Friday, December 17, 2010

ΗΠΑ: Νέες συλλήψεις για insider trading


ΗΠΑ: Νέες συλλήψεις για insider trading

Η σύλληψη το βράδυ της Πέμπτης τριών ατόμων που φέρεται να πούλησαν εμπιστευτικές πληροφορίες για τις Apple Inc., Dell Inc. και Advanced Micro Devices Inc. δείχνει ότι οι αρχές βρίσκονται κοντά στα ίχνη των hedge funds που πλήρωσαν για τις πληροφορίες αυτές, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα άτομα που εργάζονταν στις εταιρείες AMD, Flextronics International Ltd. και Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. συνελήφθησαν χθες για απάτη και συνωμοσία στο πλαίσιο ενός σχεδίου που ο Εισαγγελέας του Μανχάταν εκτίμησε ότι λειτουργεί από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2010.

Οι αρχές προχώρησαν επίσης στη σύλληψη του James Fleishman, διευθυντής πωλήσεων της Primary Global Research LLC στην οποία εργάζονταν και οι άλλοι τρεις ως σύμβουλοι. Αν καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι 20 χρόνια.

Ένα πέμπτο άτομο, ο Daniel DeVore, πρώην στέλεχος της Dell, ομολόγησε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη όπως ανακοινώθηκε χθες. Ο DeVore δήλωσε ότι εργαζόταν ως σύμβουλος για την Primary Global από τα τέλη του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 και, μέσα από την εταιρεία, δέχτηκε χρήματα από hedge funds για εμπιστευτικές πληροφορίες.


source: capital.gr

No comments:

Share |