Friday, July 18, 2008

Citigroup: (upd2)Αναβάθμιση από DB, παρά τις ζημιές 2,5 δισ. δολ.

Citigroup: (upd2)Αναβάθμιση από DB, παρά τις ζημιές 2,5 δισ. δολ.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της αμερικανικής τράπεζας Citigroup, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.Οι διαγραφές έφτασαν τα 7,2 δισ. δολάρια.
Ειδικότερα, η Citi εμφάνισε ζημιές 2,5 δισ. δολάρια ή 54 λεπτά ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο, από κέρδη 6,23 δισ. δολάρια ή 1,24 δολάρια για το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες 3,67 δισ. δολαρίων ή 60 λεπτών ανά μετοχή.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 29% στο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στα 18,7 δισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται κατά 5,5% στο pre-opening, ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει καταγράψει πτώση 39%.

Σε περικοπές 6.000 υψηλόβαθμων θέσεων εργασίας θα προβεί η Citigroup, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, ύστερα από τα τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, που επέβαλλαν νέες διαγραφές.


Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Citigroup, ο όμιλος περνάει σε μια διαφορετική φάση, η οποία είναι πιο προβλέψιμη από την προηγούμενη.

Σε αναβάθμιση της Citigroup από "sell" σε "hold" προχώρησε πριν από λίγο ο αναλυτής της Deutsche Bank, Mike Mayo, ανεβάζοντας, παράλληλα, την τιμή στόχου σε 20 δολάρια ανά μετοχή, από 14 που ήταν. Σύμφωνα με τον Mayo, τα αποτελέσματα της Citigroup, θα κάμψουν τις ανησυχίες για επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αφού έδειξαν ότι η ρευστότητα της δεν έχει μεγάλες διαφορές από τις άλλες τράπεζες.

Τα αποτελέσματα της Citigroup ενισχύουν το θετικό κλίμα που δημιούργησαν χθες τα κέρδη της JP Morgan και της Wells Fargo χθες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |