Saturday, July 31, 2010

Εξαγορές και συγχωνεύσεις 1 τρισ.$ στο επτάμηνο


Εξαγορές και συγχωνεύσεις 1 τρισ.$ στο επτάμηνο


Το κύμα από εξαγορές και συγχωνεύσεις που εκδηλώνεται το τελευταίο 15ήμερο, πιθανό να σηματοδοτεί μια δυναμική επιστροφή των διεθνών deals στο β΄εξάμηνο του 2010.

Με βάση τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, από τις 19 Ιουλίου έχουν ανακοινωθεί συμφωνίες με συνολική αξία 86,4 δισ. δολ., σύμφωνα με τα τιμήματα που έχουν κοινοποιηθεί.

Με αυτή την μεγάλη αύξηση, ο διεθνής όγκος των συμφωνιών ξεπερνά το 1 τρισ. δολ. από τις αρχές του έτους, μέγεθος που εκπροσωπεί αύξηση 10% σε σχέση με το α΄επτάμηνο του 2009.

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις υπέστησαν πλήγμα στο α΄εξαμηνο, εξαιτίας των φόβων ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρεών θα διακυβεύσει την παγκόσμια ανάκαμψη.

Σύμφωνα όμως με τους παρατηρητές, οι εταιρίες γίνονται πιο αισιόδοξες, καθώς συνεχίζουν να συγκεντρώνουν ρευστό και να λειτουργούν με χαμηλό κόστος δανεισμού.

source: euro2day.gr

Facebook: Πιθανή αναβολή του ΙΡΟ για το 2012


Facebook: Πιθανή αναβολή του ΙΡΟ για το 2012


Το Facebook πιθανόν να αναβάλλει την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο μέχρι το 2012, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων.

Με την αναβολή, ο διευθυνων σύμβουλος της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ο 26χρονος Mark Zuckerberg, ελπίζει να κερδίσει χρόνο και συνακόλουθα χρήστες και πωλήσεις.

Το Facebook πιθανόν να ευνοηθεί από έναν ακόμη χρόνο ανάπτυξης, χωρίς την αυξημένη εποπτεία που συνεπάγεται μια χρηματιστηριακή εισαγωγή, σύμφωνα με τις πηγές.

source: euro2day.gr

ΗΠΑ: Αυστηρότεροι κανονισμοί για τις γεωτρήσεις στη θάλασσα


ΗΠΑ: Αυστηρότεροι κανονισμοί για τις γεωτρήσεις στη θάλασσα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε νομοθεσία που ενισχύει τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς για τις εξωχώριες γεωτρήσεις, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην πετρελαιοκηλίδα της BP στον Κόλπο του Μεξικού. Το νομοθέτημα έχει ακόμη μακρύ δρόμο προτού καταστεί νόμος. Θα πρέπει να εναρμονιστεί με μία ξεχωριστή ενεργειακή νομοθεσία, την οποία προσπαθεί να εγκρίνει η Γρουσία την ερχόμενη εβδομάδα, προτού το Σώμα κλείσει για θερινές διακοπές ενός μηνός.

source: naftemporiki.gr
Share |