Tuesday, August 28, 2012

Μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο η Deutsche Bank

Μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο η Deutsche Bank

 Στην κορυφή του κόσμου πέρασε η Deutsche Bank, ξεπερνώντας τη βρετανική HSBC στη βάση των στοιχείων ενεργητικού. Σύμφωνα με το περιοδικό Global Finance, το ενεργητικό της γερμανικής τράπεζας ανήλθε στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από την HSBC με ενεργητικό 2,5 τρις, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η γαλλική BNP Paribas με 2.5 τρις δολάρια.

 Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η κινεζική Industrial and Commercial Bank of China με ενεργητικό 2,4 τρις δολάρια, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial Group με ενεργητικό 2,4 τρις ευρώ. Επισημαίνεται η κινεζική τράπεζα στην προηγούμενη κατάταξη βρισκόταν στην ένατη θέση. Σημαντικό κρίνεται επίσης το γεγονός ότι η Κίνα διαθέτει έξι τράπεζες στις πρώτες πενήντα θέσεις, κάτι που καθιστά την Κίνα την μεγαλύτερη εθνική ομάδα στην κατάταξη. Από πέντε τράπεζες διαθέτουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.

source: sigmalive.com

Sharp: Εθελοντική συνταξιοδότηση σε 2.000 εργαζομένους

Sharp: Εθελοντική συνταξιοδότηση σε 2.000 εργαζομένους

ΤΟΚΙΟ – Πρόγραμμα εθελοντικής συνταξιοδότησης σε περίπου 2.000 εργαζομένους θα προσφέρει η Sharp Corp. (6753.TO) το Νοέμβριο, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της οικονομικής της κατάστασης. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προσφέρει πρόωρη συνταξιοδότηση σε εργαζομένους τόσο στη μητρική όσο και στις θυγατρικές εταιρείες από 1η έως 14 Νοεμβρίου.

 Το πρόγραμμα θα κοστίσει περίπου 27 δισ. γεν, όπως ανέφερε η εταιρεία αλλά το ποσό έχει ήδη συμπεριληφθεί στο outlook των κερδών της για τη χρήση που τελειώνει το Μάρτιο του 2013.

source: capital.gr

Cyprus Popular Bank: Με μειωμένα ποσοστά οι Dubai Financial και MIG

Cyprus Popular Bank: Με μειωμένα ποσοστά οι Dubai Financial και MIG

Σε 1,41% από 18,69% μειώθηκε το ποσοστό συμμετοχής της Dubai Financial Group LLC επί του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Cyprus Popular Bank, ενώ το ποσοστό της επί του εισηγμένου μετοχικού κεφαλαίου μειώθηκε από 18,69% σε 8,83%.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό συμμετοχής της Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών επί του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Cyprus Popular Bank μειώθηκε από 9,49% σε 0,72% και επί του εισηγμένου μετοχικού κεφαλαίου από 9,49% σε 4,48%.

source: naftemporiki.gr
Share |