Tuesday, October 18, 2011

Βρετανία: Μεγαλύτερος των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο


Βρετανία: Μεγαλύτερος των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 έφτασε ο πληθωρισμός στη Βρετανία το Σεπτέμβριο διαμορφούμενος στο 5,2% λόγω των αυξημένων τιμολογίων για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία (ONS) ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε ετήσια βάση στο 5,2% από 4,5% τον Αύγουστο ενώ σε μηνιαία βάση ενισχύθηκε 0,6%.

Ο πληθωρισμός έφτασε στο επίπεδο που βρέθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 και είναι υπερδιπλάσιος του στόχου του 2% της κεντρικής τράπεζας. Για τις λιανικές τιμές ο δείκτης αυξήθηκε 5,6% ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τον Ιούνιο του 1991.

Η άνοδος του πληθωρισμού, αν και αναμενόμενη, ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στο 4,9%.

Παράλληλα, έρχεται σε μία περίεργη στιγμή για την κεντρική τράπεζα η οποία αποφάσισε την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων για την ενίσχυση της οικονομίας, κίνηση η οποία σύμφωνα με τους επικριτές θα αυξήσει περαιτέρω τον πληθωρσιμό.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 0,8% στο δείκτη τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,8% στο δείκτη τιμών παραγωγού το Σεπτέμβριο


Αύξηση εμφάνισαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, δείχνοντας πως οι πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να φέρουν εμπόδια στην πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,8% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.

Παράλληλα, ο δείκτης που εξαιρεί τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 0,3% και 0,1% στο δομικό δείκτη.

Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 ο δείκτης τιμών παραγωγού εμφάνισε αύξηση 6,9%, ενώ ο δομικός αυξήθηκε κατά 2,5% ετησίως, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο του 2009.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν κατά 2,3% το Σεπτέμβριο, έπειτα από πτώσεις τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ οι τιμές της βενζίνης σημείωσαν άνοδο 4,2%. Οι τιμές τροφίμων ενισχύθηκαν 0,6%, σημειώνοντας την τέταρτη διαδοχική μηνιαία αύξηση.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Πωλητής ομολόγων τον Αύγουστο η Κίνα



ΗΠΑ: Πωλητής ομολόγων τον Αύγουστο η Κίνα

Πωλητής ομολόγων των ΗΠΑ ήταν η Κίνα τον Αύγουστο έπειτα από τέσσερις διαδοχικούς μήνες αγορών σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της πρώτης.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή της Κίνας υποχώρησε κατά 36,5 δισ. δολ. στα 1,137 τρισ. δολ. Η Ιαπωνία προχώρησε σε αγορές αυξάνοντας τη συμμετοχή της στο ιστορικό υψηλό των 936,6 δισ. δολ. από 914,8 δισ. δολ. Σε αγορές προχώρησε και η Βρετανία αυξάνοντας τη συμμετοχή της κατά 43,8 δισ. δολ. στα 397,2 δισ. δολ.

Οι καθαρές αγορές τίτλων του δημοσίου των ΗΠΑ από ξένους επενδυτές ανήλθαν σε 60,13 δισ. δολ έναντι 15,54 δισ. δολ. τον Ιούλιο. Οι ιδιώτες επενδυτές προχώρησαν σε αγορές 70,07 δισ. δολ. έναντι αορών 1,51 δισ. δολ. τον Ιούλιο.

Συνολικά, η ζήτηση για τίτλους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα ενισχύθηκε καθώς οι ξένοι προέβησαν σε αγορές 57,9 δισ. δολ. έναντι 9,1 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.




source: capital.gr

BofA: Κέρδη $6,2 δισ. / Goldman Sachs: Ζημιές μεγαλύτερες των εκτιμήσεων



BofA: Κέρδη $6,2 δισ. το γ΄ τρίμηνο


Κέρδη έναντι ζημιών κατέγραψε η Bank of America το τρίτο τρίμηνο όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Συγκεκριμένα, η τράπεζα σημείωσε κέρδη 6,2 δισ. δολ., ή 56 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 7,3 δισ. δολ., ή 77 σεντς ανά μετοχή.


Τα έσοδα της BofA αυξήθηκαν στα 28,7 δισ. δολ. από 27 δισ. δολ. περίπου. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη στα 28 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 25,75 δισ. δολ.


Στα αποτελέσματα, μεταξύ επηρεάστηκαν θετικά από προσαρμογή κατά 4,5 δισ. δολ. δομημένων υποχρεώσεων, κατά 3,6 δισ. δολ. από προ φόρων από την πώληση μετοχών της China Construction Bank καθώς και κατά 1,7 δισ. δολ. από την αλλαγή της αποτίμησης των δικών της χρεών. Οι προβλέψεις υποχώρησαν στα 3,41 δισ. δολ. από 5,4 δισ. δολ.

Τα έσοδα της τράπεζας από τα προϊόντα σταθερού εισοδήματος, τα νομίσματα και τα εμπορεύματα υποχώρησαν κατά 3,2 δισ. δολ. στα 314 εκατ. δολ.


Η μετοχή της τράπεζας, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη, υποχωρεί στις προσυνεδριακές συναλλαγές, 2,49% στα 5,88 δολ. ενώ νωρίτερα εμφάνιζε πτώση άνω του 5%.


Goldman Sachs: Ζημιές μεγαλύτερες των εκτιμήσεων το γ΄ τρίμηνο


Ζημιές έναντι κερδών και πτώση εσόδων κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η Goldman Sachs Group, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πρόκειται για το δεύτερο ζημιογόνο τρίμηνο από την εισαγωγή της τράπεζας στο χρηματιστήριο το 1999 καθώς η αξία των χαρτοφυλακίων δανείων και επενδύσεων υποχώρησαν σημαντικά.


Συγκεκριμένα, η τράπεζα εμφάνισε ζημιές 393 εκατ. δολ., ή 84 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,74 δισ. δολ. ή 2,98 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 60% στα 3,59 δισ. δολ. από 8,9 δισ. δολ.


Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τις ζημιές τις τράπεζας στα 7 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 4,69 δισ. δολ.


Στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται ζημιές 1,05 δισ. δολ. από την επένδυση σε κοινές μετοχές της Industrial and Commercial Bank of China, ζημιές 1 δισ. δολ. από άλλες μετοχές και ζημιές 9076 εκατ. δολ. από δάνεια και χρεόγραφα.


Η μετοχή υτης τράπεζας υποχωρεί 0,4% στα 96,51 δολ.



source: capital.gr

ΜiFID II: Επεκτείνεται η νομοθεσία στις συναλλαγές


ΜiFID II: Επεκτείνεται η νομοθεσία στις συναλλαγές

Τέλος στη μακρόχρονη διαμάχη σχετικά με το πού θα πρέπει να τεθεί η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους περιορισμούς και στον ανταγωνισμό όσον αφορά στις συναλλαγές για τράπεζες, χρηματιστήρια και επενδυτές, αναμένεται να δώσουν οι νέοι κανονισμοί MiFID που θα παρουσιάσει την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Οδηγία ΜiFID (Markets in Financial Instruments Directive) παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα έτη σε μία προσπάθεια να αυξήσει τον ανταγωνισμό στις χρηματιστηριακές συναλλαγές μειώνοντας τις προμήθειες αλλά διχάζοντας την ίδια στιγμή τις αγορές.

Η Κομισιόν θα προτείνει τώρα τη «ΜiFID II» η οποία θα επεκτείνει τη νομοθεσία στις συναλλαγές εμπορευμάτων και ομολόγων, ωθώντας τα παράγωγα σε πλατφόρμες συναλλαγών και καθιστώντας τον ανταγωνισμό εφικτό και στο χώρο της εκκαθάρισης συναλλαγών.

Ο ανταγωνισμός έγινε ιδιαίτερα έντονος με τη δημιουργία της Chi-X Europe, λίγο πριν από την υιοθέτηση της MiFID το 2007, η οποία αναδείχθηκε στη μεγαλύτερη πλατφόρμα για χρηματιστηριακές συναλλαγές, υποσκελίζοντας το χρηματιστήριο αξιών του Λονδίνου (LSE), το χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης (ΝΥSE) και το Deutsche Boerse.

H Bρετανία ζητεί να παραμείνει η MiFID βασικός οδηγός για τον ανταγωνισμό, ενώ από την πλευρά της η Γαλλία ισχυρίζεται ότι οι αγορές έχουν γίνει υπερβολικά αποσπασματικές, κάτι που θα μπορούσε να πλήξει τα χρηματιστήρια και να δυσκολέψει έτσι τους επενδυτές να διασφαλίζουν τις καλύτερες τιμές.

Ηδη, οι πολιτικές τριβές έχουν αρχίσει, με το Βρετανό υπουργό για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Μαρκ Χόμπαν, να προειδοποιεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν πρέπει να υπερισχύσει ο προστατευτισμός σε βάρος του ανταγωνισμού.

Τον τελευταίο λόγο θα έχουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι χώρες μέλη της Ε.Ε., μία διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές.

source:

ΗΠΑ: Κόστος πέραν των $200 δισ. από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ


ΗΠΑ: Κόστος πέραν των $200 δισ. από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κοστίζει στην οικονομία των ΗΠΑ περισσότερο από $200 δισ. το χρόνο, κυρίως σε χαμένη παραγωγικότητα στην εργασία, σύμφωνα με το Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το 2006 το κόστος της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ εκτιμάται ότι ήταν $223,5 δισ., σχεδόν 21% ψηλότερο από τα $185 δισ. που κόστισε το 1998 την τελευταία φορά που διενεργήθηκε παρόμοια μελέτη.

Συνολικά 72% του κόστους μεταφράζεται σε χαμένη παραγωγικότητα και το μεγαλύτερο κόστος τα πληρώνουν οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι ως χαμένο εισόδημα.

Οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης υπολογίζονται στο 11% του συνολικού οικονομικού κόστους, ενώ ακολουθούν τα έξοδα από ποινικά αδικήματα και οδικά ατυχήματα.

Το CDC προσδιορίζει την υπερβολική κατανάλωση κατά μέσο όρο με περισσότερο από ένα αλκοολούχο ποτό για τις γυναίκες και περισσότερο από δύο για τους άντρες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, σχεδόν τα τρία τέταρτα του κόστους οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση, δηλαδή τέσσερα ή περισσότερα ποτά για τις γυναίκες και πέντε ή περισσότερα για τους άντρες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών περίπου $94,2 δισ. ή 42% του συνολικού κόστους το 2006 πληρώθηκε από κυβερνητικά τμήματα.

source: stockwatch.com.cy

Αύξηση πωλήσεων 18% για την LVMH


Αύξηση πωλήσεων 18% για την LVMH



Απολύτως ικανοποιητική κρίνεται η πορεία της LVMH, της εταιρείας πολυτελών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών, που το τρίτο τρίμηνο κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 18% στα 6,01 δισ. ευρώ έναντι 5.11 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση καταγράφεται σε όλα τα τμήματα της LVMH εκτός από το κρασί και τα αλκοολούχα ποτά. Οι πωλήσεις για κοσμήματα και ρολόγια υπερδιπλασιάστηκαν στα 636 εκατ. ευρώ, ενώ για τα προϊόντα μόδας και τα δερμάτινα είδη καταγράφεται αύξηση πωλήσεων 14%.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, οι πωλήσεις της LVMH αυξήθηκαν κατά 15% στα 16,03 δισ. ευρώ.



source: euro2day.gr

Κίνα: Επιβράδυνση ρυθμού ανάπτυξης οικονομίας


Κίνα: Επιβράδυνση ρυθμού ανάπτυξης οικονομίας

Η Κίνα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε σε αργότερους ρυθμούς το τρίτο τρίμηνο καθώς οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και τις αναταραχές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ επηρέασαν τις οικονομικές δραστηριότητες.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ΑΕΠ της 2ης οικονομίας στον κόσμο αναπτύχθηκε κατά 9,1% σε ετήσια βάση το τρίμηνο σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικών (ΝΒS). Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης κατέγραψε πτώση από το 9,5% που είχε σημειώσει κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα ήταν στα 9,2% σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού δικτύου ειδήσεων Dow Jones.

Η ανάπτυξη της οικονομίας σε ετήσια βάση στην Κίνα έχει σημειώσει επιβράδυνση για τρία συνεχή τρίμηνα καθώς το Πεκίνο, το οποίο ανησυχεί για την αύξηση των τιμών, έχει περιορίσει το δανεισμό και έχει αυξήσει τα επιτόκια, ενώ η ζήτηση για κινεζικά προϊόντα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει επίσης σημειώσει πτώση.

Αλί οικονομικοί δείκτες υπονοούν επίσης ότι η Κίνα, η οποία υπήρξε η μηχανή ανάπτυξης του κόσμου από την χρηματοοικονομική κρίση του 2008, έχει αρχίσει να χάνει τη δυναμική της την ίδια ώρα που η παγκόσμια οικονομία παραπαίει στις παρυφές μια νέας ύφεσης.

«Αυτή τη στιγμή η οικονομική ανάπτυξη αντιμετωπίζει ένα ακόμη πιο περίπλοκο εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του NBS Sheng Laiyun.

Παρά την «αυξανόμενη» αβεβαιότητα, ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, είναι «πολύ πιθανόν» η κινεζική οικονομία να διατηρήσει «σταθερή και γρήγορη ανάπτυξη».

Η βιομηχανική παραγωγή από τα εκατομμύρια εργοστάσια και εργαστήρια της Κίνας σημείωση μικρή επιβράδυνση σε 14,2% τους πρώτους εννιά μήνες του χρόνου καθώς μια ύφεση στις κύριες εξαγωγικές αγορές επηρέασε τον τεράστιο κατασκευαστικό τομέα της χώρας.

Το Σεπτέμβριο η παραγωγή αυξήθηκε κατά 13,8% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με 13,5% τον Αύγουστο.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17,7% σε ετήσια βάση το Σεπτέμβριο και 17,0% τους πρώτους εννιά μήνες του 2011.

source: stockwatch.com.cy

"Καμπανάκι" Moody’s για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας



"Καμπανάκι" Moody’s για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας

Ο οίκος Moody’s προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι μπορεί να αναθεωρήσει την άποψη του για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας κατά τους επόμενους τρεις μήνες, εάν η χώρα αποτύχει να σημειώσει πρόοδο σε σχέση με τις κρίσιμες φορολογικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η τρέχουσα αξιολόγηση της οικονομίας της Γαλλίας είναι ΑΑΑ.


Η ενδεχόμενη αρνητική αξιολόγηση της Γαλλίας θα εξαρτηθεί ακόμη, και από τις ενδεχόμενες δυσμενείς εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές ή στην οικονομία, σύμφωνα με τον οίκο Moody’s.

source: protothema.gr

Πάνω από 2% οι απώλειες για τη Wall


Πάνω από 2% οι απώλειες για τη Wall

Με απώλειες που ξεπέρασαν το 2% έκλεισε η Wall, ύστερα από τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Β. Σόιμπλε ότι στη Σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου δεν θα οριστικοποιηθεί η ευρωπαική λύση, γεγονός που επανέφερε στα ταμπλό τις άλλοτε περιορισμένες ανησυχίες για χρονική επέκταση της ύφεσης στην Ευρωζώνη.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,09%, στις 11.401 μονάδες, ο Nasdaq κατά 1,99%, στις 2.615 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρέθηκε στο -1,9% και στις 1.201 μονάδες.

Τα πισογυρίσματα των Γερμανών για την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων να δώσουν μία πραγματική και πειστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «όνειρα» τη φημολογία περί ανακοίνωσης λύσης στην προσεχή σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου, οδήγησαν και σήμερα τις ευρωαγορές σε απώλειες.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,54% στις 5.437 μονάδες, ο CAC 40 έχασε κατά 1,61% στις 3.166 μονάδες και τέλος, ο γερμανός DAX βρέθηκε στο -1,81% στις 5.859 μονάδες.

Η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαικών τραπεζών που για την πλειοψηφία των ευρωπαικών ηγετών αποτελεί "αναγκαίο κακό", για ορισμένες τράπεζες θεωρείται πρότυπο προς αποφυγή, ιδιαίτερα τη στιγμή που οι διαβουλεύσεις για haircut άνω του 50% στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου επιβεβαιώνονται, με ορισμένους δανειστές να κινδυνεύουν λόγω σημαντικής έκθεσης στην Ελλάδα.

"Tα κράτη της ευρωζώνης θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην ενίσχυση της αμοιβαίας στήριξης ή στην αποδοχή περαιτέρω χρεοκοπιών", δήλωσαν οι αναλυτές του διεθνή οίκου αξιολόγησης Moodys.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, στα 3,8 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Citigroup το γ’ 3μηνο του έτους, ανώτερα κατά 74% από τα 2,8 δις. δολάρια που είχε εμφανίσει το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 20,8 δις. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τα 19,23 δις. δολάρια το γ’ 3μηνο του 2010.

Στα 4,1 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo το γ’ 3μηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση 21% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 και 3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 20,8 δις. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τα 19,23 δις. δολάρια το γ’ 3μηνο του 2010.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή αύξηση σημείωσε ο δείκτης μεταποίησης Empire State στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ωστόσο παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Empire Stateδιαμορφώθηκε στις -8,5 μονάδες τον Οκτώβριο από τις -8,8% το Σεπτέμβριο.

source: reporter.gr

Ακυρώθηκε (πάλι) Ο "Νικηφόρος"


Ακυρώθηκε (πάλι) Ο "Νικηφόρος"

Την ακύρωση της στρατιωτικής άσκησης «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2011» ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Αμυνας.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την άσκηση ‘ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – 2011’ όπως είχε προτείνει στα Ηνωμένα Εθνη για την ακύρωση τόσο της ‘ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ’, όσο και της άσκησης ‘ΤΑΥΡΟΣ’ της Τουρκίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.

Οπως προστίθεται στην ανακοίνωση η ακύρωση της «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» αποφασίστηκε «παρότι η Τουρκία δεν έχει απαντήσει στην πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας» και «ενόψει των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού και της ανάγκης όπως επικρατεί ηρεμία και ομαλότητα στην περιοχή χωρίς εντάσεις».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει από την Τουρκία να ανταποκριθεί στην πρόταση της» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας.

Μέσω της ανακοίνωσης, το Υπουργείο Αμυνας ενημερώνει παράλληλα τους Εφέδρους και Εθνοφύλακες, που είχαν λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχουν στην άσκηση «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – 2011», από τις 18 μέχρι 23 Οκτωβρίου 2011, ότι, παρά την ακύρωση της άσκησης, οφείλουν να παρουσιασθούν κανονικά στους χώρους και στις ημερομηνίες, όπως καθορίζονται στο Φύλλο της Ατομικής τους Πρόσκλησης (ΦΑΠ), προκειμένου να τύχουν της προβλεπόμενης τυπικής επιστρατευτικής τακτοποίησης και να αποδεσμευτούν την ίδια ημέρα στις 13.00.


source: politis-news.com
Share |