Wednesday, October 8, 2008

Καμπανάκι οίκων για ελληνικές τράπεζες

Καμπανάκι οίκων για ελληνικές τράπεζες


Σε αλλαγές στην πιστοληπτική προοπτική τριών ελληνικών τραπεζών προχώρησαν χθες οι Standard and Poor’s και οι Moody’s. Οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης εκτιμούν ότι η διεθνής οικονομική κρίση, οι δυσκολότερες συνθήκες λειτουργίας των τραπεζών στην Ελλάδα και η επέκταση τους σε αγορές με ψηλότερο ρίσκο, θα επηρεάσουν την κερδοφορία τους.

Οι S&P υποβάθμισαν την προοπτική για την Alpha Bank σε αρνητική από σταθερή και της Τρ. Πειραιώς σε σταθερή από αρνητική. Διατήρησαν, ωστόσο, αμετάβλητες τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις για βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο δανεισμό των δύο τραπεζών, σε Α-/Α-2 και ΒΒΒ+/Α-2. Επίσης, επιβεβαίωσαν τις αξιολογήσεις της Εμπορικής Τράπεζας και άφησαν αμετάβλητες τις αξιολογήσεις των υπόλοιπων τραπεζών.

Οι Moody’s υποβάθμισαν τη προοπτική της Eurobank σε σταθερή από θετική. Η προοπτική της αξιολόγησης της θυγατρικής της Eurobank στη Βουλγαρία διατηρήθηκε αρνητική. Οι Fitch επίσης διατήρησαν την αρνητική προοπτική της αξιολόγησης της Eurobank Bulgaria, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη διαβάθμιση της.


STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |