Friday, August 21, 2009

Βρετανία: Με διπλάσιους ρυθμούς οι πωλήσεις λιανικής

Βρετανία: Με διπλάσιους ρυθμούς οι πωλήσεις λιανικής

Μπορεί οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία να αυξήθηκαν με ρυθμούς διπλάσιους τον Ιούλιο, τον ίδιο μήνα όμως ο κρατικός δανεισμός ανήλθε σε επίπεδα - ρεκόρ, λόγω των μειωμένων φορολογικών εσόδων, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο έναντι του Μαΐου, σε ετήσια βάση όμως, ήταν αυξημένες κατά 3,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το Μάιο του 2008, χάρη στο έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών για αγορές ειδών επίπλωσης και ηλεκτρικών συσκευών.

«Η άνοδος των πωλήσεων λιανικής ενισχύει το κλίμα εμπιστοσύνης ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί στο τρίτο τρίμηνο, πράγμα που σημαίνει ότι και η Βρετανία σύντομα θα εξέλθει της οικονομικής ύφεσης», τονίζει ο Τζέιμς Νάιτλι, οικονομολόγος στην ING.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο δανεισμός του βρετανικού Δημοσίου ανήλθε στα οκτώ δισ. στερλίνες τον προηγούμενο μήνα, έναντι πλεονάσματος 5,2 δισ. στερλινών του περσινού Ιουλίου. Τα συνολικά έσοδα του κράτους ανήλθαν στα 24,1 δισ. στερλίνες, έναντι 44,1 δισ. στερλινών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.


naftemporiki

No comments:

Share |