Προς περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας

Sony Ericsson: Προς περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας



Σε περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας προχωρά η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sony Ericsson η οποία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σημείωσε απώλειες 293 εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων.

«Το πρόγραμμα μείωσης των δαπανών που ανακοινώθηκε σήμερα περιλαμβάνει μια νέα περικοπή του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που θα αφορά περίπου 2.000 άτομα» αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση.


NAFTEMPORIKI

Toshiba: Προς περικοπή 3.900 θέσεων εποχικών εργαζομένων

Toshiba: Προς περικοπή 3.900 θέσεων εποχικών εργαζομένων


Την περικοπή επιπλέον 3.900 θέσεων εποχικών εργαζομένων έως το Μάρτιο του 2010 προανήγγειλε η ιαπωνική εταιρία Toshiba

Η Toshiba έχει ήδη απολύσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες 4.500 συμβασιούχους υπαλλήλους της εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Η εταιρία, η οποία αγωνίζεται για να περιορίσει τα έξοδά της, ανακοίνωσε απώλειες 350 δισεκατομμυρίων γιεν [JPY=X] στη διάρκεια του έτους προϋπολογισμού που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2009, απώλειες κατά πολύ μεγαλύτερες απ΄ό,τι υπολόγιζε.


NAFTEMPORIKI

JPMorgan: Πιθανή πώληση ομολόγων χωρίς κρατική εγγύηση

JPMorgan: Πιθανή πώληση ομολόγων χωρίς κρατική εγγύηση

Για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2008, η JPMorgan, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ στα κεφάλαια, σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση 10ετών ομολόγων χωρίς την εγγύηση του αμερικανικού δημοσίου. Σύμφωνα με την περιρρέουσα φημολογία η JPMorgan θα διατηρήσει το βασικό επιτόκιο για τα ομόλογα, γεγονός που προοιωνίζει ότι το ποσό της πώλησης θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Αύγουστο, η JPMorgan είχε διαθέσει 1,6 δισ. δολάρια μετατρέψιμων ομολογιών σε προνομιούχες μετοχές, γεγονός που αναμένεται να αποδώσει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η JPMorgan θα προχωρήσει σε πώληση ομολόγων, η Moody’s ενδέχεται να τα αξιολογήσει με Aa3.

REPORTER.GR

Fed: Νέες αγορές κυβερνητικών ομολόγων ύψους $1,5 δισ.

Fed: Νέες αγορές κυβερνητικών ομολόγων ύψους $1,5 δισ.


Σε νέες αγορές κυβερνητικών ομολόγων προχώρησε η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος της Federal Reserve για την αγορά κρατικών χρεογράφων με στόχο την αναθέρμανση του δανεισμού και την βελτίωση των συνθηκών στις πιστωτικές αγορές.

Οι αγορές συνολικού ύψους 1,5 δισ. δολ. περιλαμβάνουν κρατικά ομόλογα που προσφέρουν προστασία για τον πληθωρισμό λήξης το 2010 και το 2032.

Η Fed θα συνεχίσει τις αγορές στο πλαίσιο του στόχου για την αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων έως 300 δισ. δολ. στους επόμενους έξι μήνες.

CAPITAL.GR

Google: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου

Google: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου


Άνοδο 8,9% στα καθαρά της κέρδη ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο του έτους η Google Inc. (GOOG) ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναλυτικά, η Google ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,42 δισ. δολ. ή 4,49 δολ. ανά μετοχή από 1,31 δισ. δολ. ή 4,12 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,16 δολ. ανά μετοχή.

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Μάρτιο διαμορφώθηκαν στα 4,07 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλύτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας -χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία- στα 4,93 δολ. ανά μετοχή με έσοδα της τάξης των 4,09 δισ. δολ.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άλμα 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα 408,22 δολ. στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

CAPITAL.GR

Μειωμένες οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μειωμένες οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών


Οι πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως σημείωσαν πτώση 7,1% το πρώτο τρίμηνο του 2009, αν και η αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών για τους φορητούς υπολογιστές τύπου netbook περιόρισε κάπως την πτώση.

Στις ΗΠΑ υπήρξαν αισιόδοξα σημάδια, καθώς η μείωση κατά 3,1% ήταν μικρότερη σε σχέση με την αρνητική εικόνα του παρελθόντος. «Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ ήταν παραδόξως καλές. Το γεγονός μάλιστα ότι οι ΗΠΑ παρουσίασαν καλύτερα στοιχεία σε σχέση με την παγκόσμια αγορά είναι ελπιδοφόρο», δήλωσε ο Μπομπ Ο Ντόνελ, αντιπρόεδρος της IDC, που παρακολουθεί την πορεία της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η IDC επεσήμανε ακόμα ότι και τα στοιχεία που αφορούν στην παγκόσμια αγορά είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα και ότι η ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές έδειξε ανθεκτικότητα σε σύγκριση με την προηγούμενη ύφεση. Πρόσθεσε δε, ότι αναμένει μια πιο σταθερή παραγωγή στους επόμενους μήνες με την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης να επιτυγχάνεται προς το τέλος του χρόνου.


NAFTEMPORIKI
Share |