Monday, July 28, 2008

Λίγο κάτω από τα 125 δολάρια έκλεισε το αργό

Λίγο κάτω από τα 125 δολάρια έκλεισε το αργό

Με κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων ανακάμπτοντας από το χαμηλό επτά εβδομάδων στο οποίο διαμορφώθηκε την Παρασκευή, αφού η στρατιωτική επίθεση σε αγωγό της Royal Dutch Shell στη Νιγηρία, προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κόλπους των επενδυτών. Το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,47 δολάρια στα 124,73 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ σημείωσε κέρδη ύψους 0,95% στα 124,90 δολάρια το βαρέλι.

Η διακοπή της παραγωγής στη Νιγηρία μπορεί να προκαλέσει νέα αύξηση των τιμών πετρελαίου, ανέφερε ο Michael Fitzpatrick, υπεύθυνος της MF Global, αφού το ατύχημα που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του καναλιού τροφοδοσίας Nembe Creek, είχε αποτέλεσμα να σταματήσει την προώθηση της παραγωγής, όπως διαβεβαίωσε και η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Shell, Caroline Wittgen.

Να σημειωθεί ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στη Νιγηρία έχουν μειώσει την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 20% από το 2006.

Σημαντική ώθηση στην τιμή του πετρελαίου έδωσε και η πτώση που κατέγραψε το δολάριο έναντι του ευρώ, το οποίο σήμερα βρέθηκε με πτώση 0,4%.

REPORTER.GR

ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ: Στα 389 δισ. δολάρια το έλλειμμα το 2008

ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ: Στα 389 δισ. δολάρια το έλλειμμα το 2008

Στα 482 δις δολάρια θα είναι το έλλειμμα των ΗΠΑ το 2009 σύμφωνα την εξαμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ το έλλειμμα για το 2008 αναμένεται να φτάσει τα 389 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπους όταν ανέλαβε την προεδρεία των ΗΠΑ, "κληρονόμησε" πλεόνασμα ύψους 128 δισ. δολ. όταν ανέλαβε την εξουσία το 2001.

REPORTER.GR

ΗΠΑ: Αύξηση 53% στον κρατικό δανεισμό τρίτου τριμήνου

ΗΠΑ: Αύξηση 53% στον κρατικό δανεισμό τρίτου τριμήνου

Σε αύξηση του δανεισμού κατά 53% ενδέχεται να προβεί το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομίας το τρέχον τρίμηνο, ώστε να καλύψει τις υψηλές δαπάνες και να τονώσει την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη.Οι ανάγκες δανεισμού έχουν φτάσει τα 171 δις δολάρια το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή κατά 59 δις δολάρια περισσότερο από τις εκτιμήσεις του Απριλίου, αλλά πολύ λιγότερα από το δανεισμό ύψους 244 δις δολαρίων του πρώτου τριμήνου.

Κύριες αιτίες αύξησης του δανεισμού, το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει τις φορολογικές επιστροφές στις αρχές καλοκαιριού και την αύξηση των δημοσίων δαπανών.

REPORTER.GR

ΗΠΑ: Ο Ιούνιος θα είναι ο χειρότερος μήνας για τα hedge fund

ΗΠΑ: Ο Ιούνιος θα είναι ο χειρότερος μήνας για τα hedge fund

Ο χειρότερος μήνας των τελευταίων πέντε ετών αναμένεται να είναι ο Ιούνιος για τα hedge fund, σύμφωνα με έρευνα της Hedge Fund Research Inc, αφού περισσότερα από 55 fund, έχουν υποχωρήσει κατά 3,2%, εξαιτίας των αυξημένων τοποθετήσεων στον τραπεζικό κλάδο.Σύμφωνα με τον Paul Meader, σύμβουλο της Corazon Capital Management, όλοι έχουν πληγεί από την πτώση του τραπεζικού κλάδου και την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην παγκόσμια αγορά κεφαλαίων, πόσο, μάλλον, τα hedge fund, τα οποία διαθέτουν μεγάλο μερίδιο από το χαρτοφυλάκιο τους στον συγκεκριμένο κλάδο.

REPORTER.GR

Πέντε φορές πάνω τα κέρδη της Endesa

Πέντε φορές πάνω τα κέρδη της Endesa

Σχεδόν πενταπλάσια ήταν στο πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της ισπανικής εταιρείας κοινής ωφελείας Endesa, χάρη στις προγραμματισμένες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων στις οποίες προχώρησε η εταιρεία. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα έξι δισ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) να ενισχύονται κατά 8%, στα 3,49 δισ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 33%, στα 11,36 δισ. ευρώ, άνοδος που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις αυξημένες τιμές πώλησης σε Ισπανία και Λατινική Αμερική.

REPORTER.GR

ΔΝΤ: Ο "πάτος" της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ είναι μακριά

ΔΝΤ: Ο "πάτος" της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ είναι μακριά

Η κρίση στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, ανέφερε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας την προσοχή σε καταναλωτές και τράπεζες για τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης που ολοένα και πληθαίνουν.Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο τύπου του ΔΝΤ, αυτή τη στιγμή ο «πάτος» της αγοράς ακινήτων δεν είναι ορατός, ενώ όσο υποχωρεί η εν λόγο αγορά, τόσο είναι κοντά ο κίνδυνος περεταίρω αναταράξεων της παγκόσμιας αγοράς και τόσο μακριά η πιθανότητα ανάκαμψης της.

REPORTER.GR

ΗΠΑ: Εκτιμήσεις για αύξηση του ελλείμματος το 2009

ΗΠΑ: Εκτιμήσεις για αύξηση του ελλείμματος το 2009

Στα επίπεδα ρεκόρ των 490 δις δολαρίων αναμένεται να φτάσει το έλλειμμα των ΗΠΑ το 2009, σαφώς αυξημένο από τα 407 δις. δολάρια που είχε προβλέψει ο George Bush τον Φεβρουάριο, κληροδοτώντας ένα σημαντικό «πονοκέφαλο» στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.Για τη χρήση του 2008, δημοσίευμα της USA Today κάνει λόγο για έλλειμμα ύψους 410 δις δολαρίων, καθώς τα φορολογικά έσοδα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

REPORTER.GR

GLOBAL INDEXES

XAK

FTSE/CySE 20
1044.92 ( 0.41%)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
3056.23 ( 0.42%)

Όγκος: € 2,378,461

---

FTSE 100 INDEX 5,312.60 -40.00 -0.75%
CAC 40 INDEX 4,324.45 -52.73 -1.20%
DAX INDEX 6,351.15 -85.56 -1.33%

---

US

DOW JONES INDUS. AVG 11,131.08 -239.61 -2.11%
S&P 500 INDEX 1,234.37 -23.39 -1.86%
NASDAQ COMPOSITE INDEX 2,264.22 -46.31 -2.00%

Κάλυψε τις απώλειες στα ίδια κεφάλαια η Εθνική στο β' τρίμηνο του 2008

Κάλυψε τις απώλειες στα ίδια κεφάλαια η Εθνική στο β' τρίμηνο του 2008

Σε άτυπη αύξηση κεφαλαίου άνω του 1 δις ευρώ έχει προχωρήσει η Εθνική τράπεζα τους τελευταίους 12 μήνες και ως εκ τούτου σε επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας είναι ισχυρή. Με την συγχώνευση της ασφαλιστικής από την οποία διασφάλισε κεφάλαια κοντά στα 200 εκατ ευρώ , την επανεπένδυση μερίσματος κατά την οποία προστέθηκαν περί τα 470 εκατ ευρώ αλλά και η πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου με την έκδοση των προνομιούχων μετοχών ουσιαστικά η Εθνική ενίσχυσε τα κεφάλαια της κατά 1 δις ευρώ. Ταυτόχρονα ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας έχει ενισχυθεί πάνω από 1% με 1,2 % σωρευτικά καθιστώντας ιδιαίτερα ισχυρή την κεφαλαιακή διάρθρωση της Εθνικής τράπεζας. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τις κινήσεις αυτές ενισχύθηκαν μεν τα κεφάλαια αλλά δεν λειτουργούν προσθετικά στα υφιστάμενα κεφάλαια καθώς μέρος τους έχει χρησιμοποιηθεί για δανεισμό , επέκταση και επενδύσεις.

Παρ΄ όλα αυτά η Εθνική στο β΄ τρίμηνο του 2008 θα εμφανίσει βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων της κατά 400 με 500 εκατ ευρώ περίπου με βάση πρώτες ενδείξεις. Υπενθυμίζεται ότι στο α΄ τρίμηνοτου 2008 η Εθνική κυρίως λόγω Τουρκίας και συναλλαγματικών ισοτιμιών εμφάνισε μείωση των κεφαλαίων της κατά 470 εκατ ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει καλυφθεί με βάση τελευταίες πληροφορίες.

Όσον αφορά την ρευστότητα η Εθνική λόγω της ευνοϊκής ακόμη σχέσης δανείων προς καταθέσεις έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτεί και τις θυγατρικές στο εξωτερικό. Οι σχεδιαζόμενες τιτλοποιήσεις σε ακίνητα και στεγαστικά δάνεια μάλλον μετατίθενται για το μέλλον ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσει η Εθνική σε έκδοση καλυμμένης ομολογίας ύψους πάνω από 1 δις ευρώ.

REPORTER.GR

Lehman: Φήμες για χειραγώγηση μετόχων της εξετάζει η SEC

Lehman: Φήμες για χειραγώγηση μετόχων της εξετάζει η SEC

Φήμες σχετικά με πιθανή χειραγώγηση μετόχων από τη Lehman Brothers διερευνά η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Οι φημολογίες έχουν διαψευσθεί από τη Lehman Η SEC σε κλητεύσεις που έστειλε σε hedge funds και άλλους ζητά να της δωθούν αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων, ηλεκτρονικά μηνύματα και καταστάσεις μισθοδοσίας, που σχετίζονται με την πιστωτική διευκόλυνση από την Fed, την Barclays, το hedge fund SAC Capital Advisors και την εταιρεία διαχείρισης ομολόγων Pimco.

REPORTER.GR

Βρετανία: «Βουτιά» των τιμών κατοικίας τον Ιούλιο

Βρετανία: «Βουτιά» των τιμών κατοικίας τον Ιούλιο

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τουλάχιστον επτά ετών κατέγραψαν τον Ιούλιο οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Hometrack.

Η μέση αξία μιας κατοικίας στην Αγγλία και την Ουαλία υποχώρησε κατά 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στις 168.500 στερλίνες (336.000 δολάρια), όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση που καταγράφεται από τότε που ξεκίνησαν να δημοσιοποιούνται τα εν λόγω στοιχεία της Hometrack, πριν από επτά χρόνια.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές υποχώρησαν τον Ιούλιο κατά 1,2%.


NAFTEMPORIKI

Swiss Re: Συνομιλίες για την απόκτηση μονάδας της Barclays

Swiss Re: Συνομιλίες για την απόκτηση μονάδας της Barclays

Σε συνομιλίες με την Barclays για την εξαγορά της μονάδας ασφαλειών ζωής της βρετανικής τράπεζας βρίσκεται ο ελβετικός κολοσσός αντασφάλισης Swiss Re, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Swiss Re πραγματοποιεί οικονομικό και νομικό έλεγχο στον βραχίονα της Barclays, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των επτά δισ. στερλινών (13 δισ. δολάρια).

Η αξία της μονάδας πιθανόν να κυμαίνεται μεταξύ 400 εκατ. και 750 εκατ. στερλινών, επισημαίνουν οι Sunday Times. Η βρετανική τράπεζα, η οποία είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι εξετάζει διάφορες επιλογές για τη μονάδα, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

NAFTEMPORIKI

H ΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

NIKKEI 225 13,353.78 19.02 0.14%
HANG SENG INDEX 22,687.21 -53.50 -0.24%
CSI 300 INDEX 2,960.85 21.65 0.74%

Νέες τράπεζες - θύματα από την κρίση στην αγορά στέγης

Η στεγαστική κρίση μετρά ολοένα και περισσότερα θύματα από το χρηματοοικονομικό τομέα, ανεβάζοντας στις 10 τον αριθμό των τραπεζών που έκλεισαν στις ΗΠΑ τους τελευταίους 18 μήνες.


Με τις First Heritage Bank και First National Bank of Nevada έφθασαν τις 10 οι τράπεζες που κατέσχεσαν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τους τελευταίους 18 μήνες
Οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατέσχεσαν ακόμη δύο τράπεζες το βράδυ της Παρασκευής και εν συνεχεία τις πώλησαν στη Mutual of Omaha Bank, στο πλαίσιο της έκτης και έβδομης πτώχευσης που λαμβάνει χώρα στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για τις First Heritage Bank στην Καλιφόρνια και First National Bank of Nevada στη Νεβάδα, οι οποίες βρέθηκαν με ανεπαρκές κεφάλαιο και με μεγάλες ζημίες. Στο πλαίσιο αυτό, τα 28 υποκαταστήματα των δύο τραπεζών θα λειτουργήσουν ξανά τη Δευτέρα ως υποκαταστήματα της Mutual of Omaha Bank, και όλες οι καταθέσεις τους θα γίνουν αυτομάτως καταθέσεις της Mutual of Omaha Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η FDIC είχε κατασχέσει την IndyMac Bancorp, η οποία «λύγισε» υπό το βάρος της μεγάλης έκθεσής της σε ριψοκίνδυνα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μετά την απομάκρυνση των καταθετών της, αποτελώντας την τρίτη μεγαλύτερη πτώχευση στον αμερικανικό τραπεζικό τομέα.

Ακόμη χειρότερα, οι κορυφαίες τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν για περισσότερες πτωχεύσεις εφέτος και το επόμενο έτος, αν και προς το παρόν δεν αναμένουν καταρρεύσεις του μεγέθους της IndyMac, η οποία είχε ενεργητικό αξίας 32 δισ. δολαρίων και συνολικές καταθέσεις ύψους 19 δισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η First Heritage είχε ενεργητικό αξίας 254 εκ. δολαρίων και καταθέσεις ύψους 233 εκ. δολαρίων, ενώ η First National διέθετε αντίστοιχα ενεργητικό αξίας 3,4 δισ. δολαρίων και καταθέσεις ύψους 3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Από την πλευρά της, η Mutual of Omaha Bank έχει αυτή τη στιγμή ενεργητικό αξίας άνω των 750 εκ. δολαρίων, ενώ διαθέτει 14 υποκαταστήματα στη Νεμπράσκα και το Κολοράντο μαζί με άλλες πιστωτικές δραστηριότητες. Είναι δε θυγατρική της Mutual of Omaha, ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εδώ και 99 έτη και με ενεργητικό που υπερβαίνει τα 19 δισ. δολάρια. Εκτός από το ότι θα αναλάβει τις καταθέσεις, η Mutual of Omaha Bank θα καταβάλει και 200 εκ. δολάρια για ενεργητικό των δύο τραπεζών που έκλεισαν, οι οποίες περιήλθαν τώρα σε καθεστώς εκκαθάρισης υπό τον έλεγχο της FDIC.


NAFTEMPORIKI

Η απομυθοποίηση των εταιρειών private equity

Η απομυθοποίηση των εταιρειών private equity

Οι εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου (private equity) στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην εξαγορά μεριδίων μειοψηφίας σε εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Πολλές από τις επενδύσεις αυτές ωστόσο χάνουν, το τελευταίο διάστημα, συνεχώς μέρος της αξίας τους, με τα private equity να μένουν απλοί παρατηρητές, καθώς ως μειοψηφικοί μέτοχοι δεν έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες παρέμβασης.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα πλήττουν όχι μόνο τα λογιστικά βιβλία αλλά και την εικόνα των εταιρειών αυτών, όπως τονίζουν οικονομικοί αναλυτές, καθώς τα private equity φημίζονταν έως τώρα για την ικανότητά τους να εξαγοράζουν προβληματικές επιχειρήσεις και να τις αναδιαρθρώνουν με επιτυχία.

Η μετοχική τιμή της Washington Mutual είναι 56% χαμηλότερα σε σχέση με την τιμή, στην οποία απέκτησε μετοχικό μερίδιο ο κολοσσός ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Texas Pacific Group τον περασμένο Απρίλιο. Η μετοχή της ασφαλίστριας ομολόγων MBIA έχει απολέσει το 84% της αξίας, από τότε που επένδυσε σε αυτή το private equity Warburg Pincus. Απώλειες 22% παρουσιάζουν και οι μετοχές της Deutsche Telekom σε σχέση με τον Απρίλιο του 2006, όταν επένδυσε στο γερμανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών o όμιλος Blackstone.

Πρόκειται για επενδύσεις, που σαφώς δεν έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα. Παρ' όλα αυτά, αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση αυτή των επενδύσεων των private equity σε εισηγμένες εταιρείες θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς ή ακόμη και θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic, το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου επένδυσαν 4 δισ. δολάρια στην εξαγορά μειοψηφικών μεριδίων σε εισηγμένες. Το ποσό είναι τριπλάσιο σε σχέση με πέρυσι και επτά φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το 2005.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν ότι τα private equity προσδοκούν σε μακροπρόθεσμους «καρπούς» από τις επενδύσεις αυτές. Με τη στρατηγική αυτή συμφωνεί και μερίδα οικονομικών αναλυτών, που επισημαίνει ότι η προσωρινή πτώση στη μετοχή μίας εταιρείας δεν την καθιστά απαραιτήτως αποτυχημένη επένδυση.


NAFTEMPORIKI

Στα υψηλότερα ενός μηνός το δολάριο

Στα υψηλότερα ενός μηνός το δολάριο

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός έναντι του γιέν [JPY=X] διαπραγματεύθηκε δολάριο των ΗΠΑ μετά την έγκριση νόμου από το Κογκρέσο για την στήριξη των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ Fannie Mae και Freddie Mac.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι κυβερνητική έκθεση αυτήν την εβδομάδα θα δείξει ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε το τελευταίο τρίμηνο περισσότερο από τον διπλάσιο ρυθμό των τριών προηγούμενων μηνών. Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας εν μέσω ανησυχιών ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα δάνεια κατοικιών των ΗΠΑ διευρύνονται μετά και την ανακοίνωση της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ότι τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης θα μειωθούν τουλάχιστον έως 25%.

Το δολάριο αναρριχήθηκε στα 108,07 γιέν και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιουνίου πριν διαπραγματευθεί στα 107,94 γιέν στις 11:41 π.μ. στο Τόκυο από 107,84 στις 25 Ιουλίου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,5704 από 1,5709 δολ. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 169,51 έναντι του γιέν, κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 169,96 γιέν που αναρριχήθηκε στις 23 Ιουλίου και σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση από τα 169,40 γιέν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Το ουόν της Ν. Κορέας σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 1.005,90 έναντι του δολαρίου μετά την εμφάνιση πλεονάσματος του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά σε επτά μήνες τον Ιούνιο.

Το γιουάν της Κίνας υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στα 6,8274 ανά δολάριο εν μέσω εικασιών ότι η κυβέρνηση θα περιορίσει την ανατίμηση του νομίσματος για να βοηθήσει τους εξαγωγείς. Το γιουάν φέτος έχει σημειώσει άνοδο 7% τη μεγαλύτερη μεταξύ των 10 λοιπών πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων της Ασίας, εκτός της Ιαπωνίας.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε για πέμπτη ημέρα μετά την ανακοίνωση της ANZ, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, ότι θα εμφανίσει μειωμένα κέρδη. Το νόμισμα της Αυστραλίας υποχώρησε στα 95,31 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 95,62 σεντς που ήταν αργά κατά την διαπραγμάτευσή του στις 25 Ιουλίου στη Ν. Υόρκη.


NAFTEMPORIKI
Share |