Tuesday, May 8, 2012

ΗΠΑ: "Κούρεμα" $150.000 σε στεγαστικά της Bank of America

ΗΠΑ: "Κούρεμα" $150.000 σε στεγαστικά της Bank of America

Προσφορά για κούρεμα του στεγαστικού δανείου τους κατά 150.000 δολάρια θα λάβουν πελάτες της Bank of America. Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η τράπεζα θα ξεκινήσει την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε 200.000 πελάτες της των οποίων τα δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση προσφέροντας μείωση του αρχικού κεφαλαίου του δανείου τους.

 Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο του πρόσφατου διακανονισμού των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ άνω των 25 δισ. δολαρίων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την υπόθεση των κατασχέσεων που πραγματοποιήθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες (“robo-signing”). Η Bank of America από τη μεριά της έχει δεσμεύσει 11 δισ. δολάρια ωστόσο το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί εάν αρκετοί δανειολήπτες ανταποκριθούν στην προσφορά. Ήδη 5.000 δανειολήπτες έχουν δεχθεί το «κούρεμα» των δανείων τους συνολικά κατά 700 εκατ. δολάρια μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος.

 source: capital.gr

HSBC: Προ φόρων κέρδη 6,78 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο

HSBC: Προ φόρων κέρδη 6,78 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο

Η δραστηριότητα στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής αλλά και στις αναδυόμενες αγορές έδωσε ώθηση στα κέρδη της HSBC στο πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 1,1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η τράπεζα, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά λειτουργικά της έσοδα παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 20,44 δισ. δολάρια σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους της μητρικής υποχώρησαν στα 2,58 δισ. δολάρια από 4,15 δισ. δολάρια.

Η πτώση αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη λογιστική επιβάρυνση από την αποτίμηση του χρέους της τράπεζας. Εξαιρουμένης της επιβάρυνσης αυτής, τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν στα 6,78 δισ. δολάρια από 5,41 δισ. δολάρια.

Ανά τομέα, η HSBC συγκέντρωσε προ φόρων κέρδη 286 εκατ. δολαρίων από την ιδιωτική τραπεζική, 3,1 δισ. δολάρια από την παγκόσμια τραπεζική και τις αγορές, 2,2 δισ. δολάρια από την εμπορική τραπεζική και 2,2 δισ. δολάρια από τη λιανική τραπεζική. «Η HSBC είχε καλή εκκίνηση στο έτος», ανέφερε η διοίκηση, κάνοντας επίσης λόγο για ικανοποιητικές επιδόσεις τον Απρίλιο. «Η HSBC συνέχισε να σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή της στρατηγικής της». Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας διαμορφωνόταν στο 10,4% στις 31 Μαρτίου.

source: capital.gr

Κρατική διάσωση Bankia στην Ισπανία

Κρατική διάσωση Bankia στην Ισπανία

Την κρατική διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, Bankia σχεδιάζει η Ισπανία, σε μια κίνηση που αναμένεται να προσεχθεί και στην Κύπρο. Η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να επωμιστεί βάρος €7-10 δισ. για διάσωση της τράπεζας μέσω co-co bonds, δηλαδή ομολόγων που μετατρέπονται αυτόματα σε μετοχές όταν τα κεφάλαια μιας τράπεζες υποχωρήσουν κάτω από ένα συγκεκριμένο σημείο. Αλλάζοντας πολιτική, η ισπανική κυβέρνηση που προηγουμένως είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε ανάγκη στήριξης του τραπεζικού κλάδου, επιβεβαίωσε ότι η παρέμβαση βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας.

 Νωρίτερα, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Bankia και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Rodrigo Rato, παραιτήθηκε από την τράπεζα που είχε δημιουργηθεί το 2010 από τη συγχώνευση επτά ισπανικών ταμιευτηρίων. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Mariano Rajoy, δήλωσε σε συνέντευξη του σε ραδιόφωνο ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τη στήριξη των τραπεζών, εάν χρειάζεται.

source: stockwatch.com.cy
Share |