Friday, April 20, 2012

Γερμανία: Βελτιωμένος για έκτο σερί μήνα ο δείκτης Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα

Γερμανία: Βελτιωμένος για έκτο σερί μήνα ο δείκτης Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα

Απρόσμενη άνοδο για έκτο συνεχή μήνα σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία τον Απρίλιο, αποδεικνύοντας εκ νέου ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία υπεραποδίδει σε σχέση με τους εταίρους της και αμβλύνοντας τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Ifo σκαρφάλωσε στις 109,9 μονάδες από 109,8 τον Μάρτιο, σύμφωνα με μηνιαία έρευνα σε 7.000 επιχειρήσεις, και βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει υποχώρηση του δείκτη στις 109,5 μονάδες.

source: reporter.gr

Cyprus Popular Bank: Στις 30/4 τα αποτελέσματα του 2011

Cyprus Popular Bank: Στις 30/4 τα αποτελέσματα του 2011

Η Cyprus Popular Bank Public Co θα ανακοινώσει στις 30/4 τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2011. Το Διοικητικό Συμβούλιό της θα συνέλθει την ίδια μέρα για να εξετάσει τις Τελικές Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις του 2011, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

source: reporter.gr

WSJ: Προς ΑΜΚ έως 3 δισ. ευρώ η Deutsche Bank

WSJ: Προς ΑΜΚ έως 3 δισ. ευρώ η Deutsche Bank

Σε πώληση μετοχών με στόχο την άντληση ποσού έως 3 δισ. ευρώ πιθανόν να προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες η Deutsche Bank σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα τα οποία επικαλείται η Wall Street Journal. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν και τα σχέδια βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο, δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής οριστική απόφαση καθώς φαίνεται να διίστανται οι απόψεις εντός της γερμανικής τράπεζας.

 Ενδεικτικό είναι ότι εκπρόσωπος της Deutsche Bank είπε στην WSJ ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου μέσω πώλησης μετοχών. Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν απευθύνει συστάσεις σε πολλές τράπεζες να αντλήσουν νέα κεφάλαια συνολικού ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

source: naftemporiki.gr

Βρετανία: Σημαντική αύξηση των λιανικών πωλήσεων

Βρετανία: Σημαντική αύξηση των λιανικών πωλήσεων

 Τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο σε διάστημα άνω του ενός έτους σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία το Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο όγκος στο λιανεμπόριο αυξήθηκε κατά 1,8%, έπειτα από πτώση 0,8% που είχε σημειώσει το Φεβρουάριο. Εν τω μεταξύ, το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκε άνοδος 0,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Μεγάλη αύξηση της τάξεως του 4,9% εμφάνισαν οι πωλήσεις καυσίμων το Μάρτιο, καθώς οι οδηγοί έσπευσαν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους εν μέσω ανησυχιών για απεργία των βυτιοφορέων.

source: naftemporiki.gr

Η Microsoft ανακοινώνει κέρδη $5.11 δις για το πρώτο τρίμηνο του 2012

Η Microsoft ανακοινώνει κέρδη $5.11 δις για το πρώτο τρίμηνο του 2012

 H Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαρτίου σημειώνοντας τζίρο-ρεκόρ 17.41 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση έξι τοις εκατό σε σχέση με πέρσι) και καθαρά κέρδη που άγγιξαν τα 5.11 δις δολάρια.

Το Επαγγελματικό Τμήμα, στο οποίο περιλαμβάνεται το Microsoft Office, ήταν αυτό που για μια ακόμη φορά έφερε τα περισσότερα έσοδα στην εταιρεία σημειώνοντας τζίρο $5.81 δις. Το τμήμα για το Windows έφερε κέρδη της τάξης των $4.62 δις (4 τοις εκατό αύξηση σε σχέση με πέρσι) και το τμήμα των Server & Tools $4.57 δις (14 τοις εκατό αύξηση). Από την άλλη, το τμήμα Entertainment & Devices, στο οποίο περιλαμβάνεται το δημοφιλές Xbox, σημείωσε τζίρο $1.62 δις που στην πραγματικότητα αποτελεί μείωση 16 τοις εκατό σε σχέση με πέρσι.

source: techgear.gr
Share |