Wednesday, February 9, 2011

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και ο NYSE Euronext με τον Deutsche Boerse


Ενώνουν τις δυνάμεις τους και ο NYSE Euronext με τον Deutsche Boerse

Σε προχωρημένες οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να βρίσκονται NYSE Euronext (ΗΠΑ) και Deutsche Boerse (Γερμανία), με σκοπό τη συγχώνευσή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Der Aktionärsbrief, λίγες ώρες μετά την απόφαση του London Stock Exchange να συγχωνευθεί με το καναδέζικο TMX Group.

Στον απόηχο της έντονης φημολογίας η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο χρηματιστηριακών παρόχων ανεστάλη. Οι πληροφορίες θέλουν NYSE και Deutsche Boerse να έχουν προβεί στη δημιουργία μιας εταιρίας συμμετοχών, η οποία θα καταθέσει προσφορά εξαγοράς στους μετόχους του Deutsche Boerse. Στη συνέχεια, το NYSE Euronext θα συγχωνευθεί με μια αμερικανική θυγατρική της εταιρίας συμμετοχών, σύμφωνα με πηγές που επιλέγουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Πράγματι, και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταλήξει σε σαφείς αποφάσεις.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση ανταλλαγής στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

source: reporter.gr

Μ. Βρετανία: Σε ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα το Δεκέμβριο


Μ. Βρετανία: Σε ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα το Δεκέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Σε ιστορικό υψηλό διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Μ. Βρετανίας το Δεκέμβριο, ωθούμενο από τη σημαντική αύξηση των εισαγωγών, ειδικότερα των αεροσκαφών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το εμπορικό έλλειμμα με τον υπόλοιπο κόσμο εκτινάχθηκε στα 9,2 δισ. λίρες το Δεκέμβριο, από 8,5 δισ. που είχε αναθεωρηθεί το Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα από το 1980 όταν ξεκίνησε η καταγραφή των μηνιαίων στοιχείων. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πολύ μικρότερο έλλειμμα στα 8,6 δισ. λίρες.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,5% το Δεκέμβριο από το Νοέμβριο, επισκιάζοντας την κατά 1,5% αύξηση των εξαγωγών. Οι εισαγωγές αεροσκαφών από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν ιδιαίτερα απότομα ενόψει της αύξησης του φόρου πωλήσεων για ορισμένα αεροσκάφη.

Ως αποτέλεσμα, το εμπορικό έλλειμμα με χώρες εκτός Ε.Ε. διευρύνθηκε στα 5,8 δισ. λίρες, έναντι του αναθεωρημένου ελλείμματος 4,9 δισ. λιρών το Νοέμβριο.

Το εμπορικό έλλειμμα για το σύνολο του 2010 ήταν επίσης σε επίπεδο-ρεκόρ από το 1946, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων, στις 97,2 δισ. λίρες.



source: capital.gr

Bank of America: Πληρώνει $410 εκ. για παραπλανήσεις


Bank of America: Πληρώνει $410 εκ. για παραπλανήσεις

Το ποσό των $410 εκ. συμφώνησε να πληρώσει η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Bank of America Corp, μετά τις μηνύσεις που δέχθηκε για παραπλανητικές πρακτικές στη διαχείριση λογαριασμών πελατών οι οποίες οδήγησαν σε υπερβολικά τέλη υπεραναλήψεων (overdrafts).

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο διακανονισμός ορίστηκε για τις 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με κατάθεση δικαστηρίου από την Bank of America και δικηγόρους πελατών.
Οι συλλογικές αγωγές υπερανάληψης, που ενοποιήθηκαν το 2009 από όλη τη χώρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι, ισχυρίζονταν παραβίαση συμβολαίου, αδικαιολόγητο πλουτισμό και τοκογλυφία για περισσότερες από 24 τράπεζες. Ιδρύματα όπως η Citigroup Inc., η JP Morgan Chase & Co και Wells Fargo & Co κατονομάστηκαν σε σχετικές αγωγές.

source: stockwatch.com.cy

Γερμανία: Αύξηση 0,5% των εξαγωγών τον Δεκέμβριο


Γερμανία: Αύξηση 0,5% των εξαγωγών τον Δεκέμβριο

Κατά 0,5% αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο του 2010 οι γερμανικές εξαγωγές, ενώ κατλα 2,3% υποχώρησαν οι εισαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Για το σύνολο του 2010, οι εξαγωγές της ισχυρότερης οικονομίας της ΕΕ σημείωσαν αύξηση 18,5%.

source: reporter.gr

Moody's: Προειδοποίηση για το χρέος της Ιαπωνίας


Moody's: Προειδοποίηση για το χρέος της Ιαπωνίας

Με υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας απειλεί την Ιαπωνία η Moody's Investors Service, κάνοντας λόγο για ανεπιτυχείς προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και εντείνοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα πιο αξιόπιστο σχέδιο για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Η προειδοποίηση του διεθνούς οίκου έρχεται μετά την υποβάθμιση του ιαπωνικού χρέους από τη Standard & Poor's τον περασμένο μήνα, την πρώτη μετά από εννέα χρόνια.

Η Moody's επιβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγησή της για την Ιαπωνία στο «Aa2» με σταθερή προοπτική.

Ωστόσο, υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου δήλωσε στο Reuters ότι η Ιαπωνία δεν θα μπορέσει να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους μόνο μέσω της οικονομικής ανάπτυξης. Χρειάζονται επίσης δημοσιονομικά μέτρα, τόνισε.

source: naftemporiki.gr

LSE: Εξαγορά του χρηματιστηρίου του Τορόντο


LSE: Εξαγορά του χρηματιστηρίου του Τορόντο

Στην εξαγορά της εταιρείας TMX Group, στην οποία ανήκει το Χρηματιστήριο του Τορόντο, συμφώνησε να προχωρήσει το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (LSE) έναντι τιμήματος 3,2 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών τους να μειώσουν τις δαπάνες προκειμένου να αντισταθμίσουν το μερίδιο που έχουν χάσει από την αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία του LSE, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου διαχειρίστηκε το 63,8% των συναλλαγών σε μετοχές που έγιναν στη Βρετανία το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι 75% το 2009.

Το αντίστοιχο ποσοστό για το Χρηματιστήριο του Τορόντο υποχώρησε στο 64% το Δεκέμβριο από 95% πριν από δύο χρόνια.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι μέτοχοι του LSE θα κατέχουν το 55% του νέου ομίλου, ενώ οι μέτοχοι της TMX θα κατέχουν το 45%. Οι τελευταίοι θα λάβουν 2,9963 μετοχές του LSE για κάθε μετοχή που κατέχουν στην TMX, αποτιμώντας την αξία των μετοχών της σε περίπου 42,68 δολάρια Καναδά έκαστη.

Διευθύνων σύμβουλος του συνδυασμένου ομίλου, που θα μετονομαστεί μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, θα αναλάβει ο Χαβιέ Ρολέ, CEO του LSE.

source: naftemporiki.gr

Πτώση 64% στα κέρδη δ΄ τριμήνου της Sanofi-Aventis


Πτώση 64% στα κέρδη δ΄ τριμήνου της Sanofi-Aventis


Πτώση 64% κατέγραψαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Sanofi-Aventis και διαμορφώθηκαν στα 437 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση προέβλεψε ακόμη ότι τα κέρδη του 2011 θα υποχωρήσουν μεταξύ 5%-10%.

Όπως επισημαίνουν τα πρακτορεία, η ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρει τις συζητήσεις της για την εξαγορά της Genzyme Corp., αλλά ο διευθύνων σύμβουλος, Chris Viehbacher σε conderence call δήλωσε πως η Sanofi συνεχίζει να εξετάζει τις πληροφορίες, μετά από την πρόσφατη υπογραφή εμπιστευτικής συμφωνίας με την βιοτεχνολογική εταιρεία.

Η Sanofi ανακοίνωσε ότι οι καθαρές πωλήσεις του τριμήνου αυξήθηκαν 0,5% στα 7,4 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη των δραστηριοτήτων υποχώρησαν 0,3% στα 1,84 δισ. ευρώ.



source: capital.gr
Share |