Friday, October 21, 2011

Αυξημένα κέρδη ανακοίνωσε η Microsoft


Αυξημένα κέρδη ανακοίνωσε η Microsoft

Κέρδη, αυξημένα κατά 6%, ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Microsoft

Κέρδη, αυξημένα κατά 6%, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η Microsoft, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων του Office. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 5,74 δισ. δολ. ή 68 σεντς ανά μετοχή, από 5,41 δισ. δολ. ή 62 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.



Οι συνολικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 7% και ανήλθαν σε 17,37 δισ. δολ.

source: naftemporiki.gr

Γερμανία: Στις 106,4 μονάδες ο δείκτης εμπιστοσύνης Ifo



Γερμανία: Στις 106,4 μονάδες ο δείκτης εμπιστοσύνης Ifo (Εκτ: 106,3)

source: capital.gr

S&P: «Καμπανάκι» για υποβάθμιση πέντε ευρωπαϊκών χωρών


«Καμπανάκι» και από τη Standard & Poor's στη Γαλλία


Μετά από τις προειδοποιήσεις του οίκου Moody’s για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, τον κώδωνα του κινδύνου για τη γαλλική οικονομία κρούει και ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.


«Η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης που είναι πιθανό να υποβαθμιστούν» τονίζει η Standard & Poor's σε σημερινή της ανακοίνωση, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ με νέα πιθανή υποβάθμιση κινδυνεύουν οι οικονομίες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας.


«Τα αυξανόμενα δημοσιονομικά ελλείμματα και το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πιθανόν να ανεβάσουν το κόστος δανειοληψίας της Γαλλίας», τονίζει αναλυτής της Standard & Poor's στην έκθεσή του.


Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η τρέχουσα αξιολόγηση της οικονομίας της Γαλλίας είναι ΑΑΑ.



-------

S&P: «Καμπανάκι» για υποβάθμιση πέντε ευρωπαϊκών χωρών

Σε υποβάθμιση πέντε ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, προειδοποιεί ότι ενδέχεται να προχωρήσει η Standard & Poor's, αν η περιοχή βυθιστεί στην ύφεση και αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός.

Σε υποβάθμιση πέντε ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, κατά μία ή βαθμίδες, προειδοποιεί ότι ενδέχεται να προχωρήσει η Standard & Poor's, αν η περιοχή βυθιστεί στην ύφεση και αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός.

Σε έκθεσή του, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου, ο διεθνής οίκος αξιολογεί την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να στηρίξουν την ευρωζώνη σε δύο πιθανά σενάρια: μια διπλή ύφεση και μια ύφεση με υψηλά επιτόκια.

«Οι αξιολογήσεις της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας πιθανόν να υποβαθμιστούν κατά μία ή δύο βαθμίδες και στα δύο αυτά σενάρια», αναφέρει η S&P στην έκθεσή της.

Ειδικά για τη Γαλλία, ο οίκος αναφέρει ότι πιθανόν να υποβαθμιστεί σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, εξαιτίας της επιδεινούμενης δημοσιονομικής της θέσης.

Σύμφωνα με τον οίκο, το χειρότερο σενάριο πιθανόν να οδηγήσει και σε ανακεφαλαιοποίηση αρκετών τραπεζών στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Οι υφιστάμενοι μηχανισμοί διάσωσης, προσθέτει η S&P, ίσως να μην επαρκούν αν οι συνθήκες επιδεινωθούν περισσότερο του αναμενόμενου.



source: protothema.gr, naftemporiki.gr

Ιαπωνία: Ρίχνει $130 δισ. για αύξηση εξαγωγών


Ιαπωνία: Ρίχνει $130 δισ. για αύξηση εξαγωγών

Στην ενίσχυση ταμείου κατά 25% στα $130 δισ. θα προχωρήσει η Ιαπωνία, με σκοπό να βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν την άνοδο του γιεν ,σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η κυβέρνηση θα αυξήσει τα ταμεία ξένου συναλλάγματος που θα μεταβιβαστούν στον κρατικό οργανισμό Japan Bank for International Cooperation, ώστε να αυξηθεί η ζήτηση στο εξωτερικό και να βοηθηθούν οι εξαγωγείς.

Το υπουργικό συμβούλιο προγραμματίζεται να έρθει σε συμφωνία σχετικά με το εν λόγω σχέδιο αύριο, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

source: stockwatch.com.cy

Και ο S&P υποβάθμισε κατά μία μονάδα τη Σλοβενία


Και ο S&P υποβάθμισε κατά μία μονάδα τη Σλοβενία


Μετα τους οίκους Moody's και Fitch και ο Standard & Poor's υποβάθμισε κατά μία μονάδα την Σλοβενία, εξαιτίας της επιδείνωσης στις δημοσιονομικές προοπτικές λόγω της κρίσης χρεών.
Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Σλοβενίας, που υιοθέτησε το ευρώ το 2007, υποβαθμίστηκε σε ΑΑ- από ΑΑ, με σταθερό outlook, σύμφωνα με την ανακοίνωση της S&P.

Ο οίκος αναφέρει στην ανακοίνωση του πως:

"Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας πως η δημοσιονομική θέση της Σλοβενίας έχει επιδεινωθεί από την κρίση του 2008 καθώς και το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει μία αξιόπιστη στρατηγική δημοσιονομικής προσαρμογής," αναφέρει η S&P, η οποία εκτιμά πως το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα αυξηθεί στο 43% του ΑΕΠ φέτος, ποσοστό διπλάσιο από τα επίπεδα του 2008."

source: reporter.gr

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή


Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, με 154 ψήφους υπέρ και 144 ψήφους κατά, σε σύνολο 298 ψήφων, φέρνοντας πιο κοντά την έγκριση της έκτης δόσης του δανείου από την τρόικα.

Στο προσxέδιο της Ε.Ε. που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας αναφέρεται ρητά ότι η ψήφιση του νόμου αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της δόσης, η οποία θα συζητηθεί την Παρασκεύη το μεσημέρι στο Eurogroup.

Το επίμαχο άρθρο 37 ψηφίστηκε από το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πλην της κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μειώνοντας της οριακή πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή στους 153 βουλευτές.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει το νέο μισθολόγιο, το βαθμολόγιο, τον θεσμό της εφεδρείας, τη μείωση στις 5.000 ευρώ του αφορολογήτου και ανατροπές στα εργασιακά κεκτημένα. Στους μισθούς θεσπίστηκαν με περικοπές έως 50% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων σε βάθος 3ετίας (25% μέγιστη μείωση τον πρώτο χρόνο), καταργούνται τα περισσότερα επιδόματα, ορίζεται ο κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ και θεσπίζονται δύο Κίνητρα Επίτευξης Στόχων. Στις ΔΕΚΟ ορίζεται μέσος μισθός 1.900 ευρώ ανά φορέα. Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας προβλέπει ότι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού.

Ορίζεται νέα φορολογική κλίμακα, με αφορολόγητο όριο εισοδήματος στις 5.000 ευρώ και θα ισχύει για τη φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων που θα δηλωθούν το 2012. Επίσης μειώνονται δραστικά οι δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα. Μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής παγώνουν οι κλαδικές συμβάσεις και διευκολύνεται η σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σχετικά:

"Εάν το νομοσχέδιο αυτό δεν ψηφιστεί σε όλες του τις διατάξεις, όπως έχει συμφωνηθεί μετά από πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις, δεν κλείνει ο Προϋπολογισμός του 2011, δεν εισάγεται ο Προϋπολογισμός του 2012, δεν υπάρχει μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, δεν μπορούμε να εμφανιστούμε αξιοπρεπώς και να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της χώρας. Είναι τόσο απλά τα πράγματα".

source: capital.gr

Nokia Q3 results are out: phone sales declining, operating loss


Nokia Q3 results are out: phone sales declining, operating loss

Nokia reported its Q3 performance and sales were down across the board. Compared to their Q2 performance, however, things are starting to look up. Q3 should be Nokia's last quarter without Windows Phone handsets in the mix - the company is at a "make it or break it" point, with its future laying in the basket of Microsoft's mobile OS.

Let's go over the figures - net sales for Nokia's Devices & Services department were down 25% Year-on-Year (YoY) and down 1% sequentially. This resulted in operating profit going down 84% YoY to €132 million. Much better than the €247 million loss from the previous quarter, but the company as a whole still posted an operating loss of €71 million.

Total number of Nokias sold for the quarter was down 3% since last year, with smartphones taking a big 38% hit, while feature phones were actually up 8% YoY.

The Average Selling Price for Nokia phones in general fell - their feature phones now go for €32 on average (note that Nokia is selling €20 or so phones in droves). Smartphones go for €131 on average, down from the €133 ASP of last year.

source: gsmarena.com
Share |