Wednesday, January 5, 2011

Κίνα: Πάνω από 190 δισ. δολάρια το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο το 2010


Κίνα: Πάνω από 190 δισ. δολάρια το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο το 2010

Το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνα το 2010 θα είναι λίγο πάνω από τα 190 δισ. δολάρια. Το πλεόνασμα του Δεκεμβρίου θα είνια υψηλότερο από εκείνο του Νοεμβρίου, λόγω της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με Αξιωματούχο του Υπουργίου Εμπορίου.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2010, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έπεσε 3,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 στα 170 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Κατανάλωσης. Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο το Νοέμβριο του 2010 ήταν 22,9 δισ. δολάρια.

Το πλεόνασμα για όλο το 2009 της Κίνας στο εμπορικό της ισοζύγιο ήταν 196,7 δισ. δολάρια.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Τεράστια αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα το Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Τεράστια αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα το Δεκέμβριο

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 297 χιλιάδες θέσεις απασχόλησης το Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Automatic Data Processing Inc. Η απασχόληση στον κλάδο των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 270 χιλιάδες θέσεις εργασίας, που είναι η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μηνιαία αύξηση. Η απασχόληση στον κλάδο της παραγωγής αγαθών αυξήθηκε κατά 27 χιλιάδες θέσεις εργασίας, που είναι η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από το Φεβρουάριο του 2006.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Μεγάλη ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών το Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Μεγάλη ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών το Δεκέμβριο

Ο κλάδος των υπηρεσιών στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο το Δεκέμβριο του 2010 για δωδέκατο συνεχόμενο μήνα και με επιταχυνόμενο ρυθμό, σύμφωνα με σχετικό δείκτη του τομεά των υπηρεσιών, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο δείκτης του Institute for Supply Management σημείωσε αύξηση στο 57,1% από 55% που ήταν το Νοέμβριο του 2010, φτάνοντας σε σερί δώδεκα συνεχόμενων μηνών που ο δείκτης είναι πάνω από το 50% και ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών του MarketWatch που είχαν προβλέψει ποσοστό 55,6%.

Είναι τα μεγαλύτερα επίπεδα στα οποία έχει ανέβει ο δείκτης από το Μάιο του 2006 και δείχνει ότι ο κλάδος των υπηρεσιών έχει ξεπεράσει αυτόν της μεταποίσης το Δεκέμβριο, καθώς οι λιανιές πωλήσεις "πήγαν καλά" κατά την εορταστική περίοδο.

source: reporter.gr

FDIC seeks $2.5 billion from failed bank honchos


FDIC seeks $2.5 billion from failed bank honchos

Three years after the financial meltdown started, bank watchdogs are promising taxpayers will have their day in court.


The Federal Deposit Insurance Corp. said Tuesday it has approved lawsuits targeting 109 former directors and officers of failed banks in actions that seek $2.5 billion in damages.

But don't celebrate the righteous legal offensive just yet. So far, despite the obligatory talk of a wave of bank failure lawsuits, the FDIC has actually filed only two director-and-officer liability cases naming 15 defendants.

Further suits presumably are in the offing, though the bank fraud investigation mill grinds slowly.

Professional liability suits are only pursued if they are both meritorious and cost-effective. Before seeking recoveries from professionals, the FDIC conducts a thorough investigation into the causes of the failure. Most investigations are completed within 18 months from the time the institution is closed. Prior to filing the claim, staff will attempt to settle with the responsible parties. If a settlement cannot be reached, however, a complaint will be filed, typically in federal court.

In any case, the FDIC has some catching up to do. It sued professionals in 24% of failures that took place during the previous failure wave, tied to the savings and loan crisis of the late 1980s and early 1990s.

The comments come on the heels of the worst year for bank failures in two decades, with 157 banks collapsing. Hundreds more are on the FDIC's problem list, though the agency says it expects to see fewer failures this year.

And even if successful, the cases the agency's board has authorized would recover just a small fraction of cost of the failures since the start of the financial crisis in 2008.

The most recent FDIC estimate puts the cost of bank failures over the past three years at $73 billion -- which is why the federal deposit insurance fund is on schedule to return to fully funded status, if all goes well, in 2027.

source: cnn.com

Κοντά στην εξαγορά της Atheros Communications η Qualcomm έναντι $3,5 δισ.


Κοντά στην εξαγορά της Atheros Communications η Qualcomm έναντι $3,5 δισ.

Άλμα 18,85% στα 44 δολ. σημείωσε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της Atheros Communications καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου η Qualcomm βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της έναντι 45 δολ. ανά μετοχή, ή 3,5 δισ. δολ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται ανώνυμες πηγές η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα 5/1.

Το προσφερόμενο τίμημα περιέχει premium 22% σε σχέση με την τιμή της Atheros στα μέσα της συνεδρίασης της Τρίτης. Σημειώνεται πως η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί σε ποσοστό περίπου 50% από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου. Ενδεχόμενη επίτευξη της συμφωνίας θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Qualcomm.


source: capital.gr

Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% του δείκτη τιμών παραγωγού το Νοέμβριο


Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% του δείκτη τιμών παραγωγού το Νοέμβριο (εκτ. 0,3%)


source: capital.gr

Ευρωζώνη: Αύξηση 1,4% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Οκτώβριο


Ευρωζώνη: Αύξηση 1,4% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Οκτώβριο (εκτ.:+1,7%)

source: capital.gr

Η Shell μελέτησε προσφορά εξαγοράς της BP


Η Shell μελέτησε προσφορά εξαγοράς της BP


Στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών ανήλθαν οι μετοχές της πετρελαϊκής ΒΡ, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας The Daily Mail που αναφέρει ότι η ανταγωνιστική Royal Dutch Shell μελέτησε προσφορά εξαγοράς κατά την διάρκεια της κρίσης της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικό.

Το άρθρο αναφέρει ότι ο βρετανο-ολλανδικός όμιλος μελέτησε καιροσκοπική προσφορά για την ΒΡ καθώς εκτυλισσόταν η καταστροφή της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό, αλλά την αποθάρρυναν οι, ασαφείς ακόμη, ενδεχόμενες νομικές υποχρεώσεις που θα προέκυπταν από την κρίση.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές της εφημερίδας, η Shell θα μπορούσε και πάλι να κάνει προσφορά για την ΒΡ αν προέκυπτε κι άλλος διεκδικητής, αλλά δύσκολα θα έκανε η ίδια την «πρώτη κίνηση.»

source: euro2day.gr

Ο όμιλος Marfin Popular Bank πρώτος και το 2010 σε συναλλαγές στo XA


Ο όμιλος Marfin Popular Bank πρώτος και το 2010 σε συναλλαγές στo XA

Πρώτος σε μερίδιο αγοράς σε συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών αναδείχθηκε και το 2010, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Marfin Popular Bank, θυγατρικές του οποίου είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και η Marfin CLR (Financial Services).

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι δύο θυγατρικές του Ομίλου Marfin συγκέντρωσαν το 2010 το 14,29% των συναλλαγών ενώ στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών πραγματοποίησαν το 26,30% των συναλλαγών της χρονιάς και διατήρησαν την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς και στα δύο Χρηματιστήρια,σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση του Ομίλου Marfin.

source: reporter.gr

Ν. Υόρκη: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών το 2010


Ν. Υόρκη: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών το 2010

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων καταγράφηκε στη Νέα Υόρκη το 2010.

Την πόλη επισκέφθηκαν περίπου 48,7 εκατομμύρια άνθρωποι, από 47 εκατομμύρια το 2009.

«Το προηγούμενο έτος, ήταν το πιο επιτυχημένο για τον τουρισμό της Νέας Υόρκης και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, προκειμένου να επιτύχουμε το στόχο των 50 εκατομμυρίων επισκεπτών, ανά έτος» ανέφερε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, κατά τη διάρκεια επισκόπησης για την οικονομία της πόλης το 2010.

Πρόσθεσε πως η δύναμη της τουριστικής βιομηχανίας της είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Νέα Υόρκη δέχθηκε λιγότερο τις επιδράσεις της εθνικής ύφεσης σε σχέση με άλλες πόλεις και συνεχίζει να είναι ένας από τους λόγους που σήμερα αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες πόλεις.

Ο τουρισμός στη Νέα Υόρκη είχε παρουσιάσει μείωση μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, ενώ κατρακύλησε περισσότερο το 2009, όταν η ύφεση έπληξε τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, ο τουρισμός απέφερε 31 δισεκατομμύρια δολάρια στην τοπική οικονομία.

source: naftemporiki.gr

Ευρωζώνη: Στις 55,5 μονάδες ο σύνθετος PMI το Δεκέμβριο


Ευρωζώνη: Στις 55,5 μονάδες ο σύνθετος PMI το Δεκέμβριο (εκτ.: 55)

source: capital.gr
Share |