Friday, July 18, 2008

Κάτω από τα 129 δολ. το αργό-Στο 11% οι απώλειες της εβδομάδας

Κάτω από τα 129 δολ. το αργό-Στο 11% οι απώλειες της εβδομάδας

Με απώλειες έκλεισε πάλι το αργό, υποκύπτοντας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στις πιέσεις της χαμηλής ζήτησης στις ΗΠΑ, στην ανάκαμψη των κεφαλαιαγορών και στη θετική προοπτική της έναρξης των συνομιλιών μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ για τα πυρηνικά προγράμματα.
Το συμβόλαιο του Αυγούστου για το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 0,3 % στα 128,88 δολάρια, διευρύνοντας τις απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας στο 11%.

Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου για το μπρεντ κατέγραψε πτώση κατά 0,40% στα 129,32 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης το αργό σημείωνε κέρδη εξαιτίας της ανακοίνωσης της Eni, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής της Ιταλίας, ότι η παραγωγή πετρελαίου από τη Νιγηρία έχει μειωθεί κατά 47.000 βαρέλια την ημέρα λόγω προβλημάτων στην πίεση των αγωγών.

Ωστόσο η Goldman Sachs διατηρεί στα 149 δολάρια το βαρέλι τις εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου φέτος, λόγω των «εξαιρετικά χαμηλών» αποθεμάτων και την έντονη μεταβλητότητα που χαρακτηρίζει τις αγορές φέτος.

REPORTER.GR

Freddie Mac: Αίτηση στη SEC για αντληση κεφαλαίων ύψους 5,5 δισ. δολ.

Freddie Mac: Αίτηση στη SEC για αντληση κεφαλαίων ύψους 5,5 δισ. δολ.

Αίτηση στη αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε η Freddie Mac, για έκδοση χρεογράφων, με σκοπό την αντληση κεφαλαίων ύψους 5,5 δισ. δολαρίων , με σκοπό να αποτρέψει την άμεση «διάσωσή» της από την κυβέρνηση.
Η αύξηση κεφαλαίου που σχεδιάζει η Freddie Mac, αμέσως μετά την κάλυψη των ισχυρών απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας, θα περιλαμβάνει κοινές και προνομιούχες μετοχές, με σκοπό να «διορθωθούν» τα προβλήματα ρευστότητας και να καλυφθούν τα ανεκπλήρωτα δάνεια.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τη συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω πώλησης νέων μετοχών αξίας έως και 10 δισ. δολ.

Ο Richard Syron, διευθύνων σύμβουλος της Freddie δήλωσε στην εφημερίδα πως «εξετάζουμε όλο το φάσμα των επιλογών μας... Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλάμε για κάτι συγκεκριμένο».

Η Freddie Mac και η Fannie Mae έχουν στην κατοχή τους ή ελέγχουν ενυπόθηκα δάνεια 5,2 τρισ. δολαρίων, σχεδόν το ήμισυ δηλαδή των συνολικών δανείων στις ΗΠΑ.

REPORTER.GR

Citigroup: (upd2)Αναβάθμιση από DB, παρά τις ζημιές 2,5 δισ. δολ.

Citigroup: (upd2)Αναβάθμιση από DB, παρά τις ζημιές 2,5 δισ. δολ.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της αμερικανικής τράπεζας Citigroup, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.Οι διαγραφές έφτασαν τα 7,2 δισ. δολάρια.
Ειδικότερα, η Citi εμφάνισε ζημιές 2,5 δισ. δολάρια ή 54 λεπτά ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο, από κέρδη 6,23 δισ. δολάρια ή 1,24 δολάρια για το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες 3,67 δισ. δολαρίων ή 60 λεπτών ανά μετοχή.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 29% στο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στα 18,7 δισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται κατά 5,5% στο pre-opening, ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει καταγράψει πτώση 39%.

Σε περικοπές 6.000 υψηλόβαθμων θέσεων εργασίας θα προβεί η Citigroup, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, ύστερα από τα τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, που επέβαλλαν νέες διαγραφές.


Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Citigroup, ο όμιλος περνάει σε μια διαφορετική φάση, η οποία είναι πιο προβλέψιμη από την προηγούμενη.

Σε αναβάθμιση της Citigroup από "sell" σε "hold" προχώρησε πριν από λίγο ο αναλυτής της Deutsche Bank, Mike Mayo, ανεβάζοντας, παράλληλα, την τιμή στόχου σε 20 δολάρια ανά μετοχή, από 14 που ήταν. Σύμφωνα με τον Mayo, τα αποτελέσματα της Citigroup, θα κάμψουν τις ανησυχίες για επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αφού έδειξαν ότι η ρευστότητα της δεν έχει μεγάλες διαφορές από τις άλλες τράπεζες.

Τα αποτελέσματα της Citigroup ενισχύουν το θετικό κλίμα που δημιούργησαν χθες τα κέρδη της JP Morgan και της Wells Fargo χθες.

REPORTER.GR

Piraeus Bank Romania: Εξαγορά του 51% της Finnagan Holdings Limited

Piraeus Bank Romania: Εξαγορά του 51% της Finnagan Holdings Limited


Η Piraeus Bank Romania, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στη Ρουμανία, υπέγραψε στις 17/07/2008 συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εδρεύουσας στην Κύπρο εταιρείας με την επωνυμία Finnagan Holdings Limited έναντι συνολικού τιμήματος 32.000.000 ευρώ.

Η Finnagan Holdings Limited κατέχει ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εδρεύουσας στη Ρουμανία εταιρείας με την επωνυμία Capital Partners SRL.

Η εταιρεία Capital Partners SRL δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών σχετικά με τη διάρθρωση του κεφαλαίου επιχειρήσεων, συγχωνεύσεις, εξαγορές, χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις σε ακίνητα, και, επιπρόσθετα σε συνέχεια της ως άνω συμφωνίας, θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα παροχής υπηρεσιών σχετικά με ιδιωτικές και δημόσιες τοποθετήσεις κινητών αξιών.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών μετά την υποβολή των απαραίτητων γνωστοποιήσεων και τη λήψη τυχόν απαιτούμενων σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

NAFTEMPORIKI

GLOBAL INDEXES

XAK

FTSE/CySE 20
1003.13 ( 4.04%)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
2936.50 ( 4.09%)

Όγκος: € 8,635,785

---

FTSE 100 INDEX 5,376.40 90.10 1.70%
CAC 40 INDEX 4,299.36 73.37 1.74%
DAX INDEX 6,382.65 111.38 1.78%

---

US

DOW JONES INDUS. AVG 11,496.57 49.91 0.44%
S&P 500 INDEX 1,260.68 0.36 0.03%
NASDAQ COMPOSITE INDEX 2,282.78 -29.52 -1.28%

Commercial Value: Προσφυγή στο ΕΔ για επιβολή προστίμου €100 χιλ. από ΕΚ

Commercial Value: Προσφυγή στο ΕΔ για επιβολή προστίμου €100 χιλ. από ΕΚ


Η εταιρεία Commercial Value AE, μέλος του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, ανακοινώνει ότι χτες 17/07/2008 έχει καταχωρήσει προσφυγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) για επιβολή πρόστιμου στην Εταιρεία ύψους €100,000.

H εταιρεία πιστεύει ότι θα ακυρώσει την πιο πάνω απόφαση αφού η στέρηση των δικαιωμάτων ψήφου που είχε επιβληθεί την απάλλασσε από τους περιορισμούς της κλειστής περιόδου.

STOCKWATCH.COM.CY

Merrill Lynch: Ζημίες 4,65 δισ. δολ. - Τι λένε οι αναλυτές

Merrill Lynch: Ζημίες 4,65 δισ. δολ. - Τι λένε οι αναλυτές

Κατώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της Merrill Lynch, του τρίτου μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου στις ΗΠΑ, μετά και τις διαγραφές 9,7 δισ. δολαρίων στις οποίες αναγκάστηκε να προχωρήσει.
Η Moody's προέβη σε μείωση της αξιολόγησης για τη μετοχή της εταιρείας, η οποία βρέθηκε να υποχωρεί κατά 6,4% στις συναλλαγές μετά την επίσημη λήξη της συνεδρίαση της Wall Street.

Οι ζημίες της Merrill ανήλθαν σε 4,65 δισ. δολάρια ή 4,97 δολάρια ανά μετοχή από 1,96 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι τόσο η Goldman Sachs όσο και η Morgan Stanley παρέμειναν κερδοφόρες στο δεύτερο τρίμηνο.

Ένα χρόνο νωρίτερα η Merrill είχε εμφανίσει κέρδη 2,14 δισ. δολαρίων. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες από 93 λεπτά έως 4,21 δολάρια ανά μετοχή.

Διεθνείς Οίκοι

Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Merrill Lynch στα 30 δολάρια από 35 προηγουμένως προχώρησε η UBS διατηρώντας παράλληλα την σύσταση neutral. Ο οίκος σημειώνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ή πώλησης περιουσιακών της στοιχείων. Εμφανίζεται μάλιστα προβληματισμένη για την έκθεση της Merrill σε CDO’s και leveraged loans.

Η Goldman Sachs επισημαίνει τις ανησυχίες που προκαλούν οι διαγραφές της τράπεζας και μειώνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της Merrill. Αναφέρει ότι τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ήταν «πολύ απογοητευτικά» και η ζημίες τω 4,95 δολαρίων ανά μετοχή ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αλλά και εκείνες της αγοράς. Ο οίκος μειώνει τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2008 και αναμένει ζημιές 8,85 δολαρίων από 3,55 δολάρια προηγουμένως. Για το 2009 «κόβει» τις εκτιμήσεις για τα κέρδη σε 3 δολάρια από 3,65 δολάρια, και για το 2010 σε 4 δολάρια από 4,50 δολάρια προηγουμένως.

REPORTER.GR

UBS, Goldman και Merrill για τα αποτελέσματα της Google

UBS, Goldman και Merrill για τα αποτελέσματα της Google

Πτώση έως κατά 12% σημείωσαν οι μετοχές της Google στις συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν επενδυτές και αναλυτές.
Η μετοχή της πιο διάσημης μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο έφτασε σε χαμηλά επτά μηνών. Τα κέρδη (εξαιρουμένων κάποιων εξόδων) της διαμορφώθηκαν στα 4,63 δολάρια ανά μετοχή από 4,73 δολάρια που ήταν οι εκτιμήσεις. Πρόκειται για την τρίτη φορά σε 16 τρίμηνα που η Google δεν καταφέρνει να εμφανίσει αποτελέσματα εντός των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, τα κέρδη της επιχείρησης ενισχύθηκαν στα 1,25 δισ. δολάρια ή 3,92 ανά μετοχή από 925 εκατ. δολάρια ή 2,93 δολάρια ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 43% στα 3,9 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές

Ανώτερα των εκτιμήσεων της Goldman Sachs ήταν τα κέρδη που εμφάνισε η Google στο τρίμηνο. Οι πωλήσεις της εταιρείας εμφάνισαν άνοδο κατά 43% , ήτοι 2,8% υψηλότερα των προβλέψεων. Και τα κέρδη ανά μετοχή ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα της εταιρίας αλλά αφήνει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 (22,46 δολάρια) και του 2010 (26,49 δολάρια). H Goldman διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο στα 650 δολάρια.

Η Merrill Lynch παραμένει θετική για τις προοπτικές της μετοχή και διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο στα 719 δολάρια. Σημειώνει ότι το τρίμηνο ήταν σταθερό αλλά όχι πολύ καλό. Σε έκθεσή της για τη Google αναφέρει ότι αναμένει ανάπτυξη κερδών κατά 22% για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η UBS σημειώνει ότι τα κέρδη ανά μετοχή ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ωστόσο διατηρεί στα 700 δολάρια την τιμή στόχο και τη σύσταση αγοράς για τη Google. Ο οίκος σημειώνει ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να εμφανίσει κέρδη εντός εκτιμήσεων καθώς τα έσοδά της ήταν σημαντικά χαμηλότερα των προβλέψεων.

REPORTER.GR

Γερμανία: Αλμα των τιμών παραγωγού

Γερμανία: Αλμα των τιμών παραγωγού

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα 26 ετών σημείωσαν τον Ιούνιο οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, οι εν λόγω τιμές ενισχύθηκαν κατά 6,7% σε ετήσια βάση έναντι ανόδου 6% το Μάιο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το Μάρτιο του 1982, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 6,5%.


NAFTEMPORIKI

Ευρωζώνη: Εμπορικό έλλειμμα 4,6 δισ. € το Μάιο

Ευρωζώνη: Εμπορικό έλλειμμα 4,6 δισ. € το Μάιο

Εμπορικό έλλειμμα μεγαλύτερο απ΄ ό,τι αναμενόταν εμφάνισε η οικονομία της Ευρωζώνης το Μάιο, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν με ρυθμό περίπου διπλάσιο σε σχέση με τις εξαγωγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης ανήλθε στα 4,6 δισ. ευρώ το Μάιο έναντι πλεονάσματος 2,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 1,4 δισ. ευρώ το Μάιο του 2007.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι το έλλειμμα θα ανερχόταν σε ένα δισ. ευρώ το Μάιο.

Οι εξαγωγές, σε μη εποχικά προσαρμοσμένους όρους, αυξήθηκαν 4% σε ετήσια βάση τον Μάιο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο κατά 9%.

NAFTEMPORIKI

Citigroup: Ζημίες 2,5 δισ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο

Citigroup: Ζημίες 2,5 δισ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο


Ζημίες ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 54 σεντς ανά μετοχή εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Citigroup η υπ΄ αριθμόν ένα τράπεζα στις ΗΠΑ, έναντι κερδών 6,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Το αποτέλεσμα πάντως αυτό ήταν καλύτερο απ΄ ό,τι αναμενόταν, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν ζημίες ύψους 67 σεντς ανά μετοχή.

NAFTEMPORIKI

ΜΙΝΙ ΡΑΛΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ (18/07/08)

ΜΙΝΙ ΡΑΛΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ WALL STREET. ΤΟ ΜΙΝΙ ΡΑΛΙ ΟΜΩΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ TRADERS ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨIΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ/ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

----------

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ TΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΗΤΑΝ:

BOCY 8,48
CPB 4,38
HB 2,16

Disclaimer: We accept no responsibility for the accuracy of this information. This information should not be treated as accurate or precise. The use of any information is the investors' responsibility. This information does not in any way constitute investment advice!

H ΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

NIKKEI 225 12,803.70 -84.25 -0.65%
HANG SENG INDEX 21,874.19 139.47 0.64%
CSI 300 INDEX 2,815.46 97.39 3.58%

Τέλος Ιουλίου η Marfin CLR

Τέλος Ιουλίου η Marfin CLR


Τέλος Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί το σχέδιο συγχώνευσης της CLR και της Λαϊκής Επενδυτικής για τη δημιουργία του ενιαίου χρηματιστηριακού ομίλου στην Κύπρο Marfin CLR. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, στις 31 Ιουλίου ημέρα κατά την οποία το ΔΣ της CLR θα εξετάσει τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και η εξέταση και έγκριση σχεδίου συγχώνευσης της με τη Λαϊκή Επενδυτική και συναφούς έκθεσης.

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε αρχικά στις 5 Οκτωβρίου 2007.

Η CLR Capital θα συμμετέχει στο νέο σχήμα κατά 30% και η Λαϊκή Επενδυτική κατά 70%. Με την ολοκλήρωση του deal ο όμιλος Marfin υπολογίζεται πως θα ελέγχει μεγάλο ποσοστό στις χρηματιστηριακές συναλλαγές του ΧΑΚ.

STOCKWATCH.COM.CY

Βρετανία: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου

Βρετανία: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου

Αύξηση 38% σημείωσαν στο πρώτο εξάμηνο του 2008 οι λιανικές πωλήσεις μέσω του διαδικτύου στη Βρετανία, ενώ εκτιμάται ότι μέσα σε πέντε χρόνια το 50% των πωλήσεων μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον Δείκτη Ηλεκτρονικών Πωλήσεων Λιανικής της εταιρίας IMRG Capgemini.

Ο Δείκτης Ηλεκτρονικών Πωλήσεων Λιανικής δείχνει ότι οι Βρετανοί δαπάνησαν πάνω από 26,5 δισεκατομμύρια λίρες για αγορές μέσω του διαδικτύου στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ποσό που είναι ίσο με το 50% των πωλήσεων που έκαναν τα σούπερ-μάρκετ και μεγαλύτερο από το σύνολο του ποσού που δαπανήθηκε σε καταστήματα για αγορές ρουχισμού και υποδημάτων.

Η εταιρία Capgemini εκτιμά ότι μεταξύ του 30 και του 50% των λιανικών πωλήσεων που θα γίνονται σε πέντε χρόνια, θα πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου και πολλές εταιρίες θα φτάσουν στο σημείο να εξετάσουν τη βιωσιμότητα των καταστημάτων που διατηρούν.

«Αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε αν κοιτάξουμε τις κατηγορίες που βρίσκονται στην κορυφή των ηλεκτρονικών πωλήσεων: βιβλία, μουσική, ηλεκτρικά είδη και DVD», δήλωσε ο Μάικ Πετεβίνος, επικεφαλής του τμήματος λιανικών πωλήσεων της εταιρίας Capgemini.

NAFTEMPORIKI

Που αναμένονται τα κέρδη της MIG στο α΄ 6μηνο

Που αναμένονται τα κέρδη της MIG στο α΄ 6μηνο

Κέρδη που πιθανότατα να αγγίξουν τα 240 με 250 εκατ ευρώ θα εμφανίσει η MIG στο α΄ 6μηνο του 2008 και τα οποία θα ανακοινωθούν στις 29 Αυγούστου. Τα κέρδη α΄ 6μήνου της MIG θα καταγράψουν μια αύξηση 145% περίπου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση για τα κέρδη της MIG μπορεί να μεταβληθεί λόγω της ενοποίησης πολλών εταιριών.

Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα τα κέρδη της MIG συνολικά γιατο 2008 μπορεί να αγγίξουν τα 330 εκατ ευρώ.

Σημειώνεται όμως ότι η MIG διαθέτει πλεονάζουσα ρευστότητα τοποθετημένη σε καταθέσεις στην Alpha ,την Εθνική και σε άλλες τράπεζες πάνω από 1 δις ευρώ και το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη για εξαγορές λόγω της κρίσης των αγορών.

Η παρουσίαση των στόχων της MIG στο Λονδίνο σχεδιάζεται μάλλον για τα μέσα Σεπτεμβρίου μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων α΄ 6μήνου.

REPORTER.GR

ΕΚΤ: Καθημερινές οι προειδοποιήσεις αξιωματούχων για τον πληθωρισμό

ΕΚΤ: Καθημερινές οι προειδοποιήσεις αξιωματούχων για τον πληθωρισμό


Καθημερινές είναι πλέον οι προειδοποιήσεις από τους αξιωματούχους της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ συρρικνώνοντας τα εισοδήματα των νοικοκυριών και τα κέρδη των εταιρειών.

Ο Νουτ Βέλινκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, διεμήνυσε ότι η επιβράδυνση της οικονομίας δεν θα σημάνει κάμψη των τιμών καταναλωτή. «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρεί όσο κάμπτεται η ανάπτυξη.

Εάν δεν λάβουμε μέτρα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με στασιμοπληθωρισμό» τόνισε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Elsevier. Πρόσθεσε δε ότι εάν ο πληθωρισμός αφεθεί να ανέβει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, θα χρειαστεί μία δεκαετία για να τεθεί υπό έλεγχο.

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει και το Ευρωκοινοβούλιο εισηγούμενο σε προσχέδιο έκθεσής του να προσδιοριστούν επισήμως από την ΕΚΤ τα ανεκτά επίπεδα πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας επιμένει στην κριτική της έναντι της ΕΚΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι ο υψηλός πληθωρισμός οφείλεται κατά κύριο λόγο στις τιμές ενέργειας και τροφίμων και επομένως δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το ύψος των επιτοκίων.


--------------------------------------------------------------------------------



Καθημερινές είναι πλέον οι προειδοποιήσεις από τους αξιωματούχους της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ συρρικνώνοντας τα εισοδήματα των νοικοκυριών και τα κέρδη των εταιρειών.

Ο Νουτ Βέλινκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, διεμήνυσε ότι η επιβράδυνση της οικονομίας δεν θα σημάνει κάμψη των τιμών καταναλωτή. «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρεί όσο κάμπτεται η ανάπτυξη.

Εάν δεν λάβουμε μέτρα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με στασιμοπληθωρισμό» τόνισε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Elsevier. Πρόσθεσε δε ότι εάν ο πληθωρισμός αφεθεί να ανέβει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, θα χρειαστεί μία δεκαετία για να τεθεί υπό έλεγχο.

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει και το Ευρωκοινοβούλιο εισηγούμενο σε προσχέδιο έκθεσής του να προσδιοριστούν επισήμως από την ΕΚΤ τα ανεκτά επίπεδα πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας επιμένει στην κριτική της έναντι της ΕΚΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι ο υψηλός πληθωρισμός οφείλεται κατά κύριο λόγο στις τιμές ενέργειας και τροφίμων και επομένως δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το ύψος των επιτοκίων.


NAFTEMPORIKI

€1,1 δισ. με κάρτες το 6μηνο

€1,1 δισ. με κάρτες το 6μηνο


Συνολικά €1,1 δισ. δαπανήθηκαν με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2008. Όπως προκύπτει από στοιχεία της JCC Payments που δημοσιεύτηκαν σήμερα, τους έξι μήνες του 2008 η αξία των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες των κυπρίων έφθασε τα €912,3 εκ. και των ξένων τα €212,9 εκ.

Σε σχέση με το περσινό εξάμηνο, η αξία των συναλλαγών στην εγχώρια αγορά από τους κυπρίους σημειώνει άνοδο 22% και των ξένων αύξηση 2%. Στο εξωτερικό οι κύπριοι δαπάνησαν την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2008 €450,4 εκ. Οι δαπάνες τους ήταν κατά 29% πιο πολλές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Όσο αφορά τον έκτο μήνα του χρόνου, η χρήση πιστωτικών καρτών από Κυπρίους στην Κύπρο σημείωσε αύξηση 11%, φθάνοντας τα €152,5 εκ. Στο εξωτερικό οι Κύπριοι δαπάνησαν τον Ιούνιο του 2008 €78,2 εκ. (+31%).

Η αξία των καρτών που χρησιμοποίησαν οι ξένοι στην Κύπρο έφθασε τον Ιούνιο του 2008 τα €51,4 εκ. (-6%).

Σε σχέση με τον αριθμό των συναλλαγών των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά έφθασε το εξάμηνο τα 11,9 εκ., σημειώνοντας άνοδο 17% σε σχέση με τον αριθμό των συναλλαγών την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο αριθμός των συναλλαγών των κυπρίων στο εξωτερικό ανήλθε στα 3 εκ. (+29%). Ο αριθμός των συναλλαγών των ξένων έφθασε το εξάμηνο το 1,6 εκ. καταγράφοντας άνοδο 16%.

STOCKWATCH.COM.CY
Share |