Tuesday, October 18, 2011

Ακυρώθηκε (πάλι) Ο "Νικηφόρος"


Ακυρώθηκε (πάλι) Ο "Νικηφόρος"

Την ακύρωση της στρατιωτικής άσκησης «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2011» ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Αμυνας.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την άσκηση ‘ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – 2011’ όπως είχε προτείνει στα Ηνωμένα Εθνη για την ακύρωση τόσο της ‘ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ’, όσο και της άσκησης ‘ΤΑΥΡΟΣ’ της Τουρκίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.

Οπως προστίθεται στην ανακοίνωση η ακύρωση της «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» αποφασίστηκε «παρότι η Τουρκία δεν έχει απαντήσει στην πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας» και «ενόψει των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού και της ανάγκης όπως επικρατεί ηρεμία και ομαλότητα στην περιοχή χωρίς εντάσεις».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει από την Τουρκία να ανταποκριθεί στην πρόταση της» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας.

Μέσω της ανακοίνωσης, το Υπουργείο Αμυνας ενημερώνει παράλληλα τους Εφέδρους και Εθνοφύλακες, που είχαν λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχουν στην άσκηση «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – 2011», από τις 18 μέχρι 23 Οκτωβρίου 2011, ότι, παρά την ακύρωση της άσκησης, οφείλουν να παρουσιασθούν κανονικά στους χώρους και στις ημερομηνίες, όπως καθορίζονται στο Φύλλο της Ατομικής τους Πρόσκλησης (ΦΑΠ), προκειμένου να τύχουν της προβλεπόμενης τυπικής επιστρατευτικής τακτοποίησης και να αποδεσμευτούν την ίδια ημέρα στις 13.00.


source: politis-news.com

No comments:

Share |