Friday, March 2, 2012

Συνεχίζουν και αύριο τη στάση εργασίας οι Ελεγκτές

Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας Πάφου. Συγκεκριμένα, οι Ελεγκτές έστειλαν επίσημη ειδοποίηση στις αρχές του Αεροδρομίου ότι δεν θα εξυπηρετήσουν τις πτήσεις μέχρι τις 19:00 σήμερα και από τις 19:00 αύριο μέχρι και τις 08:00 της Κυριακής.
Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν κατέστη τελικά εφικτό να αποφευχθεί η σημερινή απεργία στα αεροδρόμια, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη'', προσθέτοντας ότι από τη σημερινή απεργία επηρεάζονται συνολικά 20 πτήσεις και στα δύο αεροδρόμια της χώρας, εκ των οποίων οι 10 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 10 είναι αφίξεις».

«Ολες οι πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, επαναπρογραμματίστηκαν και κάποιες από αυτές ήδη εκτελέστηκαν, ενώ οι υπόλοιπες θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξης της απεργίας. Ο ίδιος προγραμματισμός είχε γίνει και για το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου», είπε.
Ωστόσο, συνέχισε, «οι αρχές του αεροδρομίου παρέλαβαν μιαν καινούργια επίσημη ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις πτήσεις στο Αεροδρόμιο Πάφου σήμερα Παρασκευή από τις 12:00 μέχρι τις 19:00 και από τις 19:00 του Σαββάτου μέχρι τις 08:00 της Κυριακής, 4 Μαρτίου».
Ανέφερε ακόμα ότι, «ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, έχει γίνει επαναπρογραμματισμός των πτήσεων για τρίτη φορά, έτσι ώστε όλες οι επηρεαζόμενες πτήσεις να μην εμπίπτουν σε αυτό το χρονικό πλαίσιο''.
''Συνολικά, λόγω της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Αεροδρόμιο Πάφου, επηρεάζονται 12 πτήσεις, εκ των οποίων οι έξι αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες έξι αφίξεις».
Ο κ. Ασπρής επανέλαβε ότι, «προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας, καλούμε το κοινό να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές και να επιβεβαιώνει έγκαιρα τις νέες ώρες εκτέλεσης των πτήσεων για τις οποίες ενδιαφέρεται».

source: kathimerini.com.cy

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση των λιανικών πωλήσεων


Γερμανία: Απρόσμενη πτώση των λιανικών πωλήσεων

Απρόσμενη πτώση παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Ιανουάριο, καθώς περιορίστηκε η κατανάλωση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Ο σχετικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,6% σε μηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων για άνοδό του κατά 0,5%. Σε ετήσια βάση, ενισχύθηκε πάντως κατά 1,6%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση της τάξεως του 0,2%.

«Τα στοιχεία του Ιανουαρίου είναι μια απογοήτευση. Λόγω του ήπιου καιρού, πουλήθηκαν πολύ λιγότερα χειμερινά ενδύματα και εξοπλισμός χειμερινών σπορ», σχολίασε οικονομολόγος της HSBC Trinkaus.

Η γερμανική οικονομία κατάφερε να ανακάμψει γρήγορα από τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008/9, ωστόσο οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη την έχουν επηρεάσει.

source: naftemporiki.gr

Νέο ρεκόρ ανέργων στην Ισπανία



Νέο ρεκόρ ανέργων στην Ισπανία


Νέο ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία, οι οποίοι ξεπέρασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τα 4,7 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, το οποίο εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός ''δικαιολογεί'' τη μεταρρύθμιση στον τομέα της εργασίας, σε μια ''περίπλοκη'' ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία.

Οι 4.712.000 άνεργοι αποτελούν αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της κρίσης το 2008 και από την πρώτη δημοσίευση των μηνιαίων αυτών στατιστικών, το 1996.


source: kathimerini.com.cy
Share |