Tuesday, August 14, 2012

Κύπρος: Βαθαίνει η ύφεση

Κύπρος: Βαθαίνει η ύφεση

Επιταχύνεται η συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία με τις κατασκευές, το εμπόριο και τη βιομηχανία να οδηγούν την ύφεση. Σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία, το κυπριακό ΑΕΠ συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2012 κατά 0,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Το πρώτο τρίμηνο, η συρρίκνωση ήταν 0,4%. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2012 κατά 2,4% έναντι συρρίκνωσης 1,5% το πρώτο τρίμηνο.

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι η οικονομία συρρικνώνεται για τέταρτο συνεχές τρίμηνο χωρίς να διαφαίνονται στον ορίζοντα θετικά σημάδια, για ανάκαμψη, αφού όλοι οι βασικοί δείκτες πλην του τουρισμού κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Σύμφωνα με τη Cystat, αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας (κατασκευές, βιομηχανία, ηλεκτρισμός), όπως επίσης οι τομείς του εμπορίου και των μεταφορών. Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς του τουρισμού και των τραπεζών. Οριακή συρρίκνωση στην ΕΕ Οριακή συρρίκνωση σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο του έτους και η οικονομία της ευρωζώνης και της ΕΕ. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η οικονομία της ευρωζώνης και της ΕΕ, συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Το πρώτο τρίμηνο η οικονομία της ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ δεν παρουσίασε μεταβολή. Το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι αύξησης 0,5% το πρώτο τρίμηνο και της Γαλλίας δεν παρουσίασε μεταβολή. Για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν στοιχεία για την τριμηνιαία μεταβολή. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο του 2012 μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011 και στην ΕΕ μειώθηκε κατά 0,2%. Το πρώτο τρίμηνο του 2012, η οικονομία της ευρωζώνης δεν παρουσίασε μεταβολή ενώ της ΕΕ σημείωσε οριακή αύξηση 0,1%. Στην Ελλάδα, η οικονομία συρρικνώθηκε σε ετήσια βάση κατά 6,2% έναντι συρρίκνωσης 6,5% το πρώτο τρίμηνο.

source: stockwatch.com.cy

Γερμανία: Βούλιαξε στο -25 ο δείκτης ZEW

Γερμανία: Βούλιαξε στο -25 ο δείκτης ZEW

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας επιδεινώθηκε περαιτέρω, σύμφωνα με την βαρυσήμαντη έκθεση που καταρτίζει το ινστιτούτο ερευνών ZEW. Ο δείκτης ZEW διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο -25,5 σε σχέση με -19,6 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν, αντιθέτως, μικρή βελτίωση του δείκτη ώστε να διαμορφώνεται τον Αύγουστο στο -18.

source: euro2day.gr

Google: Προς αγορά των ταξιδιωτικών οδηγών Frommer

Google: Προς αγορά των ταξιδιωτικών οδηγών Frommer

Με την κίνηση αυτή, η Google θα προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να πραγματοποιούν αναζητήσεις για οποιοδήποτε ταξιδιωτικό προορισμό. Στην αγορά της σειράς των ταξιδιωτικών οδηγών Frommer προσανατολίζεται η Google προκειμένου να εμπλουτίσει περαιτέρω την μηχανή αναζήτησής της, η οποία είναι η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο. Με την κίνηση αυτή, η Google θα προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να πραγματοποιούν αναζητήσεις για οποιοδήποτε ταξιδιωτικό προορισμό, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν κριτικές για ξενοδοχεία, εστιατόρια ή ταξιδιωτικά γραφεία.

Σύμφωνα με την Google στόχος της είναι να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στους χρήστες του Διαδικτύου και παράλληλα να διατηρήσει τη θέση της ως η νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως.

source: naftemporiki.gr

Στη Julius Baer περνά μέρος της Merrill Lynch

Στη Julius Baer περνά μέρος της Merrill Lynch

Η ελβετική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τις -ζημιογόνες- δραστηριότητες εκτός ΗΠΑ της Merrill Lynch από τo μητρικό όμιλο της Bank of America έναντι 860 εκατ. ελβετικών φράγκων (882 εκατ. δολάρια).

Το deal -που θα οδηγήσει σε αύξηση 40% των κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Julius Baer- θα χρηματοδοτηθεί με αύξηση κεφαλαίου κατά 1,19 δισ. φράγκα.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά εξαγορών της Julius Baer.

Ωστόσο, το υψηλό κόστος της συμφωνίας προβλημάτισε τους επενδυτές και η μετοχή της τράπεζας κατέγραψε σημαντικές απώλειες.

source: stockwatch.com.cy
Share |