Friday, August 21, 2009

Bernanke: Σε ανοδική τροχιά η οικονομία, αργή η ανάκαμψη

Bernanke: Σε ανοδική τροχιά η οικονομία, αργή η ανάκαμψη


Την πεποίθησή του πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke σε ομιλία που παρέθεσε στο ετήσιο συνέδριο της ομοσπονδιακής αρχής στο Jackson Hole του Kansas.

Ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως η έξοδος από την ύφεση θα είναι αργή παρά το γεγονός πως η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και διεθνώς φαίνεται να σταθεροποιείται.

“Η οικονομική δραστηριότητα εισέρχεται σε ανοδική τροχιά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό”, ανέφερε. Οι προοπτικές επιστροφής στην ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα “φαίνονται καλές”. "Ωστόσο η οικονομική ανάπτυξη θα είναι σχετικά αργή στην αρχή, με σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας".

Στη συνέχεια, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες των Κεντρικών Τραπεζών παγκοσμίως, ο Bernanke υποστήριξε πως οι συνέπειες της κρίσης θα ήταν χειρότερες αν δεν λαμβάνονταν μέτρα επιθετικής πολιτικής. "Σημαντικοί χρηματοοικονομικοί φορείς θα είχαν καταρρεύσει και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είχε τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο", είπε. Πλέον παρατηρείται σημαντική βελτίωση των αγορών χάρη στις πολιτικές που υιοθετήθηκαν.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές προκλήσεις στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ μείζον πρόβλημα παραμένει η συνεχιζόμενη δυσκολία πρόσβασης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης.

Ξεχωριστά, ο επικεφαλής της Fed απηύθυνε ξανά έκκληση στις ρυθμιστικές αρχές να προχωρήσουν σε δραστική αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού ρυθμιστικού πλαισίου και ζήτησε από τους ηγέτες των κρατών να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να επιτύχουν διατηρήσιμη ανάκαμψη.

capital.gr

ΗΠΑ: Υψηλό διετίας στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών Ιουλίου

ΗΠΑ: Υψηλό διετίας στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών Ιουλίου


Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών ανήλθαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, καθώς οι χαμηλότερες τιμές και οι φορολογικές διευκολύνσεις συνέχισαν να προσελκύουν τους αγοραστές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την National Association of Realtors, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν, άνω των εκτιμήσεων, κατά 7,2% στα 5,24 εκατ. σε ετήσια βάση. Σημειώνεται πως η αυτή ποσοστιαία αύξηση είναι η μεγαλύτερη σε διάστημα δεκαετίας.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν κάνει λόγο για ετήσιο επίπεδο πωλήσεων ύψους 5 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι το μέγεθος του Ιουνίου είχε αυξηθεί κατά 3,5% στα 4,89 εκατ. και δεν αναθεωρήθηκε.

Η μέση τιμή για μια υφιστάμενη κατοικία τον περασμένο μήνα ήταν 178.400 δολάρια, τιμή κατά 15,1% χαμηλότερη από τον Ιούλιο του 2008.

Η χαμηλή ζήτηση κράτησε τα αποθέματα των διαθέσιμων κατοικιών υψηλά, ωθώντας προς τα κάτω τις τιμές. Ειδικότερα, τα αποθέματα των υφιστάμενων κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 7,3% έως τα τέλη Ιουλίου στα 4,09 εκατ. διαθέσιμα προς πώληση.

capital.gr

MPB: Στα €87 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου σύμφωνα με την Euroxx

MPB: Στα €87 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου σύμφωνα με την Euroxx


Στα 87 εκατ. ευρώ (χαμηλότερα κατά 60,5%) εκτιμά η Euroxx ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της Marfin Popular Bank, ενώ σε επίπεδο β’ τριμήνου προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 46,9 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 17,2% σε τριμηνιαία βάση.

Η σε ετήσια βάση πτώση των κερδών αποδίδεται από τη χρηματιστηριακή στις πιέσεις στα έσοδα (μείωση 14,5%), απόρροια της κατά 24,4% πτώσης των καθαρών εσόδων από τόκους και της κατά 29,7% υποχώρησης των προμηθειών, της διεύρυνσης του κόστους και της σημαντικής αύξησης των απομειώσεων (αύξηση 153%).

Ωστόσο, τονίζει πως αυτό που είναι σημαντικό είναι η τριμηνιαία βελτίωση των λειτουργικών εσόδων (αύξηση 17,2%), λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των καθαρών εσόδων από τόκους (προβλέπει αύξηση 21,6% σε τριμηνία βάση στο β’ τρίμηνο του έτους (ύστερα από την κατά 34,8% υποχώρηση σε τριμηνιαία βάση στο α’ τρίμηνο του 2009), κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης, που είναι αποτέλεσμα της σημαντικής υποχώρησης των επιτοκίων καταθέσεων, κυρίως στην Ελλάδα και σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο και της σταδιακής ανατιμολόγησης των χορηγήσεων. Επιπλέον, εκτιμά πως οι βελτιωμένες συνθήκες στα χρηματιστήρια στο β’ τρίμηνο του έτους, αναμένεται να έχουν υποστηρίξει τα έσοδα από προμήθειες για τα οποία προβλέπει ότι θα βελτιωθούν στο β’ τρίμηνο του έτους στα 45 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τα 34,7 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου του 2009.

Η Euroxx σημειώνει ότι μετά την ανακοίνωση της οικονομικών αποτελεσμάτων της Marfin Popular Bank θα αναπροσαρμόσει ανάλογα τις εκτιμήσεις της και την τιμή-στόχο λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική αλλά και την κυπριακή τραπεζική αγορά.

Σημειώνεται πως στην παρούσα φάση έχει θέσει την τιμή-στόχο «under review» με σύσταση “equalweight”.

Η Marfin Popular Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 28 Αυγούστου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

capital.gr

Τρ. Πειραιώς: Στα 17 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο η JP Morgan

Τρ. Πειραιώς: Στα 17 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο η JP Morgan


(Dow Jones) – Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 17 ευρώ, από τα 13 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η JP Morgan, καθώς στον απόηχο των ισχυρών αποτελεσμάτων άλλων τραπεζικών ομίλων την οδήγησαν στην αναβάθμιση του outlook για την κερδοφορία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

«Υστερα από τα ισχυρά μεγέθη των Τραπεζών που έχουν έκθεση σε αγορές της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τη σταθεροποίηση των spreads και των ισοτιμιών των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, αυξάνουμε την τιμή-στόχο που είχαμε θέσει για το Δεκέμβριο του 2009 στα 17 ευρώ, από τα 13 ευρώ πριν και αναθεωρούμε τις εκτιμήσεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 στα 0,86 ευρώ (από τα 0,70 ευρώ πριν), του 2010 στα 1,65 ευρώ (από τα 1,30 ευρώ πριν) και για τα 2011 στα 2,33 ευρώ (από 1,70 ευρώ πριν), δήλωσε ο οίκος.

Η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τη μετοχή της Πειραιώς.

Ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται κατά 8,51% στα 10,20 ευρώ.

capital.gr

Ρωσία: Πτώση-ρεκόρ για τις ξένες άμεσες επενδύσεις στο α΄ εξάμηνο

Ρωσία: Πτώση-ρεκόρ για τις ξένες άμεσες επενδύσεις στο α΄ εξάμηνο


Πτώση-ρεκόρ σημείωσαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη Ρωσία, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η οικονομία της χώρας με τη μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας στον κόσμο συρρικνώθηκε με ρυθμό-ρεκόρ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι ξένες άμεσες επενδύσεις περιορίστηκαν σε ποσοστό 45% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενες στα 6,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι συνολικές ξένες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων και των χρηματικών ροών στην αγορά αξιογράφων, μειώθηκαν στα 32,2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 30,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι επενδύσεις στον κλάδο της λιανικής, στον οποίο διατέθηκαν τα περισσότερα κεφάλαια στο πρώτο εξάμηνο του 2008, περιορίστηκαν σχεδόν 41% στα 8 δισ. δολάρια.

capital.gr

Ψηφιακές διαφημίσεις σε… περιοδικά

Ψηφιακές διαφημίσεις σε… περιοδικά

Η πρώτη διαφήμιση… βίντεο σε περιοδικό!!! Όχι ούτε πρωταπριλιά είναι, ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Απλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Οι πρώτες ψηφιακές διαφημίσεις σε έντυπο περιοδικό θα αναρτηθούν σε περιορισμένα αντίτυπα ενός κλασικού περιοδικού, που θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.


Οι λεπτές οθόνες είναι στο μέγεθος της οθόνης ενός κινητού τηλεφώνου και στη λογική του ότι εάν αγόραζες ένα περιοδικό δε θα “τελείωνε”, έτσι και αυτά, καθώς θα διαθέτουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες!
Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για να αποθηκευτεί το video, παρομοιάζεται με αυτή που χρησιμοποιείται για τις μελωδικές κάρτες και λειτουργεί καθώς ξεφυλλίζεις τη σελίδα.

Κάθε chip μπορεί να προβάλει video διάρκειας έως 40 λεπτών και οι πρώτες διαφημίσεις θα προβάλουν trailer τηλεοπτικών προγραμμάτων του US TV, του δικτύου CBS, και διαφημίσεις των αναψυκτικών της εταιρείας Pepsi.

Θα εμφανιστούν στην έκδοση του περιοδικού στις 18 Σεπτεμβρίου, που θα διανεμηθεί στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι θα κοστίσει πολύ περισσότερο από έντυπες διαφημίσεις, αυτό που προέχει σε μία ανταγωνιστική αγορά είναι να προκαλέσεις το ενδιαφέρον για το προϊόν σου. Και το μόνο σίγουρο είναι πως κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον για το προϊόν τους παγκοσμίως!!!

cosmo.gr

Κίνα: "Σκληροί" όροι για τράπεζες

Κίνα: "Σκληροί" όροι για τράπεζες


Απόλυτα έτοιμη να θέσει σκληρότερους όρους για τα επίπεδα της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών εμφανίζεται η Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η China Banking Regulatory Commission απέστειλε προσχέδιο που αφορά στην αλλαγή των κανόνων που ισχύουν για τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών στους χρηματοοικονομικούς ομίλους της χώρας, στις 19 Αυγούστου.

Απαιτεί από τις τράπεζες να "αφαιρέσουν" από τα κεφάλαιά τους την αξία όλων των υβριδικών χρεών τα οποία έχουν πωλήσει σε άλλους ομίλους, προκειμένου η τρέχουσα κεφαλαιακή τους εικόνα να είναι απόλυτα "ξεκάθαρη". Οι τράπεζες έχουν περιθώριο έως τις 25 Αυγούστου να αποστείλουν τις απαντήσεις τους στην αρμόδια αρχή, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, στο Bloomberg.

Η κίνηση αυτή θέτει εκ νέου σε "συναγερμό" τις αγορές, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο τον κίνδυνο να υπάρξει "πάγωμα" των νέων χορηγήσεων στην Κίνα.

"Με αυτήν την κίνηση αφαιρείται μία από τις βασικές πηγές χρηματοδότησης των τραπεζών", τονίζει ο κ. Sheng Nan, αναλυτής στην UOB Kayhian Investment στη Σαγκάη. Όπως υπογραμμίζει "οι τράπεζες είτε θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίων, είτε να μειώσουν την παροχή δανείων προκειμένου η κεφαλαιακή τους επάρκεια να παραμείνει στα επίπεδα που επιθυμούν οι αρχές".

euro2day.gr

Kύπρου: Στα 71 εκατ. τα κέρδη το Q2 λέει η HSBC

Kύπρου: Στα 71 εκατ. τα κέρδη το Q2 λέει η HSBC



Στα 71 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου το β΄ τρίμηνο του 2009 καταγράφοντας άνοδο 12% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του φετινού έτους, εκτιμά η HSBC σε σημερινό report.

Tα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 200 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 19%.

Για το α΄ εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Κύπρου προβλέπεται να υποχωρήσουν 48%, στα 134 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 4,1 ευρώ και τη σύσταση neutral για τη μετοχή της Κύπρου.

Η τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 31 Αυγούστου.

euro2day.gr

Αναβαθμίσεις τραπεζών από D. Bank- Nomura

Αναβαθμίσεις τραπεζών από D. Bank- Nomura



Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τις μετοχές έξι ελληνικών και κυπριακών τραπεζών προχωρά η Deutsche Bank σε έκθεσή της για τα ελληνικά και κυπριακά ιδρύματα.

Αναλυτικά, για την Εθνική η τιμή αναβαθμίζεται στα 24,5 από 22 ευρώ, για την Alpha Bank στα 10,9 από 9,5 ευρώ, για την Eurobank στα 7 από 6 ευρώ, για τη Marfin στα 2,6 από 2,3 ευρώ, για την Αγροτική στο 1,2 από 0,7 ευρώ και Τράπεζα Κύπρου στα 4,2 από 3,7 ευρώ.

Εξάλλου, σε αναβάθμιση της σύστασης σε “buy” από “neutral” για την Εθνική Τράπεζα προχωρά η Nomura, ενώ ταυτόχρονα περικόπτει τη σύσταση για την Alpha Bank σε “neutral”, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

euro2day.gr

ΗΠΑ: Έκδοση κρατικών ομολόγων 109 δισ. δολάρια την επόμενη εβδομάδα

ΗΠΑ: Έκδοση κρατικών ομολόγων 109 δισ. δολάρια την επόμενη εβδομάδα

Το ποσό των 109 δισ. δολαρίων σε ομόλογα θα δημοπρατήσει η Αμερικανική κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, από τα οποία 42 δισ. δολάρια θα αφορούν διετή ομόλογα, 39 δισ. δολάρια πενταετή ομόλογα και 28 δισ. δολάρια σε επταετή ομόλογα. Η Wrightson ICAP, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των δημοπρασιών, αναμένει τις προσφορές να ξεπεράσουν κατά 1 δισ. δολάρια τις διαθέσεις.

reporter.gr

Γερμανία: Στα υψηλά 12μηνου ο PMI

Γερμανία: Στα υψηλά 12μηνου ο PMI

reporter.gr

GM Board Said to Consider Offers, Insolvency for Opel Today

GM Board Said to Consider Offers, Insolvency for Opel Today


Aug. 21 (Bloomberg) -- General Motors Co. directors will meet by conference call today to discuss bids for its Opel division, two people familiar with the planning said.

The board will weigh two bids against insolvency, said one of the people, who asked not to be identified because the deliberations aren’t public. A group led by Aurora, Ontario- based car-parts maker Magna International Inc. is likely to win the bidding, because Germany’s 4.5 billion euro ($6.4 billion) financing package favors it, the person said.

A decision by GM about the bids has been delayed because of the automaker’s concerns that an earlier Magna bid would exploit GM’s intellectual property in Russia. Magna’s investment partner is Moscow-based OAO Sberbank. A competing bid from Brussels- based investment firm RHJ International SA was described as a “simpler proposal” by GM’s top negotiator.

“What’s critical is that GM have some semblance of control over the global platforms,” said Michael Robinet, an industry analyst at CSM Worldwide in Northville, Michigan. “Looking toward a Magna alternative would allow GM to have a stake in an increasingly viable operation that someday they could invest in or divest from.”

When GM’s directors decide what the Detroit-based automaker wants to do, they will make a recommendation to the Opel Trust board, which must approve it. That board includes two GM representatives and two representatives of Germany. A fifth, so- called neutral member does not have a vote.

Merkel Wants Magna

German Chancellor Angela Merkel, faced with rising unemployment as national elections loom on Sept. 27, prefers the bid by Magna, believing it will secure more jobs. Her government is seeking to protect Opel employees as Germany emerges from its worst recession since World War II. GM Europe employs about 25,000 people in Germany.

She is “very critical” of RHJ’s bid, newspaper Frankfurter Allgemeine Zeitung reported, citing an interview.

GM’s board meets monthly and as needed for time-sensitive matters, said Julie Gibson, a GM spokeswoman. The company doesn’t provide details of the directors’ agenda, she said.

A Magna spokeswoman, Tracy Fuerst, declined to comment because the talks are private. A telephone message left at RHJ offices after normal business hours wasn’t immediately returned.

Magna fell 63 Canadian cents, or 1.2 percent, to C$50.16 in Toronto Stock Exchange composite trading yesterday. It has gained 36 percent this year.

bloomberg

Ελβετία: Το μερίδιό της πούλησε η κυβέρνηση στη UBS

Ελβετία: Το μερίδιό της πούλησε η κυβέρνηση στη UBS


Το μερίδιο της στη UBS πούλησε η ελβετική κυβέρνηση, μία μέρα μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με τις αμερικανικές φορολογικές αρχές για την αποκάλυψη στοιχείων για χιλιάδες λογαριασμούς πλουσίων Αμερικανών στην ελβετική τράπεζα.

Η κυβέρνηση πούλησε 332 εκατ. μετοχές, ήτοι μερίδιο 9%, στην τιμή των 5,1 δισ. δολαρίων, έχοντας από την πώληση αυτή κέρδος 1,1 δισ. δολαρίων. Η ελβετική κυβέρνηση αγόρασε πέρυσι υποχρεωτικά μετατρέψιμους τίτλους της UBS, αξίας 6 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να βοηθήσει το πιστωτικό ίδρυμα να απαλλαγεί από τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού.

Τώρα οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η πώληση αυτή αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στη UBS, τώρα που διαθέτει μια σταθερή και ακέραια κεφαλαιακή βάση.

Η συμφωνία, πάντως, της UBS με τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στις υπόλοιπες ελβετικές τράπεζες, καθώς πιστεύουν ότι ήρθε η σειρά τους να μπουν στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών στον πόλεμο που έχουν ξεκινήσει κατά της φοροδιαφυγής.

naftemporiki

Βρετανία: Με διπλάσιους ρυθμούς οι πωλήσεις λιανικής

Βρετανία: Με διπλάσιους ρυθμούς οι πωλήσεις λιανικής

Μπορεί οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία να αυξήθηκαν με ρυθμούς διπλάσιους τον Ιούλιο, τον ίδιο μήνα όμως ο κρατικός δανεισμός ανήλθε σε επίπεδα - ρεκόρ, λόγω των μειωμένων φορολογικών εσόδων, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο έναντι του Μαΐου, σε ετήσια βάση όμως, ήταν αυξημένες κατά 3,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το Μάιο του 2008, χάρη στο έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών για αγορές ειδών επίπλωσης και ηλεκτρικών συσκευών.

«Η άνοδος των πωλήσεων λιανικής ενισχύει το κλίμα εμπιστοσύνης ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί στο τρίτο τρίμηνο, πράγμα που σημαίνει ότι και η Βρετανία σύντομα θα εξέλθει της οικονομικής ύφεσης», τονίζει ο Τζέιμς Νάιτλι, οικονομολόγος στην ING.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο δανεισμός του βρετανικού Δημοσίου ανήλθε στα οκτώ δισ. στερλίνες τον προηγούμενο μήνα, έναντι πλεονάσματος 5,2 δισ. στερλινών του περσινού Ιουλίου. Τα συνολικά έσοδα του κράτους ανήλθαν στα 24,1 δισ. στερλίνες, έναντι 44,1 δισ. στερλινών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.


naftemporiki

Απώλειες 1,4% κατέγραψε ο Nikkei

Απώλειες 1,4% κατέγραψε ο Nikkei

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης μετά την ανατίμηση του γεν έναντι του δολαρίου, ενώ η Toyota Motor και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες είδαν τη μετοχή τους να πέφτει εξαιτίας των δημοσιευμάτων για λήψη του προγράμματος μείωσης του φόρου αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Οι απώλειες διευρύνθηκαν το απόγευμα, σύμφωνα με τους παίκτες της αγοράς, εξαιτίας της ενίσχυσης του γεν που λειτουργεί ανασταλτικά για την κερδοφορία των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς και της υποχώρησης του Hang Seng Index.

«Η αβεβαιότητα για την πορεία του κινεζικού χρηματιστηρίου και τα δημοσιεύματα για τερματισμό του προγράμματος παροχής κινήτρων για την αγορά αυτοκινήτων στις ΗΠΑ παρέσυραν σε πτώση την αγορά», σχολίασε ο Μασαρού Χαμασάκι, ανώτατο στέλεχος στρατηγικής στην Toyota Asset Management.

Υπό συνθήκες χαμηλού όγκου συναλλαγών, ο Nikkei [.N225] έκλεισε στις 10.238,20 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε απώλειες 1,2% καταλήγοντας στα επίπεδα των 947,34 μονάδων.

naftemporiki

Dollar General files $750 million IPO

Dollar General files $750 million IPO

The discount retailer owned by private-equity firm KKR plans one of the largest initial public offerings this year.

NEW YORK (CNNMoney.com) -- Discount retailer Dollar General Corp. on Thursday filed to sell up to $750 million worth of stock in an initial public offering.

The Goodlettsville, Tenn.-based chain, which was bought by private-equity firm Kohlberg Kravis Roberts & Co. in 2007, opperates 8,362 stores in 35 U.S. states.

The $750 million estimate was calculated solely for the purpose of registering with the Securities and Exchange Commission and the actual amount sold could vary. If the company raises the estimated amount, it would be one of the biggest IPOs this year.

KKR will underwrite the offering along with Citigroup (C, Fortune 500), Goldman Sachs (GS, Fortune 500) and J.P. Morgan (JPM, Fortune 500), among others.

The filing did not say when the offering would take place.

Dollar said it will pay a "special dividend" of $200 million to existing shareholders using cash generated from operations. It will also pay a $64 million fee to KKR and Goldman for management and advisory services.

The offering comes as the stock market has rallied broadly over the last several months, raising bets that a revival in the IPO market is on the horizon after demand evaporated in the credit crunch last year.

The company has fared well during the recession as consumers have become increasingly more bargain-minded.

Dollar's profits surged to $83 million in the quarter ended May 1 from $5.9 million a year earlier.

cnn

Today's Calendar (US)

10:00 AM
Existing Home Sales
Conference Board

Greenspan: Αναμένει ισχυρή ανάπτυξη το επόμενο εξάμηνο

Greenspan: Αναμένει ισχυρή ανάπτυξη το επόμενο εξάμηνο


Η οικονομία των ΗΠΑ αναμένεται να σημειώσει δυο ισχυρά τρίμηνα οικονομικής ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan, ωστόσο θεωρεί πιθανό η ανάκαμψη να κλονιστεί τον επόμενο χρόνο.

“Πιστεύω πως είμαστε εντάξει για τους επόμενους έξι μήνες”, δήλωσε ο Greenspan σε συνέντευξή του στο Reuters. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων και η αγορά ακινήτων, που αποτελούν βασικές δυνάμεις της ανάκαμψης, τονώθηκαν από τις προσπάθειες της κυβέρνησης, για παράδειγμα από το πρόγραμμα απόσυρσης.

Ο Greenspan, ο οποίος αποχώρησε από την Fed το 2006 έπειτα από 18 χρόνια, χαρακτήρισε την αγορά οχημάτων των ΗΠΑ “κορεσμένη”, με τα αυτοκίνητα και τα μικρά φορτηγά να είναι 20% περισσότερα από τους οδηγούς.

Όσον αφορά την αγορά ακινήτων, η κάμψη στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών βοηθά τους κατασκευαστές να ξεδιαλύνουν τα αποθέματα, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων ενδέχεται να μειωθούν όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα απόσυρσης.

Ο Greenspan αντλεί την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ στο δεύτερο μισό του 2009 από τη συρρίκνωση που παρατηρείται στα αποθέματα των εμπορευμάτων.

Παράλληλα, η καταναλωτική δαπάνη έχει διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα από την παραγωγή, γεγονός που θα ωθήσει τις επιχειρήσεις σε αύξηση της παραγωγής τους, κάτι που με τη σειρά του θα ενισχύσει το ΑΕΠ.

Επιπλέον, την ανάκαμψη φαίνεται ότι θα στηρίξει και η άνοδος στις χρηματιστηριακές αγορές που θα δώσει στις εταιρείες ευκαιρίες για φθηνότερες πηγές χρηματοδότησης.

capital.gr

ΗΠΑ: Νέα αύξηση του "δείκτη των δεικτών"

ΗΠΑ: Νέα αύξηση του "δείκτη των δεικτών"

Ενισχυμένος εμφανίζεται ο "δείκτης των δεικτών" της αμερικανικής οικονομίας τον Ιούλιο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, κάτι που το Conference Board θεωρεί ως σημαντικό στοιχείο ότι αναμένεται σύντομα οικονομική ανάκαμψη.

Ειδικότερα, ο δείκτης ενισχύθηκε στο 0,6% τον Ιούλιο, μετά από ανοδική αναθεώτηση του δείκτη τον Ιούνιο, στο 0,8.

Ο δείκτης Philly Fed πέρασε σε θετικό έδαφος τον Αύγουστο, στο 4,2, από -7,5 τον προηγούμενο μήνα και προσδοκίες για διατήρηση σε αρνητική τροχιά, στο -2. Ο δείκτης περνά σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2008.

euro2day.gr

Ελπίδες από... -11,2% στις αφίξεις

Ελπίδες από... -11,2% στις αφίξεις



Μικρότερη της αναμενόμενης ήταν η μείωση των αφίξεων τον Ιούλιο. Παρά το ξέσπασμα της νέας γρίπης και τη συνεχιζόμενη ύφεση σε βασικές αγορές όπως η Βρετανία και η Ρωσία, η μείωση των αφίξεων περιορίστηκε τον Ιούλιο στο 11,2% έναντι 15,1% που ήταν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, oι αφίξεις τουριστών σημείωσαν τον Ιούλιο του 2009 μείωση κατά 38,4 χιλ. καθώς περιορίστηκαν σε 304,126 σε σύγκριση με 342,554 τον Ιούλιο του 2008.

Η μείωση στις αφίξεις τουριστών οφείλεται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κυριότερη τουριστική αγορά της Κύπρου, αφού οι αφίξεις Ιουλίου ήταν κατά 16,8% λιγότερες σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, υποχωρώντας στις 155,901 από 187,401 πέρσι.

Μεγάλη πτώση 15,6% σημειώθηκε και στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία, αφού από 28,017 τον περσινό Ιούλιο φέτος μειώθηκαν στις 23.653. Μείωση στις αφίξεις σημειώθηκε και από Σουηδία (8,2%), με τις φετινές αφίξεις να ανέρχονται στις 15,438 σε σχέση με 16,810 πέρσι, καθώς και Από Νορβηγία (-2,8%) και Γερμανία (-1,1%).

Αντίθετα αύξηση 6,4% στις αφίξεις τουριστών σημειώθηκε από την Ελλάδα (από 14.039 τον Ιούλιο του 2008 σε 14.940 τον Ιούλιο του 2009).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2009 οι αφίξεις ανήλθαν σε 1.187.128 σε σύγκριση με 1.332.406 την αντίστοιχη περίοδο του 2008, καταγράφοντας μείωση 10,9%.

stockwatch.com.cy
Share |