Thursday, July 7, 2011

Σε μόνιμο κλιμακωτό τέλος συναινούν οι λογιστές


Σε μόνιμο κλιμακωτό τέλος συναινούν οι λογιστές

Στην επιβολή κλιμακωτού τέλους στις επιχειρήσεις αναλόγως του μεγέθους τους συναινούν οι λογιστές, επαναφέροντας το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως χρηματοοικονομικό κέντρο.

Οι λογιστές εξέτασαν χθες την πρόταση της κυβέρνησης για επιβολή έκτακτου τέλους μέχρι €1500 σε κερδοφόρες εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο.

«Η εισήγηση του ΣΕΛΚ είναι η συνεισφορά των εταιρειών να είναι ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλαίου τους και να μην υπερβαίνει τα €1000 για τις εταιρείες με κεφάλαιο άνω του €1 εκ.», δήλωσε στη StockWatch ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Παρπέρης, μετά την πολύωρη χθεσινή σύσκεψη του Συνδέσμου.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της πρότασης του ΣΕΛΚ οι οποίες θα κοινοποιηθούν άμεσα στον υπουργό Οικονομικών θα κινούνται στη βάση τριών κλιμάκων, εξήγησε ο κ. Παρπέρης.

Οι εταιρείες με κεφάλαιο άνω του €1 εκ. θα πρέπει να καταβάλλουν €1000, όσων των κεφάλαιο είναι €100 χιλ. και άνω €500 και όσων είναι κάτω των €100 χιλ. γύρω στα €200.

«Η ρύθμιση αυτή μπορεί να γίνει σε μόνιμη βάση μετά την πάροδο των δύο χρόνων που θα ισχύσει το μέτρο και αφού προσαρμοστούν τα ποσά αναλόγως των συνθηκών».

Οι λογιστές έθεσαν επιτακτικά το θέμα της συγκράτησης των κρατικών δαπανών και επανέφεραν πάγια αιτήματα τους για εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου.

«Θα πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα τα οποία δεν θα στερούν τη Δημοκρατία από έσοδα αλλά αντίθετα να καταστήσουν την Κύπρο ως τον πιο ανταγωνιστικό προορισμό ξένων επενδύσεων και επιχειρηματικό κέντρο».

Ο Σύνδεσμος Λογιστών θα επαναφέρει επίσης την προώθηση νομοθεσιών που εκκρεμούν τα τελευταία χρόνια όπως η νομοθεσία για το leasing αλλά και την αναβάθμιση των υφιστάμενων νομοθεσιών όπως γίνεται στις ανταγωνιστικές με την Κύπρο χώρες όπως το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Ιρλανδία οι οποίες συνεχώς εκσυγχρονίζουν τις νομοθεσίες τους», επεσήμανε ο κ. Παρπέρης.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |