Thursday, November 27, 2008

Γερμανία - Γαλλία: Υποχώρηση πληθωρισμού αύξηση της κατανάλωσης

Γερμανία - Γαλλία: Υποχώρηση πληθωρισμού αύξηση της κατανάλωσης

Αναμένεται να υποχωρήσει ο πληθωρισμός στη Γερμανία το Νοέμβριο, καθώς οι τιμές στον τομέα ενέργειας άρχισαν σταδιακά να εξασθενούν, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Γαλλία ενισχύθηκε απροσδόκητα το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Αναλυτικότερα, ο σχετικός δείκτης της INSEE ενισχύθηκε αυτό το μήνα στις -43 μονάδες από -46 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο -48. Ωστόσο οι Γάλλοι εξακολουθούν να ανησυχούν για το αυξημένο ποσοστό της ανεργίας, επισκιάζοντας τις ελπίδες ότι οι ενισχυμένες δαπάνες θα συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας.

Ωστόσο στην Ιταλία σημειώθηκε σημαντική εξασθένηση του επιχειρηματικού κλίματος τον τρέχοντα μήνα, καταγράφοντας μάλιστα τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1993, καθώς ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στις 72,2 μονάδες, έναντι των 76,9 μονάδων του Οκτωβρίου. Παράλληλα κατά 0,5% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Βρετανίας το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση από το 1990, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |