Friday, July 13, 2012

JP Morgan: Στα 4,4 δισ. δολ. οι ζημιές αντί των αρχικών 2 δισ.

JP Morgan: Στα 4,4 δισ. δολ. οι ζημιές αντί των αρχικών 2 δισ.

 Η JP Morgan Chase & Co. η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση τα assets, επαναδημοσίευσε τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου εμφανίζοντας μειωμένα καθαρά κέρδη κατά 459 εκατ. ευρώ, καθώς μετά από επιθεώρηση στο chief investment office (CIO) της εταιρείας, αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι ίσως είχαν αποκρύψει ζημιές. Τα καθαρά κέρδη πλέον διαμορφώνονται στα 4,92 δισ. δολάρια από τα 5,38 δισ. δολάρια που ανακοινώθηκαν αρχικά, ενώ το χαρτοφυλάκιο παραγωγών κατέγραψε ζημιές 4,4 δισ. δολαρίων προ φόρων για την περίοδο, αντί των 2 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε στις 10 Μαΐου.

Η τράπεζα έχασε λεφτά εξαιτίας κακών κινήσεων στα παράγωγα απο το chief investment office, αλλά ανακοίνωσε ότι το γεγονός είναι μεμονωμένο στη συγκεκριμένη μονάδα, και ότι έχει προκαλέσει αναδιάρθρωση στον όμιλο. "Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε αφήσει το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος πίσω μας, και τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε με όλη μας την ενέργεια σε αυτό που κάνουμε καλύτερα, να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας ανά τον κόσμο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Jamie Dimon. «Οι πληροφορίες που ανακαλύφθηκαν προσφάτως εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα κάποιων trading marks, και υποδηλώνουν ότι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ίσως προσπάθησαν να αποκρύψουν το πλήρες μέγεθος των ζημιών που καταγράφησαν στο χαρτοφυλάκιο στη διάρκεια του α΄ τριμήνου», τονίζει η τράπεζα. Η τράπεζα σήμερα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε πως διεξάγονταν μειωμένοι εσωτερικοί έλεγχοι εκείνη την περίοδο.

Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου υποχώρησαν 9% στα 4,96 δισ. δολ., ή 1,21 δολ. ανά μετοχή, από 5,43 δισ. δολ., ή 1,27 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 16% στα 22,89 δισ. δολ. Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 70 σεντς και έσοδα 21,79 δισ. δολ. Οι προβλέψεις για απώλειες από δάνεια υποχώρησαν στα 214 εκατ. δολ. από 1,81 δισ. δολ.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Απροσδόκητη πτώση σημείωσε στα μέσα Ιουλίου ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan-Thomson Reuters όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο υποχωρώντας στις 72 μονάδες από 73,2 μονάδες στο τέλος Ιουνίου και 74,1 μονάδες στα μέσα του ίδιου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών τον τοποθετούσαν στις 73,5 μονάδες. Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών σημείωσε άνοδο στις 83,2 μονάδες από το 81,5 και 82,1 μονάδες στα μέσα Ιουνίου, ενώ ο δείκτης των προσδοκιών υποχώρησε στις 64,8 μονάδες από το 67,8 και 68,9 αντίστοιχα. Ο δείκτης πληθωριστικών προσδοκιών σε βάθος ενός έτους μειώθηκε στο 2,8% από 3,1% ενώ σε βάθος πέντε ετών παρέμεινε στο 2,8%.

source: capital.gr

Libor: Μέχρι $22 δισ. πρόστιμα σε 12 τράπεζες

Libor: Μέχρι $22 δισ. πρόστιμα σε 12 τράπεζες

Δώδεκα διεθνείς τράπεζες οι οποίες συνδέονται με το σκάνδαλο παραποίησης του επιτοκίου Libor, αντιμετωπίζουν συνδυασμένα πρόστιμα και ζημιές για τους επενδυτές ύψους μέχρι και $22 δισ., σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η ανάλυση της Morgan Stanley υπολογίζει ότι άλλες έντεκα τράπεζες θα δεχθούν κυρώσεις όπως η Barclays, η οποία πλήρωσε $456 εκ. στις βρετανικές και αμερικανικές αρχές τον προηγούμενο μήνα για την προσπάθειά της να παραποιήσει το διατραπεζικό προσφερόμενο επιτόκιο του Λονδίνου.

Το Libor αποτελεί το βασικό δείκτη για δάνεια, υποθήκες και παράγωγα αξίας $360 τρισ. Οι υπολογισμοί της Morgan Stanley δεν περιλαμβάνουν τα πιθανά αποτελέσματα από τις συνεχιζόμενες έρευνες στα καρτέλ των ΗΠΑ και της ΕΕ, που μπορεί να καταλήξουν σε πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων. Τα υπολογιζόμενα πρόστιμα εικάζεται ότι θα ρίξουν κατά 4-13% τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών για το 2012, ενώ αξιολογεί επίσης τον πιθανό κίνδυνο για μηνύσεις. Σε αυτή την περίπτωση σημειώνεται ότι κάθε τράπεζα θα πληρώσει ως μέσο όρο $400 εκ. με την κάθε χρέωση να κυμαίνεται από $60 εκ. μέχρι $1,1 δισ. Για τους σκοπούς της ανάλυσης η Morgan Stanley υποθέτει ότι οι υπόλοιπες έντεκα τράπεζες θα παραδεχτούν παρόμοιες συμπεριφορές όπως η Barclays και ότι δεν θα έχουν την ίδια επιεική μεταχείριση λόγω σύντομης συνεργασίας με τις αρχές.

source: stockwatch.com.cy

Υποβάθμιση Ιταλίας από Moody’s

Υποβάθμιση Ιταλίας από Moody’s

Ο οίκος αξιολόγησης Moody`s υποβάθμισε την Πέμπτη την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες από Α3 σε Baa2, και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές, λόγω της κατάστασης στην ευρωζώνη και την «μόλυνση» από την Ισπανία και την Ελλάδα. «Η Ιταλία είναι πιο πιθανό να βιώσει μια απότομη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης ή να χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, λόγω της εύθραυστης εμπιστοσύνης των αγορών και του κινδύνου μόλυνσης από την Ελλάδα και την Ισπανία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Moody`s που θεωρεί ότι οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας έχουν επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με τη Moody`s, οι συνθήκες όπως η αύξηση της ανεργίας, εμποδίζουν την Ιταλία να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των ελλειμμάτων που δημιουργούν τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορεί πλέον να τύχει χρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η Ιταλία τέθηκε επίσημα σε κατάσταση ύφεσης στα τέλη του 2011.

source: stockwatch.com.cy
Share |