Wednesday, October 8, 2008

Σε νέες διαπραγματεύσεις Wells Fargo -Citigroup για τα ''μάτια'' της Wachovia

Σε νέες διαπραγματεύσεις Wells Fargo -Citigroup για τα ''μάτια'' της Wachovia

Σε νέες διαπραγματεύσεις βρίσκεται η Wachovia όσον αφορά το μερίδιο που θα καταλάβουν οι αγοραστές της, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τη Wells Fargo στο να καταλάβει σημαντικό μερίδιο στην τράπεζα και τη Citigroup να μείνει με το υπόλοιπο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Wells Fargo ενδέχεται να εξαγοράσει τη Wachovia και στη συνέχεια να πουλήσει ορισμένα μέρη της στη Citigroup. Η Citigroup αναμένεται να αποκτήσει τα υποκαταστήματά της στα Βορειοανατολικά και περίπου το ένα τέταρτο από τις αποταμιεύσεις της, ενώ η Wells Fargo θα αποκτήσει τα υποκαταστήματα στο Νότια και στις πολιτείες του Ατλαντικού.

Οι δύο εταιρίες, οι οποίες βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για την εξαγορά της Wachovia αποφάσισαν χθες διήμερη «ανακωχή»

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Citigroup είχε ζητήσει την ανάκληση της συμφωνίας Wachovia - Wells Fargo που γνωστοποιήθηκε την ίδια μέρα, ισχυριζόμενη ότι παραβιάζει όρους συμφωνίας αποκλειστικότητας που είχε η ίδια με τη Wachovia.

Οι Wachovia και Wells Fargo ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συγχωνευτούν σε μια προσπάθεια να «θωρακιστούν» από την παγκόσμια πιστωτική κρίση. Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 15 δισ. δολάρια. Λίγες μέρες νωρίτερα η Citigroup είχε συνάψει συμφωνία για εξαγορά μεγάλου μέρους του ενεργητικού της Wachovia.

REPORTER.GR

No comments:

Share |