Thursday, December 16, 2010

Προσδοκίες από e-filing εταιρειών


Προσδοκίες από e-filing εταιρειών


Προσδοκίες για περιορισμό της γραφειοκρατίας και για ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού δημιουργεί το e-filing, το σύστημα υποβολής εγγράφων για την εγγραφή εταιρειών μέσω διαδικτύου.

Το σύστημα παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα σε εκπροσώπους των εμπλεκόμενων επαγγελματικών Συνδέσμων και Συλλόγων.

Με το e-filing πολίτες και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα μέσω διαδικτύου να βλέπουν τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Εταιρειών (π.χ. αριθμός εγγραφής και ημερομηνία εγγραφής, όνομα εταιρείας, μέτοχοι και μετοχικό κεφάλαιο, αξιωματούχοι, υποθήκες και επιβαρύνσεις, κ.ά.).

Θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν τα έντυπα και έγγραφα για την εγγραφή εταιρειών και την καταχώρηση των αλλαγών τους, να παραλαμβάνουν σε ηλεκτρονική μορφή τα πιστοποιητικά ή πιστοποιημένα αντίγραφα που ζήτησαν από το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών, να πληρώνουν τα τέλη για τα αιτήματά τους με πιστωτική κάρτα και να βλέπουν την πρόοδο των αιτημάτων τους μέσω του προσωπικού χώρου που θα τηρείται στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, το Τμήμα του Εφόρου θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τον ηλεκτρονικό φάκελο, να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες του και, ιδιαίτερα, τη διακίνηση των φακέλων και εγγράφων και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Η παρουσίαση του Συστήματος έγινε από εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας IBM και σε αυτή απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης.

Το Σύστημα Μηχανογράφησης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα βελτιώσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες προς το κοινό υπηρεσίες του Τμήματος του Εφόρου.


source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |