Friday, December 17, 2010

Bank of Montreal: Εξαγοράζει την Marshall & Isley έναντι $4,1 δισ.


Bank of Montreal: Εξαγοράζει την Marshall & Isley έναντι $4,1 δισ.

(Dow Jones)—Η Bank of Montreal θα προχωρήσει στην απόκτηση της Marshall & Isley Corp., σε ένα deal ανταλλαγής μετοχών αξίας ύψους 4,1 δισ. δολαρίων, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της καναδικής τράπεζας στις κεντροδυτικές ΗΠΑ.

Η Bank of Montreal ανακοίνωσε σήμερα ότι, βάσει της τελικής συμφωνίας, προσφέρει 0,1257 μετοχές για κάθε μετοχή της M&I. Σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Bank of Montreal την Πέμπτη στο Τορόντο στα 62,05 δολάρια Καναδά, το deal αποτιμά την M&I στα 7,75 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Bank of Montreal αγόρασε την Amcore Bank NA, με έδρα το Rockford του Illinois, σε μία συμφωνία μέσω της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων με την οποία διεύρυνε το φάσμα της στο Illinois και το Wisconsin. Επίσης, ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου που θα συνεχίσει να πραγματοποιεί μικρές εξαγορές ενσωμάτωσης για να διευρύνει τις δραστηριότητές της.

Η Bank of Montreal είναι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά. Εκτιμά ότι η εξαγορά της M&I θα ενισχύσει τα κέρδη από το 2013, εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών συγχώνευσης και ενοποίησης της τάξης των 540 εκατ. δολαρίων Καναδά.





source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 1,1% του δείκτη Leading Indicator το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Αύξηση 1,1% του δείκτη Leading Indicator το Νοέμβριο ( εκτ. +1,2%)

Πηγή:www.capital.gr

Moody΄s: Σε επιτήρηση για υποβάθμιση οι αξιολογήσεις 6 ελληνικών τραπεζών


Moody΄s: Σε επιτήρηση για υποβάθμιση οι αξιολογήσεις 6 ελληνικών τραπεζών

Σε επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Moody’s τις αξιολογήσεις καταθέσεων και χρέους έξι ελληνικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, η Moody’s, έθεσε υπό επιτήρηση τις: Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα και Attica Bank.

Επιπλέον, υπό επιτήρηση τέθηκε και η αξιολόγηση χρηματοοικονομικής ισχύς (BFSR) της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha Bank.

Σημειώνεται πως χθες η Moody΄s έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας "Ba1" σε εγχώριο και ξένο νόμισμα.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Νέες συλλήψεις για insider trading


ΗΠΑ: Νέες συλλήψεις για insider trading

Η σύλληψη το βράδυ της Πέμπτης τριών ατόμων που φέρεται να πούλησαν εμπιστευτικές πληροφορίες για τις Apple Inc., Dell Inc. και Advanced Micro Devices Inc. δείχνει ότι οι αρχές βρίσκονται κοντά στα ίχνη των hedge funds που πλήρωσαν για τις πληροφορίες αυτές, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα άτομα που εργάζονταν στις εταιρείες AMD, Flextronics International Ltd. και Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. συνελήφθησαν χθες για απάτη και συνωμοσία στο πλαίσιο ενός σχεδίου που ο Εισαγγελέας του Μανχάταν εκτίμησε ότι λειτουργεί από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2010.

Οι αρχές προχώρησαν επίσης στη σύλληψη του James Fleishman, διευθυντής πωλήσεων της Primary Global Research LLC στην οποία εργάζονταν και οι άλλοι τρεις ως σύμβουλοι. Αν καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι 20 χρόνια.

Ένα πέμπτο άτομο, ο Daniel DeVore, πρώην στέλεχος της Dell, ομολόγησε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη όπως ανακοινώθηκε χθες. Ο DeVore δήλωσε ότι εργαζόταν ως σύμβουλος για την Primary Global από τα τέλη του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 και, μέσα από την εταιρεία, δέχτηκε χρήματα από hedge funds για εμπιστευτικές πληροφορίες.


source: capital.gr

"Πέρασε" το φορολογικό νομοσχέδιο των 858 δισ. δολαρίων


"Πέρασε" το φορολογικό νομοσχέδιο των 858 δισ. δολαρίων

Την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων απέσπασε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για επέκταση κατά δύο έτη των φοροαπαλλαγών και των επιδομάτων ανεργίας, ένα φορολογικό «πακέτο» συνολικού ύψους 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων (810 δισ. δολ. σε φορολογικές περικοπές 57 δισ. σε επιδόματα ανεργίας).

Το νομοσχέδιο, που είχε ήδη λάβει προ ημερών την έγκριση της Γερουσίας, με 83 ψήφους υπέρ και 15 κατά, επεκτείνει -μεταξύ άλλων- τις φορολογικές περικοπές για όλα τα επίπεδα εισοδημάτων, περιλαμβανόμενου του συντελεστή 15% επί των υπεραξιών και των μερισμάτων, μέχρι το τέλος του 2012. Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία, επιβάλλει συντελεστή 35% σε ακίνητα αξίας άνω των 5 εκατ. δολ. (ή 10 εκατ. δολ. για ζευγάρια) το 2011 και το 2012.

Μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, εκατέρωθεν συμβιβασμούς και προειδοποιήσεις των Δημοκρατικών βουλευτών για καταψήφιση του νομοσχεδίου, τελικά οι νέες ρυθμίσεις «πέρασαν» αργά χτες το βράδυ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 277 ψήφους υπέρ και 148 κατά. Για την ακρίβεια, υπέρ ψήφισαν 139 Δημοκρατικοί και 138 Ρεπουμπλικάνοι, ενώ καταψήφισαν 112 Δημοκρατικοί και 36 Ρεπουμπλικάνοι.

Πλέον μένει η υπογραφή του ν/σ από τον Πρόεδρο Ομπάμα, ώστε να καταστεί νόμος του κράτους.

Σε κίνδυνο το “ΑΑΑ” των ΗΠΑ;

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, ο οίκος Moody’s έκανε λόγο για αύξηση στα επίπεδα χρέους των ΗΠΑ, εάν ετίθετο σε ισχύ το νομοσχέδιο, και για αυξημένες πιθανότητες να αξιολογηθεί ως «αρνητικό» το outlook της πιστοληπτικής διαβάθμισης “AAA” των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, τότε η πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να υποβαθμιστεί εντός των επόμενων 12-18 μηνών.



source: capital.gr

Γερμανία: Νέο υψηλό για τον δείκτη εμπιστοσύνης του Ifo


Γερμανία: Νέο υψηλό για τον δείκτη εμπιστοσύνης του Ifo

Σε νέο ιστορικό υψηλό αναρριχήθηκε τον Δεκέμβριο ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνη Ifo παρά τις διεθνείς ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Το ερευνητικό ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 109,9 μονάδες από 109,3 μονάδες το Νοέμβριο, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα από την επανένωση της Γερμανίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρή βελτίωση του δείκτη στις 109,4 μονάδες.


source: capital.gr

Oλοκληρώθηκε η εξαγορά της WIND Ελλάς


Oλοκληρώθηκε η εξαγορά της WIND Ελλάς

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Weather Finance III (WF III), συμπεριλαμβανομένων όλων των μετοχών της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., από την επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώνεται έτσι η διαδικασία διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών που είχε ξεκινήσει η WF III την 1η Ιουλίου 2010, η οποία στις 18 Οκτωβρίου κατέληξε στην επιλογή της επιτροπής ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης, των Anchorage Capital Group, Mount Kellett Capital Partners Limited, Eton Park International LLP, Taconic Capital Advisers UK LLP, MBSP Limited και PEP TMT SSF Cayman Limited και Angelo Gordon & Co, ως την προτιμώμενη προσφορά.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα επενδύσουν 420 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους και τη χρηματοδότηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης και του επιχειρηματικού πλάνου της WIND Ελλάς. Η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα τη νομική απαλλαγή της WIND Ελλάς από 1,867 εκατ. ευρώ χρέους προς τρίτα μέρη.

Το νέο Δ.Σ. της WIND Ελλάς θα αποτελείται από τους κ. Νάσο Ζαρκαλή ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τους κ.κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά και Mike Corner Jones ως μέλη.

Η επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης ανακοίνωσε επίσης σήμερα την ίδρυση εταιρείας χαρτοφυλακίου (holding), της Largo Limited, η οποία θα έχει τον πλήρη έλεγχο της WIND Ελλάς. Η επιτροπή διόρισε επίσης Διοικητικό Συμβούλιο (της Largo Limited), το οποίο θα αποφασίζει για τη στρατηγική και την υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου της εταιρείας.

source: naftemporiki.gr

Υποβαθμίζει σε "Baa1" την Ιρλανδία η Moody΄s με αρνητικό outlook


Υποβαθμίζει σε "Baa1" την Ιρλανδία η Moody΄s με αρνητικό outlook

Κατά πέντε βαθμίδες υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των κυβερνητικών ομολόγων της Ιρλανδίας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα η Moody΄s Investors Service σε "Baa1" από "Aa2", ενώ το outlook είναι αρνητικό.

Η Moody΄s επισημαίνει σε σχετική έκθεση ότι η υποβάθμιση οφείλεται:
1. Στην αποκρυστάλωση των απρόοπτων υποχρεώσεων των τραπεζών
2. Στην αυξημένη αβεβαιότητα όσον αφορά την οικονομική εξέλιξη της χώρας
3. Στη μείωση της οικονομικής ισχύς της ιρλανδικής κυβέρνησης

Το αρνητικό outlook της Moody΄s στην αξιολόγηση της Ιρλανδίας βασίζεται σε εκτιμήσεις για πιθανή περαιτέρω υποχώρηση της οικονομικής δύναμης της ιρλανδικής κυβέρνησης αν η οικονομική ανάπτυξη αποδειχθεί πιο αδύναμη σε σχέση με τις υφιστάμενες προβλέψεις ή το κόστος της σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα αποδειχθεί υψηλότερο, αναφέρει ο οίκος.

Η Moody΄s σημειώνει παράλληλα ότι η ανταγωνιστικότητα της ιρλανδικής οικονομίας και το φιλικό προς τις επιχειρήσεις φορολογικό περιβάλλον είναι θετικά στοιχεία για την αξιολόγηση της χώρας. Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι η ευελιξία στην αγορά εργασίας αντανακλάται στη σημαντική προσαρμογή των μισθών που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Σημειώνει παράλληλα ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, και ιδιαίτερα η υγιής ανάπτυξη των εξαγωγών, έχουν ενσωματωθεί στα συμπεράσματα της.

Τέλος η Moody΄s υποβάθμισε κατά πέντε βαθμίδες σε Baa1 από Aa2 την αξιολόγηση της National Asset Management Agency (NAMA), την ιρλανδική υπηρεσία που συστήθηκε για να αγοράζει τα τοξικά δάνεια των τραπεζών και φέρει την εγγύηση της ιρλανδικής κυβέρνησης. Το outlook είναι επίσης αρνητικό.


source: capital.gr

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 21 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη


Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 21 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Σε χαμηλό 21 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μ. Βρετανία το Νοέμβριο, με τους καταναλωτές να είναι πλέον πιο απαισιόδοξοι για το οικονομικό outlook των επόμενων έξι μηνών, σύμφωνα με στοιχεία της Nationwide που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το ισοζύγιο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, υποχώρησε στο 45 το Νοέμβριο από 52 τον Οκτώβριο.

Το ισχυρό ράλι στο κλίμα που σημειώθηκε από τα μέσα του 2009 έως το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έχει σχεδόν πλήρως αντιστραφεί, αν και η ανάκαμψη ήταν πιο ισχυρή από ότι ανέμεναν οι περισσότεροι αναλυτές», τόνισε ο Martin Gahbauer, επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide.



source: capital.gr
Share |