Thursday, December 16, 2010

Καμπανάκι πιθανής υποβάθμισης των ελληνικών ομολόγων από Moody's


Καμπανάκι πιθανής υποβάθμισης των ελληνικών ομολόγων από Moody's

Υπό αξιολόγηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει ο διεθνής οίκος Moody΄s Investors Service τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας τα οποία τώρα αξιολογούνται με "Ba1" σε εγχώριο και ξένο νόμισμα.

Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο οίκος σημειώνει ότι υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για το πόσο η Ελλάδα μπορεί να μειώσει το χρέος της, μετά και την πρόσφατη ανοδική αναθεώρηση των προηγούμενων ετών. Επιπλέον την προσπάθεια αυτή δυσκολεύει και η σημαντική υστέρηση των εσόδων του 2010 καθώς και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει τεθεί εκτός αγορών.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο γ’ τρίμηνο


ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο γ’ τρίμηνο

Διευρύνθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο, αντανακλώντας τις αυξημένες εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών.

Ειδικότερα, το έλλειμμα διευρύνθηκε 3,2% στα 127,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για το β΄ τρίμηνο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς, κάνοντας λόγο για έλλειμμα 123,2 δισ. δολαρίων, από 123,3 δισ. δολαρίων που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν ότι το έλλειμμα γ΄ τριμήνου θα διαμορφωθεί χαμηλότερα, στα 127 δισ. δολάρια.

Οι ολοένα αυξανόμενες ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, υπογραμμίζουν την ανάγκη των ΗΠΑ να προσελκύουν ξένα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν το μεγάλο εμπορικό και δημοσιονομικό της έλλειμμα.


source: capital.gr

Μ. Βρετανία: Αύξηση 1,1% στις λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο


Μ. Βρετανία: Αύξηση 1,1% στις λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Σχεδόν ανάλογα των εκτιμήσεων αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία το Νοέμβριο, δίνοντας περαιτέρω ενδείξεις ισχυρών καταναλωτικών δαπανών ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων και της αύξησης του φόρου πωλήσεων τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS.

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,3% έναντι του Οκτωβρίου ενώ σημείωσαν άνοδο 1,1% έναντι του Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση του όγκου λιανικών πωλήσεων το Νοέμβριο σε ποσοστό 0,4% σε μηνιαία βάση και 0,7% στο έτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η μηνιαία αύξηση του Νοεμβρίου έρχεται μετά την ισχυρή αύξηση του Οκτωβρίου, όταν οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία και σε μηνιαία βάση και 0,3% σε ετήσια.

Η ανάλυση των στοιχείων του Νοεμβρίου δείχνει ότι οι πωλήσεις των άλλων καταστημάτων, που περιλαμβάνουν τους εμπόρους αθλητικών ειδών, τα φαρμακεία και τα βιβλιοπωλεία, ενισχύθηκαν 2,0% σε μηνιαία βάση και 7,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ONS.

Ο όγκος των πωλήσεων εκτός καταστημάτων, που περιλαμβάνει τις διαδικτυακές και ταχυδρομικές παραγγελίες, υποχώρησε 0,9% σε μηνιαία βάση, ωστόσο αναπτύχθηκε 7,1% σε ετήσια.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων τροφίμων ενισχύθηκαν 0,6% σε μηνιαία βάση και υποχώρησαν 1,3% σε ετήσια.

Η ONS ανέφερε ότι υπήρξαν κάποια ανεπίσημα στοιχεία ότι η πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες έπληξαν τις λιανικές πωλήσεις στη βόρεια Αγγλία στα τέλη Νοεμβρίου.

Η ONS ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο επί του συνόλου των πωλήσεων, αποτελώντας ποσοστό-ρεκόρ 10,5% των πωλήσεων του Νοεμβρίου, ή 660 εκατ. λίρες.

Την Τετάρτη, το ισοζύγιο του όγκου λιανικών πωλήσεων στη δημοσκόπηση Δεκεμβρίου του Confederation of British Industry΄s Distributive Trades ενισχύθηκε στο +56 λίγο πριν τα Χριστούγεννα από +43 το Νοέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2002.





source: capital.gr

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα


Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Με βραδύτερο ρυθμό επεκτάθηκε η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης, επηρεασμένη από το μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης των οικονομιών εκτός της Γερμανίας και της Γαλλίας από το Νοέμβριο του 2009, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία Δεκεμβρίου για το δείκτη PMI.

Τα στοιχεία έδειξαν πως η ισχυρή ανάπτυξη στο μεταποιητικό κλάδο αντισταθμίστηκε από τη συρρίκνωση στον τομέα των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 55 μονάδες το Δεκέμβριο από 55,5 μονάδες το Νοέμβριο.

Στα επιμέρους, ο δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα ανήλθε στο υψηλό οκτώ μηνών των 56,8 μονάδων από 55,3 μονάδες το Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε στις 53,7 μονάδες από 55,4 μονάδες.

Σημειώνεται ότι επίπεδα άνω των 50 μονάδων καταδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας στον τομέα, ενώ αντίθετα εκείνα κάτω των 50 συρρίκνωση.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν ότι ο σύνθετος δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στις 55,5 μονάδες.

Παράλληλα, ο μεταποιητικός δείκτης καθώς και των υπηρεσιών είχαν εκτιμηθεί αμετάβλητοι στις 55,3 και 55,4 μονάδες αντίστοιχα.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία του PMI για το Δεκέμβριο αναδεικνύουν διευρυμένες αποκλίσεις μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης», ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

«Μια κοντά σε υψηλό-ρεκόρ ανάπτυξη στη Γερμανία και η ισχυρή επέκταση στη Γαλλία, έρχονται σε αντίθεση με τα αδύναμα στοιχεία των άλλων κρατών», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη του PMI βασίζονται σε στοιχεία από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ολλανδία.





source: capital.gr

Ρωσία: Μεταξύ 3,5% - 3,8% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2010


Ρωσία: Μεταξύ 3,5% - 3,8% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2010

ΜΟΣΧΑ (Dow Jones)—Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας το 2010 θα κυμανθεί μεταξύ του 3,5% και 3,8% του ΑΕΠ, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, όπως τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε αυτό το μήνα ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας θα διαμορφωθεί στο 4,6% του ΑΕΠ.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Dmitry Pankin δήλωσε στις 30 Νοεμβρίου ότι το έλλειμμα ενδέχεται να ανέλθει στο 4,8% του ΑΕΠ αυτό το χρόνο πριν μειωθεί στο 3,6% το 2011 και 3,1% το 2012.

Η Ρωσία επιδιώκει να μειώσει τα ελλείμματα έως το 2015.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών


ΗΠΑ: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών

Αύξηση κατέγραψαν το Νοέμβριο οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ, ωθούμενες από την αγορά μονοκατοικιών και προσδίδοντας αμυδρή ελπίδα στην κατασκευαστική βιομηχανία.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν σε ποσοστό 3,9% και διαμορφώθηκαν στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο αριθμό των 550.00 από την ανοδική αναθεώρηση των 534.000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Σημειώνεται ότι, οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 6% αύξηση στις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών.

Παράλληλα, οι οικοδομικές άδειες, που αποτελούν ένδειξη της μελλοντικής κατασκευαστικής δραστηριότητας, υποχώρησαν κατά 4% στις 530.000.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση του δείκτη Phily Fed το Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση του δείκτη Phily Fed το Δεκέμβριο

Απρόσμενη αύξηση κατέγραψε το Δεκέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Philadelphia.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Philly Fed αυξήθηκε στις 24,3 μονάδες από μονάδα από 22,5 μονάδες το Νοέμβριο ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση στις 18 μονάδες.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις 14,6 μονάδες από 10,4 μονάδες, ο δείκτης απασχόλησης αντίθετα υποχώρησε στις 5,1 μονάδες από 13,3 μονάδες, ενώ ο δείκτης αποθεμάτων παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος, στις -2 μονάδες.


source: capital.gr

Προσδοκίες από e-filing εταιρειών


Προσδοκίες από e-filing εταιρειών


Προσδοκίες για περιορισμό της γραφειοκρατίας και για ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού δημιουργεί το e-filing, το σύστημα υποβολής εγγράφων για την εγγραφή εταιρειών μέσω διαδικτύου.

Το σύστημα παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα σε εκπροσώπους των εμπλεκόμενων επαγγελματικών Συνδέσμων και Συλλόγων.

Με το e-filing πολίτες και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα μέσω διαδικτύου να βλέπουν τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Εταιρειών (π.χ. αριθμός εγγραφής και ημερομηνία εγγραφής, όνομα εταιρείας, μέτοχοι και μετοχικό κεφάλαιο, αξιωματούχοι, υποθήκες και επιβαρύνσεις, κ.ά.).

Θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν τα έντυπα και έγγραφα για την εγγραφή εταιρειών και την καταχώρηση των αλλαγών τους, να παραλαμβάνουν σε ηλεκτρονική μορφή τα πιστοποιητικά ή πιστοποιημένα αντίγραφα που ζήτησαν από το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών, να πληρώνουν τα τέλη για τα αιτήματά τους με πιστωτική κάρτα και να βλέπουν την πρόοδο των αιτημάτων τους μέσω του προσωπικού χώρου που θα τηρείται στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, το Τμήμα του Εφόρου θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τον ηλεκτρονικό φάκελο, να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες του και, ιδιαίτερα, τη διακίνηση των φακέλων και εγγράφων και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Η παρουσίαση του Συστήματος έγινε από εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας IBM και σε αυτή απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης.

Το Σύστημα Μηχανογράφησης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα βελτιώσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες προς το κοινό υπηρεσίες του Τμήματος του Εφόρου.


source: stockwatch.com.cy

Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο των φοροαπαλλαγών


Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο των φοροαπαλλαγών


Την τελική έγκριση της Γερουσίας έλαβε το πακέτο των φοροαπαλλαγών της κυβέρνησης Obama με 81 ψήφους υπέρ και μόλις 19 κατά.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο των φοροαπαλλαγών αποτελεί επέκταση για δύο επιπλέον έτη των φορολογικών περικοπών επί προεδρίας Bush και αποτιμάται κοντά στα 858 δισ. δολάρια.

source: euro2day.gr

Αναβάθμιση της Κίνας από την Standard & Poor's


Αναβάθμιση της Κίνας από την Standard & Poor's


Η Standard & Poor’s προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κίνας στ «ΑΑ-» από «Α+», κάνοντας λόγο για πιο θετική εκτίμηση της μακροοικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας της χώρας.

Η S&P επισημαίνει ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας έχουν ενισχυθεί σημαντικά και πως παρουσιάζει ισχυρή δημοσιονομική θέση. Στην ανακοίνωση του Οίκου, αναφέρεται επίσης ότι η εμπειρία των δύο τελευταίων ετών δείχνει πως η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενες μελλοντικές απειλές της οικονομικής σταθερότητας με «έγκαιρα μέτρα».

Το outlook της Standard & Poor’s για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη είναι «σταθερό».


source: euro2day.gr

Προς μείωση φορολόγησης εταιρειών στην Ιαπωνία


Προς μείωση φορολόγησης εταιρειών στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία αναμένεται να μειώσει τη φορολόγηση των εταιρειών το επόμενο έτος και να δώσει κίνητρα για τις μικρές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις προσλήψεις, σε μια προσπάθεια από τον πρωθυπουργό Naoto Kan να τονώσει την οικονομία.

Για να αντισταθμίσει τα μειωμένα έσοδα, τα εύπορα νοικοκυριά θα φορολογούνται περισσότερο ενώ θα αυξηθούν και οι φόροι στα καύσιμα, όπως αναφέρει η κυβερνητική επιτροπή για τους φόρους σε report της προς τον πρωθυπουργό.

Οι προτάσεις αντανακλούν το στόχο της κυβέρνησης να ενισχύσει την εταιρική ζήτηση για να στηριχθεί η επέκταση της χώρας, ενώ επίσης διασφαλίζει τα έσοδα για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του χρέους, που είναι το υψηλότερο μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών.

Ο Kan θα χρησιμοποιήσει τις συστάσεις για να καταρτίσει τον προϋπολογισμό για τη χρήση που ξεκινάει την 1η Απριλίου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι φορολογικές τακτικές αντανακλούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, κάνοντας ταυτόχρονα πρόοδο και στη δημοσιονομική ενοποίηση.



source: capital.gr

Αμετάβλητη η ανεργία στην Ευρωζώνη


Αμετάβλητη η ανεργία στην Ευρωζώνη

Σταθερή παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς έπεσαν οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης και πολλές χώρες εισέρχονται σε περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας.

Σταθερή παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς έπεσαν οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης και πολλές χώρες εισέρχονται σε περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας.

Ο αριθμός των απασχολούμενων παρέμεινε αμετάβλητος μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου στα 144,5 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη. Η μείωση των θέσεων εργασίας στους κλάδους των κατασκευών, της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης αντισταθμίστηκε από την αύξηση στις μεταφορές, τις υπηρεσίες υγείας, τον χρηματοοικονομικό τομέα και τη δημόσια διοίκηση.

Σε ετήσια βάση, η απασχόληση μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 0,2%.

source: naftemporiki.gr

S&P: Διεύρυνση της οικονομικής ανάκαμψης στη Γερμανία το 2011


S&P: Διεύρυνση της οικονομικής ανάκαμψης στη Γερμανία το 2011

Διεύρυνση της οικονομικής ανάκαμψης στη Γερμανία την επόμενη χρονιά «βλέπει» η Standard & Poor's.

Διεύρυνση της οικονομικής ανάκαμψης στη Γερμανία την επόμενη χρονιά «βλέπει» η Standard & Poor's, χάρη στην αύξηση της εγχώριας ζήτησης και των επιχειρηματικών επενδύσεων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σε σημερινή αναφορά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Ζαν-Μισέλ Σιξ εκτιμά ότι οι δαπάνες των γερμανικών νοικοκυριών θα αυξηθούν κατά 2% το 2011, έναντι 0,5% φέτος.

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις αναμένεται να ενισχυθούν την επόμενη χρονιά κατά 10,5% από 10% φέτος.

Η γερμανική οικονομία έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη της ευρωζώνης φέτος, καθώς οι εταιρείες αύξησαν τις προσλήψεις και την παραγωγή προκειμένου να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση για εξαγωγές.

Σύμφωνα με την S&P, αν και η οικονομική επέκταση στη Γερμανία πιθανόν να επιβραδυνθεί εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, η ισχυρή εγχώρια ζήτηση αναμένεται να προσφέρει σημαντική στήριξη στην ανάπτυξη.

source: naftemporiki.gr

Μ. Βρετανία: Αύξηση της ανεργίας στο 7,9% στο γ΄ τρίμηνο


Μ. Βρετανία: Αύξηση της ανεργίας στο 7,9% στο γ΄ τρίμηνο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Αυξήθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών η ανεργία στο τρίμηνο έως τον Οκτώβριο στη Μ. Βρετανία, ενισχύοντας τους φόβους για ανάκαμψη της ανεργίας καθώς η χώρα οδεύει σε παρατεταμένη περίοδο λιτότητας, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS ανακοίνωσε ότι ο επίσημος διεθνής δείκτης ανεργίας, που προηγουμένως ήταν γνωστός ως δείκτης Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, αυξήθηκε κατά 35.000 στο τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο σε συνολικά 2,5 εκατ. άτομα – που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το τρίμηνο που έληξε το Μάρτιο του 2010. Αυτό ενίσχυσε το ποσοστό ανεργίας στο 7,9%, σύμφωνα με την ONS.

Συγκριτικά, ο δείκτης υποχώρησε κατά 9.000 στο τρίμηνο έως το Σεπτέμβριο, με την ανεργία στο 7,7%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αμετάβλητη ανεργία στο 7,7%.

Η ONS ανέφερε ότι ο πιο έγκαιρος δείκτης των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε κατά 1.200 το Νοέμβριο, με την ανεργία στο 4,5%.

Αυτό συγκρίνεται με την πτωτικά αναθεωρημένη πτώση κατά 5.200 και ποσοστό ανεργίας 4,5% τον Οκτώβριο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αμετάβλητες αιτήσεις επιδομάτων, και ποσοστό ανεργίας 4,5%.

Οι μέσες εβδομαδιαίες απολαβές, εξαιρουμένων των bonus, ο δείκτης που περιλαμβάνει bonus και μπορεί να προκαλέσει απότομες διακυμάνσεις στις μηνιαίες μεταβολές των πληρωμών, αυξήθηκε 2,3% στο τρίμηνο.

Η ONS επίσης ανέφερε ότι η απασχόληση του δημόσιου τομέα μειώθηκε κατά 33.000 στο τρίτο τρίμηνο του 2010 στα 6 εκατ. – στη μεγαλύτερη πτώση από το 1999.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Μήνυση κατά της BP για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού


ΗΠΑ: Μήνυση κατά της BP για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Η κυβέρνηση Ομπάμα υπέβαλε μήνυση κατά της BP, ενώ στρέφεται κατά και άλλων τεσσάρων εταιρειών για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπου του Μεξικού, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι εταιρεία παραβίασαν περιβαλλοντικούς νόμους, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για την έναρξη μιας μακροχρόνιας δικαστικής μάχης.

Η κυβέρνηση Ομπάμα επιδιώκει αποζημιώσεις από τις BP, Transocean, Anadarko Petroleum, τη θυγατρική MOEX της Mitsui και την ασφαλιστική Lloyds of London για τον ρόλο τους στη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.


source: capital.gr

Δεύτερη ημέρα σημαντικών απωλειών στο Χονγκ Κονγκ


Δεύτερη ημέρα σημαντικών απωλειών στο Χονγκ Κονγκ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τον Hang Seng να καταγράφει σημαντικές απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ινδία, ωστόσο η κεντρική τράπεζα μείωσε το ποσοστό των αποθεματικών των εμπορικών τραπεζών.

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται η σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Τα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την αγορά εργασίας», σχολιάζει ο Geoff Howie, της MF Global Singapore.

Στην Ινδία, αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα μετά από έξι αυξήσεις αυτό το έτος, με τους αναλυτές ωστόσο να υποστηρίζουν ότι η παύση αυτή θα είναι πρόσκαιρη. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Duvvuri Subbarao διατήρησε το repurchase rate αμετάβλητο στο 6,25% και το reverse repurchase rate στο 5,25%, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές. Ωστόσο, η Reserve Bank of India αποφάσισε να μειώσει το ποσοστό των αποθεματικών των εμπορικών τραπεζών με σκοπό να «απελευθερώσει» ρευστότητα.

Εξάλλου, η Κίνα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι και έξι φορές, ως το τέλος του επομένου έτους, καθώς ο πληθωρισμός φαίνεται να εδραιώνεται στην οικονομία. Τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις της Mizuho Research, και συγκεκριμένα του επικεφαλής οικονομολόγου της, Takamoto Suzuki. Ο Suzuki δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει στηριχθεί στα ποσοστά των αναγκαίων αποθεματικών για να ελέγξει τη ρευστότητα, με τα επίπεδα να βρίσκονται στο 20%, υπάρχει λίγος χώρος για αυξήσεις.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific υποχωρεί 0,7% στις 134,18 μονάδες.

Στο Τόκιο, ο Nikkei ενισχύεται 0,01% στις 10.311,29 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημειώνει άνοδο 0,16%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,54%. Στην Κίνα, αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite στο -0,46%, και τον ευρύτερο CSI 300 στο -0,52%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα υποχωρεί 0,41%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν καταγράφει μικρή άνοδο 0,29%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημειώνει άνοδο 0,34%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία ενισχύεται σε ποσοστό 0,27%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex υποχωρεί -0,35%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει πτώση 0,17%.



source: capital.gr
Share |