Friday, May 13, 2011

Toyota - H πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο!


Toyota - H πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο!


Η Toyota είναι η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκίνησης στον κόσμο, με βάση έρευνα της BrandZ για τις 100 Πολυτιμότερες Παγκόσμιες Μάρκες που δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου 2011. Η αξία της μάρκας της Toyota σημείωσε αύξηση κατά 11% με υπολογιζόμενη αξία 24.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (17 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η Toyota κατατάσσεται ως η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκίνησης για 5η χρόνια στην έρευνα BrandZ από την πρώτη δημοσίευσή της το 2006.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι το καινοτόμο, πλήρως υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Toyota, διαθέσιμο σε ολοένα και περισσότερα μοντέλα Toyota και Lexus, το οποίο έχει ηγετική θέση στην αγορά χάρη στην απαράμιλλη περιβαλλοντική απόδοση αλλά και την εξοικονόμηση καυσίμου που προσφέρει.

Ως οργανισμός η Toyota συνεχίζει τις δραστηριότητες της βασισμένη στις Αρχές & Αξίες που τέθηκαν κατα την ίδρυση της εταιρείας, με το Παγκόσμιο Όραμα της Toyota να φέρει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των πελατών, ξεπερνώντας τις προσδοκίες τους!

Η Lexus επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα των πολυτιμότερων μαρκών με αξία στα 3.7 δισεκατομμύρια δολάρια (2.6 δισεκατομμύρια ευρώ).

Οι ερευνητές στην εταιρία Millward Brown Optimer καταρτίζουν την έρευνα αναλύοντας τις οικονομικές και επιχειρηματικές αποδόσεις που παίρνουν από τις BrandZ, Bloomberg και Datamonitor™. Η ερευνητική εταιρεία κάνει επίσης παγκόσμιες έρευνες καταναλωτών, για την αξιολόγηση της μάρκας και την ικανότητά της να δημιουργεί ζήτηση.

source: automedia.com.cy

Στάσιμη η οικονομία


Στάσιμη η οικονομία

Στάσιμη έμεινε η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2011 σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία διαψεύδουν τις προσδοκίες για σταδιακή βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, δείχνοντας ότι βασικοί τομείς όπως οι κατασκευές, συνεχίζουν να συρρικνώνονται.

Σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία, το κυπριακό ΑΕΠ δεν παρουσίασε μεταβολή έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2010. Είναι το πρώτο τρίμηνο που η οικονομία παραμένει στάσιμη μετά από τέσσερα τρίμηνα συνεχούς μεγέθυνσης.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2011 κατά 1,7 % έναντι αύξησης 2,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Σύμφωνα με τη Cystat, ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας (κατασκευές, βιομηχανία) εξακολουθεί να παρουσιάζει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αντίθετα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σημειώνουν οι τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, των τραπεζών και των υπηρεσιών (Δημόσια διοίκηση, Εκπαίδευση, Υγεία και λοιπές υπηρεσίες).

Βελτίωση στην ΕΕ

Σε αντίθεση με την Κύπρο, στην ΕΕ συνεχίζεται η ανάκαμψη της οικονομίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2011 κατά 0,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και στην ΕΕ επίσης κατά 0,8%.

Το τέταρτο τρίμηνο η οικονομία της ευρωζώνης είχε αναπτυχθεί σε τριμηνιαία βάση κατά 0,3% και στην ΕΕ κατά 0,2%.

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση καταγράφουν οι πλείστες χώρες πλην της Πορτογαλίας που συρρικνώθηκε κατά 0,7%. Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,8% σε τριμηνιαία βάση ενώ συρρικνώθηκε κατά 4,8% σε ετήσια βάση.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του 2011 αυξήθηκε κατά 2,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 και στην ΕΕ επίσης κατά 2,5%.

source: stockwatch.com.cy

Μείωση και στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης


Μείωση και στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης



Μείωση και στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, λόγω της πτωτικής τάσης που ακολουθεί διεθνώς η τιμή του μαύρου χρυσού.


Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του, εκτίμησε οτι οι νέες τιμές θα ανακοινωθούν μετά την παραλαβή νέων φθηνότερων φορτίων απο τις εταιρείες.

Χθες ανακοινώθηκε απο ορισμένες εταιρείες μείωση στις τιμές του πετρελαίου κίνησης κατά τρία σεντ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης κατά δύο σεντ το λίτρο.


Ο κύριος Στεφάνου ανέφερε οτι οι νέες τιμές θα ισχύουν σε όλα τα πρατήρια σε δύο έως τρείς ημέρες αφού, όπως είπε, οι εταιρείες δεν λαμβάνουν φορτία την ίδια ημέρα.


source: kathimerini.com.cy

Moody’s: Πιθανή υποβάθμιση κυπριακών τραπεζών


Moody’s: Πιθανή υποβάθμιση κυπριακών τραπεζών

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s έθεσε σήμερα όλα τα ratings των τριών κυπριακών τραπεζών υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση. Η απόφαση του οίκου ακολουθεί την αντίστοιχη απόφαση που έλαβε για τα ελληνικά ομόλογα στις 9 Μαΐου, που υποδηλώνει την αυξημένη πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σημερινή ανακοίνωση του οίκου αναφέρει ότι υπό εξέταση θα μπουν όλες οι διαβαθμίσεις της Τρ. Κύπρου, της Marfin και της Ελληνικής Τράπεζας.

Οι Moody’s εκτιμούν ότι υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι από τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα και σε ελληνικό ιδιωτικό δανεισμό, αλλά και στη χρηματοδότηση των τραπεζών σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Αν και οι τρεις τράπεζες έχουν τεθεί υπό εξέταση για παρόμοιους λόγους, αναφέρει ο οίκος, ένας από τους στόχους της επιθεώρησης είναι να αξιολογηθούν οι διαφορές που έχουν στην έκθεση τους σε ελληνικά ομόλογα και ιδιωτικό χρέος και στις ικανότητες που έχουν να απορροφήσουν τις ζημιές ή το σοκ χρηματοδότησης.

Σε συσχετισμό με την εξέταση του ελληνικού rating, η επιθεώρηση των Moody’s για τις κυπριακές τράπεζες θα εστιαστεί σε τέσσερις παράγοντες.

Πρώτον, στην ικανότητα τους να απορροφήσουν ζημιές σε περίπτωση «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, εξετάζοντας την έκθεση τους σε ελληνικά ομόλογα – που φθάνει το 69% του συνολικού pro forma πρωτοβάθμιου κεφαλαίου (tier 1) – και τις ισχύουσες κεφαλαιακές αντοχές τους σε συνδυασμό με τα σχέδια τους για άντληση κεφαλαίων. Οι Moody’s αναγνωρίζουν ότι σήμερα οι τράπεζες έχουν σχετικά καλά επίπεδα κεφαλαίων και η επιθεώρηση θα εξετάσει την ικανότητα τους να αντεπεξέλθουν στο πιθανό σοκ, σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Δεύτερο, το βαθμό που οι δανειοδοτήσεις στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα – που αποτελούν το 41% των συνολικών τους δανείων – μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση των μη εξυπηρετούμενων τους δανείων, και κατ’ επέκταση περιορίσουν την κερδοφορία τους.

Τρίτο, την ικανότητα των τραπεζών να διατηρήσουν το υφιστάμενο προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας τους στο συγκείμενο της μεγάλης αβεβαιότητας που υπάρχει στην περιοχή. Παρά τα ψηλά επίπεδα που διατηρούν οι τράπεζες, οι Moody’s σημειώνουν ότι υπάρχει μεγάλη εξάρτηση σε καταθέσεις ξένων που αυξάνουν το ρίσκο εκροής καταθέσεων σε περίπτωση που κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο σύστημα.

Τέταρτο, ο βαθμός στον οποίο η πίεση στο τραπεζικό σύστημα μπορεί να επηρεάσει την κυπριακή οικονομία. Αν και η απευθείας σύνδεση μεταξύ της ελληνικής και κυπριακής οικονομίας είναι περιορισμένη, πιθανή αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού μπορεί να περιορίσει την δυνατότητα των τραπεζών να δανειοδοτήσουν την εύθραυστη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Τέλος, θα εξεταστεί και η πιθανότητα στήριξης των τραπεζών από το κράτος, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

source: stockwatch.com.cy

Ανέφικτοι οι δημοσιονομικοί στόχοι


Ανέφικτοι οι δημοσιονομικοί στόχοι

Τη διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στα επίπεδα του 5% του ΑΕΠ και τη σταδιακή αύξηση του δημοσίου χρέους προβλέπει στις εαρινές της προβλέψεις για την Κύπρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να φθάσει στο 5,1% το 2011 παρουσιάζοντας οριακή μόνο μείωση από το περσινό 5,3%.

Η πρόβλεψη της Επιτροπής είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη πρόβλεψη στις φθινοπωρινές της προβλέψεις, για έλλειμμα 5,7% του ΑΕΠ. Είναι όμως αισθητά ψηλότερη από το στόχο του υπουργείου Οικονομικών για μείωση του ελλείμματος κοντά στα επίπεδα του 4% του ΑΕΠ.

Για το 2012 η Επιτροπή αναμένει ότι το έλλειμμα θα διατηρηθεί στο 4,9% του ΑΕΠ έναντι πρόβλεψης του υπουργείου για μείωση του κάτω από τα επίπεδα του 3%.

Η μείωση του ελλείμματος σε επίπεδα κάτω του 3% αποτελεί υποχρέωση στη βάση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος στην οποία βρίσκεται η Κύπρος.

Το δημόσιο χρέος εκτιμάται να ακολουθήσει ανοδική τροχιά ξεπερνώντας το όριο αναφοράς του 60% του ΑΕΠ. Αναμένεται να φθάσει το 62,3% του ΑΕΠ το 2011 και το 64,2% το 2012 έναντι πρόβλεψης του υπουργείου για διατήρηση του κοντά στο 61%.

Η διατήρηση του ελλείμματος σε ψηλά επίπεδα προκύπτει παρά την υιοθέτηση παρόμοιων μακροοικονομικών σεναρίων με το ΥΠΟΙΚ.

Στην έκθεση της, η Επιτροπή προβλέπει ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας κατά 1,5% φέτος και 2,4% το 2012.

Η Κομισιόν αναφέρει επίσης ότι η Κύπρος εξήλθε της ύφεσης το εξάμηνο του 2010 με μετριοπαθή ανάπτυξη 1% για το σύνολο του έτους.

«Παρά τους αυστηρότερους όρους δανεισμού και τις δυσμενείς συνθήκες στην αγορά εργασίας, η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε μέτρια», τονίζεται.

Η ΕΕ αναμένει ότι η ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και φέτος και τον επόμενο χρόνο θα κερδίσει και ο εξωτερικός τομέας δυναμική.

Αναμένεται βελτίωση τόσο στον τουρισμό όσο και στο εξωτερικό εμπόριο, λόγω βελτίωσης του εξωγενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος αλλά και των γεγονότων στις αραβικές χώρες από τα οποία αναμένεται να ευνοηθεί η Κύπρος.

Η βελτίωση στην οικονομία, τονίζει η ΕΕ, θα βοηθήσει και την αγορά εργασίας.

Για την ανεργία, η Κομισιόν αναμένει ότι θα ανέλθει στο 6,3% φέτος και να μειωθεί περαιτέρω στο 5,6% το 2012.

ΕΕ

Όσον αφορά την ΕΕ, η Επιτροπή αναφέρει ότι η οικονομία αναμένεται ότι θα εδραιώσει περαιτέρω τη σταδιακή ανάκαμψή της, ενώ οι προοπτικές για το 2011 εμφανίζονται ελαφρώς καλύτερες από τις προβλέψεις του φθινοπώρου. Το ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 1,8% φέτος και κατά περίπου 2% το 2012.

Η προοπτική αυτή, τονίζει, ενισχύεται από τις βελτιωμένες προοπτικές που παρουσιάζει η παγκόσμια οικονομία και από το θετικό επιχειρηματικό κλίμα.

Ο πληθωρισμός, ωστόσο, παρουσιάζει επιτάχυνση αντικατοπτρίζοντας την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων. Ο μέσος όρος του επίσημου πληθωρισμού προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε σχεδόν 3% στην ΕΕ και 2,5% στη ζώνη του ευρώ το τρέχον έτος, ενώ στη συνέχεια θα μειωθεί σε περίπου 2% και 1,75% αντίστοιχα το 2012.

Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας αναμένεται να βελτιωθούν με βραδύτερο ρυθμό μέσα στο χρονικό ορίζοντα των προβλέψεων. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί κατά ½ εκατοστιαία μονάδα και να φθάσει σε λίγο περισσότερο από 9% και σε 9,75% στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ μέχρι το 2012. Η δημοσιονομική εξυγίανση προχωρεί, ενώ το δημόσιο έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί σε περίπου 3,75% του ΑΕΠ μέχρι το 2012. Ωστόσο, οι προοπτικές εξακολουθούν να παρουσιάζουν αισθητές διαφορές για τα επιμέρους κράτη μέλη.

Όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά, η Επιτροπή αναφέρει ότι άρχισαν να βελτιώνονται το προηγούμενο έτος. Λόγω της ισχυρότερης ανάπτυξης και της λήξης των προσωρινών μέτρων τόνωσης της οικονομίας, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στην ΕΕ προβλέπεται να μειωθεί από περίπου 6,5% του ΑΕΠ το 2010 σε περίπου 4,75% το 2011 και σε 3,75% το 2012.

Οι περικοπές δαπανών αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής. Ο δείκτης χρέους, αντίθετα, παραμένει σε ανοδική πορεία κατά την περίοδο που καλύπτουν οι προβλέψεις, ανερχόμενος σε περίπου 83% του ΑΕΠ στην ΕΕ και σε 88% στη ζώνη του ευρώ μέχρι το 2012.

Ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn, δήλωσε τα εξής: «Το κύριο μήνυμα των προβλέψεών μας είναι ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη είναι σταθερή και συνεχίζεται, παρά τις πρόσφατες εξωτερικές αναταραχές και τις εντάσεις στην αγορά δημόσιου χρέους. Τα δημόσια ελλείμματα μειώνονται σαφώς. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν αυτές οι τάσεις ανάπτυξης και εξυγίανσης και να εξασφαλιστεί επίσης ότι θα οδηγήσουν σε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Αυτό επιβάλλει τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την αποφασιστική εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που βοηθούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών μας».


source: stockwatch.com.cy

Moody's: Υπό αναθεώρηση οι αξιολογήσεις ομολόγων


Moody's: Υπό αναθεώρηση οι αξιολογήσεις ομολόγων


Σε αναθεώρηση των πιστοληπτικών αξιολογήσεων καλυμμένων ομολόγων των ελληνικών τραπεζών, με ενδεχόμενο υποβάθμισης, προχωρά η Moody's, όπως ανακοίνωσε ο οίκος.


source: euro2day.gr

Credit Agricole: Αύξηση - ρεκόρ στα κέρδη πρώτου τριμήνου


Credit Agricole: Αύξηση - ρεκόρ στα κέρδη πρώτου τριμήνου

Αύξηση - ρεκόρ στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα Credit Agricole, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε 1 δισ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της τράπεζας στο πρώτο 3μηνο του τρέχοντος έτους από κέρδη ύψους 470 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ποσού 1,03 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 10% και διαμορφώθηκαν σε 5,3 δισ. ευρώ. Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ήταν κατά 24% χαμηλότερες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 αντικατοπτρίζοντας τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος .

source: reporter.gr

Αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στην Βρετανία


Αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στην Βρετανία


Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία τον Απρίλιο, καθώς οι αγοραστές έσπευσαν να προλάβουν την αύξηση στο φόρο πωλήσεων, ανακοίνωσαν οι εταιρείες ερευνών Acadametrics και LSL Property Services.

Η μέση τιμή μιας κατοικίας στη Βρετανία και την Ουαλία αυξήθηκε 0,3% σε σχέση με το Μάρτιο στις 223.352 στερλίνες (363.300 δολάρια), όπως εκτιμούν οι δύο εταιρείες. Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι τιμές αυξήθηκαν 0,9%.

Η κυβέρνηση αύξησε τον φόρο των τελών χαρτοσήμου για τις κατοικίες που κοστίζουν περισσότερο από 1 εκατ. στερλίνες τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Η ανάκαμψη της αγοράς ακίνητης περιουσίας προσπαθεί ακόμη να διατηρήσει το momentum, καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι «σφιγμένες» σε πιθανό δανεισμό.

Αναλυτές σχολιάζουν πως η αύξηση των τιμών στο υψηλότερο επίπεδο της αγοράς, έχουν διατηρήσει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων.



source: capital.gr

LinkedIn Corp. IPO to raise about $271 million


LinkedIn Corp. IPO to raise about $271 million

LinkedIn Corp. on Monday said it plans to sell 7.84 million shares at an estimated price range of $32 to $35 a share in its upcoming initial public offering of common stock. The IPO will raise proceeds of about $271 million. With total Class A and Class B common shares outstanding of 94.5 million, LinkedIn will carry a market capitalization of about $3.3 billion, based on an IPO price of $34.50 a share. The IPO will trade on the New York Stock Exchange under the symbol LNKD. Morgan Stanley /quotes/comstock/13*!ms/quotes/nls/ms MS +0.57% and BofA Merrill Lynch /quotes/comstock/13*!bac/quotes/nls/bac BAC +0.16% are underwriters of the offering.

source: marketwatch.com

Μεγαλύτερη ανάκαμψη για γερμανική οικονομία


Μεγαλύτερη ανάκαμψη για γερμανική οικονομία

Περισσότερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές, αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 1,5% από το τέταρτο τρίμηνο του 2010 όταν είχε αυξηθεί κατά 0,4%, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της χώρας.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,9%.

source: stockwatch.com.cy
Share |