Tuesday, January 12, 2010

Στα $80 δολ. το αργό με πτώση 2,1%


Στα $80 δολ. το αργό με πτώση 2,1%


Πτώση άνω του 2% σημείωσε στις συναλλαγές της Τρίτης η τιμή του αργού, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 81 δολ το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αυξήσει το ύψος των ελάχιστων αποθεματικών των τραπεζών θα περιορίσει τη ζήτηση στα εμπορεύματα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε 1,73 δολ. ή 2,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 80,79 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Δεκεμβρίου.

Το αργό τύπου Brent έχασε 1,67 δολ. ή 2,1% στα 79,30 δολ. το βαρέλι στο ICE futures exchange του Λονδίνου.

Οι προβλέψεις για υποχώρηση του κύματος κακοκαιρίας στις ΗΠΑ αφαίρεσαν έναν από τους βασικούς παράγοντας που οδήγησαν στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, σημειώνουν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ η Κίνα ανακοίνωσε αλλαγές στη νομισματική της πολιτική, σημάδι ότι επιθυμεί να αποσύρει την πλεονάζουσα ρευστότητα από τις αγορές λόγω των ανησυχιών για υπερθέρμανση της οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας αποφάσισε την αύξηση του ύψους των ελάχιστων αποθεματικών που οφείλουν να διακρατούν οι τράπεζες, κατά 50 μονάδες βάσης. Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση αύξησης των αποθεματικών στην Κίνα από το Νοέμβριο όταν το Πεκίνο έλαβε απόφαση χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, σημειώνουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

capital.gr

No comments:

Share |