Monday, June 27, 2011

Citi: Millions stolen in May hack attack


Citi: Millions stolen in May hack attack

NEW YORK (CNNMoney) -- Citigroup acknowledged that a hack attack last month stole millions of dollars from customers' credit card accounts.

Citigroup (C, Fortune 500) told CNN that about $2.7 million was stolen from about 3,400 accounts on May 10.

118PrintComment
The hackers actually accessed a much larger number of accounts: 360,083. Fewer than 1% of the hacked accounts had money removed from them, according to Citigroup.

The bank reiterated that customers will not be responsible from financial losses stemming from the attacks.

"Customers are not liable for any fraud on the accounts and are 100% protected," the bank said.

EA's BioWare unit hacked
Citigroup announced on June 16 that more than 200,000 new credit cards had been issued to hacked customers. In some cases, customers had already closed their account or had received a new credit card, so they didn't need the Citi-initiated replacement.

Citigroup waited until June 3, more than three weeks after its discovery of the hack, to start sending out notification letters. However, the company insisted that it acted quickly to deal with the security problem

"From the moment Citi discovered the breach, we took immediate action to rectify the situation and protect any customers potentially at risk," Citi said in a written statement earlier this month.

There has been a spate of recent, high-profile security breaches. Video game maker Electronic Arts (EA) said Friday that hackers recently breached a server linked to a message board, stealing customer information.

Sony (SNE) was subjected to major hacks in April and May, affecting several of its gaming systems and potentially compromising tens of millions of credit card numbers.

In a separate case, hackers used SecurIDs -- the tokens used by office workers to access corporate systems -- to launch cyber attacks against Lockheed Martin (LMT, Fortune 500). The maker of the tokens, RSA Security, a division of EMC Corp., (EMC, Fortune 500) offered to replace or monitor all SecurIDs.

Bank of America (BAC, Fortune 500) employees and some clients use the tokens. The banks said they will be replaced.

source: cnn.com

ΗΠΑ: Άνοδος 0,6% του μεταποιητικού δείκτη της Chicago Fed το Μάιο


ΗΠΑ: Άνοδος 0,6% του μεταποιητικού δείκτη της Chicago Fed το Μάιο


Ελαφριά άνοδο σημείωσε το Μάιο ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας για τις μεσοδυτικές πολιτείες, όπως ανακοίνωσε η Chicago Federal Reserve Bank.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της τράπεζας ενισχύθηκε 0,6% το Μάιο φτάνοντας τις 84 μονάδες από τις 83,6 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο, ωθούμενος κυρίως από τα κέρδη του τομέα χάλυβα και μηχανημάτων.

Το μέγεθος του Μαίου ωστόσο βρίσκεται χαμηλότερα σε σχέση με αυτό του Μαρτίου, μετά τη μέτρια ανάκαμψη από την πτώση του 0,9% που σημείωσε ο δείκτης τον Απρίλιο, λόγω των ζημιών που είχε υποστεί ο αυτοκινητιστικός κλάδος μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Η επεκτατική πορεία του δείκτη έχει έκτοτε μετριαστεί, παρόλα αυτά οι τομείς παραγωγής χάλυβα, αυτοκινήτου και μηχανημάτων κέρδισαν έδαφος τον Μάιο, ενώ μόνο ο τομέας πρώτων υλών ήταν αυτός που σημείωσε πτώση κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως ο δείκτης υπολογίζεται βάση των ωρών εργασίας σε πέντε περιοχές, του Illinois, Michigan, Wisconsin, Indiana και Iowa.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Χειρότερα των προβλέψεων τα στοιχεία για καταναλωτικές δάπανες το Μάιο


ΗΠΑ: Χειρότερα των προβλέψεων τα στοιχεία για καταναλωτικές δάπανες το Μάιο

Αμετάβλητες ήταν οι δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 0,3%, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των δαπανών κατά 0,1% και των εισοδημάτων κατά 0,4% τον Απρίλιο.

Τα στοιχείου του Απριλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά και έδειξαν αύξηση των δαπανών και των εισοδημάτων κατά 0,3% έναντι 0,4%.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι ο δείκτης τιμών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 2,5% σε ετήσια βάση, ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο του 2010.. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2%.

Ο δομικός δείκτης τιμών, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε 1,2% σε ετήσια βάση έπειτα από άνοδο 1,1% τον Απρίλιο ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης ενισχύθηκε 0,3%.


source: capital.gr

Προς ιδιωτικοποίηση η ρωσική Aeroflot


Προς ιδιωτικοποίηση η ρωσική Aeroflot

Στην πώληση σχεδόν όλων των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία αερομεταφορών Aeroflot σχεδιάζει να προχωρήσει η ρωσική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών να μειωθεί η κρατική παρέμβαση στον τομέα αλλά και γενικότερα στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στην πώληση σχεδόν όλων των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία αερομεταφορών Aeroflot σχεδιάζει να προχωρήσει η ρωσική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών να μειωθεί η κρατική παρέμβαση στον τομέα αλλά και γενικότερα στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Θα καταστήσουμε διαθέσιμο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (μετοχών)», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν. «Θέλουμε να εκχωρήσουμε τον έλεγχο (της επιχείρησης)», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η προσφορά θα γίνει μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια λόγω του μεγέθους της Aeroflot και της εργασίας που απαιτείται για την εκτίμηση των διαθεσίμων πόρων της. Σήμερα το ρωσικό κράτος κατέχει ποσοστό 51% στην εταιρεία.

Η Aeroflot τη σοβιετική εποχή ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία, διαθέτοντας περίπου 100 αεροσκάφη για πτήσεις από και προς 50 εγχώριους και διεθνείς προορισμούς.

Ο Κούντριν κατονόμασε επίσης την εταιρεία Sovkomflot, η οποία λειτουργεί έναν εμπορικό μεταγωγικό στόλο αεροσκαφών, ως την επόμενη που θα ιδιωτικοποιηθεί. Η κυβέρνηση της Ρωσίας ελπίζει να προχωρήσει στην πώληση μετοχών κρατικών επιχειρήσεων αξίας 30 δισ. δολαρίων ως το 2014, συμπλήρωσε ο Κούντριν.

source: naftemporiki.gr

S&P Valuation: Στα $100 δισ. οι απώλειες εάν υποβαθμιστούν οι ΗΠΑ


S&P Valuation: Στα $100 δισ. οι απώλειες εάν υποβαθμιστούν οι ΗΠΑ


Με απώλειες έως 100 δισ. δολαρίων θα έρθουν αντιμέτωποι οι κάτοχοι ομολόγων των ΗΠΑ σε περίπτωση που η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου χάσει την αξιολόγηση “AAA”, σύμφωνα με έρευνα της S&P Valuation and Risk Strategies, η οποία αποτελεί θυγατρική της McGraw-Hill.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σύμφωνα με την έρευνα, μία υποβάθμιση η οποία θα οδηγήσει σε αυξημένες αποδόσεις και χαμηλότερες τιμές, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση κατά 2,3 δισ. έως 3,75 δισ. δολ. των τόκων που πληρώνει ετησίως το υπουργείο Οικονομικών της χώρας για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος των 1 τρισ. δολ.

“Εάν η Standard & Poor’s ή οποιοσδήποτε άλλος σημαντικός οίκος υποβαθμίσεις τις ΗΠΑ, οι τίτλοι του δημοσίου θα χάσουν αξία, πιθανόν έως 100 δισ. δολ.,” αναφέρει οι αναλυτές της S&P Valuation and Risk Strategies.

Σημειώνεται πως τον Απρίλιο η S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση των ΗΠΑ υποβαθμίζοντας το outlook σε αρνητικό λόγω του ελλείμματος και του κινδύνου πως δεν θα μειωθεί σημαντικά έως το 2013. Από τη μεριά της η Moody’s έχει ανακοινώσει πως θα θέσει σε αναθεώρηση την αξιολόγηση της χώρας εάν δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο στις συζητήσεις για την αύξηση του ορίου χρέους πριν τη διορία της 2ας Αυγούστου.

Ο γενικός διευθυντής της S&P Valuation and Risk Strategies, Michael Thompson, σημειώνει πως η ανάλυση έχει ως υπόθεση εργασίας πως ζήτημα της αύξησης του ορίου για το χρέος έχει επιλυθεί και εστιάζει στην αντιμετώπιση από το κογκρέσο του μακροπρόθεσμου δημοσιονομικού outlook.

Η ανάλυση έχει ως συμπέρασμα πως η υποβάθμιση της αξιολόγησης σε “AA” ή σε “A” θα οδηγήσει σε πτώση 2% και 3,2% των τιμών των 10ετών ομολόγων αντίστοιχα, ενώ η τιμή του 30ετούς ομολόγου θα υποχωρήσει 3,9% και 6,3% βάσει των παραπάνω σεναρίων.



source: capital.gr

Bloomberg: Θα ζητηθεί περαιτέρω αμκ για τις 30 μεγαλύτερες τράπεζες


Bloomberg: Θα ζητηθεί περαιτέρω αμκ για τις 30 μεγαλύτερες τράπεζες


Η Deutsche Bank, το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, και η UniCredit, είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών που θα χρειαστεί να αυξήσουν περαιτέρω το κεφάλαιό τους, καθώς οι αρχές απέρριψαν τις ενστάσεις τους ότι οι αυστηρότεροι κανόνες θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη.

Οι αρχές συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Βασιλεία, και συμφώνησαν να ζητήσουν από τις 30 μεγαλύτερες, συστημικά, τράπεζες παγκοσμίως, να αυξήσουν το βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, κατά 2,5% από το 7% που απαιτείται τώρα.

Ακόμη, απέρριψαν τις αιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών να περιλαμβάνονται στη μέτρηση για την επίτευξη των στόχων, και τα υβριδικά κεφάλαια, όπως είναι τα ομόλογα ενδεχόμενης μετατροπής. Οι μεγαλύτερες τράπεζες θα χρησιμοποιούν κυρίως κέρδη και κοινές μετοχές.

Τα πιστωτικά ιδρύματα είχαν προσπαθήσει να πείσουν τις αρχές να μην ζητηθεί η περαιτέρω αύξηση των κεφαλαίων που υποχρεούνται να διακρατούν, δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο ρισκάρει να «βαλτώσει» την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Αρκετές μάλιστα τράπεζες έφθασαν στο σημείο να προσπαθούν να αποφύγουν την κατηγοριοποίησή τους ως συστημικά σημαντικές.

Η απόφαση αυτή είναι πλήγμα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες ταλανίζονται από την κρίση χρέους και είχαν προωθήσει τη χρήση υβριδικών τίτλων για να συμμορφωθούν με τις επιπρόσθετες απαιτήσεις των αρχών.

«Πιθανότατα θα είναι ο καταλύτης για το τελευταίο κύμα των αμκ, με τις UniCredit, Deutsche bank και τις τρεις κορυφαίες γαλλικές τράπεζες, να χρειάζονται να αυξήσουν το κεφάλαιό τους», δήλωσε ο Christopher Wheeler, τραπεζικός αναλυτής της Mediobanca, προσθέτοντας πως «νικήτριες είναι οι αμερικανικές τράπεζες».


source: capital.gr
Share |