Friday, July 6, 2012

Ερευνα στην Deutsche Bank για το σκάνδαλο Libor

Ερευνα στην Deutsche Bank για το σκάνδαλο Libor

 Η ρυθμιστική αρχή των γερμανικών αγορών BaFin διεξάγει ειδική έρευνα στην Deutsche Bank στο πλαίσιο των ευρύτερων ερευνών για χειραγώγηση του διεθνούς επιτοκίου Libor.

Η BaFin αρνήθηκε να σχολιάσει την φήμη που μεταφέρει το πρακτορείο Reuters, ότι διεξάγει έρευνα ειδικά στην DB, αλλά πάντως επιβεβαίωσε ότι ερευνά τις κατηγορίες για χειραγώγηση του Libor από διάφορες τράπεζες. Η μετοχή της DB αντιδρά με πτώση 4,1% στην φήμη.

Λίγο νωρίτερα, η υπηρεσία σοβαρών υποθέσεων απάτης της Βρετανίας SFO, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για εγκληματικές ενέργειες, σχετικά με τις κατηγορίες ότι τράπεζες προσπάθειες να χειραγωγήσουν την διαμόρφωση του διεθνούς επιτοκίου Libor.

Η υπόθεση Libor έχει βγει στο προσκήνιο της επικαιρότητας από την περασμένη εβδομάδα, όταν η μεγάλη βρετανική τράπεζα Barclays πλήρωσε 450 εκατ. δολ. για συμβιβαστική συμφωνία στην έρευνα των αμερικανικών και βρετανικών χρηματιστηριακών αρχών.

source: euro2day.gr

JPMorgan: Κλείνει πέντε ευρωπαϊκά money market funds

JPMorgan: Κλείνει πέντε ευρωπαϊκά money market funds

 Στο κλείσιμο πέντε συνολικά funds που επενδύουν στην ευρωπαϊκή αγορά χρήματος προχώρησε η JPMorgan Chase & Co. λόγω της μείωσης του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ στο 0%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα ειδοποίησε τους πελάτες της πως δεν θα δέχεται πλέον νέους επενδυτές ή νέα χρήματα καθώς η μείωση του επιτοκίου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αρνητικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

Οι περιορισμοί είναι προσωρινοί δήλωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας, Kristen Chambers καθώς η τράπεζα θα εξακολουθήσει να επεξεργάζεται τις επιστροφές ή τις μεταφορές εκτός των funds ενώ περιοδικά θα επανεξετάζει τη δυνατότητα αποδοχής νέων χρημάτων. Τα funds που επηρεάζονται είναι τα Euro Liquidity Fund, Euro Government Liquidity Fund, Euro Money Market Fund, Euro Liquid Market Fund και JPMorgan Series II Funds -- EUR.

source: capital.gr

Ιαπωνία: Σε επίπεδο ρεκόρ οι εξαγορές ξένων εταιρειών

Ιαπωνία: Σε επίπεδο ρεκόρ οι εξαγορές ξένων εταιρειών

Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν οι εξαγορές ξένων εταιρειών, από τις ιαπωνικές επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα του ισχυρού γεν, σύμφωνα με το αποτέλεσμα έρευνας. Ο αριθμός των συγχωνεύσεων και εξαγορών ανήλθε στις 262 κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2012, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από το 1985, όταν άρχισε η καταγραφεί των στοιχείων. Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ των 247 που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 1990, όταν το ιαπωνικό χρηματιστήριο και οι τιμές των ακινήτων ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ προτού σκάσει η φούσκα, γκρεμίζοντας την οικονομία της Ιαπωνίας.

Οι συμφωνίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 άγγιξαν το ποσό των 3,49 τρισεκατομμυρίων γεν (43,7 δισεκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με 3,2 τρισ. γεν κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2011, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω από το ποσό των 4,47 τρισ. γεν που καταγράφηκε τους πρώτους έξι μήνες του 2006, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Recof. Οι ιαπωνικές εταιρείες αναζητούν έντονα τις συγχωνεύσεις και εξαγορές στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενες το ισχυρό γεν ώστε να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητές τους και να καταστούν ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η γήρανση του πληθυσμού της Ιαπωνίας και η επιβράδυνση της εγχώριας ζήτησης ώθησε τις ιαπωνικές επιχειρήσεις να κοιτάξουν, πέρα από τα σύνορά τους για ανάπτυξη.

source: stockwatch.com.cy
Share |