Friday, June 8, 2012

Ανάπτυξη 1,2% στην Ιαπωνία

Ανάπτυξη 1,2% στην Ιαπωνία

Μεγαλύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη παρουσίασε το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου η ιαπωνική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Συγκεκριμένα, στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου το ιαπωνικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑεγχΠ) αυξήθηκε κατά 1,2%, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,7% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, έναντι πρόβλεψης για 4,1%, καθώς η εγχώρια κατανάλωση αυξήθηκε περισσότερο απ΄ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Επιπλέον, η εγχώρια κατανάλωση, η οποία αντιστοιχεί στο 60% του ιαπωνικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, παρουσίασε αύξηση 1,2% από τρίμηνο σε τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 1,1%.

source: naftemporiki.gr

Περικοπές 2.700 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Olympus

Περικοπές 2.700 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Olympus

Πενταετές σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει 2.700 απολύσεις, ανακοίνωσε η ιαπωνική κατασκευάστρια φωτογραφικών μηχανών Olympus, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει μετά το λογιστικό σκάνδαλο της προηγούμενης χρονιάς. Η εταιρεία εμφάνισε ζημιές ύψους 49 δισ. γεν (618 εκατ. δολ.) στην ετήσια χρήση μέχρι το τέλος Μαρτίου, ωστόσο εκτιμά ότι στην τρέχουσα χρήση θα εμφανίσει κέρδη 7 δισ. γεν. Πέρυσι, η Olympus παραδέχθηκε ότι απέκρυπτε ζημίες ύψους 1,7 δισ. δολαρίων επί δύο δεκαετίες.

source: naftemporiki.gr

S&P: Bλέπει ζημιές €80 - €112 δισ. στις ισπανικές τράπεζες

S&P: Bλέπει ζημιές €80 - €112 δισ. στις ισπανικές τράπεζες

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard&Poor's εκτίμησε, σήμερα, ότι οι εμπορικές τράπεζες της Ισπανίας στις οποίες επικεντρώνονται, στην παρούσα φάση, οι ανησυχίες των χρηματαγορών της ευρωζώνης, θα πρέπει να αποδεχθούν έως το τέλος του 2013 συνολικές ζημιές «που θα κυμαίνονται μεταξύ €80-112 δισ.», σχετιζόμενων με «επισφάλειές» τους.

«Κατά συνέπειαν», εκτιμά επίσης ο ίδιος οίκος, «η πίεση αυξάνεται για τις ίδιες τράπεζες να μεγιστοποιήσουν τα αποθεματικά τους ενόψει ακριβώς αυτού του ύψους ζημιάς, έχουν την ανάγκη οπωσδήποτε για αυξημένα νέα κεφάλαια, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση να παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση της Ισπανίας».

 source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Στα 125 δισ. δολάρια το έλλειμμα το Μάιο

ΗΠΑ: Στα 125 δισ. δολάρια το έλλειμμα το Μάιο

 Έλλειμμα 125 δισ. δολαρίων εμφάνισε ο αμερικανικός προϋπολογισμός το Μάιο, ποσό που οδηγεί τη συνολική "τρύπα" των πρώτων οκτώ μηνών της χρήσης 2012 (Οκτώβριος 2011-Σεπτέμβριος 2012) στα 845 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου. Που σημαίνει ότι το έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 80 δισ. δολάρια σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι δαπάνες Μαΐου σημείωσαν άνοδο 1% στα 306 δισ. δολάρια, προσαρμοσμένες στην επίδραση του TARP. Τα φορολογικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 3% στα 180 δισ. δολάρια τον ίδιο μήνα.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Κεφάλαια 50 δισ. δολ. χρειάζονται οι 19 μεγαλύτερες τράπεζες

ΗΠΑ: Κεφάλαια 50 δισ. δολ. χρειάζονται οι 19 μεγαλύτερες τράπεζες

Οι 19 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες αντιμετωπίζουν έλλειμμα κεφαλαίων ύψους 50 δισ. δολαρίων με βάση τις συμφωνίες της Βασιλεία ΙΙΙ, όπως προκύπτει από τους κανόνες που προτάθηκαν από τη Federal Reserve. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι μεγαλύτερες μεταξύ αυτών πιθανότατα θα χρειαζόταν δισ. δολαρίων μέχρι την προθεσμία του 2019 για να ανταποκριθούν πλήρως στους κανόνες.

Τα μικρότερα αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να συγκεντρώσουν κεφάλαια 10 δισ. δολαρίων. Τα στελέχη της Federal Reserve δήλωσαν πως οι περισσότερες τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να πετύχουν τα νέα επίπεδα διακρατώντας τα κέρδη τους στα επόμενα χρόνια, παρά μέσω συγκέντρωσης των κεφαλαίων από την αγορά. Οι προτάσεις της Fed αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου υλοποίησης των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

source: capital.gr
Share |