Thursday, November 26, 2015

Kύπρος: Νέα αύξηση στις καταθέσεις

Αύξηση για τέταρτο συνεχή μήνα κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι καταθέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αποτυπώνοντας τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος και τη σταδιακή επανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τις τράπεζες. 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της ΚΤ, προσαρμοσμένα ως προς τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά €287,9 εκ. έναντι αύξησης €255,6 εκ. τον Σεπτέμβριο.

Εγκρίθηκε η πολιτική συμβίωση

Κατά πλειοψηφία η βουλή ενέκρινε την πολιτική συμβίωση, με το οποίο θεσπίζεται το νομικό πλαίσιο για τη θεσμοθέτηση της σύναψης πολιτικής συμβίωσης , η οποία αφορά ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια. 

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, διαφάνηκε ότι υπήρξαν έντονες και διιστάμενες απόψεις επί του θέματος μεταξύ μάλιστα και βουλευτών του ιδίου κόμματος.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για άρση του απορρήτου στην ηλεκτρονική επικοινωνία για αδικήματα σε βάρος της οικονομίας

Άλλο ένα όπλο στα χέρια των διωκτικών αρχών , έδωσε η Ολομέλεια με την ψήφιση του νομοσχεδίου για άρση του απορρήτου στην καταγεγραμμένης ηλεκτρονική επικοινωνία, από τις διωκτικές αρχές. 

Με το νέο νόμο καθίσταται δυνατή η συλλογική αποδεκτού από το δικαστήριο μαρτυρικού υλικού για τα αδικήματα σε βάρος της κυπριακής οικονομίας.
Share |