Tuesday, July 17, 2012

Βρετανία: Σε χαμηλό 2 1/2 ετών ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Βρετανία: Σε χαμηλό 2 1/2 ετών ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

ΛΟΝΔΙΝΟ – Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ½ ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούνιο καθώς οι λιανοπωλητές προχώρησαν πιο γρήγορα στις εκπτώσεις. Ειδικότερα, σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,4% από 2,8% το Μάιο, ποσοστό το οποίο είναι το χαμηλότερο από το Νοέμβριο του 2009, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία (ONS). Το ύψος του πληθωρισμού – το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από το 2,8% που ανέμεναν οικονομολόγοι – αποτελεί ενθαρρυντική είδηση για την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας η οποία στις αρχές του μήνα επέκτεινε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για τη έξοδο της οικονομίας από την ύφεση, παρά τη διατήρηση του πληθωρισμού πάνω από το στόχο της. Η κεντρική τράπεζα έχει ως στόχο τη διατήρηση του πληθωρισμού στο 2% μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει σε αυτό το επίπεδο το 2013. Εκπρόσωπος της ONS δήλωσε πως οι μειώσεις στα είδη ρουχισμού και υπόδησης οδήγησαν στην πτώση του πληθωρισμού. Παράλληλα επικαλέστηκε μη δημοσιευμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα καταστήματα προχώρησαν σε εκπτώσεις τον Ιούνιο αντί τον Ιούλιο. Πτώση σημείωσαν επίσης οι τιμές του πετρελαίου, των μεταφορών και των τροφίμων. Σημειώνεται πως ο μηνιαίος πληθωρισμός υποχώρησε στο -0,4% από -0,1% επίπεδο στο οποίο οι οικονομολόγοι ανέμεναν να παραμείνει.

source: capital.gr

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη Citigroup

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη Citigroup

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της Citigroup το δεύτερο τρίμηνο του έτους, παρά τη μείωση που κατέγραψαν. Τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 121% στα $2,95 δις ή 95 σεντ ανά μετοχή από $3.34 δισ. ή $1.09 ανά μετοχή ένα έτος πριν. Εξαιρουμένων των λογιστικών προσαρμογών και της ζημιάς από την πώληση μεριδίου σε τουρκική τράπεζα, τα κέρδη ανήλθαν στα $1 ανά μετοχή έναντι 89 σεντ που ανέμεναν οι αναλυτές.

source: stockwatch.com.cy
Share |