Wednesday, October 8, 2008

Προς μείωση των επιτοκίων η Κίνα

Προς μείωση των επιτοκίων η Κίνα


Σε μείωση των επιτοκίων εκτιμάται ότι θα προχωρήσει η Κίνα, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, καθώς οι αποδόσεις των λογαριασμών ενός έτους που εξέδωσε χθες η κεντρική τράπεζα της χώρας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας πούλησε χθες 80 δισ. γουάν (11,7 δισ. δολάρια) σε λογαριασμούς ενός έτους, με απόδοση 3,9069%, μέσω δημοπρασιών ανοικτής αγοράς. Στη δημοπρασία αντίστοιχων χρεογράφων, η οποία διενεργήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, η απόδοση ήταν 9,7% υψηλότερη.

Οι αποδόσεις υποχώρησαν κάτω από το 4% για πρώτη φορά φέτος και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα απ’ ό,τι ανέμενε η πλειοψηφία των αναλυτών.

Στο μεταξύ, οι οικονομολόγοι της UBS και της Morgan Stanley αναθεώρησαν προς τα κάτω αυτή την εβδομάδα τις εκτιμήσεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κίνα, επικαλούμενοι τη χαμηλότερη ανάπτυξη των εξαγωγών, την εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης και την πτώση των τιμών κατοικίας.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας, η οποία μείωσε το κόστος δανεισμού για πρώτη φορά σε διάστημα έξι ετών το Σεπτέμβριο, αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα πως προτίθεται να λάβει επιπλέον μέτρα για την στήριξη της ανάπτυξης στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |