Monday, July 28, 2008

Λίγο κάτω από τα 125 δολάρια έκλεισε το αργό

Λίγο κάτω από τα 125 δολάρια έκλεισε το αργό

Με κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων ανακάμπτοντας από το χαμηλό επτά εβδομάδων στο οποίο διαμορφώθηκε την Παρασκευή, αφού η στρατιωτική επίθεση σε αγωγό της Royal Dutch Shell στη Νιγηρία, προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κόλπους των επενδυτών. Το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,47 δολάρια στα 124,73 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ σημείωσε κέρδη ύψους 0,95% στα 124,90 δολάρια το βαρέλι.

Η διακοπή της παραγωγής στη Νιγηρία μπορεί να προκαλέσει νέα αύξηση των τιμών πετρελαίου, ανέφερε ο Michael Fitzpatrick, υπεύθυνος της MF Global, αφού το ατύχημα που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του καναλιού τροφοδοσίας Nembe Creek, είχε αποτέλεσμα να σταματήσει την προώθηση της παραγωγής, όπως διαβεβαίωσε και η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Shell, Caroline Wittgen.

Να σημειωθεί ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στη Νιγηρία έχουν μειώσει την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 20% από το 2006.

Σημαντική ώθηση στην τιμή του πετρελαίου έδωσε και η πτώση που κατέγραψε το δολάριο έναντι του ευρώ, το οποίο σήμερα βρέθηκε με πτώση 0,4%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |